Ocd ילדים היפנוזה שאלה

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

17/04/2021 | 18:53 | מאת: אור

שלום יש לי ילד בן תשע וחצי שסובל מocd שמתבטא בשטיפה במים של ידיים או חפצים שבאו במגע עם דבר מסויים או שאחותו נגעה בחפצ שלו מיד הוא שוטפ אותו. לא נוגע בידיות אין לו בעיה עם לכלוך נסינו פסיכולוגים שונים . טיפול ב cbt לא עוזר האם היפנוזה יכול לעזור? האם עלול לגרום נזק? היכן ניתן למצוא מומחה שמורשה לעשות היפנוזה לילדים? תודה תושה

שלום, אור אין לי ניסיון בעבודה טיפולית עם ילדים. כללית, היפנוזה היא כלי טיפולי/פסיכולוגי יעיל ביותר, המתאים גם לעבודה עם ילדים. אך היא לא חלופה לטיפול. נראה לי שבשילוב עם CBT (שבדרך כלל מומלץ לטיפול ב- OCD) זה עשוי לשפר את היעילות הטיפולית. לא צפוי שום נזק, כל עוד זה מבוצע על ידי פסיכולוג ילדים מתאים, עם רישיון לעבודה עם היפנוזה. תוכלי למצוא פסיכולוג כזה, באתר האגודה הישראלית להיפנוזה. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-7549898

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית