בדיקת דם חשש לסכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

27/10/2015 | 21:31 | מאת: אני

שלום, אני בן 39 עשיתי בדיקת דם לפני שבועיים וגלוקוז יצא 102. הרופאה שלחה אותי שוב היום לבדיקה והתוצאות: hemolytic -0 icteric-0 lipemic-0 גלוקוז-100 המוגלובין A1C-5.3 האם זה תקין? קצת מודאג, יש לציין שאימי חולת סכרת תודה רבה!!!

30/10/2015 | 22:33 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך עלמנת לקבוע מצב של קדם סוכרת צריך לגקבל פעמיים תוצאות שבין 100 ל 126 בצום. אצלך רק תוצאה אחת היא גבולית (102) וההמוגלובין A1C תקין בהחלט. לאור העובדה שיש סוכרת במשפחה בקרבה ראשונה, מומלץ לך להמנע מסוכרים זמינים בדיאטה השלושת הודשים הקרובים ולחזור אז על בדיקת סוכר בצום+שעתיים אחר ארוחה עשירת פחמימות, וכן המוגלובין A1C כדי לוודא שהכל עדיין בסדר.

מנהל פורום סוכרת