נגישות
נגישות

פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

5508 הודעות
5215 תשובות מומחה

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

21/08/2019 | 16:07 | מאת: דוד

שלום הסירו לי היום בלייזר קונדילומה מאיבר המין. האם יש בעיה להכנס לים/בריכה בימים הקרובים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין בעיה

13/08/2019 | 16:39 | מאת: אנונימי

חבר שלי החדיר לי אצבעות וירד לי דם, אני מניחה שזה קרום הבתולין, אבל כל פעם שהוא דוחף לי אצבעות יורד לי דם וזה קרה כבר ארבעה פעמים... אפשר לקרוע את קרום הבתולין מפעם לפעם? והאם זה באמת קרום הבתולין?

לקריאה נוספת והעמקה

נא לפנות לפורום המתאים

28/07/2019 | 11:41 | מאת: מאיה

יצאו לי יבלות בפתח הנרתיק. הרופאה נתנה לי טיפות לטיפול ישיר ואמרה לחזור אליה בעוד 3 שבועות לקחת דגימה paps. האם לא עדיף לבצע דגימה מתוך הנגעים? בהנחה שהטיפול בטיפות יעזור זה אומר שנפטרתי מהוירוס? האם יכול בן זוגי לעשות בדיקה להידבקות גם אם אין לו נגעים?

לקריאה נוספת והעמקה

אני לוקח דגימה וגם מטפל בלייזר להסרת הגדולים.

אני נשאית של מספר זנים בסיכון גבוה 45 עשיתי פאפ יצא אסוס בעקבותיו שלחו אותי לקוסקופיה וביופסיה יצא תקין יש לי בן זוג קבוע אני מתלבטת אם לעשות את החיסון עכשיו אם הוא יכול למנוע מזנים רדומים להתעורר או להדבקה חוזרת מהבן זוג וכו' או לחכות עד שיחלוף לי מהגוף ואז להתחסן כפי שכתבת בעבר לאנשים או לא להתחסן בכלל בבקשה תענו לי אני מודאגת וחרדתית

לקריאה נוספת והעמקה

חיסון מומלץ אחרי תוצאה תקינה של HPV PCR.

24/07/2019 | 11:22 | מאת: אנונימית

שלום דוקטור, לפני ארבע חודשים הסרתי בטיפול לייזר קונדילומות בשפתי הנרתיק.. מאז קראתי המון והבנתי שהן יכולות לצאת גם בפה ובגרון, השאלה שלי היא האם אתה ממליץ לגשת לרופא שיבדוק אם יש לי בפה? חשוב לי לציין כי אני לא רואה פצעים מוזרים בפה אבל אני לא מבינה בזה.. שאלה נוספת האם אני יכולה לבוא אלייך כדי לבדוק את זה למרות שזה בפה ולא בנרתיק?

לקריאה נוספת והעמקה

כן אני בודק גם את הפה והלוע והאף והעינים

22/07/2019 | 20:05 | מאת: יוני

היה לי ניתוח להסרת קונדילומה בפי הטבעת והתעלה האנאלית לפני כמעט חודשיים. לפני כשבועיים שלושה הרגשתי שהקונדילומה חזרה בתעלה האנלית. יחסית עמוק (אצבע). אין נגעים חיצוניים. הלכתי לרופאה שבדקה אותי עם מצלמה וטענה שאין שום נגע ושזה מדמיוני. היום שוב הרגשתי את המרקם המחוספס בתעלה - אין שום נגעים חיצוניים. האם יש הסבר נוסף לתופעה? לחזור לרופאה לבדוק?

לקריאה נוספת והעמקה

ממליץ בדיקה מדוייקת יותר באמצעות קולפוסקופ. 03-6956867

שלום ד״ר, אובחנתי עם קונדילומות בפי טבעת ובתעלה האנאלית. נקבע לי ניתוח להסרתם בבית חולים. האם במהלך הניתוח אהיה בהרדמה מלאה? האם אהיה מונשם?

לקריאה נוספת והעמקה

אני מסיר את הקונדילומות הללו באמצעות לייזר, בהכוונה של קולפוסקופ ובהרדמה מקומית בספריי ולא בהרדמה כללית. וזה כבר למעלה מ 40 שנה. 03-6956867

לפני חודש וחצי נשלחתי לבדיקת קולפסקופיה בעקבות קונדילמות שהיו לבן זוגי. במהלך הבדיקה נלקחה ביופסיה כי נמצא ממצא חשוד. מאז לא שמעתי מהרופא, כמה זמן לוקח לבדיקות לחזור? אני מחכה כבר חודש וחצי והאם ניתן לראות אותן?

לקריאה נוספת והעמקה

יש לברר עם הרופא המטפל.

09/07/2019 | 21:52 | מאת: דנה

שלום עברתי טיפול בלייזר להסרת הנגעים בפות ומסביב לפי הטבעת בהרדמה מלאה. עבר כמעט שבוע ועדיין צורב ואני רואה שנוצרו כוויות די גדולות. האם אמורות להיות כוויות ועדיין לכאוב? וכמה זמן החלמה לאחר הסרה של נגעים רבים? האם ישארו צלקות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

יש להיוועץ ברופא שטפל בך.

היי , עשיתי פרוצדורה להסרה בלייזר ומאז אני סובל מחספוס באזור התחתון של הפין לאחר הטיפול כבר כשנתיים ועדיין החספוס נותר עם צלקת לא קטנה . מה ניתן לעשות על מנת לצמצם את אי הנעימות בעור , האם יש ניתוח לשחזור כשם שהיה לפני הטיפול בלייזר , והאם זה טבעי שנותרה צלקת ?

לקריאה נוספת והעמקה

לפני הכל ממליץ לעבור קולפוסקופיה לוודא שלא מדובר בשארית קונדילומה.

היי, לפני עשור הופיעה לי קונדילומה. טופלתי בקונדילוקס ועבר די מהר. ארבע שנים אחרי הופיע לי קונדילומה קטנטונת. הסירו לי בחנקן. ומשום מה השבוע הופיע לי שוב קונדילומה אחת. שאלתי - האם זה כתוצאה מהידבקות מחודשת. או שיש סבירות שזה קיים אצלי ומופיע לפעמים. אציין, שמקיים יחסי מין עם קונדום בלבד, אבל אני מבין שלגבי קונדילומה אין משמעות לשימוש בקונדום. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן לדעת אם זו הדבקה חדשה לפי בדיקת HPV PCR בתנאי שכבר נעשתה בעבר והיתה תקינה. קונדום לא מועיל.

02/07/2019 | 04:09 | מאת: יוני

היי דר. אני הומוסקסואל. אובחנתי עם קונדילומה בפי הטבעת שהגיעה גם לתעלה. הומלץ לי להסיר בניתוח וכך עשיתי בבי״ח עם מחט חשמלית. המליצו לי להתחסן לפני הניתוח ועשיתי זאת. עכשיו כבר עברו 3.5 שבועות. בבדיקת רופא עור לא חזר. הכאבים מההתחלה לא היו חזקים כפי שתיארו לי אותם. אחרי שבועיים כבר חלפו לחלוטין. למרות זאת בקיום יחסי מין (אנאליים) אני מרגיש כאב, לא מאוד חזק אך מפריע, ללא דימום. האם זה סביר? יעבור?

לקריאה נוספת והעמקה

זה לברור עם הרופא שטיפל בך.

30/06/2019 | 05:26 | מאת: שירה

שלום דוקטור. אני בת 25, מזה מספר חודשים הופיעו לי באיזור הדגדגן שלושה כתמים לבנים. בכל צד ובדגדגן למעלה פצעון לבן עם חתיכת עור קטנה שהתחיל לכאוב לי בימים האחרונים וטיפה החמירו. בנוסף יש לי מין כתם לבן קטן בשפתיים הגדולות שכמעט לא נראה וגם לא מפריע. מידי פעם אולי טיפה מגרד. הייתי אצל רופא נשים שלא ממש קישר בין הלובן בדגדגן ללובן בשפתיים הגדולות ואמר שנחכה כמה חודשים ונראה מה מתפתח. מאז עברו מספר חודשים. כמובן שיש לי תור לרופא בקרוב. אך אשמח אם יש לך השערה מה זה יכול להיות בדגדגן? כל הכתבות באינטרנט מלחיצות מאוד.

בלי בדיקה אי אפשר להשיב.

27/06/2019 | 22:56 | מאת: א.ס

אני בת 29 עשיתי ניתוח להחזרת קרום הבתולין , לאחר חצי שנה רציתי לבדוק האם הכל בסדר, הרופא החדיר האצבע הגדולה ונכנסה זאת אומרת שלא סגור טוב , עשו שוב ניתוח, ואני לא קיימתי יחסי מין שמרתי על עצמי, השאלה שלי יכולה להיות כי עשיתי תנועה כבדה כמו - הרמת חולים כבדים? כי אני זוכרת אחרי הניתוח חזרתי לעבודה אחרי יומיים והרמתי חולה מונשם כבד והרגשתי שנפתח משהוא מלמטה יכול להיות זאת הסיבה??

לקריאה נוספת והעמקה

נא לפנות לפורום מתאים. פורום זה עוסק בקונדילומה וכיוצ"ב

22/06/2019 | 18:52 | מאת: תלתן

-מהם סיכוי ההדבקה(%) של נשא הוירוס המקיים יחסים מין עם אדם שאינו נשא הוירוס (שלילי לוירוס)? -האם נוכחות קונדום משנה את האחוזים? -האם לנשא וירוס הרפס סוג-1 בלבד יש נוגדנים המכירים את הרפס סוג-2 ולכן הוא יהיה בעל הגנה מהתפרצות ראשונית של הוירוס2, במקרה וידבק? -מהי תפוצת הוירוס באוכלוסיה(%)? (עד כמה הוא נפוץ) תודה על המענה.

לקריאה נוספת והעמקה

סיכוי ההדבקה?= 25% האם נוכחות קונדום משנה את האחוזים?= לא -האם לנשא וירוס הרפס סוג-1 בלבד יש נוגדנים המכירים את הרפס סוג-2 ולכן הוא יהיה בעל הגנה מהתפרצות ראשונית של הוירוס2, במקרה וידבק?= אין קשר -מהי תפוצת הוירוס באוכלוסיה(%)? (עד כמה הוא נפוץ)= לא ידוע

13/06/2019 | 06:20 | מאת: רויטל

שלום רב האם אפשר להידבק בחיידק Ureoplsma Ure משימוש במגבת רחצה משומשת, מקלחת משותפת או שירותים ציבוריים או בשימוש בכלי אוכל משותפים וצריכת מזון משותף? כמו כן, האם אם שנושאת את החיידק יכולה להעבירו לילוד במהלך ההריון או הלידה? תודה רויטל

שאלה ראשונה - לא. שאלה שניה - כן הפורום אינו עוסק בתחומים אלו

שלום לאחר יחסי מין גיליתי מעין כתם שטוח כהה במעלה הפין על גבי העור. מאוד שטוח האם מדובר בשטף דם ? בצבע כהה חום שחור ושטוח ולא כואב. באותו היום מרחתי קרם שיזוף על האיבר ייתכן שזה גרם לכך . ? לא ברור לי ממה זה נובע. אני מ קיים יחסי מין מוגנים ואורלי על בסיס קבוע עם פרטנרים שונים. האם זה עגבת או כמו שאני חושב שטף דם ?

