ווירוס פפילומה בגרון

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

16/09/2023 | 17:57 | מאת: רן

נדבקתי בווירוס הפפילומה במיתרי הקול, עברתי ניתוח שהשבית לי את הדיבור לחודשיים והחלמה קשה ממש. ביום שאמרו לי שזה כנראה פפילומה פיצעתי חיסון עד עכשיו חיסון 2 מתוך 3. במהלך הבדיקות היה נראה שהווירוס נעלם. לאחר 4 חודשים נראה שהווירוס חזר. הגעתי לבדיקות כי הייתי ממש צרוד והייתי מתאמץ לדבר, ועכשיו הגעתי שוב לאותו שלב. הומלץ לי לעשות את הניתוח עוד כמה וכמה פעמים ללא ידע אם יחזור שוב ומתי, רציתי לדעת אם אפשר להמנע מהניתוח ולנסות לתת למערכת החיסון להתגבר על הפפילומה ואולי זה יעבור עם הזמן, מצד שני חושש להחמרה והתמרה סרטנית ממאירה (כיום היא שפירה). האם שווה לתת לגוף לנסות לעשות את שלו? לקחץ קצת פסק זמן מהחיים ולהוריד סטרס כדי שמערכת החיסון תתגבר. או פשוט לעבור את הניתוח בהקדם האפשרי. אודה לך מאוד על ההכוונה:)

האם היה מדובר בגידול בשם פפילומה או בוירוס בשם וירוס הפפילומה האנושי HPV?

26/09/2023 | 17:26 | מאת: רן

כמו שציינתי מדובר בווירוס שזה Hpv, האם אתה יכול להמליץ על רופא מומחה לווירוס? ולקבל חוות דעת נוספת לגבי הניתוחים הבאים?

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה