כאבים עקב הקרנות והיפרתרמיה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

20/10/2016 | 09:15 | מאת: אלינור

שלום רב אחותי חולת סרטן ,חוזר טרפל נגטיב , התחיל בפריחה והפך לפצעים קשים בחזה , מטופלת בריבולין ,הקרנות והיפרתרמיה. עד עתה עשתה 6 הקרנות ו3 טיפולי היפרתרמיה . מאז שהחלה את טיפול ההקרנות עם ההפתרמיה סובלת מכאבי תופת ומטופלת באוקיקוטין , רק כך מצליחה לתפקד במינמום. שאלותי: 1.האם זה מקובל לתת טיפול קרניתי והיפרתרמיה על פצעים פתוחים ? 2.אם כן אז מה ניתן לעשות על מנת להקל על סבלה ( מעבר לטיפול תרופתי או אלי תרופה אחרת ) 3. האם זה שכיח שסובלים מכאבים לאחר הקרנות והיפרתרמיה? 4. עם מי דכאי להתייעץ לגבי טיפול בפצע ? המשחות שנתנו לה רק גורמים לה ליותר כאב, האם כאדי ללכת לרופא כוויות? תודה מראש

24/10/2016 | 21:33 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום אלינור כאבים באזור הפצעים יכולים להיות משני לפצע עצמו וגם בטיפול קרינתי והיפרתרמיה. מטרת הטיפול לגרום לנסיגת הגידול ולהקל על הכאב אך במהלך הטיפול כאב עלול להחמיר משני לטיפול. כדאי להתיעץ קודם כל עם רופא קרינה ואחות קרינה במקום שאחותך מטופלת. כמו כן רופא כאב-לעזור באיזון כאבים- לעלות מינון, להוסיף סוגים אחרים של טיפול נגד כאבים. אפשרי גם להתיעץ עם מומחה/אחות פצעים אך כמובן בהתיעצות משותפת עם רופא קרינה- לא בכל משחה אפשר להשתמש במהלך טיפול קרינתי בברכה

מנהל פורום סרטן השד