פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

5539 הודעות
5246 תשובות מומחה

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

03/10/2016 | 11:39 | מאת: בן

לפניי כשבועיים קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם מישהי במשך 10 דקות אך לא הייתה גמירה . לפני שבוע התחיל לכאוב לי הגרון בפתאומיות הלכתי לרופא והוא אמר שזה סטרפטוקוקוס לקחתי אנטביוטיקה וזה עבר לי . קראתי שחלק מהתסמינים הראשונים ל hiv זה דלקת גרון . יש לי סיבה לדאוג או שאני סתם חושב יותר מידי ?

לקריאה נוספת והעמקה

אי אפשר להשיב לשאלתך. לשם כך המציאו בדיקות דם.

שלום, אשמח לדעת על כל הבדיקות המקיפות (במיוחד לא מוכרות ושגרתיות) שכדאי לעשות לפני שמקיימים יחסי מין לא מוגנים (כולל מין אוראלי לא מוגן ונשיקות) עם פרטנרית חדשה. אני יודע ועשיתי כבר לאיידס, עגבת, זיבה, צהבות B וC, הרפס 1 ו2, ובדיקת הפרשה מהאיבר. אך האם יש עוד זיהומים שיכולים להיות נסתרים ולכן כדאי להיבדק ולשלול נוכחותם כמו למשל HPV, הרפס מס'6 (HHV-6) והכי חשוב הרפס מס'8 שהבנתי שיכול לגרום למחלות קשות כמו קפושי סרקומה ועוד (HHV-8/KSHV), והבנתי שיכול אפילו לעבור בנשיקה עמוקה מלבד יחסי מין. האם יש מקום שמבצע בדיקות גם להרפסים אלה, HPV, ועוד אילו זיהומים שלא הזכרתי? כי בקופת חולים אמרו שלא עושים... תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

אצלנו ובעוד מקומות עושים בדיקות לחיידקים כמו כלמידיה זיבה ועוד וכן PCR ל HPV

06/10/2016 | 14:14 | מאת: דוד

(HHV-6), וע"ש קפושי סרקומה-(HHV-8/KSHV) יש מקומות שעושים בדיקות לאלו? תודה

28/09/2016 | 21:21 | מאת: גל

היי לאחר תלונות על הפרשות ואי נוחות מהנרתיק , רופאת נשים עשתה לי משטח נרתיק ושלחה לבדיקת מעבדה. התגלה שיש לי את 2 החיידקים הרשומים מעלה . היא נתנה לי אנטיביוטיקה - דוקסילין. והמליצה שגם בן זוגי ייקח את אותו הטיפול ושלא נקיים יחסי מין עד ששתינו נסיים את הטיפול. רציתי לדעת: א. האם יש סיכוי שהחיידק נשאר בגוף לאחר האנטיביוטיקה? ב. האם יש חשש מסויים מהחיידק מבחינת פוריות אצל גבר/אישה ? ג. ביקשתי מהבן זוג שילך להיבדק ויספר על המקרה כדי שיקח גם אנטיביוטיקה - הוא לא מעוניין לקחת סתם ככה תרופות . יש אפשרות לבדוק אצל גבר אם קיים אצלו החיידק? איך מבצעים את הבדיקה ? ד. יש אפשרות לדעת מי הדביק את מי ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

א. האם יש סיכוי שהחיידק נשאר בגוף לאחר האנטיביוטיקה?= אפשרי ב. האם יש חשש מסויים מהחיידק מבחינת פוריות אצל גבר/אישה ? = אפשרי ג. איך מבצעים את הבדיקה אצל גבר ? = בבדיקת PCR בשתן ד. יש אפשרות לדעת מי הדביק את מי ?= לא

האם אפשר להדבק במחלת מין בג'קוזי ציבורי שנמצא בספא, כשיושבים שם כמה אנשים?

לא שמעתי על מקרה כזה

22/09/2016 | 17:29 | מאת: דנה

היי. אני יוצאת עם מישהי בשלושה חודשים האחרונים. היא הייתה בעבר עם פרטנרים רבים, גברים ונשים. לפני קצת יותר משלושה שבועות קיימנו יחסים לראשונה, ללא צעצועים. חששתי והלכתי לעשות בדיקות לזיווה,עגבת, hiv וכו. בינתיים hiv הגיע תקין (שלילי), זה מספיק בטוח? אני פוחדת שקצת יותר משלושה שבועות זה לא מספיק וודאי למרות שהאחות אמרה לי שכבר היה ניתן לראות בתקופת זמן של יותר משלושה שבועות

לקריאה נוספת והעמקה

זמן נכון זה 3 חודשים

14/09/2016 | 15:11 | מאת: ד.

בני בן 13.5 אמור לקבל חיסון לHPV במסגרת בית הספר האם ישנם סיכונים בחיסון ובאי חיסון ?

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן לברר במשרד הבריאות

09/09/2016 | 22:59 | מאת: בועז

שלום אני בן 40 בזוגיות עם אישה. לפני כחודש וחצי עשיתי טעות וביצעתי מין אוראלי בגבר נשוי. לא היה לו על איבר המין שופ פצעים או כיבים. האקט היה 20 שניות ולא יותר. האם יש מצב להדבקות בעגבת במצב זה ומה סיכוייה?

לקריאה נוספת והעמקה

האם יש מצב להדבקות בעגבת במצב זה ומה סיכוייה?= סיכון קטן.

08/09/2016 | 01:08 | מאת: אלמונית

שלום, נדבקתי בהרפס גניטלי type 1 לפני כמה חודשים בפעם הראשונה. ברצוני לדעת אם יש לי בן זוג שיש לו גם הרפס type 1 אך באזור הפה מילדות יכול להידבק גם באיבר המין דרכי, או שהגוף שלו כבר חסין לוירוס? אשמח לתשובה, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

האם יכול להידבק גם באיבר המין דרכי?= אפשרי האם הגוף שלו כבר חסין לוירוס? = לא

06/09/2016 | 14:58 | מאת: שרית

שלום,הרופאה בדקה חיצונית כאשר היה מיסוך של משחת אגיסטן בנרתיק. העלתה חשש להרפס ושלחה משטח לבדיקה. אך לאחר טיפול של שלוש פתילות וגינליות של אגיסטן+מריחה של אגיסטן(שנלקחו עצמאית מתוך הנחה שזו פטריה בדרם בדיקת הרופאה) התופעות עברו. האם נוכח היעילות של הטיפול הזה אפשר להניח שהנחת ההרפס היא שגויה וכי זו אמנם פטריה? אודה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

האם נוכח היעילות של הטיפול הזה אפשר להניח שהנחת ההרפס היא שגויה וכי זו אמנם פטריה? = לא

שלום, אדם שמקיים יחסים לא מוגנים בתדירות גבוהה השתמש במכונת התספורת שלי באזור המפשעה (לטענתו, השתמש בה מבלי להוריד את כיסוי הפלסטיק מהלהב, מבלי לגעת באיבר המין, ומבלי להפצע). האם ניתן להשתמש במכונה לתספורת ולקיצוץ שיער פנים? מה עליי לעשות על מנת לחטא את המכונה בצורה המיטבית? תודה!

האם ניתן להשתמש במכונה לתספורת ולקיצוץ שיער פנים? = אין מניעה מה עליי לעשות על מנת לחטא את המכונה בצורה המיטבית?= חטוי נגד נגיפים.

30/08/2016 | 00:53 | מאת: לקסיי

שלום רב כבר מעל לשנה שיש לי גרד באיבר מין אז לא מזמן ראיתי שיש כל מיני עיגול קטנים לבנים שנראים כמו יבלות קטנות ובדיוק איפה שהם נמצאים שם מגרד לה , ואני בתולה ,מה זה יכול להיות

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן להשיב אחרי קולפוסקופיה

24/08/2016 | 13:40 | מאת: לאה

איזה בדיקות מזהות אקטרופיון בצוואר הרחם?

לקריאה נוספת והעמקה

קולפוסקופיה

18/08/2016 | 14:50 | מאת: רונה

אני מדממת לסירוגין באמצע הסקס ועשיתי בדיקת פאפ שיצאה תקינה ואולטראסונד שבה לא נצפה משו לא תקין לפי הרופאה. מה יכולה להיות הסיבה?

לקריאה נוספת והעמקה

מציע לעשות קולפוסקופיה

15/08/2016 | 11:27 | מאת: אנונימי37

שלום, יש לי הרפס גנטלי שמתפרץ כפעמיים בשנה בצורת שלפוחיות נפוחות ונעלם כשבוע לאחר מכן. בהתפרצות האחרונה מיד כשזהיתי סימנים לכך נטלתי כדורים שרופא עור רשם לי לטיפול לחמישה ימים (אציקלוביר 400). היתה השפעה ובסיום הכדורים היו עוד מעט סימנים לשלפוחיות וגלד, אז המתנתי להעלמותם. מאז עברו מעל כשבועיים ואני שם לב שישנן עוד שיירים לשלפוחיות - מעין עיגולים קטנים - כמו שלפוחית, אך חסרות נפח, על איבר המין. האם משמעות הדבר שההרפס עוד פעיל? אם כן - האם כדאי להמשיך לנטול את הכדורים? והאם זה עוד בשלב סיכון של הדבקה, או שניתן לקיים יחסים? תודה על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

ההדבקה היא גם כשאין שלפוחיות, כי הוירוס נותר בגוף לכל החיים.

לקחתי את הכדור הראשון לפני חצי שעה. כתוב שצריך לקחת את הכדורים האלו חמש פעמים ביום. כלומר כל חמש שעות בערך. מה קורה בשעות הלילה, כשישנים? אפשר לקחת לפני השינה (כלומר אחרי שלוש שעות) ואחר כך אחרי השינה, כלומר אחרי שבע שעות? או שחובה לשים שעון ולקחת את הכדורים כל חמש שעות בול?

לקריאה נוספת והעמקה

ההמלצה לפי המחקרים היא כל 5 שעות.

יש לי פצעים בפין בן(15)

בגילך יש צורך ברשות הוריך לבדיקה ולטיפול.

26/07/2016 | 11:42 | מאת: טיטי

היי יש דבר כזה יבלות קונדילומה באשכים ? או שרק בפין ? אם כן מה הסימנים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

יש גם וגם

שלום ד"ר וקסלר, קיבלתי איבחון שנדבקתי בוירוס הפפילומה (שהתבטא בכמה יבלות באיבר המין) לפני כעשרה חודשים, ולאחר מכן עברתי טיפול בלייזר להסרת היבלות בינואר. היבלות חזרו ונעלמו כמה פעמים מאז, וטרם חזרתי לרופא המטפל. הרופא\כירורג עשה לי ביופסיה שחזרה עם האבחנה Condyloma accuminata. כרגע אני לא מוצא שום סימנים ליבלת כלשהי, אבל כן מגרד באיזור באופן שגירד כשהיו יבלות במקום. האם גירוד יכול להיות סימן שיש שם משהו? השאלה העיקרית שלי היא זו: קראתי הרבה מאוד על וירוס הפפילומה, וניתקלתי בהרבה מאוד אינפורמציה שלפעמים סותרת את האינפורמציה מרופא העור, והכירורג. למשל, הכירורג שהסיר לי את היבלות בלייזר אמר לי שתוך שבועיים מהטיפול ללכת לרופא העור לבדיקה, ואם אין סימן לגידול חוזר של היבלות אני כבר לא מדבק. מכל מה שקראתי זה לא נכון בכלל. הבנתי שאפשר להדביק גם כשאין סימפטומים, ושהוירוס עצמו עוד קיים אחרי שנדבקים. האם יש דרך כלשהי לדעת שאני כבר לא מדבק? מכל המידע שנחשפתי אליו הבנתי שההידבקות במחלות מין היא הרבה יותר מורכבת מהמשוואה הכללית שרווחת בציבור: "שים קונדום - ושכח מכל צרה". הבנתי שאפשר להידבק ולהדביק בפפילומה גם כשיש קונדום וגם כשאין סימפטומים, שמין אוראלי יכול להדביק בפפילומה. כל המידע הזה (וזה רק לגבי פפילומה, אני בטוח שיש גם הרבה מחלות אחרות שאופני ההדבקה בהם גם כן לא ידועים לי) גורם לי לתהות - איך אפשר לקיים יחסי מין באחריות? איך אפשר להיזהר שלא להדביק אחרים, ואיך להיזהר מלהידבק בעצמך? הרי אם קונדום לא עוזר בכל המקרים, וגם אוראלי ואולי אפילו נשיקות זה בעייתי - אז מה עושים, במקרים שבהם לא נמצאים במערכת יחסים? בשל הפפילומה והישנות הסימפטומים ומשך הטיפול, אני נמנע מכל מגע מיני כבר כמעט במשך שנה. אני רוצה לנהוג באחריות כלפי עצמי וכלפי אחרים, ומרגיש שההבנה שלי רק פוחתת ככל שאני נחשף ליותר מידע. אשמח אם תוכל להבהיר לי כמה מהעיניינים שהזכרתי. תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

האם גירוד יכול להיות סימן שיש שם משהו? = אפשרי האם יש דרך כלשהי לדעת שאני כבר לא מדבק?= בדיקת הוירוס בשיטת PCR איך אפשר לקיים יחסי מין באחריות? = אם לשני בני בזוג הבדיקות תקינות אז מה הבעיה?

08/07/2016 | 10:16 | מאת: יובל

שלום רב, האם חיידק ה ureoplasma ure מצוי גם ברוק והאם ניתן להידבק בחיידק זה באמצעות נשיקה? תודה ושבת שלום

כן.

שלום, נדבקתי לראשונה בהרפס גניטלי לפני כ-4 שנים. בשנה האחרונה היו לי התפרצויות רבות (לפחות פעם אחת בחודש). כעת, אני בהריון ראשון בשבוע 9 וכבר עם התקף שלישי בהריון (סיימתי לקחת לפני 3 ימים זובירקס ושוב הופיע נגע חדש במקום אחר). שאלתי-להמשיך לטפל כרגיל, כלומר זובירקס 3 פעמים ביום ל-5 ימים בכל התקף או כדור זובירקס כל יום מעכשיו (שבוע 9) ועד הלידה ? האם היה לי מותר לקחת זובירקס כבר בשבוע 6 ? תיתכן פגיעה בעובר ? האם מותר ולטרקס בהריון ? תודה מראש על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול מותר בהריון.

30/06/2016 | 13:36 | מאת: סטודנטית

להלן התוצאות שהתקבלו מבדיקה זו: Epithelial cells ++ Fungus Candida albicans WBCs אין Microscopic examination תפטיר וספורות של פטריות Gram Stain normal ברצוני לדעת מה משמעות ה++ בתאי האפיתל? ובאופן כללי מה היא תוצאת הבדיקה? תודה מראש.

תקין.

05/07/2016 | 12:20 | מאת: סטודנטית

משמעות ה++ בתאי האפיתל? רשמת תקין. ובאופן כללי מה היא תוצאת הבדיקה?

היי, מעוניינת לדעת מהן כלל דרכי ההידבקות במחלה, האם תיתכן הדבקה שלא ממגע מיני? (אסלה/מגבת) בנוסף, האם קיימים מקרים בהם אדם נדבק בכלמידיה, מטופל בדוקסילין ולאחר מספר חודשים חולה שוב? כלומר מצב בו החיידק נותר רדום או מצב כרוני של כלמידיה שמתפרץ בכל כמה זמן? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

האם תיתכן הדבקה שלא ממגע מיני? = הדבקה במין אוראלי אנלי ווגינלי בנוסף, האם קיימים מקרים בהם אדם נדבק בכלמידיה, מטופל בדוקסילין ולאחר מספר חודשים חולה שוב? = אפשרי

23/06/2016 | 20:17 | מאת: רחל

שלום, בת 37 ברקע קרוהן, נוטלת אימורן לדיכוי המערכת החיסונית. כמו כן לאחר כריתת בלוטת התריס ב 2013 בשל גידול פופולרי. שלושה חודשים אחרי לידה בקיסרי, ביצאתי קולפוסקופיה בשל בדיקת פאפ לא תקינה. הקולפוסקופיה יצאה תקינה. נלקחה בדיקת hpv pcr שיצאה חיובי מסוג 31. השאלה שלי: א. מה ההסתברות לחלות בסרטן צוואר הרחם? ב. האם יש טיפול כלשהו או רק מעקב , אם מעקב אז באיזו תדירות? ג. האם יש סכנה לבעל והתינוק בהדבקה? ד. האם ניתן להמשיך בטיפול פוריות עם ממצא זה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

א. מה ההסתברות לחלות בסרטן צוואר הרחם?= קטנה. בארץ מתגלים פחות מ 200 לשנה ב. האם יש טיפול כלשהו או רק מעקב , אם מעקב אז באיזו תדירות? = דרושה קולפוסקופיה מקיפה כולל פה עינים אברי מין ופי טבעת ג. האם יש סכנה לבעל והתינוק בהדבקה? = 1 ל1000 ד. האם ניתן להמשיך בטיפול פוריות עם ממצא זה?= כן

20/06/2016 | 16:04 | מאת: נעמה

שלום, אני קצת מודאגת: אני בת 30 עם דימומים של חודש לאחר יחסי מין. ומלפני שבוע לא היה דימום כלל. רופאה ציינה כנראה אקטרופיון. בוצעה בדיקת פאפ -תקינה מעט דלקתית. בוצעה קולפוסקופיה מספקת ללא עדות לדימום לאחר נגיעה- הפרשה מוגברת סמיגה בין שעות 12-3 ו- 5-7, אזור של OG+WE עדין. מה זה אומר בבקשה דר? מה זה OG WE? נלקחו דגימות נפרדות וגם STD. היתכן שיש מחלת מין? אין לי הפרשות באופן כללי וגם לא צריבות!!! ומה פשר פאפ דלקתי למעשה?? מה זה יכול להיות?? זה מחייב שיש מחלת מין למרות שאין לי ביום יום צריבות והפרשות? אציין שבעבר הרחוק- מלפני 3 שנים היה לי כלמידיה וזה אכן היה מלווה בהפרשות ככה ביום יום וצריבות במתן שתן. היום אין לי את זה בכלל, רק בבדיקת פאפ הראה שהיא מעט דלקתית. השאלה כתוצאה ממה זה יכול להיות? תודה לך! יום נפלא

לקריאה נוספת והעמקה

מה זה אומר בבקשה דר? מה זה OG WE? מדובר בשינויים בשכבת הצפוי של הצואר שינויים שכשלעצמם אינם אומרים דבר. הרופא מחליט אם רוצה לבצע קולפוסקופיה נוספת אחרי צביעת המקום או לקחת דגימה. רק על פי תוצאת הביופסיה ניתן לקבוע אבחנה. מה פשר פאפ דלקתי למעשה?= פרושו שבמעבדה זיהו תאים של דלקת. זה מחייב שיש מחלת מין למרות שאין לי ביום יום צריבות והפרשות?= לא השאלה כתוצאה ממה זה יכול להיות?= נראה לי שאחרי שהרופא ירז את כל התוצאות הוא יוכל לדעת יותר ואז גם להסביר. כרגע מוקדם מדי לקבוע אבחנה.

13/06/2016 | 09:12 | מאת: אנונימית

שלום, רופא נשים איבחן אצלי נגעים של הרפס, התפרצות ראשונה שלי מאז ומעולם וזאת לאחר שהתחלתי קשר עם מישהו חדש. גם לבחור התחילו להופיע פצעים. הבחור מעולם לא היה מודע לכך שנדבק בהרפס וכך גם אני, מעולם לא היה לי על השפתיים או על איבר המין ואני אחרי קשר מונוגמי. עשיתי בדיקת דם והתוצאה הייתה herpes type 1 igg חיובי, אך type 2 שנוטה להופיע באיבר המין יצא שלילי. שאלתי היא האם יכול להיות שאחרי פחות משבועיים של התפרצות רמת הנוגדנים שפיתחתי יהיו גבוהים מספיק והigg יראה תשובה חיובית? ובמידה ולא האם ייתכן שנדבקתי בנגיף מזמן ומעןלם לא ידעתי על כך? כי לפי מה שהבנתי כדי שהigg יהיה חיובי צריך שיעברו בסביבות ה3 חודשים מרגע ההדבקה, ואצלי מעולם לא הופיעו שום סימפטומים שמעידים על הרפס. ומכיוון שזהו הרפס גניטלי האם יכול להיות שבמידה והבחור הדביק אותי זהו הרפס סוג 2 והגוף עדין לא פיתח נוגדנים ולכן התשובה יצאה בסוג זה שלילית? אשמח לתשובןת מכיוון שהדברים ממש לא ברורים לי, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שאלתי היא האם יכול להיות שאחרי פחות משבועיים של התפרצות רמת הנוגדנים שפיתחתי יהיו גבוהים מספיק והigg יראה תשובה חיובית? = לא סביר ובנוסף שני הסוגים נמצאים באותה מידה גם בפה וגם באבר המין. האם ייתכן שנדבקתי בנגיף מזמן ומעןלם לא ידעתי על כך? = כן זוהי האפשרות הסבירה ביותר.

09/06/2016 | 21:24 | מאת: stav

לפניי כחודש התאשפזתי עקב כאבי בטן תחתונה בצד ימין, לאחר בירורים הסתבר שמדובר בכלמידיה. נאמר לי לקחת אוגמנטין 750 יחד עם דוקסילין. לקחתי את האוגמנטין בלבד משום שהדוקסילין גרם לי לשלשולים וכאבי בטן, יש לציין שאני שוקלת 50 ק"ג לגובה 1.72 . חזרתי אל רופאת הנשים ואמרתי לה שלא לקחתי את הדוקסילין והיא נתנה לי אריתרו טבע פעמיים ביום ל10 ימים. שאלתי היא האם הטיפול מתאים,אפקטיבי? האם יש טיפול טוב יותר? אולי לנסות לקחת שוב את הדוקסילין? תודה מראש..

לקריאה נוספת והעמקה

ישנה בעיה משפטית להשיב לך תשובה אישית בענין אנטיביוטיקה. ניתן לקרוא על כך בכתבות שונות כולל באתר שלי.

07/06/2016 | 00:48 | מאת: רמי

לדר שלום לגבי וירוס הפפילומה. בכמה וכמה מקורות באינטרנט כתוב שעמ לזהות את הוירוס אין צורך בבדיקת דם יקרה (ושלוקחים פשוט משטח מצוואר הרחם). שאלתי - האם אכן קיימת בדיקת דם כזו והאם ידוע לך איפה ניתן לבצעה (אפילו בפרטי, בתשלום). במידה ולא, כיצד ניתן לבדוק נוכחות של הוירוס אצל גבר (שמעתי גם על מטוש שמוחדר לפין והדגימה נשלחת, אך לא ברור לי אם זו בדיקה מהימנה שכן הוירוס עלול להיות בעוד מקומות לא? מי לוקח את זה אורולוג או גניקולוג? לגבר...). אני שואל כמובן בהנחה שלא נמצאו תסמינים חיצוניים כגון יבלות - מהי הדרך של גבר לדעת שהוא נקי ולא מסכן אחרות? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה נלקחת באמצעות מטוש מעל פני העור והריריות.

02/06/2016 | 16:47 | מאת: עדי

שלום, אתמול קיימתי יחסים עם בחור שחזר מדרום אמריקה. היחסים היו מוגנים חוץ ממין אוראלי, השאלה שלי היא האם אני יכולה לעשות בדיקת שתן המזהה מחלות כמו זיבה וכדומה עוד שבועיים? מתי אוכל לעשות את הבדיקה כדי שאראה תוצאות מדוייקות?

לקריאה נוספת והעמקה

מי היה האורארלי? את או הוא?

08/06/2016 | 16:24 | מאת: עדי

גם אני וגם הוא

02/06/2016 | 04:39 | מאת: אנונימי

יצאתי לאיזה פאב עם חברים ולאחר זמן קצר הקיבה שלי החלה לעשות בעיות ולחצה עליי לגשת לשירותים כאשר הלכתי לשירותים לא יכלתע להתאפק וישר ישבתי על האסלה בלי לנקות אותה לאחר 7 דקות של ישיבה על האסלה הרגשתי שקצה הפין שלי נוגע בדופן האסלה ועכשיו אני חושש שיכול להגיע אליי איידס בבקשה התייחסו ברצינות לשאלה אני חושש נורא זה היה מגע של 7 דקות ואני חושש נורא. כדאי לגשת לבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא.

25/05/2016 | 23:18 | מאת: מורן

היי, אני יודע שהשאלה נשמעת טיפה פרנאוידית ומוזרה אך אני די לחוץ... 1.לפני 4 ימים הייתי במועדון וכשחזרתי ראיתי על היד שריטה ממש קטנה.. השריטה עברה אך נשארה נקודה קטנה. לדעתי נשרטטתי מאיזשהו מחפץ חד או ציפורן של מישהי... אפשרי להידבק במחלה ע"י חפץ שעבר מחולה איידס או מציפורן? 2. לידע כללי, אני זוכר שלפני כמה שנים עשו לנו הרצאה על נגיף ה HIV והמרצה סיפר כי אם התגלתה בוודאות המחלה בגוף תוך 24 שעות, מגישים איזשהו משקה שנלחם במחלה והורג את הנגיף, יש באמת דבר כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

אפשרי להידבק במחלה ע"י חפץ שעבר מחולה איידס או מציפורן?= לא סביר 2. יש באמת דבר כזה?= יש טיפול מניעתי שנותנים בחדר מיון.

25/05/2016 | 03:17 | מאת: נינה

שלום רב, ילדתי לפני חודשיים והייתי בבדיקה אצל גיניקולוג. הוא אמר לי לעשות בעוד חודשיים בדיקת פאפ, כלומר 4 חודשים אחרי הלידה. האם יש סיבה לתזמון הזה אחרי הלידה? ובאופן כללי, באיזו תדירות מומלץ לעשות בדיקות פאפ? אני בת 32 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

פאפ היא בדיקה שגרתית ותדירותה נקבעת לפי מצב בריאותך. יש גישות של פעם בשנה ויש של פעם ב 3 שנים.

