סוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

09/11/2015 | 12:06 | מאת: עמית

שלום ד"ר קנטר, בבדיקות הדם האחרונות שלי גילוי רמת סוכר 169 ו A1C 8.2. זאת לאחר שלפני כשנה וחצי הערכים עמדו על 99 ו 6.3 בהתאמה. במהלך התקופה כמובן (לצערי) שלא שמרתי על אורך חיים בריא במיוחד, כולל השמנת יתר (173 ס"מ, 100 ק"ג). האם הממצא הנ"ל מעיד באופן חד משמעי כי אני חולה סכרת לכל החיים או שישנה אפשרות להחזיר את המצב לגבולות ברי שליטה ללא טיפול תרופתית. מה מבחינת החולה מגדיר אותו כחולה סכרת ? הרבה תודה, עמית

20/11/2015 | 19:14 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך עמית, רמת ההמוגלובין A1C מעידה שלפחות ב 3 החודשים שקדמו לבדיקה רמות הסוכר שלך היו גבוהות נאד. ההנחה כיום היא שכל עוד הרמה גבוהה מ 7.0% מחלת הסוכרת "מכרסמת" אותך מבחינת כלי הדם הגדולים והקטנים ופוגעת אט אט בכליות, עיניים , עור, עצבים וכלי הדם הגדולים בלב ובגפיים, ובמוח . עליך להתייעץ בדחיפות עם הרופא/מומחה לסוכרת וכן הדיאטנית למעבר מהיר לאורח חיים בריא יותר והתאמת המערך התרופתי הנדרש לאיזון מהיר ולאורך זמן של מחלתך. כבר אמר החכם "פעם סוכרת-תמיד סוכרת.."

22/11/2015 | 14:28 | מאת: עמית סלומון

ד"ר קנטר שלום שוב ותודה רבה. קראתי את תשובתך. במקביל גם הכנסתי את עצמי למסלול כולל כל הנדרש, תזונתי , תרופתי וגופני. ביצעתי את כל הבדיקות הנדרשות כולל נפרולוגיות, עצביות, ראיה ולב כולל צינטור וירטואלי במדיקל. נכון לזמן כתיבת שורות אלו יצאו תקינות לחלוטין למזלי הרבה. כמו כן יודע שע"פ המחקרים למעלה מ 40% אינם מצליחים לשמור על אורח החיים הנדרש מחולה סכרת, אך מכיוון שכבודו יקירי עם אופי של ברזל, במידה ואשאר אופטימי שכן אצליח, האם לא קיימת אפשרות לחיות ללא תרופות (כיום אני עם גלוקופז אחד 875 ) ? שוב תודה ולא פחות על הסבלנות עמית

מנהל פורום סוכרת