לחץ ונדודי שינה בלילה -השפעה על בדיקת סוכר בצום

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/11/2015 | 20:45 | מאת: עדי

בת 35 עשיתי בדיקת דם לאחר לילה שבו קמתי הרבה והייתי בחרדה. האם הלחץ בו שהיתי בכת הבדיקה ולאחר נדודי השינה יכול להשפיע על הסוכר בצום לערך של 101. יש לציין שאני נמנעת מסוכרים זמינים כמוכן ההומגלובין המסוכרר תקין. אשמח לעצתך ,

22/11/2015 | 11:40 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך עדי, הערך של הסוכר שלך בצום אחר לילה של חרדות הוא גבולי ביותר ויתכן שהושפע מהמתח הרב שבו היית נתונה. מומלץ לבצע בהקדם בדיקת גלוקוז בדם בצום +שעתיים אחר ארוחה עשירת פחמימות על מנת לראות אם הכל בסדר, לאחר לפחות 3 ימים של תזונה רגילה (ללא צומות, דילוג על ארוחות וכ') ולילות נטולות מתחים, ואז נהיה חכמים יותר.

מנהל פורום סוכרת