פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

4950 הודעות
4272 תשובות מומחה

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

21/05/2016 | 10:31 | מאת: מיכל

שלום, אני עברתי ניתוח trans pkr לפני חודש. מכתחילה הייתה לי תופעת לוואי של סינוור בשמש, אור, מחשב ופלאפון. במחשב אני לא רואה באופן אחיד אלא כשברי אור כתוצאה מהסינוור. קראתי שיש מקרים שהסינוור לא עובר שנשאר קבוע. האם יש לי סיבה לדאוג? האם זה לא יעבור לי? האם כן עובר אז תוך כמה זמן? האם ניתן לעשות תיקון לבעיה הזאת? תודה רבה, מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום רב, התופעות שכיחות בשבועות והחודשים הראשונים ולבסוף בד"כ עוברות. סינוור קבוע שאינו חולף זה מצב שאינו שכיח בהצלחה ד"ר אורי מלר.

מיכל שלום, התופעות שכיחות בשבועות והחודשים הראשונים ולבסוף בד"כ עוברות. סינוור קבוע שאינו חולף זה מצב שאינו שכיח. בהצלחה. בברכה, ד"ר אורי מלר

20/05/2016 | 04:21 | מאת: אבי

שלום לאחר ניתוח לייזר העיניים דומעות כל הזמן והבן לא יכול לפתוח העפעפיים ולא מצליח לישון

אבי שלום רב, מדובר בתופעות שכיחות שחולפות לאחר מספר ימים-שבועות בהצלחה ד"ר אורי מלר.

אבי שלום, אבי שלום רב, מדובר בתופעות שכיחות שחולפות לאחר מספר ימים-שבועות בברכה, ד"ר אורי מלר

אבי שלום, אבי שלום רב, מדובר בתופעות שכיחות שחולפות לאחר מספר ימים-שבועות בברכה, ד"ר אורי מלר

19/05/2016 | 16:41 | מאת: אבי

שלום, יש לי קרנית דקה 480 מיקרון. רציתי לדעת האם אפשר לבצע ניתוח להסרת משקפיים, המספר שלי מינוס אחד. האם לא בעייתי להישאר לאחר הניתוח עם קרנית יותר דקה ממה שיש לי כרגע?

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום רב, במיספר נמוך של מינוס 1 וקרנית דקה מהממוצע ניתן לבצע ניתוח לייזר מסוג LASEK או PRK במידה ושאר הפרמטרים תקינים בהצלחה ד"ר אורי מלר.

אבי שלום, במיספר נמוך של מינוס 1 וקרנית דקה מהממוצע ניתן לבצע ניתוח לייזר מסוג LASEK או PRK במידה ושאר הפרמטרים תקינים. בברכה, ד"ר אורי מלר

שלום מזה כמה חודשים סבלתי מעין אדומה (עין אחת-שמאל). חודשיים טופלתי בטיפות לאלרגיה- רלסטט, כיוון שהרכבתי 6 שנים עדשות מגע רכות סיליקון הידרוג'ל חודשיות. טיפות רלסטט לא עזרו והגעתי לחוו"ד נוספת ונשלחתי לצילום US לבדיקת חשד לאפיסקלריטיס - תוצאת הפענוח היא: תחת הסעיף לובן העין (סקלרה) נכתב: לא הודגם עיבוי הסקלירה או הרחבה של חלל הסוב טנון. לסיכום: ללא סימני פסיקלריטיס. אז כנראה מדובר במשהו פשוט יותר? כעת אני חודש מטופל בטיפות NEVANAC + כדורים INDOVIS ו- FAMOTIDINE. עברו כ10 ימים מתחילת הטיפול וכבר האודם פחת משמעותית. שאלתי היא האם מניסיונכם ולדעתם יש אפשרות בגדול לחזור לשימוש בעדשות מגע חודשיות (או אפילו יומיות) ובעתיד אף לבצע ניתוח לייזר להסרת משקפיים לאחר שיעבור האודם והדלקת/אלרגיה, מה שזה לא יהיה??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בהמשך ככל הנראה תהיה אפשרות לחזור ולהרכיב עדשות אך יש צורך להוועץ על כך עם הרופא המטפל.

14/05/2016 | 19:38 | מאת: רעות

שלום, אני שבועיים וחצי לאחר ניתוח לסאק בעיניים, האם מותר להשתמש במגבונים סטריליים לעיניים? תודה

שלום רב, בהחלט אין שום בעיה

האם אחרי ניתוח הסרת משקפחים, יתכן שנגרמה צניחת עפעפיים??? כי כולם מעירים לי שאני נראית פתאום עייפה ועצובה. ואכן העיניים נראות נורא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הדבר אפשרי וגם יכול להיות מושפע מהטיפול בטיפות.

