שאלה

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/11/2015 | 00:04 | מאת: יעלה

שלום, בת 62 עם ערכי סוכר גבוהים A1C מעל 9. התחלתי ליטול פורסיגה. רופא הסוכרת הציע לי למדוד קטונים ורשם לי מכשיר וסטיקים למדידת קטונים בדם אשר נרכש באופן פרטי. הרופא ביקש שאמדוד קטונים פעם בשבוע. בקופת החולים שאני שייכת אליה אמרו לי שאני זכאית למכשיר וסטיקים למדידת קטונים בשתן בחינם דרך קופת החולים. האם יש הבדל משמעותי בין מדידת הקטונים בדם לבין מדידת הקטונים בשתן? אם אין הבדל משמעותי, אולי עדיף שאבקש את מד הקטונים בשתן והסטיקים שניתנים בחינם, כי הסטיקים למדידת קטונים בדם יקרים ונרכשים באופן פרטי... אודה לתשובתך, יעלה

20/11/2015 | 19:25 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, ה FDA פרסם אזהרה למשתמשי פורסיגה שארעו מספר מקרים של קטו אצידוזיס במשתמשי תרוןפה זו בשל שינויי מאזן חומצי בסיסי. לכן הרופא שלך נוקט אמצעי זהירות ומחפש קטונים (חומצחות קטו). בדיקת השתן לקטונים היא מספקת כי בסוכרת מסוג 2 בניגוד לסוג 1 אין הופעת קטונים בשתן בסוכרתי רגיל. לאור הדיווחים על עליות בזיהומיםןבדרכי השתן שבשל הפורסיגה הופך להיות עתיר סוכר וחגיגה לחיידקים בנשים- אולי כדאי לשקול תרופה אחרת...

מנהל פורום סוכרת