גלוקוז גבוה מהרגיל

דיון מתוך פורום  סוכרת

11/11/2015 | 21:38 | מאת: אנונימי

שלום אני בן 15 עם עודף משקל קל לאחרונה עשו לי בדיקת דם במיון שעקרונית לא הייתה לאחר צום אבל לא אכלתי בערך15 שעות לפני והגלוקוז יצא 109 מצד אבא כולם סוכרתיים יכול להיות שגם לי יש סוכרת? תודה מראש

22/11/2015 | 11:43 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך הבדיקה שעשו לך במיון אינה משמעותית. על מנת לאבחן מצבעי קדן סוכרת או סוכרת של מממש יש לבצע בקופת החולים בדיקת גלוקוז בדם בצום+שעתיים אחר ארוחה עשירה בפחמימות. היות ויש הרבה סוכרתיים במשפחתך ואתה שמנמן- מומלץ לבצע זאת בהקדם, וקרוב לודאי שהבדיקות תהיינה בסדר גמור.

מנהל פורום סוכרת