אסיול שנלקח בטעות ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  היפנוזה עצמית ופסיכולוגית

03/11/2019 | 21:38 | מאת: משה

שלום דוקטור מקווה שהגעתי לפורום הנכון. קצת ארוך אבל אקווה שתגדיש לי מזמנך הפנוי אז כך: לצערי נטלתי אסיוול במשך שנתיים וחצי ללא ידיעה שזו תרופה פסיכאטרית כלל! עקב בעיות שינה, וקיבלתי אותה מהרופא ואכן זה עזר. לאחר כשנה וחצי של שימוש ממושך כ10-20 מ"ג ליום, נדבקתי בווירוס כלשהו ממזון שאכלתי לאחר כמה שעות הרגשתי שאני רוצה לבקיא ולא הקאתי ומכאן נגרמו לי בעיות בעיכול וביציאות ומשם התחיל הסיוט. (נראה לי שנפגע לי העצב פונדונלית מסיבה כלשהי) ומשם בדיקות גסטרו בלתי פוסקות נמצאו 2 פוליפים בקיבה ,ובגרון, עברתי ניתוח, הרופא הפנה אותי למפוי קיבה בתוצאה ההתרוקנות קיבה היית איטית(כאן אני משייך את זה לאסיוול) לאחר כשנה מ-2018 ל-2019 חזרתי על אותה בדיקה וחל שיפור בקצב נמצא ללא עדות לגסטרופרסיס משמעותי" המשכתי ליטול את התרופא שאלתי את הגסטרולוג האם ישנו קשר ישר לפגיעה בקיבה והוא ענה שלא! מקריאה מעמיקה שעשיתי לפני כשבוע וחצי הבנתי בעצם שאני לוקח תרופא שאיני צריך ליטול אותה, ובין תופעות הלוואי שלה רשום במידה ויש בעיות קיבה חמורות או במערכת העיכול יש להפסיק את השימוש! ואני כבר שנתיים סובל ואף רופא לא מצליח למצוא את הפיתרון המעיים שלי בקושי מתפקדות ואני לא מצליח להתפנות נקבע לי תור לקונוסקופיה חוזרת כדי לבדוק אם יש גידול או בקע וכו. הפסקתי מיד את השימוש בה לפני כשבוע וחצי והורדתי במינון מ-כדור הגעתי ל3 כדורים והגעתי כבר ל-4 שזה אסון.. כרגע אני נוטל כ10 מ"ג ליום ממנה ומוריד בהדרגה במינון , אני מתמודד יפה עם התופעות לוואי שלה סחרחורות התקפי חרדה וכו ירדתי למינון של 10 מג וברצוני להפסיק לגמרי את השימוש בה השאלה שלי אליך היא כזו האם הבעיות עיכול שיש לי יכולים לנבוע משימוש הממושך בתרופה? והאם היא אכן פגעה לי בעצב לכן איני מצליח להתפנות ? קראתי שינו קשר ישיר בין תרופות פסיכיאטריות למערכת העצבית בגוף וחוט השדרה, זה יכול להסביר מדוע ביום בהיר נגרמו לי בעיות בריצפת אגן ובכל מהערכת העיכול כולה, שאלתי היא אליך האם זה אפשרי?!.. ובמידה וכן האם הפסקת השימוש בתרופה עם הזמן תעזור למערכת העיכול לחזור לקדמות? כרגע יש לי תור לקולוסקופיה והתחלתי טיפול אצל פיזיותרפיסט לריצפת האגן. אני מרגיש שיש עצב כלשהו בראש שגורם לי לסגור את פי הטבעת ומשם כך יש לי טונוס מוגבר ובעיות בכל מערכת העיכול. אשמח לתשובה כנה שוב אני מדגיש שאיני צריך תרופה כזו, ואני צלול היטב, והיא נלקחה כ-תרופה לבעיות שינה ולללא ידעיה שהיא כמו קלונקס ושאר המשפחה שלה. תודה רבה

משה, נראה לי שאכן לא הגעת לפורום הנכון. אני אמנם ד"ר אך לא לרפואה, או פסיכיאטריה אלא ל-פסיכולוגיה. פסיכולוגים אינם עוסקים ואינם מורשים לעסוק בטיפול תרופתי, אלא בשיחות טיפוליות. לכן, גם אין לי מושג האם בעיותיך קשורות, או לא, לתרופות כאלו ואחרות שלקחת ?! אני מציע שתתייעץ עם הרופאים המטפלים בך, או לפחות עם רופא המשפחה שלך.

מנהל פורום היפנוזה עצמית ופסיכולוגית