MRI שד או ביופסיה תחת MRI

דיון מתוך פורום  סרטן השד

27/10/2016 | 17:58 | מאת: שירי

שלום, אני בת 35. ללא היסטוריה של סרטן, גם לא במשפחה. נמצא לי גוש בגודל 3.5 ס"מ בשד שמאל (כל השאר נקי כולל בלוטות). ממוגרפיה- שד צפוף אבל רואים את הגוש - אסימטריה כוכבית. אולטרסאונד - מרקמים שונים, בלתי מוגדר. למרות זאת 2 ביופסיות (אחת תחת מישוש ושנייה תחת אולטרסאונד) חזרו שליליות: radial scar, sclerosing adenosis. בשנייה רשום גם שינויים של פיברואדנומה. בעת ביצוע הביופסיה השנייה - תחת US, רשמה הרופאה המבצעת ביראדס 4B. כעת הכירורגית רשמה ביראדס 4A. הכירורגית הפנתה עכשיו ל-MRI שדיים והסבירה כך: אם יתקבל שאין ממצא חשוד - תבצע למפקטומי. אם יתקבל ממצא חשוד - תבצע ביופסיה נוספת. הסבירה בע"פ שקיימת ביופסיה תחת MRI. במקרה זה, אם הביופסיה הנוספת תגלה סרטן - אז טיפולים לפני ניתוח. אם לא - לא אמרה, אך אני משערת שבחזרה ללמפקטומי. שאלתי: אני מבינה שמצבי חריג מבחינה סטטיסטית. בכל זאת, האם זה הפרוטוקול הרפואי המוכר למצב כזה? (ואם את/ה חושב/ת על כיוון אחר, אשמח לקרוא!) למה לא לבצע ישר ביופסיה תחת MRI? גם כך עם כמות ה-false-positive של MRI, ולאור מה שכבר ידוע שקיים בשד שלי, סיכוי גבוה שנגיע לשם. לא אכפת לי מהכסף, קופ"ח משלמת ואם צריך אז ביטוח פרטי ישלים. אבל כן אכפת לי מהנפש שלי שלא עומדת בתהליך הארוך והמייגע הזה... תודה מראש למי שעונה!

13/02/2017 | 17:14 | מאת: פרופ' דינה לב

היי שירי, מצטערת על העיכוב הארוך במענה מניחה ומקווה שדברים כבר הסתדרו. אם את עדיין זקוקה ליעוץ תכתבי שנית ואשמח לענות בהצלחה, דינה

מנהל פורום סרטן השד