טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  סוכרת

29/10/2015 | 18:50 | מאת: אולגה

שלום רב! אמא שלי בת72 סובלת מסוכרת מסג b. קודם לקחה 3 פעמים תרופה גלוקומין. אך סבלה משלשולים. לפי יעוץ לקחה תרופה אמריל במינון מינימאלי? אך גרם לה לירידה חדה של הסוכר עד לתוצאות של 50. אחר כך רופא נתן תרופה בשם אונגלייזה אך היתה רמת הסוכר 7.0 . וחודש ימים הוספנו את גלוקומין בשילוב של אונגלייזה. אחרי חודש מאז התחלת הטיפול בגלוקומין חזרו לה שלשלולים. אנחנו מודאגים, כי בשנת 2009 הייתה לה לימפומה של קיבה. האם יש לך המלצה להמשך הטיפול?

30/10/2015 | 22:41 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך בשל השלשולים אין מקום לטיפול במטפורמין(=גלוקופאג'=גלוקומין=אפופאג'). אונגוליזה או ג'נוביה במינונים אפקטיבים מינימלים יכולים לעזור. התייעצי עם רופא /מומחה.

מנהל פורום סוכרת