סיכוי החלמה מפפילומה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

01/01/2024 | 15:41 | מאת: אור

דוקטור שלום - קראתי שברןב המקרים הפפילומה מנוצחת על ידי מערכת החיסון של האדם והגוף מתנקה ממנה. ופה נובעת שאלתי: מה קורה אם בן אדם סטיירט (זכר) נשא של הזנים מהזן המסרטן אבל הוא ללא תסמינים של פפילומה . והיא נשארת בגוף לאורך שנים רבות כמו 20 שנים נניח. מה סיכוי לחלות בסרטן הפין או סרטן הגרון? ידוע לי שיש לך בדיקה לגילוי פפילומה אבל אם תוכל להתייחס לשאלה בלי קשר לבדיקה על סמך הידע שלך מה סיכויים לחלות בסרטן עקב שאלתי? זה בוודאות יתפתח לסרטן אם הגוף לא מנקה את הפפילומה? או זה סיכוי קטן ?

כמו כל הנגיפים מערכת החיסון מחסלת אותם. הסכון להתפתחות סרטן הוא זעום.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה