בדיקת שתן

דיון מתוך פורום  סוכרת

23/11/2015 | 19:14 | מאת: אסי

אלה הערכים של MICROALBUMIN/CREAT 340.96 µg/mg crea בביקת שתן שערכתי . מה המשמעות. בגרף זה מופיע מחוץ לנורמה. תודה

25/11/2015 | 11:12 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אסי, בדיקת המיקרואלבומין בשתן היא בדיקת סקירה לגילוי פגיעה ראשונית של הסוכרת בכליות. רמת המיקרואלבומין הסבירה היא עד 30 מיקרוגרם, צתוקנת לפי ערכי הקראטינין. ערכים כמו שלך הם גבוהים מאד ומעידים על איבוד חלבון ניכר בשתן. עלילך לבצע איסטף שתן של 24 שעות לסך החלבון הכמותי (לא רק המיקרו) ולפנות לרופא/מומחה לךהתאמת הטיפול \שתיה רבה, איזון של לחץ הדם בתרופות מסוג מעכבי אייס או AT1), איזון אידאלי של הסוכרת והפח החלבון בדיאטה] מומלץ לך להציץ בפרק על סיבוכי הסוכרת בכליות בספר החשוב:"סוכרת (כרך שני)-סיבוכי הסוכרת-להתמודד ולהצליח" בחנות הספרים בקניון הקרוב.

מנהל פורום סוכרת