לקריאה נוספת והעמקה

מציע שתפנה לרופא עור.

חבר שלי דחף לי אצבעות וירד לי במקלחת טיפה דם זה אומר שקרום הבתולין נקרע?

נא לפנות לפורום קרום בתולין

27/05/2019 | 21:42 | מאת: ייייי

חבר שלי תמיד דוחף אצבעות וזה רגיל אבל היום יצא דם. זה אומר שקרעתי את הקרום?

נא לפנות לפורום קרום בתולין

האם הכנסת רק הראש של הזין לאיבר המין הנשי יכל לקרוע את הביתלוין ?

נא לפנות לפורום קרום בתולין

22/05/2019 | 21:02 | מאת: ברקנית

שלום רב! אשמח לסיוע, עד שאגיע לר.נשים בעוד כשבועיים. בעקבות כאבים בבטן ובבית החזה החלטתי בהמלצה של רופא לעשות בדיקת פט. מכיון שכאבי הבטן חזה הם תקופה של 4 שנים- החלטנו "ללכת על זה". אשמח לדעתך כמובן באספקט הגניקולוגי. מעתיקה את תוצאות הבדיקה: פרטי בדיקה בדיקה של אזור צואר, חזה, בטן ואגן מיליקירי 12.94 :מוזרקת כמות, F-18 FDG :האיזוטופ רמת הגלוקוז בדם בזמן ההזרקה: 98 מ"ג/ד"ל ניתן חומר ניגוד דרך הוריד ובשתייה הבדיקה החלה 55 דקות לאחר הזרקת החומר סיבת הפניה בירור כאבי בטן, חשד לתהליך דלקתי. תוצאות הבדיקה _____ צוואר: קליטה מוגברת בנזו- ובאורופרינקס משני הצדדים - דלקתי. אין עדות ללימפאדנופתיה צווארית. איברי הצוואר שמורים. בית החזה: אין לראות קליטה פתולוגית. אין לראות לימפאדנופתיה מדיאסטינלית, הילרית או אקסילרית. שארית קטנה של תימוס במיצר קדמי עליון. בקע היאטלי קטן. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. ריאות: אין לראות קליטה פתולוגית. מספר קשריות קטנות, רובן סובפלאורליות עד כ- 4.0 ס"מ בשתי הריאות, ללא קליטה. בטן ואגן: קליטה מוקדית באספקט אחורי של השחלה השמאלית - יתכן פיזיאולוגית. בחלק קידמי של השחלה נראים שני מבנים ציסטיים באורך עד כ- 1.2 ס"מ, ללא קליטה. רחם מעט מוגדל. קליטה מוגברת בתוכן היפודנסי בחללו. מציעים קורלציה עם בדיקה גינקולוגית. אין קליטות פתולוגיות ביתר בטן ואגן. כבד מוגדל עד כ- 7.18 ס"מ, ספלנומגליה גבולית כ- 6.13 ס"מ, ללא נגעים פוקליים או קליטה פתולוגית. לבלב, אדרנלים וכליות ללא עדות לממצא פתולוגי. אין עדות ללימפאדנופתיה רטרופריטוניאלית, מזנטאריאלית או אגנית. שלד, שריר ורקמה רכה: אין לראות קליטה פתולוגית. אין עדות לנגעים פתולוגיים בשלד. סיכום __ אין בבדיקת PET עדות ברורה לתהליך זיהומי/דלקתי או שאתי. קליטה מוגברת בשחלה השמאלית ובחלל הרחם - פיזיאולוגית ככל הנראה. לשקול קורלציה עם בדיקה גינקולוגית. קשריות קטנות בפריפריה של שתי הריאות, ללא קליטה - לא ספציפיות, לשקול המשך מעקב. ממצאים נוספים - ראה גוף התשובה. אשמח לדעתך, רוב תודות. ברקנית. אציין במאמר מוסגר שבדיקת פאפ קודמת הגיעה לא תקינה, אבל נבדקה לעשרת הזנים האלימים ויצאה תקינה. ( יצא שינויים בתאים-הרופאה לא התרגשה בכלל ואמרה רק מעקב).

לקריאה נוספת והעמקה

איני עוסק בתחום זה.

20/05/2019 | 15:14 | מאת: הילה

היי ! לפני כמה ימים עשיתי ניתוח צריבה להסרת הנגעים של הקונדילומה . יש לי אביזר מין שהשתמשתי בו כשעוד היו לי נגעים כלומר שאני מניחה שהאביזר נגוע? יש אפשרות לחטא את המוצר באלכוהול ולהשתמש בו כרגיל?

לקריאה נוספת והעמקה

אלכוהול אינו מסלק נגיפים אלא רק חיידקים.

13/05/2019 | 08:37 | מאת: נויה

שלום ד'ר. מזה תשע שנים במערכת יחסים עם בן זוג יחיד. לפני כן הוא היה במערכת יחסים ארוכה עם מישהי שחלתה בסרטן צואר הרחם, עברה גם כריתה. מאז אנחנו יחד עשיתי שתי בדיקות פאפ, תקינות, ולאחרונה בדיקת hpv medical+ציטולוגיה, גם היא תקינה. שאלתי היא האם בדיקת ה hpv נותנת את הביטחון שלמרות שכפי הנראה נדבקתי (סטטיסטית...)אך הגוף פינה את הנגיף או שעדיין לחשוש ובעצם בדיקת ה hpv זהה בתוצאות שלה לבדיקת פאפ רק עם סיכויי ניבוי גבוהים יותר. בלי קשר אני נבדקת על פי ההמלצות אבל הספור הזה מרחף תמיד ברקע.

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לראות את טופס התוצאה כדי לדעת מה האיכות של הבדיקה שעשו לך. לדוגמא יש מוסדות שלא בודקים זני HPV שבסיכון נמוך אלא רק בסיכון גבוה.

16/05/2019 | 23:24 | מאת: נויה

תודה. הבדיקה נמצאה שלילית לזנים 16,18,31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,66,68

16/05/2019 | 23:27 | מאת: נויה

השאלה היא בהבנה של בדיקת ה dna, האם תשובה שלילית נותנת את הבטחון שכרגע הנגיף, מהזנים הללו לפחות, לא נמצא בגוף כלל או שקיימת האפשרות שהוא קיים, אך "רדום"....

03/05/2019 | 07:34 | מאת: וירוס הפפילומה והזרעה

ד"ר שלום, קיבלתי תשובה שיש לי וירוס פפילומה. אני אמורה לחזור לרופאת הנשים להמשך מידע וטיפול. איך במקביל אני אמורה להתחיל טיפולי הזרעה על מנת לכנס להריון. האם כל התהליך ייעצר בגלל הוירוס? כמה זמן אצטרך לחכות עד שאוכל לעשות הזרעה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

השלב הבא הוא לעשות קולפוסקופיה ורק אז לדון בהמשך.

25/04/2019 | 09:34 | מאת: ממ

קיימתי יחסי מין ואמא שלי חושדת בזה ורוצה לבדוק אצל רופא נשים אם אני עדיין בתולה רופא יכול לדעת אם אני עדיין בתולה או לא?

נא לפנות לפורום קרום בתולין

21/04/2019 | 22:42 | מאת: נעמה

ד ר שלום, אני יודעת בוודאות שיש לי קונדילומה. יש לי לא מעט נגעים בפות ואני מתלבטת כמה דחוף לטפל. קראתי באינטרנט שאפשר להתרפא מזה בעזרת הזמן ופשוט להמתין. אתה חושב שאם לא אטפל הנגעים ייעלמו בעצמם ? הבעיה שמדובר בהמון נגעים. מצד שני זה לא כואב אז אני מתלבטת אם להכאיב לעצמי בטיפולי לייזר אם זה ממילא יעבור מעצמו. מה דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

לשיקולך ואשמח לעזור לך להיפטר מהמחלה. 03-6956867

17/04/2019 | 17:28 | מאת: יוסף

דר' שלום, בהמשך לשאלה הקודמת: האם חיסון נגד פפילומה יעיל גם עבור מי שיש חשש שנדבק? האם החיסון אמור למנוע הופעת יבלות אם אמנם נדבקתי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יעילות החיסון המירבית היא כאשר הוא ניתן שאין כבר את הנגיפים. ניתן לבדוק זאת בבדיקת HPV PCR

17/04/2019 | 07:39 | מאת: יוסף

דר' שלום רב, לפני כחודש קיימתי יחסים לא מוגנים עם מי שהתברר שנגועה בפאפילומה. היא עברה לאחר מכן צריבה של יבלת. כיצד אוכל לדעת שלא נדבקתי ואינני מסכן את בת זוגי הנוכחית? תודה. תגובה שיתוף

לקריאה נוספת והעמקה

עפ"י בדיקת HPV PCR

16/04/2019 | 18:34 | מאת: שרון

הי לאחר כחודשיים של הפרשות בעלות ריח רע וכאבים מזדמנים באזור האגן , עשיתי בדיקת משטח נרתיק ויצא: UREA.PARVUM-PCR	POSITIVE	 הגניקולוג אומר שלא מטפלים בזה, מאידך שמעתי שיש אסכולות שטוענות כן לטפל. מה מומלץ?

לקריאה נוספת והעמקה

איני עוסק בתחום זה

הופיעו לי קצת יבלות של קונדילומה באיבר המין הלכתי לרופא עור הוא צרב אותן ונתן לי לשבועיים (פעמיים ביום) למרוח לק ורומאל א. אני רק יומיים משתמש בזה וזה נראה רע. נהיה לי כתמים שחורים וכמו כוויות. ב. אם זה היה חד משמעי זמני הכל בסדר. אבל מבדיקה שעשיתי ראיתי שמאוד לא מומלץ להשתמש עם ורומאל על איבר המין ושזה לא מתאים אז מה לעשות? להפסיק? להמשיך?

לקריאה נוספת והעמקה

מציע לברר עם הרופא המטפל.

11/04/2019 | 13:33 | מאת: יעל

שלום דוקטור, אני בת 23, עברתי עד כה שניים מתוך שלושת החיסונים נגד נגיף הפפילומה (לפני שלושה חודשים אחד, לפני חודש השני). רציתי לשאול האם בשלב הזה אני כבר מחוסנת (כלומר, יכולה להיות פעילה מינית בידיעה שהנוגדנים בגופי מספקים, והשלישי קיים רק כדי ליצור הגנה להמשך החיים) או שכדאי לי להמתין עד מתן החיסון השלישי כי יש לו חשיבות להגנה עליי גם היום? תודה !

לקריאה נוספת והעמקה

החיסון יעיל חודש אחרי הזריקה האחרונה

10/04/2019 | 21:28 | מאת: מעין

ביצעתי ניתוח בלייזר להסרת קונדילומה בתוך הנרתיק ומחוצה לו, אם בדיקת הcpr לhpv תחזור עם תשובה חיובית כלומר שיש לי עדין את הנגיף בגוף מה ניתן עוד לעשות כדי להיות בריאה? ולהפטר מהנגיף

לקריאה נוספת והעמקה

אם בדיקת הcpr לhpv תחזור עם תשובה חיובית כלומר שיש לי עדין את הנגיף בגוף מה ניתן עוד לעשות כדי להיות בריאה? ולהפטר מהנגיף = קולפוסקופיה מקיפה בידי רופא המיומן בתחום.

08/04/2019 | 23:18 | מאת: מזל

שלום רב, ביצעתי בדיקה של הפרשות מהנרתיק בגלל בדיקת מחלות מין ואלו התוצאות: תהליך הבדיקה:REMARKS (MICRO) התוצאה:Order Comments תהליך הבדיקה:REMARKS (MICRO) התוצאה:מקום לקיחה: מהנרתיק תהליך הבדיקה:Cervical culture התוצאה:...צמיחה של תהליך הבדיקה:N.gonorrhoeae cult. התוצאה:התרבית ל .GOשלילית אשמח אם תגיד לי אם הבדיקה יצאה תקינה או לא. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

איני עוסק בתחום זה

07/04/2019 | 21:20 | מאת: א

בת 34 אמא לתינוק בן שנה פלוס, קיסרי חירום. בביקור אצל רופא נשים לאחרונה עקב גרד באזור השפתיים החיצוניות ומשהו שהרגשתי בעצמי הוא שלח אותי לבדיקת קולפוסקופיה וחושד בHPV. הבדיקה בעוד חודש וחצי ומאז שאמר לי את זה אני לא מצליחה להירגע בכלל. רק לאחר הביקור אצלו קראתי והבנתי מה זה כי השם פפילומה היה מוכר לי ולא לטובה. הוא שאל אם חוסנתי לזה בעבר אמרתי שלא. רק עם הקריאה באינטרנט לאחר הביקור הבנתי כי יכול להיות עוד תופעות מהן אני סובלת תקופה קשורות לזה ואני עוד יותר בלחץ. לא מדובר בתופעות שהיו נראות לי דחופות או מטרידות במיוחד אבל כרגע כן- גרד בא והולך באזור פי הטבעת, גרד בא והולך בעין עם עין קצת אדומה וזה עובר, כאבי בטן תחתונה מוזרים כאלה, לא קשים אבל מטרידים, שלא קשורים למחזור וממש ממש למטה באזור האגן (ליד צלקת הניתוח, ממש למטה... )... אני בלחץ איום ונורא לא ישנה טוב לא כלום ואשמח מאוד אם תוכל להסביר לי האם זה ייתכן ואיך. 1. לפי מה שקראתי הוירוס הזה לרוב חולף לאחר שנה- שנתיים, זה אומר שאם חס וחלילה זה נכון יש לי אותו מהשנתיים האחרונות? 2. האם יש דרך להידבק שלא ביחסי מין? (הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו, פרט לאסלה של שירותים, הוא שינה במצעים של צימר ובית מלון ללא חלק תחתון כל הזמן והתכרבלות בשמיכה כך... זה הגיוני להידבק כך???) 3. אני נשואה מזה 4 שנים, לא קיימתי מעולם יחסי מין עם מישהו אחר פרט לבעלי, אנחנו ביחד כ10 שנים... לו היו בנות זוג בעבר, ממש לא הרבה, ואחת אחרונה לפני כ- 5 שנים בתקופה שנפרדנו. האם ייתכן שהוירוס נמצא ככל כך הרבה זמן בגוף??? או שזה פחות סביר? בהנחה שאין בגידות, ובקשר מונוגמי שנים, זה בכלל אפשרי להידבק בזה? 4. לפי מה שקראתי חולשה של מערכת החיסון קשור לזה, כמו היריון שעברתי, ובנוסף אני לוקחת קבוע שנים תרסיס אבאמיס לאף בגלל אלרגיה (יש בזה סטראודים) וכמה פעמים בחיי קיבלתי זריקת קורטיזון בגלל התקפי אלרגיה... זה יכול להיות שבגלל זה נדבקתי?? או בגלל זה התפרץ?? 5. האם כאבי הבטן המוזרים שציינתי בבטן תחתונה באזור האגן, מן לחץ לא ברור באזור הזה ממש ליד הצלקת, יכול להיות קשור לוירוס הזה? 6. משהו מוזר בעין שמאל, גרד וטיפה משהו נפוח ליד יכול להיות קשור לזה? יש לי תור לרופא עיניים, האם רופא עיניים יכול לדעת אם מה שיש לי בעין קשור לוירוס הפפילומה או לא? 7. בבדיקת וולווסקופיה קולנופסקופיה ששלח אותי אליה, בודקים רק את הנרתיק או עוד אזורים? אם אני רוצה בדיקה כזו מקיפה צריך לבקש במיוחד? 8. האם ניתן לדעת בבדיקה אם נחשפתי לוירוס אי פעם או רק אם הוא קיים כרגע בגוף? 9. החיסון- האם יעיל במצב כזה? קראתי שכתבת שאפשר להתחסן אחרי בדיקה תקינה, אך האם יש טעם עבורי במידה ואני נשואה ובקשר מונוגמי ורוצה להיכנס להיריון? האם כדאי להתחסן לפני היריון? האם החיסון יהיה יעיל מספיק במידה וכבר קיימתי יחסי מין? 10. הרופא אמר לי שאין בעיה להיכנס עם זה להיריון (לפני הבדיקה) האם זה הגיוני?

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2019 | 21:21 | מאת: א

מחכה לתשובתך ותודה רבה מראש

1. לפי מה שקראתי הוירוס הזה לרוב חולף לאחר שנה- שנתיים, זה אומר שאם חס וחלילה זה נכון יש לי אותו מהשנתיים האחרונות? = אפשרי 2. האם יש דרך להידבק שלא ביחסי מין? = כן 3. האם ייתכן שהוירוס נמצא ככל כך הרבה זמן בגוף?= אפשרי האם בכלל אפשרי להידבק בזה?= אפשרי 4. זה יכול להיות שבגלל זה נדבקתי?= אין לדעת 5. האם כאבי הבטן המוזרים שציינתי בבטן תחתונה באזור האגן, מן לחץ לא ברור באזור הזה ממש ליד הצלקת, יכול להיות קשור לוירוס הזה?= לא 6. משהו מוזר בעין שמאל, גרד וטיפה משהו נפוח ליד יכול להיות קשור לזה? = לא 7. בבדיקת וולווסקופיה קולנופסקופיה ששלח אותי אליה, בודקים רק את הנרתיק או עוד אזורים? = את זה ניתן לברר עם הרופא הבודק אם אני רוצה בדיקה כזו מקיפה צריך לבקש במיוחד?= כן 8. האם ניתן לדעת בבדיקה אם נחשפתי לוירוס אי פעם או רק אם הוא קיים כרגע בגוף?= לא 9. החיסון- האם יעיל במצב כזה? = באיזה מצב? האם כדאי להתחסן לפני היריון?= לשיקולך ומומלץ אחרי בדיקת HPV PCR תקינה, שאז יעילות החיסון היא הגבוהה ביותר.

06/04/2019 | 23:06 | מאת: ללי

שלום רב, ברצוני לשאול האם בחורה בת 18 שלא קיבלה את החיסון נגד פפילומה ועדיין בתולה ( לא הייתה במגע מיני אף פעם גם לא חיצוני ) יכולה להידבק בוירוס כתוצאה מטיפול באינפרא להסרת שיער באזור הנרתיק ?

לקריאה נוספת והעמקה

אפשרי אם המכשיר נוגע בך ואם לא עבר חיטוי כנדרש.

07/04/2019 | 12:40 | מאת: ללי

תודה על המענה , שאלה נוספת: איך אפשר לבדוק אם נדבקה? כי היא עדיין בתולה וכרגע סובלת רק מצריבה בנרתיק ומעט בשתן , תכיפות לעיתים בשתן בלי חיידק בתרבית . ללא הפרשות חריגות . האם אלו סימנים להידבקות? אציין שאין נגעים חיצוניים על העור.

אני בת 59, לפני 29 שנים עברתי קוניזציה. לפני כשנתיים עברתי בדיקת פאפ ובעקבותיה נשלחתי לקולפוסקופיה. הרופא שבדק אותי החליט על קוניזציה נוספת ולא עשיתי דבר. לפני כחודשיים עשיתי שוב בדיקת פאפ והתשובה הייתה שונה לגמרי ונאמר לי שהכל נקי. אני בדילמה לאיזו תשובה להתייחס והאם עלי לבקש בדיקת פאפ נוספת.

לקריאה נוספת והעמקה

מה התשובות?

לפני כשנתיים, לאחר תוצאות הפאפ, נשלחתי לקולפוסקופיה, לדעת הרופא שעשה לי את הבדיקה, משהו לא היה בסדר והוא המליץ על קוניזציה. לפני כשלושה חודשים עשיתי שוב בדיקה בקופה אחרת והתוצאות היו נקיות לחלוטין. אני מבולבלת כי זו כבר פעם שניה בחיי שקורה לי דבר כזה ופעם שניה שאני דוחה המלצת רופא לניתוח בהפרש של 25 שנה. בתוצאות הפאפ האחרונות הכל נקי. בקשתי לעשות בדיקת פאפ נוספת ודחו אותי עד אוגוסט. מה אתה חושב שעלי לעשות?

אני בת 47 ואני הדיין בתולה בגיל 44 ניגמר לי המחזור ואחרי שלוש שנים קיבלתי אוד פעם מחזור עם דימום וכאבי בטן תחתונה היתי אצל רופאת נשים והיא נתנה לי לעשות היסטרוסקופיה, השאלה שלי עם יש צורך בבדיקה בזאת שאני בתולה ואף פעם לא קיימתי יחסי מין

לקריאה נוספת והעמקה

איני עוסק בתחום זה

20/03/2019 | 14:31 | מאת: מורן

ד"ר שלום, בת 38 + 2 , ברקע 2 ניתוחים קיסריים, פלוס אנדומטריוזיס- במהלך 2018 עברתי ניתוח לפרוסקופי להפרדת הדבקויות מאז עם כאבים חזקים במותן שמאל. ב2008 עברתי 2 קוניזציות ולאחר מספר שנים של מעקב תקין, הופיע ב 2018 HSIL בפאפ עם HPV16 . ב Ecc נמצא cin. ובאוקטובר 2018 עברתי קוניזציה שלישית אשר לא הדגימה דיפלאזיה ברקמה שהוסרה. בינואר האחרון עברתי ביןפסיית מעקב אשר הדגימה HSIL חוזר ללא אפשרות דגימה של תעלת הצוואר. ההמלצה הגורפת של הרופאים הינה כריתת רחם אך מאחר ואני מאד מאד מתלבטת העלו בפניי גם את אופציית הטראכלקטומיה. מהם סיכויי ההישנות במקרה ואכרות את הצוואר בלבד לעומת זאת מהם סיכויי ההישנות במקרה של כריתת רחם מלאה? האם לדעתך במקרה של פעם רביעית כדאי עוד לשקול כריתת צוואר או שעדיף לא להסתכן ולכרות את הרחם? האם ישנו גם צורך להוריד חלק קטן מהנרתיק? האם יש סכנה גדולה בפגיעה באיברים אחרים במקרה של קוניזציה רביעית? תודה מורן תודה מורן תודה גליה

לקריאה נוספת והעמקה

השאלות שלך ממש במקום. אמנם הן קצרות אבל ההסברים ארוכים ומתאימים למפגש עם רופא שלך שיסביר ויתן תשובות כראוי.

15/03/2019 | 12:05 | מאת: טל

ביצעתי אתמול בערב בדיקת פאפ ובמהלך הבדיקה חוויתי כאבים(שחלפו לאחר מספר דקות) והתחיל דימום במהלך הבדיקה שהמשיך עד היום אתמול הדימום היה אדמדם וכיום יותר בצבע חום ( לא בכמות של מחזור) ,הרופא מעט התקשה לבצע את הבדיקה . חשוב לציין שהמחזור סדיר ובעקבות הדימום הרופא המליץ לבצע בדיקת קולפוסקופיה .. רציתי לדעת אם הדימום וההתכווצות שחוויתי הם תקינים והאם יש סיבה לדאגה בעקבות ההפנייה הזו ? בנוסף האם קיים סיכון להריון במידה ויש חשד להריון.. הבדיקה נעשתה ביום ה17 למחזור ורירית הרחם הייתה עבה.

לקריאה נוספת והעמקה

קורה שיש דימום קל אחרי פאפ. אם הוא חזק יותר מומלץ לחזור לרופא.

17/02/2019 | 01:59 | מאת: דניאל

היי לאחר ההסרה של הקונדילמות בלייזר מה הבדיקות שעליי לעשות כדי לדעת אם הנגיף עוד נמצא בגוף ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

PCR ל HPV

06/02/2019 | 20:05 | מאת: עידן

שלום קונדלימה בפין ידוע אצלי ..שם פעם בכמה חודשים קונדליקס והיא נושרת...שאלתי לגבי פי טבעת ..(ואני לא גיי ..פשוט הבנתי מהרופא שזה מדבק גם שנוגעים ומעבירים ממקום למקום יש לציין שאני אם הבת זוג 4 שנים רק אם קונדום שואל האם אפשר לשים קונדילוקס בפי הטבעת או בפנים התעלה?זה לא מסוכן? לגבי קונדלימה בפי הטבעת או התעלה יכולה לגרום לדימום בזמן צואה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מנסיוני - הטיפול היעיל ביותר הוא לייזר בהכוונת קולפוסקופ וזאת אחרי קולפוסקופיה מקפת לכל אברי המין ופי הטבעת והפה האף והעינים.

07/02/2019 | 17:51 | מאת: עידן

המשך לתשובתך תודה רבה שאלה נוספת זה שלא סמת לב כאשר יש בפי הטבעת מותר למרוח בפנים קונדילקס?כי זה שורף מאוד ומפחד עברתי קולסקופיה ונצפו טחורים פנימים בלבד האם בכללי קונדלימה זה אכן מסוכן??? תודה

28/01/2019 | 03:54 | מאת: לביא

היי, לבת זוגתי היה הרפס כיבי בפה שעבר. האם אני יכול להידבק ממנה גם כשהנגיף במצב רדום? ואם כן מהם סיכויי ההדבקה כשהנגיף רדום לעומת פעיל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

סכויי הדבקה דומים

27/01/2019 | 20:10 | מאת: קלרה

סובלת מצריבה בוולווה ובפי הטבעת שום משחה לא עוזרת סובלת המון יש לי דיספפסיה פונקציולית ומעי רגיש איך ניתן לטפל?

לקריאה נוספת והעמקה

מציע שתפני לרופא לשם אבחון.

29/01/2019 | 13:56 | מאת: קלרה

לאיזה רופא לפנות

24/01/2019 | 15:38 | מאת: אלברט

לפני תקופה מסויימת הופיעו לי סימנים לבנים וקטנים על איבר המין, הדבר לא הפריע לי כלל ואפילו ניתן לומר שלא שמתי לב אליו, אחר כך התחילו כאבים מציקים ודוקרים מידיי פעם, החלטתי להיבדק אצל רופא עור, זה אמר לי שיש לי יבלות באיבר מין ואמר לשים משחה, להגיע אליו ושהוא יצרוב בעזרת חשמל את היבלות הללו. השאלה שלי היא כזאת, לאחר שהוא צרב אותם(אתמול) התחיל כאב הרבה יותר גדול ממה שהיה קודם לכן (רק ברגע שאני נוגע באיבר לא סתם ככה),בנוסף ישנו ריח ממש לא טוב שמגיע מהאזור...אז, האם הכאב אמור לעבור? ואם כן אז תוך כמה זמן בערך? ומה יכול להיות פשר הריח? הרופא גם אמר לי שכול האזורים שהוא צרב צריכים להתקלף, תוך כמה זמן זה יקרה? תודה רבה אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

איני מטפל בשיטה זו כבר שנים. השיטה היעילה ביותר היא בלייזר מנסיוני.

דבר ראשון, האם לאחר טיפול לייזר וקבלת חיסון, האם הקונדילומה תחזור והנגעים עימה ? שאלה שנייה, מה מומלץ יותר, לייזר או משחה בשם קונדרמה ? תודה מראש, שלמה

לקריאה נוספת והעמקה

הלייזר הכי יעיל. אם בדיקת HPV PCR תהיה תקינה אחרי גמר טיפול אזי המחלה לא חוזרת אלא אם כן נדבקים מחדש.

שכבתי אם בחורה ויצא לי נקודות על הפין קטנות מה אני עושה ואם זה חמור אשמח לדעת גם מה אני יכול לעשות ואיך להוריד את זה ??

כדאי שרופא יראה זאת ויאבחן

07/01/2019 | 09:34 | מאת: ענת

האם ניתן להתחסן נגד וירוס הפפילומה גם בגיל השלישי, לפחות באופן פרטי? אם לא, האם הסיבה היא ההנחה (המוטעית) שבגיל זה אין חיי מין, או ההשקפה שסכנה של מחלה קטלנית "לא חשובה" בגיל מבוגר?

לקריאה נוספת והעמקה

אין מגבלה רפואית לגיל

01/01/2019 | 18:11 | מאת: רחל

שלום רב, שואלת כאן בשביל אמא שלי שסובלת רבות מהרפס גניטלי. היא בת 61 ונדבקה לפני 15 שנה מבנזוג שהיה א-סיפטומטי. במשך שנים היא לקחה טיפול מונע, אציקלוויר, אבל הפסיקה לפני כמה שנים. כטיפול מונע היום, היא לוקחת ליזין וויטמין סי, וההתפרצויות בתקופה האחרונה היו חלשות, אך עדיין בין 5-6 בשנה. לפני חודש וחצי היא הכירה בנזוג חדש והחרדות מאיך לספר לו עוררו בה הרבה סטרס והיא חווה כעת התפרצות משמעותית שנמשכת כבר מעל לשבוע. חשוב לציין שהיא התחילה לפני כשבוע, עם תחילת ההתקף, לחזור ולקחת אציקלוויר, גם מפני שהבנו שככה היא פחות מדבקת כשהיא בהתקף א-סיפטומטי וגם כדי למנוע התפרצויות תכופות. חשוב לציין שבעבר שלקחה אציקלוויר, עדיין היו בערך 3-4 התפרצויות בשנה. השאלה שלי היא כזו: האם יכול להיות שהאציקלוויר ( 1200 מג ביום) שמתחילים לקחת אותו, עשוי להאריך את זמן ההתפרצות? האם יכול להיות שההרפס שלה עמיד לאציקלוויר? איך מצליחים להוריד לה את רמת הסטרס שפוגעת בה ורק מזינה את ההרפס? ולמה לעזעזאל אין עדיין שום טיפול אפקטיבי? ( סליחה שקיללתי). האם יש עדויות חיוביות בטיפול עם שמן המפ? אשמח לכל עזרה, נס ועצה! זה ממש מדכא אותה ולכן גם מדכא אותי.

לקריאה נוספת והעמקה

מצטער. שאלותייך טובות ותשובות אין.

28/12/2018 | 06:15 | מאת: אסף

בתור אחד שעשה 4 פעמים לייזר והקונדילומה חזרה בכפול. השתמשתי בקרם קונדרמה והוא חיסל את כל היבלות במדהים. תחפשו בגוגל : קרם קונדרמה תגיעו לאתר .

לקריאה נוספת והעמקה

.

26/12/2018 | 23:17 | מאת: מני

שלום יום אחרי בחורה אנונימית ניקה אותי וירדה לי הרגשתי עקצוצים וגרד בשפתיים ובפין יום אחר כך כבר לקחתי כדורים ומשחות מחשש להרפס , עד עכשיו לא יצאו לי פצעים או שלפוחיות רק אחרי 11 יום יצאו לי חתכים במפשעה שנראה לי שנוצרו מאחד מהכרמים האם הרפס מחייב שיהיה לי שלפוחיות? וחייב לציין שהיו לי את כל הסימפטומים גירוד בפי הטבעת בביצים ובשפתיים אבל ללא פצעים

לקריאה נוספת והעמקה

המצב מחייב בדיקה לאבחון

28/12/2018 | 00:45 | מאת: האם הרפס מחייב שלפוחיות?

האם הרפס מחייב שיהיה שלפוחיות ?