ממוגרפיה ואולטראסאונד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

21/11/2016 | 21:52 | מאת: Orly

שלום רב, אמי בת 60 עשתה ממוגרפיה לפני 5 ימים. היום התקשרו להגיד לה שהיא צריכה לעשות גם אולטראסאונד. האם הבקשה לעשות אולטראסאונד זה מפני שנמצא ממצא חשוד בממוגרפיה או שזה בדיקה משלימה לממןגרפיה? לחוצה ואודה לתשובה בהקדם

21/11/2016 | 23:10 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב, לא כל הזמנה לאולטרהסאונד שדיים עקב ממצא גידולי. מדי פעם יש ממצאים שלא ברורים( או שפירים , או ממאירים) בממוגרפיה , או שרקמת שד צפופה ואז יכולת אבחנתית של ממוגרפיה פחות טובה ולכן משלימים בדיקה עם אולטרסאונד. בברכה

מנהל פורום סרטן השד