תשלים בניתוח למפקטומי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

28/10/2016 | 01:01 | מאת: כרמל

שלום, אני מבקשת עצה לפני החלטה סופית. נמצאו בשד השמאלי שני גושים. האחד סרטני -6 מילימטר שאינו נימוש, והשני - נימוש- ונמצא כעת בדגימה. הוצע לי ניתוח של כריתה חלקית. ביקרתי אצל שני כירורגים שונים. אחד מהם הציע שמכיוון שהשד קטן, יש אפשרות כבר בניתוח למלא את החלל בשתל. כמובן שבשד השני יוחדר שתל גם. כמובן שאני דואגת למראה השד שלי לאחר הניתוח, ומעוניינת לצאת מהניתוח עם שדיים יפים ומוצקים. אבל, מה בעניין ההקרנות שאצטרך לעבור לאחר הניתוח? הפלסטיקאי שעובד בשיתוף עם הכירורג טען שיש אפשרות שהשתל יתקשה במהלך ההקרנות. האם זה נכון? אינני מוצאת מידע בעניין הזה כלל! הפלסטיקאי גם הוסיף ואמר שבמידה ולא אכניס שלך במהלך בניתוח, ולאחר ההקרנות ארצה לשקם את השד ולעבור ניתוח פלסטי להכנסת שתל, זה יהיה הליך קשה, מכיוון שהוא באזור ההקרנות מתקשה ונהיה כמו סוליה. הכירורג השני שהתייעצתי איתו, אין שזה לא יתכן או הגיוני להכניס שתלים במהלך הניתוח. אני מבולבלת, ואין מידע בנושא הזה כלל. מה ידוע לכם בעניין הכנסת שתלים בניתוח מסוג זה והאם זה אפשרי? תודה

29/10/2016 | 12:39 | מאת: ד"ר ליאור הלר

כרמל שלום, שחזור שד לאחר כריתה יכול להיות מיידי (באותו ניתוח בו כורתים את השד והגידול עצמו) או מאוחר (מספר חודשים לאחר הכריתה). כיום, מקובל מאוד לבצע שחזור מיידי. החלטה על סוג השחזור תלויה במספר גורמים כגון: גודל השד, גודל ומיקום הגידול, הטיפול האונקולוגי כולל הקרנות ורצון המטופלת. יש לקחת בחשבון כי אם שמים שתל לפני ביצוע הקרנות ייתכנו נזקי הקרנה כמו התקשות קופסית סביב השתל, עיוות במראה, אך ייתכן גם שלא ( כל אחת מגיבה אחרת). יחד עם זאת הרבה יותר קל ובטוח לבצע את השחזור בניתוח המידי ולפני ההקרנות. אחוז הסיבוכים בניתוח אשר מתבצע לפני ההקרנות הינו נמוך יותר מאשר אחרי ההקרנות. כמו כן, קיימות אופציות שיחזוריות נוספות שניתן לבצע בשלב זה אך לא יהיה ניתן לבצע אחרי ההקרנות ואז (לאחר הקרנות) יהיה צורך בשחזור עם מותחן (לאור התכווצות עור השד שכעת נמצא במצב טוב יותר ויכול להימתח) שחזור עם מותחן הינו יותר מורכב, נמשך זמן רב יותר ומצריך ניתוח נוסף להחלפתן בשתל קבוע. לסיכום ההמלצה היא לבצע שחזור מיידי. כמו כן הייתי ממליץ לך לאסוף שאלות, לגשת לפגישת ייעוץ נוספת עם פלסטיקאי, אולי אפילו לדבר עם נשים שעברו את התהליך על מנת לדון באופציה הטובה עבורך. בריאות שלמה. ליאור הלר.

מנהל פורום סרטן השד