אינסולין מעלה את רמת הסוכר

דיון מתוך פורום  סוכרת

04/11/2015 | 05:00 | מאת: שמואל

מורי ורבי השלום והברכה. רציתי לברר עם כבודו מדוע קורה לי שעם העלאת מינון האינסולין אני משיג תוצאה הפוכה מהמצופה. כלומר שרמות הסוכר בדם עולות. לדוגמא: הייתי מזריק 27 יחידות ובבוקר קם עם רמות של 200+ וכדי לנסות להוריד את הרמות הללו בבוקר הגברתי את יחידות האינסולין ל 30 והשגתי בבוקר רמות של 300+. הניסוי הזה נערך על פני מספר ימים. האם כבודו יתן מנוח לנפשי ויאמר לי האם יש הסבר מדעי רפואי לתופעה זו? לתשובתך המלומדה כרגיל, אצפה ואודה מראש.

04/11/2015 | 12:58 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שמואל בעל הקושיות, אינסולין לא "מעלה את הסוכר".. אתה צריך לנטר את זריקת האינסולין הלילית שלך לפני השינה (מדובר בלנטוס או לבמיר), ולשנות אותה אם צריך לפי ממוצעי תוצאות ערכי בדיקות הסוכר בבוקר בצום. אם ממוצע של 3 הבדיקות האחרונות בצום הוא מעל 140- עליךלהוסיף +2 יחידות.אם הממוצע של שלשת בדיקות בצום היא מתחת ל 100 עליך להפחית -2 יחידות. אם הממוצע (לא בדיקה בודדת) של שלוש הבדיקות האירונות בצום נהוא בין 100-140 תמשיך באותו מינון ללא שינוי. השינויים הם תמיד ברמה של שתי יחידות לכאן או לכאן (ולא יחידה אחת או שלוש ). בהצלחה

מנהל פורום סוכרת