קלונקס בגרסת שחרור מושהה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/04/2021 | 16:22 | מאת: יאיר

שלום רב. בשל הפרעת חרדה- נוסו מגוון תרופות SSRI /SNRI ושילובים ללא הצלחה ואו תופעות לוואי קשות. הכדור היחיד שעובד עבורי הוא קלונקס 0.5 אותו אני לוקח 3 פעמים ביום כבר 3 שנים וזה פשוט מקל מאוד על הסבל. העניין הוא שהשפעת הכדור עובדת ל 3-4 שעות ולכן הנטילה היא 3 פעמים ביום. האם קיים כדור קלונקס בשחרור מושהה?

שלום יאיר. הסבל שלך נוגע ללב והרבה אנשים אשר סובלים מהפרעות חרדה סובלים כמוך. לא מומלץ לקחת קלונקס למשך 3 שנים. במשך תקופה ארוכה כזו הקלונקס נוטה לאבד מיעילותו וקיימת נטייה להעלות מינונים על מנת להגיע לאפקט הרגעתי מקל ובכך קים סיכון גבוה להתמכרות. ממליץ לך להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי אפשרות גמילה הדרגתית ואופציות טיפול אחרות. אין גרסה של קלונקס בשחרור מושהה. בהצלחה.

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה