סרטן שד גרורתי פגיעה במח עצם

דיון מתוך פורום  סרטן השד

23/11/2016 | 21:11 | מאת: ליאור

שלום רב אימי בת 66 עם גרורות בעצמות מ2008. קיבלה את כל הטיפולים ההורמונלים וקסלודה . מח העצם תפוס כולו עי גידול והיא סובלת מאנמיה חמורה מאוד (המוגלובין ירד פעם אחרונה מתחת ל6) מקבלת עירוי דם פעם בשבוע שעוזר מעט ליום יומיים. הוחלט על המשך טיפול בטקסול שבועי ובמידה ותהיה עליה בספירת דם יוסיפו אווסטין . היא מאוד מאוד חלשה. בנוסף אני מתחתנת בעוד שבועיים. כל יום הוא חוסר וודאות ואנחנו לא יודעים אם היא תעבור את זה. אנחנו לא יודעים מה לעשות . מה צפוי להיות התוצאה המיידית של הטקסול? האם יש רעיון כלשהו שיוציא אותנו מעט מהמים העמוקים

24/11/2016 | 23:54 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום רב, טקסול -אחד התרופות היעילות בסרטן שד,אבל כמובן בקוים מתקדמים של הטיפול סיכוי לתגובה יורד. עדיין יש סיכוי לתגובה. תופעות לוואי של טיפול שבועי מתונות - אך קיימות- יש סיכון של תגובות אלרגיות תוך כדי עירוי של התרופה-טיפול נוגד אלרגיה שמקבלים לפני מתן טיפול מוריד את הסיכן באופן משמעותי, כאבי שרירים עלולוים להופיע יום-יומיים אחרי הטיפול, דיכוי מח עצם בדר כלל יחסית לא קשה אך צריך להיות עם יד על הדופק בגלל דיכוי משני למחלה וסיכון של הזיהומים. אם מחלה תגיב לטיפול - ספירת דם תעלה. נשירת שער מתחילה בדרך כלל 3-4 שבועות מתחילת הטיפול בברכה

מנהל פורום סרטן השד