טמוקסיפן וטיסות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

20/11/2016 | 22:09 | מאת: מירית

בת 30. שנה ו4 חודשים לאחר למפקטומי. נוטלת טמוקסיפן בערך שנה. יש לי טיסה לפיליפינים עוד שבוע, הטיסה היא עם עצירה, החלק הראשון הוא 4 שעות והשני 9 שעות. רציתי לדעת האם כדאי לקחת מדללי דם בטיסה. הבנתי שטמוקסי עלול לגרום לקרישיות יתר ובטיסות ארוכות עדיף לקחת אספירין או משהו דומה. השאלה היא, האם לאספירין יש תופעות לוואי? מעולם לא נטלתי אספירין. ודבר נוסף, אם לא אקח מדללי דם בטיסה ארוכה, מה עלול לקרות? אני חוששת לקחת מדללי דם וגם חוששת לא לקחת. תודה.

21/11/2016 | 23:03 | מאת: ד"ר אירינה קוצ'וק

שלום מירית, כן, טמוקסיפן מעט מעלה קרישיות, גם טיסה ארוכה מעלה אך אין המלצה לקחת מדללי דם בטיסות- מדללי דם עלולים לגרום לדימום. המלצה בטיסות היא לא לשבת כל הזמן, כדאי להפעיל רגליים, לטייל במטוס על מנת לשפר זרימת דם והוריד סיכון והווצרות קרישי דם בברכה

22/11/2016 | 16:10 | מאת: מירית

מה הסבירות לדימום? ואיפה הדימום יכול להיות? השאלה מה יותר מסוכן? לקחת אספירין או לא לקחת אספירין? ומה בעצם הסיכון שיש בטיסה? האי אני מניחה שזה לא רק הישיבה הממושכת. מה יש בטיסה שמגביר את הקרישיות?

מנהל פורום סרטן השד