פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

היפנוזה היא כלי טיפולי המוכח, קלינית ומחקרית, כיעיל ביותר לטיפול במגוון בעיות פסיכולוגיות ורפואיות. ואמנם, ההיפנוזה שהינה תהליך טבעי ביסודה, מאופיינת בשילוב של הרפיה גופנית ונפשית עמוקה, יחד עם מיקוד גבוה במיוחד של הקשב. במצב תודעתי וייחודי זה, החלק התת-מודע של מוחנו, האחראי למגוון תחושותינו, רגשותינו והתנהגותנו, נגיש ומושפע יותר ממסרים חיוביים והשפעות (סוגסטיות) מיטיבות. כך גוברת השליטה של המתהפנט בתחושותיו, רגשותיו והתנהלותו, על פי צרכיו ורצונו. לכן, יש המגדירים היפנוזה כ"תקשורת עם התת-מודע". על פי "חוק ההיפנוזה" הקיים בארצנו, רק פסיכולוגים, רופאים ורופאי שיניים שעברו הכשרה, התמחות ובחינות רישוי להיפנוזה, רשאים להשתמש בהיפנוזה, ככלי טיפולי, בתחום התמחותם המקצועית. מכאן שההגדרות של היפנוזה כ"היפנוזה רפואית" או "היפנוזה פסיכולוגית", נעשות בעיקר על פי התחום המקצועי של המטפלים המקצועיים המשתמשים בה ועל פי מטרות הטיפול - רפואי או פסיכולוגי. ביסודו של דבר, כל היפנוזה היא גם "היפנוזה עצמית" ומותנית במוטיבציה ושיתוף הפעולה של המתהפנט. לכן השאיפה היא, לרוב, שהפונה לטיפול היפנוטי ילמד ויתרגל, בהנחיית הגורם המקצועי אליו פנה לטיפול, כיצד להכניס עצמו ל"היפנוזה עצמית" ועל ידי כך לרכוש "כלי לחיים". הפורום הנוכחי, כהגדרתו, עוסק ב"היפנוזה פסיכולוגית ועצמית" ככלי להתמודדות והפחתת חרדות, מתחים, פחדים ומצוקות פסיכולוגיות ורגשיות, לשליטה בכעסים, התמכרויות והרגלים בעייתיים, לשיפור דימוי עצמי, אסרטיביות ויחסים, כמו גם להפחתת כאבים וקשיים שונים. במסגרת הפורום, תוכלו לקבל מידע ואף ייעוץ ראשוני תמציתי, בכל הנוגע לשילוב ושימוש אפשרי בהיפנוזה ככלי טיפולי, במגוון הקשיים, הכאבים והמצוקות. במקביל, תוכלו אף ללמוד מניסיונם של אחרים, העשוי להיות רלבנטי להקלה על קשייך וראייתם בפרספקטיבה נכונה יותר. יחד עם זאת, יודגש שהפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ וטיפול מקצועיים.
863 הודעות
827 תשובות מומחה

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

06/10/2023 | 16:55 | מאת: סוניה

אני כרגע מטופלת בהיפנוזה. בגלל פרידה שהפכה את חיי. אני מובטלת, בלי בית, בלי כמעט רכב. ישנה אצל חברים. אחרי ניתוח בגב. אני בכלל לא מצליחה להיכנס להיפנוזה למצב טרנס. וכל טיפול עולה 250 דולר אצל משהי שנראית מקצוענית. אבל אני מתחילה להרגיש שכל עיניין ההיפנוזה הזה זה בולשיט אחד גדול. ואני מתחילה לכעוס מאוד שמנצלים אנשים. האם זה לא עובד על כל אחד?

שלום, סוניה. סליחה על העיכוב בתגובה. היא נבעה מתקלה לא צפויה. עניינית, שאלה כמעט זהה לשלך מופיעה בפורום לפני מספר ימים. להלן, חלק מתשובתי הרלבנטי גם לשאלתך. לפני כן, חשוב לי להדגיש שלא כמו שאת משערת, היפנוזה היא ממש לא בולשיט !!! אם כי כמו תהליכים טיפוליים אחרים בפסיכולוגיה וברפואה כללית הם לא מועילים באותה מידה, עוצמה ומהירות. "היפנוזה היא כלי פסיכולוגי טיפולי יעיל ביותר. היא לא תחליף לטיפול אלא חלק ממנו ויכולה להביא לתוצאות ושיפור מהירים יותר יחסית. כך שבשורה התחתונה, אפשר לומר שהיפנוזה יכולה להועיל ולתרום משמעותית, גם לקשיים שאיתם את מתמודדת. אם יש לך שאלה נוספת בענין זה, או ענין אחר, תוכלי גם לטלפן לטלפון האישי שלי, במספר המצויין מטה. בברכה, ד"ר מאיר נעמן פסיכולוג קליני בכיר ומומחה להיפנוזה. 054-7549898

28/09/2023 | 07:18 | מאת: רויטל

אני אחרי פרידה. אני ממש סובלת. כולם סביבי מנסים לעזור ולדבר איתי, אבל אני כבר במצב מסוכן וקשה. חשבתי אולי לעשות היפנוזה כדי להיתגבר עליו. ועל מה שעשה לי. האם זה יכול לעזור לי?

שלום רויטל, סליחה על העיכוב בתגובה. היא נבעה מתקלה לא צפויה. עניינית ובהנחה ששאלתך עדיין רלבנטית בהווה. להלן תשובתי > היפנוזה היא כלי פסיכולוגי טיפולי יעיל ביותר. היא לא תחליף לטיפול אלא חלק ממנו ויכולה להגיע לתוצאות ושיפור מהירים יותר יחסית. כך שבשורה התחתונה, אפשר לומר שהיפנוזה יכולה להועיל ולתרום משמעותית, גם לקשיים שאיתם את מתמודדת. אם יש לך שאלה נוספת בענין זה, או ענין אחר, תוכלי גם לטלפן לטלפון האישי שלי, במספר המצויין מטה. בברכה, ד"ר מאיר נעמן פסיכולוג קליני בכיר ומומחה להיפנוזה. 054-7549898

27/09/2023 | 01:43 | מאת: גיל

אחי נפגע באופן קשה בתאונת אוטובוס, אחד העדים זוכר את העד המרכזי וזוכר שמוכר לו אך אינו זוכר מיהו. האם נכון לפנות להיפנוזה כדי להתחקות אחרי העד המרכזי שיכול לסייע לנו מאוד ?

גיל, סליחה על העיכוב בתגובה. היא נבעה מתקלה לא צפויה. עניינית, אני מניח ששאלתך כבר אינה רלבנטית בהווה. אם יש לך שאלה נוספת בענין זה, או ענין אחר, תוכל גם לטלפן לטלפון האישי שלי במספר המצויין מטה. בברכה, ד"ר מאיר נעמן פסיכולוג קליני בכיר ומומחה להיפנוזה. 054-7549898

06/06/2023 | 15:28 | מאת: מנחם

איפה אפשר למצוא חומר שמתאים למחשב כשר שאפשר ללמוד שם על הפנוזה עצמית? תודה רבה.

שלום, אני לא מכיר את הנושא של "מחשב כשר". כללית, תוכל למצוא חומר רב על היפנוזה-עצמית ב-גוגל ו- יוטיוב.

07/05/2023 | 23:02 | מאת: יחיאל

אני מאוד מתעניין בלימודי פסיכולוגיה והיפנוזה , איזה רמת פסיכולוג צריך להיות כדי ללמוד היפנוזה

שלומות לקבלת תשובה מחייבת ועדכנית, אני ממליץ שתפנה שאלתך לועד האגודה הישראלית להיפנוזה, או מישהו מטעמם. נא חפש כתובתם ב-גוגל. להערכתי האישית (בלבד !), יש להבדיל בין "ללמוד" היפנוזה, לבין לטפל בעזרת היפנוזה. מה גם שיש אפשרות ללמוד "היפנוזה עצמית", ללא כוונה ורישיון ליישם טכניקות היפנוטיות על אחרים, לפני וללא קשר לטיפול בהיפנוזה.

19/12/2022 | 00:33 | מאת: דוד

שלום רב, אני סובל מפחד קהל זה שנים רבות. האם טיפול בהיפנוזה יכול להיות יעיל? מהם סיכויי ההצלחה? ומהו אורך הטיפול הממוצע? תודה רבה!

שלום דוד טיפול בהיפנוזה אכן עשוי לסייע לך משמעותית בהתמודדות עם חרדת הקהל שלך. לעניין הסיכויים ומשך הטיפול, קשה מאד לתת תשובות מבוססות. הדבר תלוי במרכיבים מגוונים ושונים של הבעייתיות שלך, תכונות אישיותיות נוסםפות וכו'. בכל מקרה טיפול פסיכולוגי, עם או בלי היפנוזה אינו "חתונה קתולית". כך שאם לאחר מספר סביר של פגישות תחוש שאתה לא משתפר או מתקדם, כדאי יהיה שתתיעץ עם המטפל שלך, לגבי הערכתו לסיבות לכך כמו גם מה הערכתו לגבי ההמשך. בברכה, ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-7549898

14/12/2022 | 14:51 | מאת: שני

שלום ד"ר , אני לסבית שחיה עם גבר . כמובן שקשה לו וגם לי , נורא. אני מניחה שהמשיכה לנשים בעיקבות חוסר אמהות בילדות ( חוסר בקשר רגשי שמעורב ברצון למין ) האם טיפול בהיפנוזה יכול לעזור לגרום לי להמשך מינית לגבר? ולהרגיש בנח בנוכחותו? תודה מראש,

שלום, שני ראשית, סליחה על העיכוב בתגובתי. בתגובה לשאלתך החשובה (!) : ככלל וכידוע, ההסתברות לשינוי העדפה מינית מלאה, עם או בלי הכלי הטיפולי "היפנוזה" זעומה ביותר. יחד עם זאת, במקרים נדירים או חריגים במיוחד, לא הייתי שולל באופן מוחלט האפשרות להסתייע בהליך של טיפול פסיכולוגי, הכולל גם הסתייעות בהיפנוזה, לבירור מעמיק יותר של התפתחות ההעדפה, עוצמתה ונסיבות ייחודיות במידה והן קיימות כדי "להשפיע" על ביטוייה של ההעדפה המינית. בברכה, ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-7549898

02/01/2023 | 09:26 | מאת: שני

תודה רבה . אנסה דרך טיפול אולי יהיה לי בשורה ללסביות רבות אמן

03/11/2022 | 00:12 | מאת: חשוב לי לדעת

אני גבר כבן 30 נשוי שסובל משפיכה מהירה ורציתי לדעת האם זה ניתן לטיפול בהיפנוט? (ולא רק קצת לעזור...) גם כטיפול יחידני ללא טיפולים אחרים? מה משך הטיפול הממוצע? וכמה מפגשים? תודה רבה

שלום, כפי שנכתב והודגש מספר פעמים, "היפנוזה" היא כלי טיפולי יעיל ביותר, לגבי מגוון רחב ביותר של קשיים ומצוקות נפשיות ואחרות. זה נכון, גם ובמיוחד, לגבי הבעיה המתוארת על ידך. ועדיין, היפנוזה היא לא חלופה לטיפול, אלא חלק (לפעמים מרכזי), בטיפול. היפנוזה יכולה לקצר תהליך טיפולי, אך אין לה מתכונת ידועה ומוכתבת של לוח זמנים. לכן גם לא ניתן להעריך מראש מישכו של הטיפול בבעייתך. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

12/10/2022 | 18:09 | מאת: אייל

שלום דר !! ככל הנראה סובל מפוסט טראומה או בעצם סובל מטראומה חזקה שחבר פגע בי מילולית וקילל אותי על מה שראה שעשיתי .. עברו כ 4 שנים עד שלקחו אותי לטיפול אציין שהייתי נער חרדי ולא ידעתי למי ומה עליי לעשות ולמי לפנות הכאבים בלב היו כואבים וקשים ויש לי פליישבקים לעיתים . כמובן שכבר מגיל 19 אושפזתי והחתחלתי ליטול תרופות עד היום מזה קרוב מאוד ל 30 שנה ואני מאוד רוצה לשפר את ההרגשה . אישפוז אחרון לפני כשנה עם המון נסיונות של הרופא מזה מייד לאחר האישפוז לסייע לי והוא טוען שאני מאוזן כך גם אומר לי המטפל שבקשר איתו גם קרוב לשנה . מה הדר חושב על הסיפור שלי ? תודה מראש על התגובה

שלום, אייל מצער לשמוע ולקרוא על סיבלך. לצערי, כפי שאתה ודאי מבין, זו עלולה להיות רשלנות מקצועית של ממש להביע דעה מקצועית בעניינך, מבלי להכיר אותך, ואת הרקע שלך באופן מלא ומפורט. אם אמנם יש לך ספקות לגבי הטיפולים שאתה מקבל, זכותך לפנות לבדיקה וקבלת חוות דעת מגורם מקצועי מתאים כמו פסיכולוג או פסיכיאטר שיבדוק את עניינך ואותך, בצורה מעמיקה, אישית ויסודית. בברכה, ד"ר מאיר נעמן

20/09/2022 | 21:11 | מאת: אורן

שלום. אני לא יודע אך להסביר את זה... אבל קורה לי הרבה פעמים שאני ניגש לאדם באקראי (קופאית בסופר, פקיד/ה בבנק, נהג/ת אוטובוס וכו') כאשר אני חושב ומתרכז במשהו, אותו אדם מתחיל את השיחה איתי על אותו הדבר שחשבתי עליו. (עבודה, ילדים, אפילו סקס) . דוגמא... עמדתי בתור לבנקט וחשבתי לעצמי שהנעל החדשה שקניתי לוחצת לי על הרגל. הבחורה שלפני סיימה עם הבנקט ושאלה אותי... " האם אתה יודע איפה יש חנות נעליים בסביבה?". זה נשמע מוזר אבל זה קורה לי די הרבה. קשה לי לספר למישהו כי אני לא יודע אם הם יבנו... תוכל לתת לי רמז מה זה? או שזה מה שאני אומר לעצמי תמיד... "צירוף מקרים". תודה

שלום, אורן זה אכן נשמע לי יותר כ"צירוף מקרים". אם זה יטריד אותך, מעשית או תחושתית, כדאי להתיעץ עם פסיכולוג מתאים. בברכה, ד"ר מאיר נעמן

19/10/2022 | 16:18 | מאת: אורן

פסיכולוג מתאים למה? חרדות? תת מודע? לאיזה פסיכולוג לפנות?

13/08/2022 | 18:14 | מאת: הילה

יש דבר כזה שאפשר להפנט ואני יכולה לראות את כל העבר שלי וזה משחרר? אם כן איך עושים את זה

שלום, הילה היפנוזה היא כלי פסיכולוגי/טיפולי יעיל ביותר. ניתן להסתייע בה, בעזרת פסיכולוג או פסיכיאטר עם רישיון לטיפול בהיפנוזה. ניתן לשחזר בעזרתה זיכרונות מהעבר אך לא את כולם אלא את מה שחשוב ורלבנטי. תוכלי לקרוא על כך באתר האגודה להיפנוזה וגם באתר שלי. בברכה, ד"ר מאיר נעמן

היכן אפשר למצוא רופא להיפנוזה בחולון אודה לך

שלום חנה את יכוולה לחפש ב"גוגל" ותקבלי קרוב לודאי כמה אופציות מתאימות. במקביל, את יכולה להיכנס לאתר של "האגודה הישראלית להיפנוזה" ושם יש רשימות עם כל הפסיכולוגים והרופאים המורשים לטפל בעזרת "היפנוזה". בהצלחה !

22/02/2022 | 10:49 | מאת: אברהם

שלום דוקטור .. לפני שנתיים במקרה לגמרי התגלה אצלי גידול דרגה 1 במוח שנקרא גליומה עברתי ניתוח והוציאו את זה אם עושים לזה כריתה מלאה אז יש סיכוי שלא יהיה חזרה של התהליך .. היום אני בגיל 35 ונשוי ומאז הניתוח אני כל יום בוכה על מה יהיה אם יחזור יש לי ילדות קטנות שלידם אני עושה כאילו הכל טוב ואיך שהם הולכות לישון ישר מתחיל לבכות לא רוצה לראות אנשים ותמיד מרגיש שעולה הבכי ... לוקח ציפרלקס שלא ממש עוזר אני תמיד חושב על זה אפילו שאני אוכל או עובד וישר מתחיל לבכות מרגיש שזה גדול ממני .. אין לי יותר שמחת חיים כל יום הולך לישון מקודם מאוד ... ומרגיש שאף אחד לא מבין אותי באמת איך אני יכול לעבוד עם עתמי ולשנות מחשבה כי אני מרגיש שאני לא מצליח

שלום אברהם, אני לא יודע מדוע אך רק עכשיו (באיחור רב) ראיתי שאלתך. קבל התנצלותי הכנה, למרות שאין לי מושג איך ולמה זה קרה. באשר לשאלתך, מצער מאד לשמוע על הקשיים הריגשיים איתם אתה מתמודד בהווה, בעקבות מה שעברת. כמובן, שההמלצה הגורפת היא להתמקד בהווה, להתחבר ל"הכרת הטוב" והתקווה (המאד מבוססת ואמיתית לגביך) שהצלחת להתגבר על מחלתך השייכת כבר לעבר, המתרחק והולך !! אני מבין קשייך וחרדתך שהועצמה ללא הצדקה מציאותית, קרוב לודאי, אך כדי להתמודד איתם ראוי וכדאי שתפנה לקבלת ייעוץ או טיפול פסיכולוגי, אם במסגרת קופת החולים אליה אתה שייך, או באופן פרטי. תשובה בפורום או התיחסות בפורום בלבד לא יכולה כנראה להספיק. בהצלחה

03/01/2022 | 12:29 | מאת: דין

שלום האם הגלגל הזה כמו שיש בסרטים שמסתובב הוא באמת היפנוזה ואם ראיתי דבר כזה האם באמת עלול לקרות לי משהו או שעברתי היפנוזה

שלום, דין הגלגל אינו היפנוזה. אלא כמו הרבה גירויים ויזואליים או שמיעתיים אחרים, יכול לשמש כאמצעי לכניסה למצב המאופיין כמצב היפנוטי. כללית, כל אחד מאיתנו נמצא מספר פעמים ביום במעין "מצב היפנוטי", של הרפיה עמוקה ומיקוד הקשב. תוכל לקרוא ביתר הרחבה באתר שלי (חפש בגוגל > ד"ר מאיר נעמן). ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-7549898

20/11/2021 | 18:08 | מאת: ליאת

האם אפשרי למחוק זיכרון של אדם שיש לי ממנו טראומה

שלום, ליאת. יש הטוענים שאכן ניתן למחוק זיכרון בעזרת היפנוזה. למיטב ניסיוני הטיפולי בהיפנוזה, הדבר לא כל כך אפשרי. לעומת זאת יותר סביר ואף ניתן למימוש בעזרת היפנוזה - להביא לכך שהזיכרון לא יטריד והוא יהיה במצב של כאילו ונשכח.

31/12/2022 | 21:37 | מאת: נועה

ואם בכל זאת מישהו מאד רוצה למחוק לחלוטין, זכרון מאד מטריד ומציק שיש לו במח?

18/10/2021 | 01:44 | מאת: קובי קובי

מסקרן אותי לקבל קצת ידע מתחום היפנוזה עצמית. אתה יכול בבקשה להגיד לי ממה להתחיל? חשבתי לעשות טיפול עצמי. תודה.

שלום, קובי שאלתך מקיפה ותיאורטית מידי. ישנם ספרים רבים שכותרתם - "היפנוזה עצמית" וניתן להשיגם בחנויות הספרים ו/או להקשיב לקליפים ב- YOUTUBE וכד'.

שלום רב, ד"ר יקר, ראשית, אני רוצה לציין שקראתי בפורום תשובות רבות שלך, ואתה ממש מקסים ועוזר! שנית, רציתי לדעת האם היפנוזה מסוכנת? בנוסף, האם היא עשויה לעזור נגד מיזופוניה לטעמך? והאם עלולה להזיק או לפגוע ברגישות ושימת לב לפרטים? אציין שאני בת 28 ואני לא לגמרי בטוחה שאני מיזופונית, כי "למדתי" את השנאה לקולות מאימא שלי, אבל זה נורא החמיר עם השנים ועוד ועוד צלילים הצטרפו לשנאה שלי. תודה מראש,

למיזופונית (אולי ?!), שלום ראשית, תודה על המחמאה והפירגון. עניינית, היפנוזה היא אחד הכלים הטיפוליים היעילים והמטיבים ביותר. אין כל סכנה בטיפול בהיפנוזה, כל עוד זה נעשה על ידי בעל מקצוע (פסיכולוג, רופא או רופא שיניים) שהינו גם בעל רישיון מתאים ממשרד הבריאות, לטפל בהיפנוזה. להערכתי ומיטב ניסיוני, היפנוזה עשויה בהחלט להיות כלי מתאים ואף מומלץ לסיוע וטיפול במיזופוניה, לסוגיה השונים. ד"ר מאיר נעמן -פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה >054-754-9898

19/07/2021 | 06:15 | מאת: שרית

הבן שלי בן 11.5 סובל כבר תקופה ארוכה מחרדות ולחצים ועכשיו גם דיכאון. מטופל ב- ארפליי. שמעתי שיש דרך לטיפול בחרדות דרך היפנוזה. האם יהיה יעיל לילדים? הוא גם אובחן בהפרעת קשב. אודה לתשובה

שלום שרית אני לא מומחה לטיפול בילדים, אלא בבוגרים בלבד. כללית, היפנוזה היא כלי פסיכולוגי- טיפולי יעיל ביותר, הן למבוגרים והן לילדים, למגון רחב של קשיים ומצוקות, כולל חרדות הפרעות קשב וכד'. ד"ר מאיר נעמן > 054-7549898

17/04/2021 | 18:53 | מאת: אור

שלום יש לי ילד בן תשע וחצי שסובל מocd שמתבטא בשטיפה במים של ידיים או חפצים שבאו במגע עם דבר מסויים או שאחותו נגעה בחפצ שלו מיד הוא שוטפ אותו. לא נוגע בידיות אין לו בעיה עם לכלוך נסינו פסיכולוגים שונים . טיפול ב cbt לא עוזר האם היפנוזה יכול לעזור? האם עלול לגרום נזק? היכן ניתן למצוא מומחה שמורשה לעשות היפנוזה לילדים? תודה תושה

שלום, אור אין לי ניסיון בעבודה טיפולית עם ילדים. כללית, היפנוזה היא כלי טיפולי/פסיכולוגי יעיל ביותר, המתאים גם לעבודה עם ילדים. אך היא לא חלופה לטיפול. נראה לי שבשילוב עם CBT (שבדרך כלל מומלץ לטיפול ב- OCD) זה עשוי לשפר את היעילות הטיפולית. לא צפוי שום נזק, כל עוד זה מבוצע על ידי פסיכולוג ילדים מתאים, עם רישיון לעבודה עם היפנוזה. תוכלי למצוא פסיכולוג כזה, באתר האגודה הישראלית להיפנוזה. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-7549898

שלום שמעתי סרטון של כ40 דקות של אורגזמה היפנוטית קמתי בלילה עם רעידות בכל הגוף ודופק מהיר מפחיד אותי אולי עשיתי נזק מה ניתן לעשות כדי שלא יהיו ההשפעות והאם יהיה לי נזק פסיכולוגי?

שבוע טוב, סליחה, אך ראיתי שאלתך רק היום משום מה. גם לא מוכר לי הסרטון שעליו את מדברת. בכל מקרה, אני מקוה ומשער שההשפעה שהיתה לסרטון עלייך, חלפה מזה זמן. אם יש לך שאלות נוספות בעניין, את מוזמנת לשוב ולכתוב לפורום. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-7549898

15/11/2020 | 08:46 | מאת: מוטי

שלום אשמח לקבל ייעוץ במסגרת הפורום מזה מס שנים סובל מבעיות במערכת העיכול הפרעה תחושתית בוושט וכאבי בטן תחושה של כחכוך צריבה בגרון והתכווציות בוושט ובבטן התחתונה כל הבדיקות תקינות לגמרי מה שנותר לשאול האם יש סיכוי שטיפול בהיפנוזה יביא קץ לתופעות ? או לפחות יהפוך אותם לנסבלות יותר

מוטי היפנוזה היא כלי טיפולי משמעותי ויעיל ביותר, למגוון רחב של בעיות פסיכולוגיות ופסיכוסומטיות, כולל בעיות במערכת העיכול. בהצלחה, ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

04/10/2020 | 21:16 | מאת: יחיאל

שלום דר מאיר אתה יכול לפרט בכמה מילים..איך היפנוזה משתלבת בטיפול פסיכולוגי..והאם זה יכול לעזור בבעיית חרדות?? תודה יחיאל וחג שמח

יחיאל, היפנוזה מאד מועילה ויעילה, בטיפול בחרדות !! כבקשתך, דברי הפתיחה דלהלן, שנכתבו על ידי, לטובת הפורום כוללים כבר את המענה לשאלתך > ".. איך היפנוזה..עובדת"..? "היפנוזה היא כלי טיפולי המוכח, קלינית ומחקרית, כיעיל ביותר לטיפול במגוון בעיות פסיכולוגיות ורפואיות. ואמנם, ההיפנוזה שהינה תהליך טבעי ביסודה, מאופיינת בשילוב של הרפיה גופנית ונפשית עמוקה, יחד עם מיקוד גבוה במיוחד של הקשב. במצב תודעתי וייחודי זה, החלק התת-מודע של מוחנו, האחראי למגוון תחושותינו, רגשותינו והתנהגותנו, נגיש ומושפע יותר ממסרים חיוביים והשפעות (סוגסטיות) מיטיבות. כך גוברת השליטה של המתהפנט בתחושותיו, רגשותיו והתנהלותו, על פי צרכיו ורצונו. לכן, יש המגדירים היפנוזה כ"תקשורת עם התת-מודע". על פי "חוק ההיפנוזה" הקיים בארצנו, רק פסיכולוגים, רופאים ורופאי שיניים שעברו הכשרה, התמחות ובחינות רישוי להיפנוזה, רשאים להשתמש בהיפנוזה, ככלי טיפולי, בתחום התמחותם המקצועית. מכאן שההגדרות של היפנוזה כ"היפנוזה רפואית" או "היפנוזה פסיכולוגית", נעשות בעיקר על פי התחום המקצועי של המטפלים המקצועיים המשתמשים בה ועל פי מטרות הטיפול - רפואי או פסיכולוגי. ביסודו של דבר, כל היפנוזה היא גם "היפנוזה עצמית" ומותנית במוטיבציה ושיתוף הפעולה של המתהפנט. לכן השאיפה היא, לרוב, שהפונה לטיפול היפנוטי ילמד ויתרגל, בהנחיית הגורם המקצועי אליו פנה לטיפול, כיצד להכניס עצמו ל"היפנוזה עצמית" ועל ידי כך לרכוש "כלי לחיים"... ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר, ומורשה לטיפול בהיפנוזה > 054-754-9898

09/06/2020 | 11:26 | מאת: כבר לא ילד

שאלה שלאחרונה מציקה לי. אני בן 47. בריא נפשית. בגיל 7 התייתמתי מאימי. אין לי שום זכרון ממנה. לא ויזואלי, לא קולי, לא של ארועים או סיטואציות איתה. אני יודע איך היא נראית מתמונות, אבל כאילו כל המידע עליה נמחק לחלוטין. יש לי זכרונות חלקיים משנתיים שלוש לפני מותה. זכרונות של הבית שגרנו בו, של ארועים שונים, אך כל הקשור אליה כאילו אבד או ננעל במגירה בראש. האם היפנוזה יכולה לשחרר את "המגירה" הזו? אני מרגיש שזה יכול להועיל לי בחיים , למרות ששוב, אין לי בעיות נפשיות התנהגותיות ספציפיות שמציקות לי . אני שואל ממטרת סקרנות והבנה שהמצב אינו נורמלי תודה

לזה שכבר אינו ילד.. שאלתך שכיחה למדי והייתי נזהר מלכנותה כ"לא נורמלית". זכרוננו הולך ומתעמעם בחלוף השנים. וכדברי אוסקר ויילד (כמדומני) " הזיכרון מייפה את חיינו והשכחה עושה אותם לנסבלים" עניינית, "היפנוזה יכולה לשחרר את "המגירה" הזו.." שלך, אם כי אין ודאות לגבי הנכונות והדיוק של הזיכרונות. יש ומוחנו "מתעתע" בנו ובזכרונותינו. ד"ר מאיר נעמן > 054-7549898

05/04/2020 | 01:03 | מאת: NOT_FOUND

היי, יש ללי בעיות אמון קשות שמלוות בבעיות ביטחון עצמי שלא מוקרן כלפי חוץ. האם ניתן לטפל בהיפנוזה? האם ניתן לטפל בטיפול פסיכולוגי רגיל ע''י שינוי בתודעה? תודה

שלום, לצערי, שאלתך אינה ברורה מספיק. על איזה אמון את/ה מדבר/ת ? כללית, השאלה אינה אמורה להיות "היפנוזה או טיפול פסיכולוגי", כיון שגם היפנוזה היא בעצם טיפול פסיכולוגי ! ליתר דיוק - "היפנוזה היא כלי פסיכולוגי" ! השימוש בכלי זה תלוי ברלבנטיות שלו לבעיה הספציפית ובשליטה של הפסיכולוג בכלי הזה. ככלל, הכלי -"היפנוזה" עשוי במקרים רבים לעשות את הטיפול הפסיכולוגי יותר יעיל ולפעמים גם יותר קצר, אך בדרך כלל אפשר לקבל טיפול פסיכולוגי יעיל וטוב גם ללא שימוש בכלי "היפנוזה". ד"ר מאיר נעמן פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה ....................... 054-754-9898

שלום דוקטור מקווה שהגעתי לפורום הנכון. קצת ארוך אבל אקווה שתגדיש לי מזמנך הפנוי אז כך: לצערי נטלתי אסיוול במשך שנתיים וחצי ללא ידיעה שזו תרופה פסיכאטרית כלל! עקב בעיות שינה, וקיבלתי אותה מהרופא ואכן זה עזר. לאחר כשנה וחצי של שימוש ממושך כ10-20 מ"ג ליום, נדבקתי בווירוס כלשהו ממזון שאכלתי לאחר כמה שעות הרגשתי שאני רוצה לבקיא ולא הקאתי ומכאן נגרמו לי בעיות בעיכול וביציאות ומשם התחיל הסיוט. (נראה לי שנפגע לי העצב פונדונלית מסיבה כלשהי) ומשם בדיקות גסטרו בלתי פוסקות נמצאו 2 פוליפים בקיבה ,ובגרון, עברתי ניתוח, הרופא הפנה אותי למפוי קיבה בתוצאה ההתרוקנות קיבה היית איטית(כאן אני משייך את זה לאסיוול) לאחר כשנה מ-2018 ל-2019 חזרתי על אותה בדיקה וחל שיפור בקצב נמצא ללא עדות לגסטרופרסיס משמעותי" המשכתי ליטול את התרופא שאלתי את הגסטרולוג האם ישנו קשר ישר לפגיעה בקיבה והוא ענה שלא! מקריאה מעמיקה שעשיתי לפני כשבוע וחצי הבנתי בעצם שאני לוקח תרופא שאיני צריך ליטול אותה, ובין תופעות הלוואי שלה רשום במידה ויש בעיות קיבה חמורות או במערכת העיכול יש להפסיק את השימוש! ואני כבר שנתיים סובל ואף רופא לא מצליח למצוא את הפיתרון המעיים שלי בקושי מתפקדות ואני לא מצליח להתפנות נקבע לי תור לקונוסקופיה חוזרת כדי לבדוק אם יש גידול או בקע וכו. הפסקתי מיד את השימוש בה לפני כשבוע וחצי והורדתי במינון מ-כדור הגעתי ל3 כדורים והגעתי כבר ל-4 שזה אסון.. כרגע אני נוטל כ10 מ"ג ליום ממנה ומוריד בהדרגה במינון , אני מתמודד יפה עם התופעות לוואי שלה סחרחורות התקפי חרדה וכו ירדתי למינון של 10 מג וברצוני להפסיק לגמרי את השימוש בה השאלה שלי אליך היא כזו האם הבעיות עיכול שיש לי יכולים לנבוע משימוש הממושך בתרופה? והאם היא אכן פגעה לי בעצב לכן איני מצליח להתפנות ? קראתי שינו קשר ישיר בין תרופות פסיכיאטריות למערכת העצבית בגוף וחוט השדרה, זה יכול להסביר מדוע ביום בהיר נגרמו לי בעיות בריצפת אגן ובכל מהערכת העיכול כולה, שאלתי היא אליך האם זה אפשרי?!.. ובמידה וכן האם הפסקת השימוש בתרופה עם הזמן תעזור למערכת העיכול לחזור לקדמות? כרגע יש לי תור לקולוסקופיה והתחלתי טיפול אצל פיזיותרפיסט לריצפת האגן. אני מרגיש שיש עצב כלשהו בראש שגורם לי לסגור את פי הטבעת ומשם כך יש לי טונוס מוגבר ובעיות בכל מערכת העיכול. אשמח לתשובה כנה שוב אני מדגיש שאיני צריך תרופה כזו, ואני צלול היטב, והיא נלקחה כ-תרופה לבעיות שינה ולללא ידעיה שהיא כמו קלונקס ושאר המשפחה שלה. תודה רבה

משה, נראה לי שאכן לא הגעת לפורום הנכון. אני אמנם ד"ר אך לא לרפואה, או פסיכיאטריה אלא ל-פסיכולוגיה. פסיכולוגים אינם עוסקים ואינם מורשים לעסוק בטיפול תרופתי, אלא בשיחות טיפוליות. לכן, גם אין לי מושג האם בעיותיך קשורות, או לא, לתרופות כאלו ואחרות שלקחת ?! אני מציע שתתייעץ עם הרופאים המטפלים בך, או לפחות עם רופא המשפחה שלך.

28/10/2019 | 00:47 | מאת: יאיר

שלום רב בשנות הארבעים, סובל מרעש משמעותי מהשכנים מלמעלה, הן בשעות היום והן בשעות המנוחה והלילה. מה שגורם לתסכול, חוסר מנוחה נפשית, ובפרט הפרעות קשות בשינה (קשיי הירדמות, התעוררות בקלות, וערות בבוקר כנראה מתוך חשש מהרעש שיבוא). מעבר לעצות של לדבר עם השכנים, לטפל בבעיות הבידוד (זה בנתיים לא עובד ובספק אם יעבוד). וכן אטמי אזניים וכדו' (דבר שלא עוזר במקרה הזה) האם יש דרך לגרום לכך שהרעש פחות ישפיע ולא יגרום לסבל והפרעות שינה? שיטה טיפולית כלשהי שהוכחה כטובה לבעיה כזו? טיפול אלטרנטיבי? פסיכולוגי? CBT? והאם טיפול בהיפנוזה יכול לפתור את הבעיה? תודה

יאיר קשה להבין מדבריך, האם מדובר ברגישות יתר שלך לרעשים, או ברעש לא מוצדק (חריג) של שכניך, לגביו יש לנקוט צעדים חוקיים מתאימים ? במילים אחרות, האם בעייתך היא "רגישות יתר" שלך, או התנהגות חריגה של שכניך וקושי מצידך לנהוג בצורה יותר "אסרטיבית" ? כך או כך, היפנוזה, ככלי פסיכולוגי עשויה לעזור ב- 2 המצבים, אך עליך להתייעץ תחילה עם פסיכולוג קליני מתאים כדי לאבחן בצורה מקיפה יותר את המקור לקשייך. ד"ר מאיר נעמן > 054-754-9898

23/10/2019 | 18:09 | מאת: נולי

נערה בת 16 וחצי עם כאבי ראש, לאחר שנשללו מגוון גורמים פיזיולוגיים. האם טיפול בהיפנוזה יכול לסייע?מה סדר גודללהערכתך פחות או יותר של טיפול כזה? מספר מפגשים? חודשים ארוכים? תודה, נולי.

נולי היפנוזה היא טכניקה וכלי טיפולי יעיל ביותר, למגוון רחב של קשיים ומצוקות, ובעיקר להפחתה והקלה מכאבים. ללא היכרות מקצועית מעמיקה איתך ועם קשייך, לא ניתן להעריך את משך הטיפול הנדרש. השאיפה והמציאות מלמדים שמדובר בטיפולים קצרים יחסית.

06/10/2019 | 07:53 | מאת: פרוידלאקאןשרקו

שלום רב. רציתי לשאול האם היפנוזה מבית מדרשו של שארקו עשויה לרפא את הפסיכיאטרים והפסיכילוגים מתפיסתם המעוותת את נפש האדם ולגרום להם להבנה שמקצועם הינו בדיחה עצובה במקרה הטוב, והרסני ומזיק למיליונים של בני אדם? האם היא תעזור להם להבין את אשמתם בהרג שיטתי של מטופלים לאורך ההיסטוריה כולל אשמתם בניסויים כגון אם קיי אולטרא ולובוטומיה של ילדים מהגרים בשנות השישים?

פרוידלאקאןשרקו אני מניח שדבריך השגויים מאד בעיניי, משקפים תסכול וכאב אישיים שחווית אולי במגעיך עם גורמים מקצועיים, בתחום בריאות הנפש. אם תרצה ויתאים לך, אתה מוזמן לשתף ולפרט את ניסיונך האישי עם הגורמים המקצועיים. אז גם נוכל להתיחס ביתר פירוט והבנה.

03/10/2019 | 17:13 | מאת: שני

מזה כשנתיים נעילת לסתות בלילה בצורה קשה ביותר הדבר גורם לי לכאבי ראש ופנים איומים , כל הטיפולים שניסיתי כשלו כולל דיקור פיזוטרפיה ואפילו כדורים פסיכיאטרים . הגעתי למבוי סתום ,מבקשת לשאול על היפנוט , האם יכול לעזור במצב כזה ?

שני, היפנוזה היא כלי פסיכולוגי -טיפולי יעיל ביותר, למגוון רחב ביותר של בעיות וסימפטומים, נפשיים וגופניים, כולל נעילת לסתות. יחד עם זאת, אני מציע שתפני לרופא/ת שיניים שיש לו/ה גם הסמכה ורישיון לטפל בהיפנזוה. תוכלי למצוא רופא/ת מתאים/ה באלפון של האגודה הישראלית להיפנוזה.

29/08/2019 | 11:39 | מאת: נוף

היי ד"ר, לפני כשלושה חודשים עברתי התקף חרדה ראשון בחיי-פשוט פחד היסטרי. לא הבנתי מה קורה איתי,הלכתי למרפאה, נרגעתי שם אחרי שעה שעתיים והביתה. לצערי הרב שאלתי שאלה בקבוצת רופאים בפייסבוק ותיארתי את התסמינים ושאלתי מתי הכל יעבור - ענתה לי מישהי שהיא לא רופאה "מי אמר לך שזה התקף חרדה בכלל" ומכאן - היסטוריה. אני בלופ של רופאים , כל פעם מציק לי משהו אחר, חושבת על כל נשימה שלי . התחלתי לקחת רסיטל לפני כחודש ואני פעם בשבוע בCBT. אני מתפקדת. הולכת לעבודה,עושה דברים בבית. יש שיפור ענק וזה בטוח - חזרתי לישון,פחות היסטרית ובוכה אבל...מציק לי שהמחשבות על החרדה עדיין בראש שלי, המחשבה שאני לא כמו פעם , לא אני. עדיין חושבת על הנשימה, על רופאים. האם לדעתך אם יש שיפור אני צריכה להמשיך באותה הדרך או שמומלץ לי לנסות היפנוזה? אני אדם שתמיד היה בשליטה, אהבתי לטייל ולעשות דברים ומהר מאוד איבדתי את זה (וגם לאט לאט חוזר...אבל לא כמו פעם) הCBT הגדירה את זה כחרדת בריאות, יום לפני ההתקף נבהלתי פתאום מנקודת חן שקיימת לי כל החיים , רצתי לרופאה על הבוקר ושעה לאחר מכן בעבודה קיבלתי את ההתקף. מצטערת על האורך , אבל האם ההיפנוזה גורמת להבין מאיפה הבעיה הגיעה ? **אציין שעד היום אני במלחמה פנימית עם עצמי האם זה חרדה או בריאותי..

נוף, ציינת שזה "התקף חרדה ראשון בחיי", אך לא ציינת בת כמה את ? כללית, על פי דברייך נראה שטיפול ה- CBT שאת עוברת שיפר מצבך ומסייע לך משמעותית. "היפנוזה" היא אכן כלי טיפולי יעיל ביותר, אך היא אינה "חלופה" לטיפול פסיכולוגי (כמו ה- CBT למשל), אלא חלק ממנו. לרוב, טיפול CBT כולל כבר בחובו גם מרכיבים היפנוטיים (כמו "טכניקות הרפיה" וכד'), גם אם זה לא מוגדר כהיפנוזה. לכן, לא הייתי מחפש בהווה אחר טיפול הכולל גם היפנוזה, אלא ממשיך להסתייע בטיפול הפסיכולוגי אותו את מקבלת.

29/08/2019 | 13:34 | מאת: נוף

היי ד"ר, אני בת 27. הייתי בתקופה מאוד מאוד לחוצה בחיים לפני ההתקף הזה. בגלל שהיה משהו מאוד ספציפי לפני (לילה קודם התחלתי להילחץ מנקודת חן שהייתה לי ולא ישנתי כל הלילה,באותו בוקר הלכתי לרופאה ושעה לאחר מכן ההתקף) אז המטפלת סימנה את זה כחרדת בריאות. אני חושבת שהכדורים תרמו יותר לעניין אבל מאוד מצפה כבר ליום שהמחשבות האלה על החרדה יורידו יותר מהתחושות,אז חשבתי שאולי יש שם עוד דברים שהציפו את ההתקף הזה ושאני לא מטפלת בהם כמו שצריך...

27/08/2019 | 20:36 | מאת: מלי

האם היפנוזה עוזרת למכורים להימורים?

מלי היפנוזה היא כלי טיפולי (!), במסגרת טיפול פסיכו-היפנוטי, הקרוי גם "היפנותרפיה". כללית, היפנוזה היא כלי, המוכח קלינית ומחקרית, כיעיל ביותר למגוון רחב ביותר של מצוקות, קשיים ובעיות. לכן, השילוב של היפנוזה בעזרה להתמודדות עם התמכרות להימורים, עשויה בהחלט לייעל את הטיפול לגמילה מההתמכרות. ד"ר מאיר נעמן > 054-754-9898

28/05/2019 | 21:56 | מאת: אייל

שלום דר !! אני מוכר כאן בפורום ולעיתים אני כותב כך שאתם מכירים אותי . אני ממש יקצר ויגיע לעצם ושורש העניין . נוטל לפונקס משנת 2011 כמות של 550 מ"ג . מזה מספר חודשים אני ממש ופשוט לא מצליח לצאת מהמיטה בבוקר . לא עוזר לי שמעירים אותי אני ישן ממש ממש חזק וחוסר כוחות וחשק לצאת מהמיטה . אני אובד עצות ולא יודע מה לעשות אשמח לקבל כל רעיון זה או אחר מהד"ר ומהגולשים . תודה רבה לילה טוב שוב אציין שניסיתי כל מיני טכניקות או להפחית מינון אבל אני מרגיש עם זה פחות בטוב . יש לי שאלה !! יש רופא שהוא מומחה ללפונקס ?? תודה

אייל מצער לשמוע על מצוקתך, אבל נראה לי ששאלתך לא הופנתה לפורום המתאים. אני והפורום הנוכחי לא עוסקים בתרופות (כימיות). אם התכוונת לשאול לגבי הסתייעות אפשרית בהיפנוזה, נראה לי שתחילה עליך לברר את העניין עם הרופא המטפל בך ואשר נותן לך את המרשם לתרופה שאתה נוטל.

11/05/2019 | 08:36 | מאת: מרסלו

האם אפרש דרך היפנוזה להתגבר על צורך מופרז לגירוד

מרסלו בהחלט, כן. כאמור כבר מספר רב של פעמים בפורום - היפנוזה היא כלי פסיכולוגי/טיפולי יעיל ביותר, למגוון רחב ביותר של סימפטומים ומצוקות נפשיות וגופניות. יחד עם זאת, זה לא "מטה קסמים", אלא "כלי" (יעיל ביותר) ב"ארגז הכלים", של הפסיכולוג/המטפל. הדבר נכון במיוחד לכל סימפטום או מצוקה המושפעים או נגרמים ממתח ולחץ נפשיים.

09/04/2019 | 07:38 | מאת: אורח

שלום לך. סובל מאו סי די קשה. טקסים הרסניים מאוד שכוללים דיכוי רפלקסים כולל יציאות קשות, רגשות ותחושות. נלחם בעצמי . ההפרעה עמידה. האם היפנוזה תוכל לעזור? תודה.

לאורח (עם ה-OCD) היפנוזה היא כלי טיפולי יעיל ביותר, ב"ארגז הכלים" של הפסיכולוג המטפל. הוא עשוי ואמור להיות משמעותי ויעיל, גם לטיפול ב-OCD. אך הוא לא תחליף לטיפול פסיכולוגי ואף לא לטיפול פסיכיאטרי, במידת הצורך. ד"ר מאיר נעמן > 054-754-9898

14/05/2021 | 12:04 | מאת: ספיר

הי אורח אני חייבת לדבר איתך!!!!! סוף סוף מצאתי מישהו שסובל מדבר דומה . איך ניצור קשר? במידה ומתאים לך.

שלום, היפנוזה היא כלי טיפולי/פסיכולוגי יעיל ביותר, המתאים מאד, גם לטיפול ב- OCD. הוא יכול להיות מופעל באופן עצמוני, או להיות משולב עם CBT (שבדרך כלל מומלץ לטיפול ב- OCD), כמו גם עם טיפולים פסיכולוגיים ופסיכיאטריים אחרים. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-7549898

30/01/2019 | 18:59 | מאת: אלוני

שלום רב, אני היום בן 28. כחלק ממסעי להתפחות האישית שלי אני מחפש אחר אירוע או אירועים מהילדות המוקדמת שככל הנראה קשורים לאמונות מגבילות שקימות אצלי ברמת הזהות, ולאחרונה נזכרתי ממש במעומעם באירועים מהילדות שלי בגילאים 8-10 בערך, בהם היתה לי בעיה עם שליטה על צואה. אחרי חיפוש באינטרנט מצאתי שהתופעה שהייתה אצלי בילדות שמה אנורזיס אנקופרזיס. המטרה שלי היא למצוא אירועי עבר ולרפא את עצמי מההסכמה מאותה תקופה שאני מרגיש שמנהלת אותי עד היום באמצעות שינוי הפרשנות, ולכן אני מחפש את הסיבות שיכול להיות שהובילו אותי לפתח אנורזיס אנקופרזיס שכן אני לא מוצא הרבה זיכרונות מוקדמים יותר. האם לדעתך היפנוזה יכולה להועיל במקרה זה? ובאיזה אופן?

אלוני היפנוזה היא כלי פסיכולוגי יעיל ביותר, כולל להעלאת זכרונות שוכחים או מודחקים, ככל שהם חשובים לצורכי הטיפול . יחד עם זאת, יש להבין שההיפנוזה אינה תחליף לטיפול פסיכולוגי, במידה וצריך, אלא כאמור ״רק״ כלי טיפולי. לפעמים הוא אחד מהכלים ולפעמים כלי מרכזי.

19/12/2018 | 10:19 | מאת: בר

היי, אני כבר כמה שנים שתקועה עם מבט בוהה כשאני מדברת עם אנשים. זה לא נעים לי ולא נעים לאדם שאני מדבת איתו. לא מצליחה להשתחרר מזה. האם זה פתיר דרך היפנוזה

בר השאלה לא מוזרה, אם כי התופעה כפי שהיא מתוארת על ידך, די נדירה. האם עברת בירור נוירולוגי, או בירור פסיכולוגי ? בכל מקרה, בכפוף לקביעה שהיפנוזה היא כלי טיפולי-פסיכולוגי ולא תחליף לטיפול, סביר בעיניי שאפשר יהיה להסתייע בה בטיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג שהינו גם בעל רישיון לעסוק בהיפנוזה. ד"ר מאיר נעמן > 054-754-9898

שלום, האם היפנוזה יכולה לעזור לנערה שלא יוצאת מהבית כמה שנים והפסיקה כל קשר לימודי חברתי ומשפחתי? תודה

ענת, בהחלט כן. אך ראוי לשוב ולהדגיש.. היפנוזה היא כלי טיפולי יעיל ביותר, למגוון רחב מאד של קשיים, מצוקות וסימפטומים. היא לא "הוקוס-פוקוס, או תחליף לטיפול פסיכולוגי מקיף, במידת הצורך. זה ודאי נכון גם לגבי "חרדה חברתית קשה", כפי שציינת.

29/11/2018 | 16:57 | מאת: לביאה

שלום רב בני בן ה36 סובל מיסופוניה מאז גיל 12. הוא אינו יכול לסבול שריקות ומגיב בכנסים ואף באלימות לרב מילולית... האם ניתן לסייע לו בעזרת היפנוזה או כל אמצעי אחר? תודה על התייחסותך

לביאה להערכתי, למרות שאין לי ניסיון מספיק נרחב בתופעה ספציפית זו, זה אפשרי. או בניסוח אחר.."שווה לנסות". ד"ר מאיר נעמן > 054-7549898

20/12/2018 | 00:12 | מאת: לביאה

תודה רבה

03/10/2018 | 22:22 | מאת: אפרת

נתקלתי בשיטה הזאת של טיפול בחרדות, האם שמעת עליה? האם היא עוזרת כמו שמדברים עליה? האם זהו סוג של היפנוזה או שיש שם עוד משהו?

אפרת כבר עניתי לשאלתך הנ"ל, שפרסמת לפני כחודש, בפורום הנוסף שאני מנהל (התמודדות עם מתח וחרדות), כלהן : "אני מכיר את שיטת הטיפול EMDR. היא שיטה ותיקה ונחשבת כיעילה במיוחד לטיפול ב"פוסט טראומה". היא לא כוללת טיפולים בחשמל. בכל מקרה, חשוב שהטיפול יינתן על ידי פסיכולוג, פסיכיאטר או פסיכותיפיסט, המכיר גם את השיטה ומטפל בה ולא על ידי כאלו שאינן מומחים מורשים לטיפול פסיכולוגי." ד"ר מאיר נעמן > 054-7549898

מחפשת טיפול שיכול לעזור בתופעות האלה יש לי חרדות עד כדי כך שקשה לי לתפקד זה גם יוצר אצלי עצבנות ואני ישר עונה בעצבים לאנשים אחר כך שאני נרגעת זה מביא אותי לדכאון ומחשבות אובססיביות למה עשיתי את זה? יש טיפולים אחרים שיכולים לעזור בנוסף לטיפול פסיכיאטרי? טיפולים אחרים יכולים לעזור בזה? אילו טיפולים? אני גרה בתל אביב לאן כדאי לפנות חוץ מבית חולים פסיכיאטרי? האם יש עוד מקומות שאפשר לפנות? אשמח עם תוכל להפנות אותי בפורום לאן כדאי לי לפנות? ואיך לפעול כדי להתמודד עם התופעות האלה של החרדה?

עדי לרוב, הטיפול הפסיכיאטרי - התרופתי יעיל יותר לגבי הפחתה והקלה של הסימפטומים ופחות לגבי התשתית הנפשית-רגשית, מחוללת הסימפטומים והבעייתיות. לכן, מומלץ שתיפני לקבלת ייעוץ טיפול פסיכולוגי קליני מתאים, או במסגרת קופ"ח אליה את משתייכת, או באופן פרטי. טיפול פסיכולוגי, אף עשוי לייתר את הצורך בתרופות פסיכיאטריות.

08/04/2018 | 12:35 | מאת: היפנוזה בהקשר של הפרעות אכילה ומצבי חרדה

שלום. מזה שנים אני באובססיה של ספורט ואוכל. אוכלת ומיד רצה לספורט לשרוף את הקלוריות שהכנסתי לגוף. כל הזמן אני במצב של חרדה לעלות במשקל ובכלל בחרדה מתמדת כמעט לגבי כל דבר(בעיקר בריאות).תמיד מוצאת משהו לדאוג ממנו. האם היפנוזה יכולה לעזור?(בעיקר לצאת מהחרדה המתמדת והיכולת לראות תמיד את השלילי בכל דבר) תודה.

שלום היפנוזה היא כלי- עזר פסיכולוגי יעיל ביותר למגוון רחב של בעיות, כולל הפרעות אכילה. היא ניתנת לשילוב בטיפול של כל בעיה ונושא כמעט ובבעיות מיוחדות היא יעילה במיוחד. אך יש לזכור שעל אף יעילותה המוכחת, אף היא, כמו כל כלי אחר, אינה "שרביט קסמים" המחולל פלאים. לגבי הפרעות אכילה חשוב טיפול כוללני ואינטגרטיבי, שיכול לכלול גם היפנוזה כמובן.

12/05/2017 | 10:17 | מאת: אביתר

האם יכול להיות שהפנוזה עוזרת להזעת יתר..כי אני מרגיש שהיא די פסיכולוגית..

אביתר ראה נא תשובתי לשאלה הסמוכה לשאלתך, בעניין ההסתייעות בהיפנוזה לטיפול בגמגום. בשני המקרים מדובר כנראה בנטייה מולדת גנטית, המושפעת במידה רבה ממצבים של מתח ולחץ נפשי-ריגשי. היפנוזה ככלי טיפולי פסיכולוגי, יעילה ביותר להקלה של מתח ולחץ נפשי ולכן היא עשויה ואמורה לעזור משמעותית בטיפול בסימפטומים אלו.

05/05/2017 | 01:29 | מאת: אילן

הי. אני בן 26 ומגמגם מאז שאני זוכר את עצמי. גמגום קל-בינוני, קורה בדרך כלל מול אנשים סמכותיים ממני או מול קהל, או אנשים שאני נפתח אליהם רגשית. במהלך השנים שמתי לב שכאשר יש לי ביטחון עצמי גבוה או קצת נחת נפשי אני יכול לא לגמגם כלל, עכשיו בגילאים האלה קצת קשה לא להיות בלחץ לכן אני מעוניין לשאול האם היפנוזה יכולה לסייע במצב הזה? הקטע שכשאני שמח ועם ביטחון אני כמעט ולא מגמגם כלל אז הסיבה היא נפשית בטוח.

אילן היפנוזה יכולה לעזור לגמגום ככל שעוצמת הגמגום מושפעת מגורמים של לחץ ומתח נפשי. כפי שזה אכן קורה ושכיח במרבית המקרים. היפנוזה היא כלי טיפולי פסיכולוגי, בעל השפעה מטיבה על הפחתת מתח ולחץ וכך היא יכולה לעזור משמעותית, בהקלת סימפטום הגמגום והפחתתו.

12/03/2017 | 02:20 | מאת: רוחמה

האם טיפול בהיפנוזה יעיל להתנהגות של אכילה מסכנת חיים

רוחמה טיפול בהיפנוזה, יעיל למגוון רחב ביותר של בעיות פסיכולוגיות ורפואיות ובכללן גם הפרעות אכילה והתנהגויות בעייתיות. אך יש לזכור שכמו כל טיפול פסיכולוגי ורפואי, הצלחת הטיפול מותנית גם בגורמים, אישיים, נסיבתיים ואישיותיים שונים, אותם ניתן וצריך לברר, בפגישת הערכה/אבחון עם הגורם המטפל.

29/01/2017 | 23:31 | מאת: שאלה

שלום. אני בן 26, וכמעט כל החיים שלי אני סובל מחוסר ביטחון או בשפה רפואית- חרדה חברתית. אי אפשר להגיד שזה היה באותה רמה, אבל אני חש שזה רק הולך ונהיה רע יותר. ניסיתי כל מיני טיפולים שכוללים, קורס עמידה מול קהל, טיפול פסיכולוגי, טיפול פסיכיאטרי ולקיחת כדורי ציפרלקס ו-ויפאקס. מיותר לציין שכלום לא עזר. אני לא רופא, אבל לעניות דעתי הסיבה לחוסר הביטחון זה משהו בראש, איפשהו בתת מודע. האם טיפול בהיפנוזה יכול לעזור במקרה הזה? תודה.

שלום השערתך שמקור חרדתך החברתית הוא מקור כלשהו ב"תת מודע", רלוונטית וסבירה. מצער לשמוע שהטיפולים השונים לא הועילו לך ומצב בעייתך מחמיר. היפנוזה היא כלי פסיכולוגי יעיל ביותר, למגוון רחב של בעיות, כולל חרדה חברתית. היא מעצימה בדרך כלל את היעילות של הטיפול הפסיכולוגי ה"סטנדרטי". בהחלט מומלץ.

12/11/2016 | 21:43 | מאת: אנונימית

שלום רב, בני בן ה8 כיתה ג שוקל 54 קילו. למעשה בדיוק במשקל שלי. עברנו לא מעט מסגרות וכבר נואשנו. ההשמנה הדרסטית חדה בגלל חרדה , בגלל תאווה לפחמימות, ועוד תחושות של כישורים חברתים שמכניסות אותו למצבי מצוקה . נתקלתי ברשת בהיפונזה לילדים עם הרגלי אכילה רגשים וכו.... מה תוכל לספר לי על כך והאם יש מישהו מוכר בתחום שאפשר לגשת אליו. תודה

שבוע טוב, אנונימית היפנוזה היא כלי טיפולי, יעיל ביותר, למגוון רחב מאד של בעיות ומצוקות. כולל, שליטה בהרגלים, הפרעות אכילה וכד'. איננו מוסרים או ממליצים במסגרת הפורום, על מטפלים ספציפיים. תוכלי להיכנס לדף הבית של אתר "האגודה הישראלית להיפנוזה" (חפשי בגוגל) ושם תמצאי אלפון של מטפלים בהיפנוזה, כולל כאלה שמטפלים בילדים.

30/09/2016 | 17:22 | מאת: אלכס דרדיק

אישתי חולת סרטן סופני .כולנגיוקרצינומה ,מחלת קלצ'קין. אין שום טיפול קונבנציונלי ומחלה לא ניתנת לריפוי .אנו פשוט ממתינים לסוף למרות שכבר נצחנו את הסטטיסטיקה לפחות לתקופה פי שניים מימשה נתנו לה רופאים בהתחלה . קראתי כתבה על פרופסור קנדי שטוען שכל מילה כלל סרטן אפשר לרפא ע"י גיוס כוחות עצמיים ,הבעיה שבן אדם רגיל בתת מודע לא מאמין לריפוי .המטרה היא להפעיל את תת מודע . אני ניסיתי כבר הכל ועכשיו רוצה לנסות בישבילה את טיפול היפנוטי .אולי כך אפשר לגייס את כוח פנימי ולהפעיל מנגנונים שילחמו עם המחלה .האם אפשר לחדור לתת מודע שלה ולגרום לה להאמין לריפוי ולהלחם למען המטרה ?

אלכס, אני מצטער לשמוע על מחלתה הקשה של אשתך וההתמודדות הקשה הקשורה בכך. בעיקר לה, אך גם לך ולמשפחה הקרובה. יש עדויות קליניות ואפילו מעט מחקריות באשר להשפעה האפשרית החיובית של אמונה, תקוה וכוחות נפשיים, על ההתמודדות עם מחלות קשות. היפנוזה היא כלי פסיכולוגי-טיפולי, הנחשב כבעל יכולת מוכחת להשפעה על רגשות, להקלת תחושות של מתח וחרדות, לחזק אמונות ואף להעצים חוסן נפשי, באמצעות תהליכים סוגסטיביליים (השאות - השפעות תת-מודעות).

שלום רב יש לי מספר שאלות אליך 1. יש לי חברה לאחר טיפולי פריון ועכשיו בשבוע 5 עם תאומים היא סובלת מחשש רב מנהיגה (אין הסטוריה של תאונות דרכים) ומעוניינת לפתור את הבעיה ע"י הפנוזה היא חוששת מאוד שלאחר קליטת העוברים .. והריון תקין (לפחות שהתחיל כך) ההפנוזה תגרום נזק כלשהו 2. אני בהריון של עובר אחד בשבוע 23 , קיבלתי גם כן המלצה לקבל טיפול בהפנוזה.. הבעיה שלי היא שאני צמחונית ולא אוכלת ירקות..כל זה מגיל שנתיים (אני בת 39) האם ניתן ע"י הפנוזה לתת לבעיה פתרון. 3. האם קיימות סכנות בהפנוזה.. ואם כן מהם? וממה הן יכולות להגרם 4. האם תחום ההפנוזה הוא תחת רפואה נפשית , ואם קיימות השלכות כלשהן על המשך פעילות עם סעיפים נפשיים... אשמח לתשובתך המהירה תודה ליז

ליז בהחלט ניתן לטפל בהיפנוזה בזמן הריון. אדרבא, יש רבות הנעזרות בהיפנוזה רגילה ועצמית, כדי להקל על תהליך הלידה. כללית, היפנוזה היא תהליך טבעי המתרחש בחיי מרביתנו, באופן ספונטני, מידי יום בשעת ריכוז גבוה. על כן היא מקובלת ובצדק לכלי טיפולי -פסיכולוגי "ידידותי" וללא תופעות לוואי. ביותר. בעי

שלום, אני פונה מתוך מצב של יאוש ומצוקה מאוד גדולים לגבי המצב שבו אני נמצאת ולגבי אפיקי הסיוע האפשריים במצב הזה, ואני אשמח לעצה בנושא הטיפול שאולי אולי יוכל לסייע לי ולשבור כבר את המעגל הזה שבו אני נמצאת. אני אציין שאני למודת טיפולים פסיכולוגים פרטניים והייתי בטיפול פסיכולוגי במהלך למעלה מ-10 השנים האחרונות וגם בעבר בתור נערה הייתי פה ושם בטיפול פסיכולוגי. אני בת 36 ומעולם לא הייתי בקשר רומנטי-זוגי, וגם לא קרובה לזה (ולשם החידוד - גם לא בשום אספקט פיזי, על כל המשתמע מכך). דבר שכמובן מבחינתי הוא בלתי נסבל, בייחוד שיש לי הרבה מאוד מה להציע. על קצה המזלג ומבלי לתת באמת את המקום הנדרש ואת הבסיס הרחב לדברים, אני אציין כי ברגע שיש מישהו שמוצא חן בעיני אני חווה חרדה מאוד גדולה, קיפאון, חוסר תפקוד וכו' בצורות כאלה שלא מאפשרות לי להתנהל או לפתח את סוג האינטראקציה הנדרשת שמובילה בסוף לקשר. ושוב חשוב לחדד - על מנת לפתח רגשות ומשיכה גם אם קלים ביותר, אני צריכה להכיר ולהתוודע לבחורים האלה בצורה בלתי תלויה (עבודה, לימודים וכו'), ולא במסגרת המוגדרת מראש כמסגרת למציאת קשר, כלומר דייטים, אינטרנט, שידוכים וכו', אלה כל כך לא פועלים עלי, וזה לא מתוך איזו "החלטה מנהלתית". זה פשוט המצב. בטח לא לפני שעברתי איזשהו תהליך, שכאמור עדיין לא הצלחתי לעבור אותו. אגב, גם קשרים חברתיים אחרים (עם בנות מיני) זה דבר שממש לא בא לי בקלות ודבר שיש לי ממנו מאוד מעט אם בכלל, אולם זה כן דבר שלאורך השנים הצלחתי לפתח, גם אם לא החזיק מעמד לטווח ארוך. ברור לי שלמצב הזה יש כל מיני שורשים אשר קשורים למקום בו גדלתי ולמשפחתי וההתנהלות בה, גם על רקע התנהלות מינית מסוימת שהשפיעה עלי. בכל אופן, כאמור, עברתי כבר טיפולים פסיכולוגים ממושכים עם מספר מטפלים שעד כה לא סייעו לי לפרוץ את המעגל הזה ואני באה ממקום של תסכול ויאוש כאלו שאף מילה שאני אכתוב לא תעשה איתם צדק.. אשמח לבחון האם יש לכם איזושהי המלצה, כיוון, רעיון וכו' לאיזשהו סוג או אפיק טיפולי שאולי יוכל לעזור במצב שלי ולסייע לי לצאת מהסיוט הזה..? יש לציין כי אין ביכולתי לממן טיפול יקר. תודה רבה

קרן מצער לשמוע על קשייך המתמשכים לאורך זמן, אך כידוע יש קשיים ובעיות מורכבות הצורכות זמן טיפול רב וממושך. אין אפשרות לתת לך עצות או טיפים ממוקדים מבלי להכיר אישיותך ובעיותייך באופן מקצועי ומפורט יותר. כללית, הייתי ממליץ על טיפול ממוקד בגישת ה-CBT ורצוי(אם כי לא הכרחי), בשילוב עם היפנוזה. עם סבלנות, התמדה וטיפול מתאים יש לקוות שתצליחי לשפר את ההתמודדות שלך עם קשייך.

08/01/2016 | 15:42 | מאת: אסתר

אני נרדמת לשלוש שעות מתשע עד שתיים עשרה . לקחתי לוריוון כדי לישון עוד שעה חצי כדור .משתדלת שלא קבוע אני מתעוררת בלילה עם דופק מהיר זיעה ורעד עושה הרפיות ונשימות .אני נשארת ערה עד הבוקר .שאלתי היא התחלתי טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני המשלב cbt.שאלתי היא האם אני אחזור לשינה רגילה . היום אני לא מצליחה לישון במהלך היום .הבעייה שלי כבר כימעט 9 חודשים אני מטופלת בציפרלקס . עברתי משבר עקב פציעה שקרתה לי תודה

אסתר אם הבנתי נכון החילות טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישת ה-CBT . אם אמנם כך, יש את כל הסיבות לקוות שאכן תצליחי לשפר את הרגלי השינה שלך ולשוב לשינה טובה ורגועה. קחי רק בחשבון שגם טיפול מוצלח אינו "הוקוס פוקוס" והוא כרוך לרוב בתהליך טיפולי הכרוך בתרגול ואף נמשך לזמן מה.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 18