זכרונות ספציפיים מחוקים

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

09/06/2020 | 11:26 | מאת: כבר לא ילד

שאלה שלאחרונה מציקה לי. אני בן 47. בריא נפשית. בגיל 7 התייתמתי מאימי. אין לי שום זכרון ממנה. לא ויזואלי, לא קולי, לא של ארועים או סיטואציות איתה. אני יודע איך היא נראית מתמונות, אבל כאילו כל המידע עליה נמחק לחלוטין. יש לי זכרונות חלקיים משנתיים שלוש לפני מותה. זכרונות של הבית שגרנו בו, של ארועים שונים, אך כל הקשור אליה כאילו אבד או ננעל במגירה בראש. האם היפנוזה יכולה לשחרר את "המגירה" הזו? אני מרגיש שזה יכול להועיל לי בחיים , למרות ששוב, אין לי בעיות נפשיות התנהגותיות ספציפיות שמציקות לי . אני שואל ממטרת סקרנות והבנה שהמצב אינו נורמלי תודה

לזה שכבר אינו ילד.. שאלתך שכיחה למדי והייתי נזהר מלכנותה כ"לא נורמלית". זכרוננו הולך ומתעמעם בחלוף השנים. וכדברי אוסקר ויילד (כמדומני) " הזיכרון מייפה את חיינו והשכחה עושה אותם לנסבלים" עניינית, "היפנוזה יכולה לשחרר את "המגירה" הזו.." שלך, אם כי אין ודאות לגבי הנכונות והדיוק של הזיכרונות. יש ומוחנו "מתעתע" בנו ובזכרונותינו. ד"ר מאיר נעמן > 054-7549898

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית