כאב בצד שמאל

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/10/2016 | 18:13 | מאת: שרה

מפריעים וממשיכים גם כמה דק אחרי שאני כבר לא שוכבת על צד שמאל , לא ידוע לי בדיוק אם זה כאב בחזה או בשד או בשריר. אני בריאה עושה ספורט . לכאבים לא מלווה הזעה או קושי בנשימה ואין הרגשה של גוש בשד. מה יכול להיות ?

22/10/2016 | 13:16 | מאת: ד"ר ליאור הלר

שרה שלום, כאב בשד כפי שאת מתארת יכול לנבוע מסיבות רבות ומגוונות (תיתכן חבלה לדופן בית החזה והשרירים באזור) וקיימת סבירות גבוהה שהכאב קשור לפעילות ספורטיבית . גידול סרטני לרוב אינו מתבטא בכאב. בשלב זה - ממליץ לך להיבדק עי רופא משפחה לאיתור מקור הכאב (ונטילת משככי כאבים לפי צורך). באם הכאב אכן קשור לשד- יש לשקול ביצוע הדמיה (כמו ממוגרפיה, סונר) ולאחריה בדיקת כירורג שד. המשיכי באורך החיים הבריא ובפעילות הספורטיבית אם כי זהירה ולפעמים צריך לחשוב על פגיעות ספורט. ישר כוח, ליאור הלר

מנהל פורום סרטן השד