רציתי לדעת מדוע אצלכם גובים תשלום לצורך בדיקה ויעוץ. ? אני רוצה לשמוע את חוות דעתכם הרפואית גם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אנו לא מבצעים חוות דעת רפואיות אלא ייעוצים רפואיים בלבד. ייעוץ רפואי אורך זמן רב וכרוך בבדיקות רפאויות רבות ובסופם שיחה והמלצת רופא להמשך טיפול, ולכן אנו גובים על כך עלות. במידה ותהיי מעוניינת בייעוץ את מוזמנת ליצור עימנו קשר. בהצלחה, "עיניים" המרכז הרפואי

09/05/2016 | 11:57 | מאת: TB

המספר שלי הוא מינוס 4 ,האם אפשר לעשות ניתוח עיניים להסרת משקפים? אין בעיה בריאותית תודה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מירב הסיכויים שניתן לעבור ניתוח אך על מנת לדעת באופן מובהק יותר יש לבצע בדיקת התאמה בה יבדקו כל הפרמטרים. בהצלחה

09/05/2016 | 08:03 | מאת: רעות

שלום, עברתי לפני שבועיים ניתוח לסאק בעיניים, אתמול הוצאתי בעין ימין את העדשה הטיפולית ואני סובלת מיובש מטורף ותחושת כאילו יש לי גורם זר בעין. זה נורמלי ? כי אני לא בקושי מצליחה לפתוח את העין והיא אדומה. תודהעו

שלום, אם יש בעיה מסוג זה, אני ממליץ להיבדק אצל הרופא המנתח או רופא אחר במכון על מנת לראות שההחלמה בקצב הנכון

05/05/2016 | 15:51 | מאת: מירב

שלום, אני בת 45 עם מספר נמוך (1.5 - / -2-). שוקלת לעשות ניתוח להסרת המשקפיים והייתי רוצה לקבל נתונים על אחוז אי ההצלחות של הניתוח. אי הצלחה מבחינתי זה לצאת קרחת מכאן ומכאן: לצאת מהניתוח עם עיניים יבשות ואדומות באופן קבוע (או תופעות קשות יותר) ובנוסף, שאזדקק למשקפיים שוב. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב שיעור ההצלחה בניתוחי אלה גבוה מאוד. מירב הסיכויים שלא יהיה צורך במשקפיים למרחק ואחוז הסיבוכים נמוך ביותר. רק לאחר בדיקת התאמה ניתן להעריך בצורה מדוייקת יותר בהצלחה

30/04/2016 | 22:20 | מאת: אנה

שלום, ב 20/4 עשיתי ניתוח לאסק שיוף והיתי 5 ימים עם עדשות טיפוליות. אחרי הוצאת העדשות אני ראיתי בשתי העיניים בסדר, הריאה היתה יחבית טובה. אחרי כמה ימים אני התחלתי להרגיש שבעין ימין אני רואה פחות טוב מאשר בעין שמואל. כאילו משהו מפריעה לי בעין ימין ובגלל זה הראיה שלי פחות טובה. בעין ימין הכל כמעט מטושטש. האם זה תקין? או להתקשר לרופא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במידה ויש הידרדרות בראיה אני ממליץ לשקול לפנות לרופא המטפל. בברכה ד"ר אליה לוינגר

29/04/2016 | 09:32 | מאת: מרדכי

שלום רב, 1. לפני 6 שנים (בגיל 22) עברתי בהצלחה ניתוח לייזר שתיקן את ראייתי בשתי העיניים ל-6/6. בשנה האחרונה אני חש שראייתי בעין שמאל השתבשה ואני רואה מטושטש. בדקתי את העניין, ואכן עין זו איבדה חלק מראייתה ונאמר לי שהיא עומדת על 6/5 עם צילינדר מסוים. יש מרחק מסוים של חצי מטר (למשל ממסך המחשב) שממנו אני מתקשה ממש לראות וצריך להגדיל את הכתב. אני רואה עכור וכאילו עם כתמים שחורים שמפריעים לבהירות ומשגעים אותי. זה גורם לי לרצות לשטוף את העיניים, אך גם זה לא עוזר. תופעה כזו מוכרת? 2. כשניגשתי לבדוק את העניין לפני שבועיים, הרופא שניתח אותי ב-Care אמנם לא ראה אותי, אך האופטומטריסט כן. הוא אמר שהקרנית בסדר גמור ושיש ירידה קלה בראייה, אך לא נהוג לעשות ניתוח לתיקון המצב אם הראייה לא הידרדרה מאוד (2-3 מספרים). מה דעתך על כך? תודה, מרדכי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני ממליץ לפנות לרופא המנתח ולהתייעץ איתו ולא לבדיקת אופטומטריסט בלבד. בברכה ד"ר אליה לוינגר

27/04/2016 | 19:11 | מאת: מיכל

שלום, עברתי ניתוח לייזר PRK לפני שבוע בדיוק. שמתי לב שהראייה מרחוק משתפרת כל יום אבל הראייה מקרוב מטושטשת ולא משתפרת בכלל. רצוי לציין שהיו תקופות שראיתי מקרוב טוב יותר ללא משקפיים. אני הבנתי שהניתוח הזה הוא רק לשיפור הראייה מרחוק, ומה עם הראייה מקרוב? יש לי הרבה חששות לגבי הראייה מקרוב שזה ישאר קבוע, האם יש לי סיבה לדאוג? תודה רבה, מיכל

