אקזמה בפטמות פוחדת מסרטן השד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

29/10/2016 | 14:04 | מאת: עדי

היי דר אני בת 20 ולפני חצי שנה החלה פריחה על הפטמה השמאלית שלי, (הפטמה עצמה בסדר אני מדברת על העטרות) ממש התקלף לי העור, גרד והציק נורא. וכמו כל גלד, הוא הוציא נוזלים (לא מהפטמה עצמה) ונדבק לחזיות וכל פעם מחדש נפצע. שמתי משחות שנתנו לי רופאי עור וזה עבר זמנית, לאחר בערך חודשיים זה הופיע הפטמה הימנית ואף המצב יותר גרוע מאשר היה בשמאלית. תופעה שעוברת וחוזרת ומאד מציקה בעיקר וגם כואבת . כרגע בערך חצי שנה אחרי שזה הופיע המצב נמצא בשתי הפטמות, יותר בימנית מאשר בשמאלית. הייתי אצל רופאי עור ואצל מומחה סרטן השד שפסל את הסרטן שהיה לי בראש (pagets disease) מכיוון שלא ראה גלדים (באתי אליו ביום שהמצב היה נראה יותר טוב), לא נמצאו אצלי גושים אך קראתי שלעיתים אין גושים בסוג הסרטן הזה. הוא גם שלח אותי לעשות צילום והרופא עור שלח אותי לבדיקות אלרגיות שעדיין לא ביצעתי. התור דיי רחוק. בנתיים אני ממש לחוצה, זה לא מצב נורמלי. אני כבר לא יודעת מה לעשות/למרוח על זה. האם יש סיכוי שהאבחנה שגויה? כי קראתי שהתסמינים באים והולכים ולכן קשה לזהות. ***בנוסף עברתי השוואת חזה לפני שנה וקצת אזי יש לי שתלי סיליקון בשני השדיים. מה ניתן למרוח? פוחדת שהאזור ישאר מכוער ופצוע. תודה רבה. עדי

07/11/2016 | 23:26 | מאת: ד"ר ליאור הלר

עדי שלום, לפי התיאור העורי שכתבת - סביר כי מדובר בבעיה עורית מקומית על פני השד/ עטרות אם כי קיימות אפשרויות נוספות (לא סביר כי הדבר קשור להגדלת החזה ולשתלים). באם הסימנים אינם חולפים- הייתי ממליץ לך לפנות שוב לרופא עור או כירורג שד לבדיקה חוזרת במצב בו מופיעים הקילופים וההפרשות שציינת (יש לשקול לקיחת ביופסיה שתעזור לאבחנה) וכן לבצע את המשך הברור כנדרש בהתאם להנחיות רופא העור. בינתיים- ניתן לשים פדים על העטרות בכדי למנוע אי נעימות והידבקות של החזיה. בריאות שלמה. ליאור הלר

מנהל פורום סרטן השד