היפנוזה או טיפול פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

05/04/2020 | 01:03 | מאת: NOT_FOUND

היי, יש ללי בעיות אמון קשות שמלוות בבעיות ביטחון עצמי שלא מוקרן כלפי חוץ. האם ניתן לטפל בהיפנוזה? האם ניתן לטפל בטיפול פסיכולוגי רגיל ע''י שינוי בתודעה? תודה

שלום, לצערי, שאלתך אינה ברורה מספיק. על איזה אמון את/ה מדבר/ת ? כללית, השאלה אינה אמורה להיות "היפנוזה או טיפול פסיכולוגי", כיון שגם היפנוזה היא בעצם טיפול פסיכולוגי ! ליתר דיוק - "היפנוזה היא כלי פסיכולוגי" ! השימוש בכלי זה תלוי ברלבנטיות שלו לבעיה הספציפית ובשליטה של הפסיכולוג בכלי הזה. ככלל, הכלי -"היפנוזה" עשוי במקרים רבים לעשות את הטיפול הפסיכולוגי יותר יעיל ולפעמים גם יותר קצר, אך בדרך כלל אפשר לקבל טיפול פסיכולוגי יעיל וטוב גם ללא שימוש בכלי "היפנוזה". ד"ר מאיר נעמן פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה ....................... 054-754-9898

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית