סכרת הריון

דיון מתוך פורום  סוכרת

04/12/2015 | 10:14 | מאת: מאיה

שלום ד"ר אני בהריון שבוע 32+6 בע"ה, נמצאת במעקב סוכר עקב תוצאה חריגה אחרי 50 גר' העמסת סוכר (148) ותוצאה אחת גבוהה אחרי העמסה של 100 גר' (כעבור שעה 180.5). חודש כבר אוכלת לפי תפריט מסודר וקיבלתי מד סוכר. תוצאות טובות (אחרי צום למשל עומדת על בערך 70..שעתיים אחרי אוכל בממוצע עומדת על 95). היום בבוקר הרשתי לעצמי להכניס כפית סוכר שטוחה לקפה (יחד עם שתי פרוסות לחם עם חמאה ) ואחרי שעתיים יצאה תוצאה של 84.. האם זה אומר שזה בסדר עבורי לשתות קפה פעם ביום בבוקר עם כפית שטוחה של סוכר? תודה

08/12/2015 | 13:55 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך מאיה, אני בספק לגבי האבחנה שלך, כי התוצאות שקבלת היו גבטוליות, מבחן הסקירה של 50 גר דלוקוז צריך להות מעח 150, ולשם אבחנת סוכרת הריונית בהעמסה של 100 גרם 3 שעות יש צורך בלפחות שתח תוצאות מעל לרצוי , ותוצאטה אחת חריגה אינה מסםיקה לאבחנה. רצוי שתבצעי בדיקת המוגלובין A1C להשלמת ההערכה של מצבך. נראה שכפית שטוחה של סוכר בבוקר אינה מזיקה לך.

מנהל פורום סוכרת