הדבקה חוזרת בפפילומה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

19/09/2023 | 15:48 | מאת: איילת

אני חיובית לפפילומה. אני מחוסנת ובן זוגי לא. הרופא אמר שאין צורך להימנע מיחסי מים אבל מוטב שבן הזוג יתחסן בשביל למנוע הדבקות חוזרות. הבנתי שמערכת החיסון לא מייצרת נוגדנים כלפי הוירוס שבו כבר נדבקתי ולכן רק חיסון ימנע הדבקה חוזרת אחד של השני באותו הזן בו נדבקנו. אם ככה האם לא נדביק אחד את השני שוב ושוב עד שהחיסון שלו ייכנס לפעולה בעוד כשנה לאחר המנה האחרונה? אני לא מבינה למה אין צורך להימנע כרגע מקיום יחסים

לשיקולכם

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה