שאלה לגבי אנורזיס אנקופרזיס

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

30/01/2019 | 18:59 | מאת: אלוני

שלום רב, אני היום בן 28. כחלק ממסעי להתפחות האישית שלי אני מחפש אחר אירוע או אירועים מהילדות המוקדמת שככל הנראה קשורים לאמונות מגבילות שקימות אצלי ברמת הזהות, ולאחרונה נזכרתי ממש במעומעם באירועים מהילדות שלי בגילאים 8-10 בערך, בהם היתה לי בעיה עם שליטה על צואה. אחרי חיפוש באינטרנט מצאתי שהתופעה שהייתה אצלי בילדות שמה אנורזיס אנקופרזיס. המטרה שלי היא למצוא אירועי עבר ולרפא את עצמי מההסכמה מאותה תקופה שאני מרגיש שמנהלת אותי עד היום באמצעות שינוי הפרשנות, ולכן אני מחפש את הסיבות שיכול להיות שהובילו אותי לפתח אנורזיס אנקופרזיס שכן אני לא מוצא הרבה זיכרונות מוקדמים יותר. האם לדעתך היפנוזה יכולה להועיל במקרה זה? ובאיזה אופן?

אלוני היפנוזה היא כלי פסיכולוגי יעיל ביותר, כולל להעלאת זכרונות שוכחים או מודחקים, ככל שהם חשובים לצורכי הטיפול . יחד עם זאת, יש להבין שההיפנוזה אינה תחליף לטיפול פסיכולוגי, במידה וצריך, אלא כאמור ״רק״ כלי טיפולי. לפעמים הוא אחד מהכלים ולפעמים כלי מרכזי.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית