שאלה דחוף

דיון מתוך פורום  סרטן השד

07/12/2016 | 01:52 | מאת: אתי

דוקטור אני בחרדות מוות באינטרננט רושמים שוורידים בשד זה סרטן שד אני ממש מפחדת אני מאוד בהירה ושמנתי המון לאחרונה יש לי גם סימני מתיחה כזה יש לי וורידים כחולים לא בולטים על השד בצדדים בעיקר ועל על העטרה בשד ימין יש לי על העטרה וריד כחול ישר כזה למטה מתחת לפטמה לפעמים הוא קצת בולט יש לי וורידים גם בידיים ברגל אני בהירה מאוד אני ממש ממש מפחדת אני בת 24 והוורידים נראים לעין סימנים כחולים מתחת לעור אני מאוד מפחדת מאוד האם יש לי ממה לדאוג?? תעזרי לי בבקשה ומה הסיכויים שסרטן שד בגיל 24 זה נפוץ? בבקשה תעזרי לי באינטרנט הכל רשום שזה סרטן ואני בחרדות

09/12/2016 | 15:29 | מאת: ד"ר ליאור הלר

אתי שלום, סרטן שד יכול להתבטא במגוון דרכים כגון גוש שנמוש בשד/בבית השחי- ההתבטאות הנפוצה ביותר, כמו כן- שינוי גודל השד, שינוי צורת הפטמה, הפרשות חריגות, שינויים עוריים וכו. הופעת ורידים שקיימת זמן מה אינה בהכרח מעידה על סרטן שד, אלא אם מדובר בתופעה חדשה/שינוי לאחרונה וזוהי לא התבטאות נפוצה כלל. בכל מקרה, בשלב ראשון , הייתי ממליץ לך לגשת לבדיקת כירורג שד ולהמשיך ברור לפי המלצותיו. הגיל הממוצע להופעת סרטן שד ככתוב בספרות הוא 50, אך ישנם מקרים מוקדמים יותר ועל כן בדיקות שנתיות שגרתיות ומודעות חשובים. בגיל 24 הסיכוי לסרטן שד כמדווח הינו נמוך מאוד. בברכת בריאות שלמה, ליאור הלר

מנהל פורום סרטן השד