פיברואדנומה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

10/12/2016 | 15:39 | מאת: לי

מדוע מומלץ להוריד פיברואדנומה כאשר היא גדלה במהלך מעקב? האם היא עלולה להפוך לסרטנית? יש לי פיברואדנומה בשד ימין כבר 3 שנים. הגודל שלה היה 1.9 סמ ובבדיקה האחרונה היא גדלה ל2.2 סמ. האם מומלץ להוריד? או כדאי לחכות לעוד אולטראסאונד בעוד חצי שנה? אציין כי גם עברתי ביופסיה שהייתה תקינה. קראתי רבות שמומלץ להוריד פיברואדנומה אם היא גדלה במעקב. מדוע? האם היא עלולה להתפתח לסרטן?

13/02/2017 | 18:54 | מאת: פרופ' דינה לב

היי לי, פיברואדנומה אינה נחשבת גורם סיכון להתפתחות סרטן השד והסיכוי כי תחול בה התמרה לקרצינומה הוא אפסי. יחד עם זאת במקרים לא שכיחים ממצא החשוד לפיברואדנומה יכול בעצם להיות גידול מסוג פילואידס. החשד עולה כאשר הממצא הוא גדול או גדל בהדרגה. בד״כ פיברואדנומה בקוטר של כ2.2 ס״מ אינה מחייבת כריתה. יחד עם זאת חשוב שתתיעצי עם הכירורג המטפל בך לגבי המקרה האישי שלך. רק כאשר כל האינפורמציה ידועה ונעשתה בדיקה גופנית כמו גם בהתאם לסימפטומטולוגיה ורצונך האישי ניתן לקבוע באם ניתן לעקוב או יש צורך בכריתה ניתוחית בהצלחה, דינה

מנהל פורום סרטן השד