גרדיאנס

דיון מתוך פורום  סוכרת

24/11/2015 | 19:20 | מאת: שמואל

שלום וברכה למאסטר. מה דעתו של הרופא לגבי הגלולה החדשה שנקראת "גרדיאנס" הגם שאין לה עדיין וותק בשוק? לתשובת אדוני אצפה. תודה מראש.

25/11/2015 | 11:30 | מאת: ד"ר יורם קנטר

לא ידוע לי על תכשיר בשם זה. האם אתה בטוח בשם?

28/11/2015 | 16:27 | מאת: הלל

אם הבנתי נכון את כוונת המשורר. תרופה חדשה שתורמת לאיזון הסוכרת ע"י עידוד הפרשת גלוקוז בשתן. אשמח מאד לדעת את הדעה גם כן.

29/11/2015 | 21:01 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שמואל, התרופה עליה אתה שואל, משתייכת לקבוצץ תרופוןת חדשות המעכבות קו פקטור בכליה שאחראי על מעברי נתרן-גלוקוז, ובכך, גורמות לביטול המנגנון שמונע מעבר סוכר לשתן. כתוצאה עובר הגלוקוז מהדם לשתן בכמויות גדולות ובכך באופן עקיף הסוכר בדם יורד. קיימות בארץ ובחו"ל 3 תרופות מקבוצה זו : פורביגה, אינקבנה וג'רדיאנס. היות ועקב פעילותן השתן הופך לתמיסת סוכר, החיידקים והפיטריות בדרכי השתן חוגגים, וכתוצאה עלולים להופיע זיהומים קשים בדרכי השתן, דלקות באברי הנין באישה ובגבר. בנוסף יש מקרים רבים של גרד קשה במפשעות, ירידות לחץ דם, וארועים היפוגליקמיים בפרט בשיךוב עם אינסולין או ממריצי לבלב דוגמת סולפנילאוראה בשנה הראשונה לכניסת התרופות תיאר ה FDA מעל ל20 מקרים של חמצת (אצידוזיס) בשלשינויי המאזן החומצי בסיסי בדם ממקור הכליות, הזהיר ישי לנקוט זהירותצ בשימוש בתרופות אלו. בנוסף תוארו עליות ברמות ה LDL כולסטרול, בחילות, תגובות מע העיכול, כאבי פרקים, וזיהוני דרכי הנשימה. תופעות לוואי אלה בפםרט מצד דרכי השתן שכיחות עוד יותר במטופלים מבוגרים ויש חעניות דעתי לחשוב פעמיים ולנקוט משנה זהיאות בשימוש בהן או בשילובים שלהם עם תרופות מקובלות אחרות.

מנהל פורום סוכרת