שילוב תרופות למשך 3 חודשים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה

29/04/2021 | 15:20 | מאת: שואל

עקב התקפי חרדה מתמשכים שגררו דיכאון בשל ירידה במינון ויאפקס XR מ-300 מ"ג בהדרגה ל-150 מ"ג, פניתי לפסיכיאטר שראה את מצבי והמליץ על לוסטרל במינון 100 מ"ג ועם הויאפקס XR להישאר בשלב זה במינון 150 מ"ג מתוך מגמה בעוד 3 חודשים להפסיקו ולהישאר רק עם לוסטרל 100 מ"ג או יותר לפי הצורך. אני לוקח "את השילוב" כבר חודש וחצי ויש הקלה בדיכאון ובחרדות. גם בדיקות דם תקינות. האם יש חשש מנטילת 2 התרופות יחד לתקופה של 3 חודשים?

שלום שאול. באופן כללי לא רצוי לקחת שתי תרופות אלו ביחד לאורך זמן מחשש לתופעות לוואי של עצבנות ועלייה בלחץ דם לאור הפרשה מוגברת של סרוטונין. כדי להמשיך עם תרופה אחת ולעלות במינון ע"פ צורך. אם מדובר בתהליך של החלפת תרופה ניתן לקחת ביחד לתקופה של מספר שבועות. בהצלחה

מנהל פורום פסיכיאטריה - ייעוץ והכוונה