הדבקה HPV שיטת הדבקה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

01/01/2024 | 15:18 | מאת: רונן

שלום רב דוקטור שרגא. אשמח לקבל מענה לשאלתי שקצת אני מודאג ממנה. שמתי לב שבכל הפורומים+אתרי אינטרנט והכתבות, בארץ ובעולם 99 אחוז כותבים שלא ניתן להידבק בנגיף הפפילומה של אברי המין בדרך מגבות /שירותים ואתה תמיד עונה שדרך זול כן אפשרית . זה יוצר סוג של בלבול מה נכון ומה לא. אשמח להבין גם במידה ודעתך שונה משאר הרופאים. כשאתה רושם שניתן להידבק דרך מגבות /שירותים מה הסיכויים לכך? כמו סיכויים של יחסי מין? סיכויים קלושים? אשמח להבין ממך תשובה מובנת כי אתה עונה בכללי שכן אפשרי (מבלי לפרט ) אולי תוכל לענות שאבין את הרמה של הסיכון ואם זה בכלל משהו נדיר או באמת שנדבקים בו בקלות דרך מגבות ושירותים ?

תוכל לקרוא בפרוט על סוגי ההדבקה וכן לעיין במחקרים המקוריים שהוכיחו זאת בכתבות שליבאתרים שלי הדנים בקונדילומה.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה