יבלות HPV בכף היד בקרב ילדים

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

12/11/2023 | 17:01 | מאת: הורה מודאג

לפורום שלום, בננו בן ה10 פיתח יבלת HPV שנתגלתה לפני כשנה. יתרה מכך יבלות קטנות יותר הופיעו לידה (4 נוספות). התחלנו טיפולך בחנקן ועלינו לפקוד את הרופא לסדרת טיפולים פעם בחודש עד להעלמות היבלות. הרופאה בישרה לנו שמדובר בוירוס HPV והוא מדבק. אנחנו עם תינוקת בת מספר חודשים ושני ילדים נוספים. אנו וחוששים מאוד מהדבקה של שאר הילדים ולכן בעצה עם הרופאה מחטאים משטחי מגע משותפים כגון שלטי קונסולות משחק, טלפונים ניידים וטאבלטים. בנוסף חובשים את האזור בפד גזה. לפנינו עוד מספר טיפולים בחנקן כדי למגר את היבלות אך שאלתי אם יש טיפול חד פעמי המתים לילדים שניתן לבקש כדי להקל על הילד?

מדובר בזנים של וירוסים שלא פוגעים באברי המין ואיני מטפל בהם. רופאי העור מטפלים בהם והם יודעים להשיב בנושא.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה