סוכרת גבולית - מגילה

דיון מתוך פורום  סוכרת

16/11/2015 | 21:19 | מאת: יואב

אני טרום סוכרתי בן 45 - מודע לעניין כשנה. במהלך השנה הורדתי את משקלי לBMI אידאלי ואני עושה כושר על בסיס יומי. עברתי לתזונה בריאה והורדתי פחמימות זמינות. ה A1C שלי נע בין 6 כשגיליתי ונע כרגע על סקאלת ה- 5. הבעיה המרכזית שלי היא סוכר גבוה בצום.קלאסי. אחרי ארוחות אין לי בעיה ובד"כ אני הרבה מתחת ל 140 אחרי שעתיים. אני כבר מבין היום שאין סיכוי לחזור לערכי נורמה אבל שאלתי היא אם לדעתך אפשר וניתן לעצור את התקדמות הסוכרת ולהישאר גבולי כל חיי? האם בערכים הקיימים כרגע ובדרך החיים בה בחרתי ניתן למנוע את כל התופעות הנלוות לסוכרת ולחיות כאדם בריא? תודה

22/11/2015 | 14:11 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, מצב של קדם סוכרת ללא כל טיפול והתייחסות עובר תוך 3-5 שנים לסוכרת של ממש שממנה אן חזרה. נאידך כמחצית מאלו הנמצאים במצב של קדם סוכרת אשר שומרים על אורח חיים בריא, ארוחות ללא סוכרים זמינים סדירות ובמועדים הנכונים, פעילות גופנית מתונה יומיומית עם או ללא שילוב של מטפורמין במינון אפקטיבי מינמלי נשארים במצב זה לאורך שנים, ובכ שליש שהיו שמנים ורזו קיימת אפשרות של שיבה למצב תקין.

מנהל פורום סוכרת