עייפות, שיעול, ריפלוקס

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/12/2015 | 10:26 | מאת: אברהם

שלום, בן 48 עם סכרת כרגע לא מאוזנת בתהליך איזון וכולסטרול מאוזן. הבוקר (וכבר קרה לי במספר הזדמנויות בתדירות של מספר שבועות/חודשים) בדרכי לעבודה הרגשתי מן חולשה קלה באזור הלב ומיד לאחר מכן החלה מתקפת שיעול חזקה במהלכה תחושה של רצון להקאה ופליטת ליחה שקופה עם בועיות אויר. התחושה נעה בין חולשה ושיפור כאשר התקף השיעול עצמו נמשך כ-20 דקות לאחריו נעלם, אך נותרה רק העייפות, תשישות בגפיים תחתונות ורצון ליציאה. כעת נותרה רק עייפות. מבקש להתייעץ - האם מדובר ברפלוקס ? (אמש בשעה 21:00 אכלתי המבורגר עם צ'יפס - לא בריא, ידוע) ובחצות תפוז אחד. האם ייתכן כי התחושות נגרמו מרפלוקס והאם יתכן והוא יופיע ויורגש בצורה כזו רק 12 שעות לאחר הארוחה ? האם הסממנים יכולים להצביע גם על בעיה לבבית ? או אולי בעיה שנגרמה מהסוכרת ? מבקש את דעתך בנושא. תודה,

08/12/2015 | 13:31 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך אברהם, אין כל קשק לסוכרת בבעייה שתארת. מומלץ לפנות לרופא המשפחה או גסטרואנטרולוג לשלול בעית רפלוקס או אחרת, בכל אופן זה לא מהסוכרת.

מנהל פורום סוכרת