23/05/2016 | 20:24 | מאת: טל

היי ד"ר. אני ובן זוגי עתידים להתחתן בעוד כמה חודשים. לבן זוגי יש הרפס בשפתיים שעד כה התדירות הופעה שלו היתה מאוד נמוכה (יצא לו לאחרונה לאחר 3 שנים של שקט). אני חושבת על החתונה שלנו ואני קצת בלחץ מכך שיצא לו הרפס דווקא ביום הגדול. הבנתי שיש כדורים שאפשר לקחת למניעה, השאלה שלי אם כדאי לקחת אותם באמת כמה זמן לפני? האם הם באמת ימנעו הופעה של הרפס או עלולים דווקא לעשות ההפך? לעורר הופעה של הרפס פתאום? הוא מעולם לא ניסה לקחת אותם ולכן אני קצת מפחדת להציע לו שכן אין לדעת איך הגוף שלו יגיב לכדורים ואולי דווקא הם יעררו התפרצות..האם זה יכול לקרות? או שמדובר בלקיחה שאינה יכולה להזיק ובמקרה הכי גרוע לא תשפיע פשוט? אני גם חוששת לדבר איתו על זה כדי לא לעורר אצלו פחדים ולא להפוך את זה לנבואה שמגשימה את עצמה. מה הכי טוב לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

הרעיון שלך טוב. מציע שתפנו לרופא לשיחה פרטנית.

24/05/2016 | 22:55 | מאת: טל

אוקיי תודה. האם מהנסיון שלך קרה שדווקא נטילת כדור שכזה עוררה התקף של הרפס? או שזה רק מדכא את הוירוס ולא יכול לעורר אותו בטעות...

23/05/2016 | 11:46 | מאת: אודי

שלום רב נמצא בחופשה בתאילנד. קיבלתי שריטה ממש קלילה מתושב העיר (נהג מונית ) לא ראיתי שום סימן של גם לא ממני או ממנו. בכל מקרה פרט לסימן אדום קטנטן אצלי האצבע במקום השריטה נקודה אדומה קטנה (פחות ממילימטר ) האם יש פה פוטנציאל להדבקה באיידס? לא היה דם ממנו או ממני בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

לשיקולך.

24/05/2016 | 19:01 | מאת: אודי

לא כלכך מבין את התשובה. האם ישנה האפשרות בשריטה/צביטה או בדומה לכך? בברכה,

23/05/2016 | 11:45 | מאת: אודי

שלום רב נמצא בחופשה בתאילנד. קיבלתי שריטה ממש קלילה מתושב העיר (נהג מונית ) לא ראיתי שום סימן של גם לא ממני או ממנו. בכל מקרה פרט לסימן אדום קטנטן אצלי האצבע במקום השריטה נקודה אדומה קטנה (פחות ממילימטר ) האם יש פה פוטנציאל להדבקה באיידס? לא היה דם ממנו או ממני בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

ההעברה של נגיפי HIV היא דרך דם. אז התשובה היא לשיקולך.

22/05/2016 | 15:38 | מאת: אודי

שלום רב נמתא בחופשה בתאילנד. קיבלתי שריטה ממד קלילה מתושב העיר (נהג מונית ) לא ראיתי שום סימן של גם לא ממני או ממנו. בכל מקרה פרט לסימן אדום קטנטן אצלי האצבע במקום השריטה נקודה אדומה קטנה (פחות ממילימטר ) האם יש פה פוטנציאל להדבקה באיידס? בברכה

22/05/2016 | 15:40 | מאת: אודי

בכל מקרה אכן ישנו סימן של שפשוף באזור השריטה אולם הנקודה האדומה נעלמה. האם יש פוטנציאל להדבקה? בברכה

22/05/2016 | 05:16 | מאת: אנונימי

האם אפשר למנוע הדבקות של הרפס לחלוטין עי שימוש בקונדום?

לקריאה נוספת והעמקה

לא

07/05/2016 | 13:19 | מאת: אנונימי

האם דחיפת אצבעות לישבן עלולה לגרום להדבקות

לקריאה נוספת והעמקה

נדיר. רק אם נפצעים ובאצבע יש גם סדק מדמם.

22/05/2016 | 13:21 | מאת: אנונימי

האם סדק מדמם זה אומר דם חי שזולג מהאצבע או חתך קטן מספיק ( נגיד נחתכתי בגילוח)

אתמול עברתי טיפול בחנקן נוזלי להסרת 2 יבלות בפין שהרופא עור אבחן כקונדילומה. לאחר הטיפול בחנקן הוא נתן לי טיפול בקונדילוקס 3 פעמים בשבוע למשך חודש. השאלה שלי היא כמה ימים לאחר הטיפול בחנקן ניתן להתחיל למרוח קונדילוקס על היבלות, וכמה זמן יש לתת למשחה להתייבש לפני שטיפה של האיזור? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

כבר שנים שאיני משתמש בקונדילוקס ולכן נא בררי זאת עם רופאך.

24/04/2016 | 12:11 | מאת: ג

שלום ד"ר. קיימתי יחסי מין מוגנים עם מישהי שלאחר מהם כיומיים יצא לשנינו הרפס בשפתיים בנוסף היא טענה שיצאו לה מין רצף של נק אדומות בישבן אך לי לא.. תחילה חשבנו שהמלון בו שהינו היה נגוע בפשפש המיטה וזה מה שגרם לכל הסיפור אולם כחודש לאחר מכן שכבנו שוב בצורה מוגנת גם הפעם אך לא במלון ההוא ושוב היא התלוננה על נק אדומות באיזור הישבן אך הפעם לא לי ולא לה היה הרפס על השפתיים. אני מתחיל לחשוב שאולי מדובר בהרפס מסוג שלבקת חוגרת אך אינני יודע .. שאלותיי: 1.כמו מה זה נשמע? 2.האם יש ממה לחשוש ומה יש לעשות בינתים ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מציע בדיקה ע"י רופא.

18/04/2016 | 21:12 | מאת: אלכס

שלום, מעוניין לשלוח תמונה של גידול לעיונך. לאן ניתן לשלוח ? תודה.

נא לברר עם המזכירה 03-6956867

18/04/2016 | 10:45 | מאת: אלי

שלום, התפתח לי יבלות בפי הטבעת ובפנים. עברתי ניתוח להסרה של היבלות וכעת זה שוב חזר. האם חובה להסיר את היבלות הללו? הרופא טען שיש סיכון לסרטן אך רופא אחר אמר לי שאין קשר בין היבלות לבין הזן של הווירוס שעושה סרטן. הניתוח קשה מאד ומלווה בכאבים נוראיים אחכ ולכן השאלה האם באמת חייבים לעשותו? אציין שעשיתי את החיסון נגד הווירוס. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

זה לשיקולך.

04/04/2016 | 19:19 | מאת: רוני

לביתי כל כמה חודשים יוצא פצע הרפס על השפתיים. מה הטיפול? מלבד משחת זובירקס? זה חוזר כל פעם....

לקריאה נוספת והעמקה

זהו מקרה לפגישה עם רופא לקבלת הסבר וטפול אחרי בדיקה.

01/04/2016 | 19:26 | מאת: ירון

בתחילת ינואר קיימתי יחסי מין ללא קונדום עם מישהי שאינני מכיר. לאחר כשבועיים לערך התחילה לי הפרשה מהפין. קיבלתי טיפול רק לאחר כשבועיים מתחילת הסימפטומים. בבדיקת דם ושתן שעשיתי התברר שזו כלמידיה. הטיפול שקיבלתי היה 500 גרם אזיתרומיצין וגרם זטו. הסימפטומים של ההפרשות עברו. לאחר מכן הרגשתי כאב בשורש האגודל של יד שמאל. לא ייחסתי חשיבות יתרה אבל לאחר מספר שבועות הכאב התפשט במקומות נוספים בגוף. בברכיים, במרפקים, ובצד שמאל של הראש. בנוסף שמתי לב שנהייתה לי רגישות בעור. נגיעות טיפה חזקות הופכות אותו לאדום. עשיתי בדיקת hiv חודש אחרי קיום היחסים. אני יודע שזה לא מספיק זמן ואני צריך לעשות שוב. יש לי למה לדאוג ? יכול להיות שזה סיבוך של כלמידיה או שהיא בכלל לא עברה ? קיבלתי מהרופא הפניה לבדיקת pcr ו std, וגם בדיקת אימונואלקטרופורזה והתוצאות אמורות להגיע בימים הקרובים. אשמח לתשובה ממה להערכתך נובעים הסימפטומים.

לקריאה נוספת והעמקה

ראוי להגיע לרופא.

18/04/2016 | 11:12 | מאת: ירון

בדיקת hiv ראשונה יצאה תקינה (זאת שנעשתה אחרי חודש ) והאימונואלקטרופורזה גם יצאה תקינה .. האם יש ממה לחשוש ? עשיתי בדיקת דם נוספת והותצאות אמורות להגיע רק עוד חודש .. (צהל..) הרופא קבע לי תור לרופא עור ומין והתור יהיה עוד הרבה זמן .. האם יש משהו נוסף שביכולתי לעשות ? תוצאות הstd יצאו תקינות לחלוטין. אשמח לתשובה !

אשוב לפורום ב 17/4/16

14/03/2016 | 00:07 | מאת: אני

היי, לפני כשלוש שנים הייתה לי קונדילומה באיבר המין. צרבתי אותה בלייזר ומאז (בלי לפתוח פה..) במעקב וזה לא חזר. כעת יש לי מעין נקודה קטנה שנראית כמו עיגול שומן פיצי על השפתיים בפה. האם יש מצב שזה קונדילומה? זה ממש על השפתיים ולא מסביב, נקודה קטנה בולטת.

לקריאה נוספת והעמקה

סכוי נמוך אך מחייב קולפוסקופיה.

13/03/2016 | 00:04 | מאת: לי

שלום, נמצאה אצלי פטריה אחרי בדיקה גניקולוגית. נראה שזו פטריה עקשנית במיוחד אחרי שקיבלתי טיפול חוזר בנרות ומשחות ששום דבר מהם לא עזר. הרופא עשה תרבית ואגינלית ולא נמצא שום צמיחה של חיידק והתוצאות יצאו תקינות. השאלה שלי היא אם אכן יש דבר כזה פטריה ללא חיידק? האם ישנן עוד בדיקות אחרות שצריך לעשות? ומה אפשר לעשות בנידון אם אני עדיין מרגישה את הגרד והסימפטומים האחרים שמאופיינים עם פטריה?

לקריאה נוספת והעמקה

פטריה זה לא חיידק. אם בתרבית לא צמחה פטריה אז אין פטריה.

17/03/2016 | 17:16 | מאת: לי

אז איך יתכן שעשיתי בדיקה חוזרת אחרי תוצאות הבדיקה והרופא ראה פטריה?

11/03/2016 | 03:01 | מאת: dodo

שלום לפני.מספר שנים נמצאו אצלי תאים טרום סרטניים. עברתי צריבה. לאחרונה הופיעה יבלת בפי הטבעת והוסרה. בת 37 רוצה לנסות להיכנס להריון האם הדבר מותר לנוכח העובדה שרק לפני שבוע הוסרה היבלת

לקריאה נוספת והעמקה

מה שנדרש הוא קולפוסקופיה מקיפה ואם תקינה אזי בדיקת HPV PCR ואם תקינה את לא מדבקת ולא נושאת את הוירוס.

היי אני לא מזמן עשיתי טעות שאני משלם עליה. שוקל לסיים הכל הייתי בחור יפה תואר. קיימתי יחסים עם בחורה שהכרתי. שמאוד פעילה מינית עשינו את זה עם קונדום. עד כאן בכל סבבה קמתי יומיים אחרי עם פריחה בפנים. רצתי לרופאה. אמרה הרפס. תוך שבוע יעבור. + רשמה לי כורים. עבר שבוע כל הפנים שלי נראות כמו אחרי מלחמה. אני שוקל לסיים הכל. חיי לא חיים אין תקווה. please help . אני מטופל acylovir או משהו כזה עם משחה פוסידין. מה עושים.? מתבייש מעצמי. כל היום עם דמעות. מב עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

ניגשים לרופא. אין לך מה לעשות ענין ממחלה שיש אותה לכ 90% מהאוכלוסיה.

21/02/2016 | 19:46 | מאת: דנה

לפני יומים התנסיתי פעם ראשונה בחיי במין אוראלי, חבר שלי נקי ממחלות ( הוא נבדק ואין לו כלום) קימנו מין אוראלי ללא קונדום לפחות פעמיים, רציתי לדעת האם יש סכנות גם אם הוא בריא ? קצת בחרדות לגבי זה כמובן שלגבי אין מחלות אז האם עדין יש סכנות? בנוסף,נגיד במידה והיתה לו מחלת מין (סתם לדוגמה) והינו עם קונדום, האם יכול לעבור אלי משו ? תודה רבה על הכל

לקריאה נוספת והעמקה

אם כל הבדיקות למחלות מין תקינות אז איני מבין מה השאלה.

20/02/2016 | 22:22 | מאת: אנונימית בת 17

היי, אני סובלת מאוראופלזמה אורלטיקום(שדורש טיפול במקרה של הפרשות צהובות כמו שלי)כבר חצי שנה. קיבלתי כבר די הרבה סוגי אנטיביוטיקה ואף אחת לא עזרה. עכשיו סיימתי לקחת את האזניל(פעמים ביום בהפרש של 8 שעות כל פעם) ולא רשום על מינון כזה באינטרנט בכלל.ידיי די כבולות מפני שאין לי יותר מידי לאן לפנות חוץ מלמרפאת לוינסקי/מרפאת הנשים של הקופה, מפני שאלו המקומות היחידים שאני יכולה לפנות אליהם בדיסקרטיות ללא ידיעת ההורים. ללוינסקי לא הלכתי אבל הגניקולוגית שלי אמרה שקיבלתי את כל האפשרויות וששם יציעו לי את אותם הדברים. עמידות החיידק מדאיגה אותי מאוד. אצטרך להישאר עם זה כל החיים?כל החיים להיות מדבקת ולסבול מהפרשות ואולי מאוחר יותר תתפתח דלקת אגן..? אין לזה טיפול מאסיבי יותר?הרופאה שלי אמרה שאין עוד אפשרויות חוץ מהאזניל, כי כבר לקחתי המון סוגים של אנטיביוטיקה והיא אמרה שזה כבר לא בריא.. ושזיהומולוג יציע לי את אותם דברים.. ידוע לך על אנטיביוטיקה חזקה יותר מאזניל?האם מסוכן לקחת מרשם נוסף לאזניל 250מג ולקחת 4 בבת אחת או שזה כבר ממש לא בריא?מפחדת שבגלל המינון השגוי שקיבלתי,החיידק יפתח עמידות גם לאזניל שהיא האופציה האחרונה לטיפול.מה עליי לעשות?העניין מתסכל ומייאש.אני די בטוחה שהרופאה שלי פשוט נתנה לי מינונים נמוכים מידי ולכן האנטיביוטיקות לא עזרו אלא רק החמירו.האם יש דרך יציאה או שאבוד ואהיה מדבקת כל החיים עם סיכוי לדלקת אגן? רציתי לפנות למרפאה לזיהומית באופן פרטי ללא התערבות של הכללית שניתן להגיע אלייה גם בגילאים מתחת לגיל 18 ללא הורים.יש המלצה על מרפאה כזו באזור המרכז(תל אביב,רמת גן,גבעתיים,קריית אונו...) אפילו בבית החולים שיבא? החשוב שלא תיהיה התערבות של הקופה.תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

איני מכיר.