עזרה בקבלת החלטה - ILC+LCIS

דיון מתוך פורום  סרטן השד

14/11/2016 | 13:42 | מאת: נטלי

בת 44, לפני חודש עברתי למפקטומי, ILC , ERpos Prpos Her2neg KI67 10% 2.3 ס"מ עם בלוטת זקיף תקינה T2N0. בתשובה היסטולוגית בשוליים LCIS . 15שנה אחרי ניתוח שתלים, בזקיף יש עדות לסיליקון, מקשה על ביצוע קרינה... ממתינה לתוצאות גנטיקה. בדיקת MRI בעוד שבועיים .. שוכלת ביצוע כריטה עם שחזור. אשמח לשמוע התייחסות למקרה שלי .. תודה

14/11/2016 | 22:52 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום נטלי LCIS הוא לא גידול אמיתי - נוכחות של LCIS אומר שיש סיכון מוגבר לחלות בסרטן שד בשד שיש בו LCIS או בשד השני. אין צורך לניתוח במצב של LCIS במידע ושוליים לILC לא מעורבים וMRI לא מראה שארית המחלה.כמובן תעברי על כל הנתונים עם כירורג ואונקולוג להחלטה סופית. טיפול הורמונלי שתקבלי לILC גם יתרום להורדת הסיכון בשד השני בברכה

מנהל פורום סרטן השד