חיסון שפעת לחולי סוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

01/11/2015 | 20:37 | מאת: אבי

שלום, האם לחולי סוכרת מומלץ להתחסן נגד שפעת ? באופן כללי לאדם בריא מומלץ או לא מומלץ להתחסן? כל פעם אני שומע דעה אחרת בנושא.

04/11/2015 | 12:37 | מאת: ד"ר יורם קנטר

עקרונית מומלץ לכל אדם, ובמיוחד חולי סוכרת להתחסן כנגד שפעות החורף הצפויות. גם אם החיסון המבוסס על זנים מהשנה הקודמת עלול שלא להתאים בדיוק לזנים חדשים אפשריים, המחלה אם תבוא תהיה קלה יותר בהשוואה לשפעת במי שלא מחוסן. אל נשכח שבשנת 1919 מתו מליונים באירופה משפעת (כשלא היו עוד חיסונים...)

מנהל פורום סוכרת