27/04/2016 | 19:36 | מאת: מיכל

שכחתי לציין שאני בת 36 והמספר בעיניים היה 3

שלום רב, סבלנות מאחר ועברת ניתוח מסוג PRK יש שינויים תדירים בראיה וזמן ההחלמה יכול לקחת זמן, זוהי תחילת הדרך ויש צורך בסבלנות. התופעות הן שכיחות לחלוטין. בברכה ד"ר אליה לוינגר

23/04/2016 | 17:46 | מאת: טל

שלום, עברתי ניתוח מסוג Lasek ב5/4. נכון להיום התחושה שלי היא שהראיה בעין ימין היא טובה אך בעין שמאל הראייה עדיין מטושטשת ולא מפוסקת. הטשטוש בעין שמאל מרגיש דומיננטי במיוחד כאשר אני עובדת על מחשב או קוראת (כלומר לראיה מקרוב), אך גם לרחוק מורגשת ההשפעה של הטשטוש.האם בטווח הזמן הנוכחי יש סיבה לדאגה?

שלום רב, החלה סופית לאחר סוג ניתוח זה אורכת מספר שבועות כך שבשלב זה העיניים עדיין מחלימות אני לא סבור שמהתיאור שלך יש סיבה לדאגה, יש להיצמד להנחיות הצוות הרפואי ולהגיע לביקורות בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

19/04/2016 | 00:28 | מאת: דניאלה

שלום ד"ר לפני 5 ימים עברתי ניתוח לייזר מסוג lasik בשתי העיניים. (מספרים 2.75 ו3) הד"ר שניתח ציין שיש איסור להרטיב את העיניים בשבוע הראשון. ולפני יומיים כנראה בטעות שהתקלחתי נכנס לי מעט מים לעיניים.אולי טיפה או שניים. האם עשיתי נזק לעיניים?? עוד שאלה, הראייה שלי ביומיים האחרונים פחות ממוקדת בלילה ואני מרגישה שאני לא רואה כל כך בבירור. האם הדבר לגיטמי ויעבור או שיש צורך בבדיקת רופא? במידה וזה יעבור מתי להערכתך? מפני שכעת אני מפחדת לנהוג. בנוסף לעיתים אני מרגישה כאילו יש לי חול בתוך העין שמציק לי זה גם לגיטמי? תודה על המענה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין סכנה בכך שחדרו כמה טיפות לעיניים. כמו כן ככל הנראה מדובר ביובש המשפיע על הראיה וגורם לתחושת חול. ממליץ להשתמש בתחליפי דמעות. במידה ולא יהיה שיפור ממליץ לפנות לבדיקת רופא. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

13/04/2016 | 20:44 | מאת: דניאל

סידרתי ניתוח לייזר והרופא המליץ לי שיהיה נוכח רופא מרדים כי יש לי עניים רגישות שכל הזמן נסגרות איזה הרדמה הוא יכול לעשות לי ?(אני עושה במרכז של עניים) ואם הוזמן האם בטוח שירדים? והאם בניתוח אין תופסן כך שלא צריך הרדמה? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רוב ניתוחי הלייזר מבוצעים ללא צורך בהשגחת מרדים. במקרים חריגים עולה הצורך בנוכחות של מרדים כמידה וניתן טשטוש. לרוב אין מדובר בהרדמה כללית אלא בהרדמה מקומית עם טשטוש. בהצלחה! ד"ר אורי מלר

יום אחרי ניתוח. האם סטנדרטי? מתי צפוי לחלוף? האם צריך לעשות משהו מיוחד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מקווה שכבר השתפר אך אם יש עדיין נפיחות ממליץ לשוב לבדיקת הרופא המנתח. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

שלום רב, מקווה שכבר השתפר אך אם יש עדיין נפיחות ממליץ לשוב לבדיקת הרופא המנתח. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

06/04/2016 | 14:20 | מאת: דני

אז אכן כפי שנאמר לי פה בפורום לוקח זמן עד שהראייה משתפרת. אני עכשיו חודש לאחר PRK ולפני 5 ימים חל שיפור. חזרתי לראות בדיוק כמו לפני שהורידו לי את העדשות. כמו כן אין לי יותר בעיה לקרוב. אתמול בוצעה לי בדיקה במכון הראייה נכון לעכשיו 6/7.5 ולדברי הרופא הדבר עוד אמור להשתפר בחודשים הקרובים. בשאיפה ל 6/6

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ותודה על העדכון. אני שמח שהמגמה חיובית

שלום רב, הייתי אצלכם לבדיקת התאמה ונמצא שאני מתאימה לניתוח מסוג LASEK. הוסבר לי כי תהליך ההחלמה הוא מעט ארוך ואחוש אי נעימות למשך שבוע ואף יותר. קבעתי את תאריך הניתוח ל27.4.2016 כאשר אני מתחילה עבודה חדשה (הכוללת ישיבה מול מחשב שעות רבות) בתאריך 15.5.2016. הדאגה שלי היא שתהליך ההחלמה לא ייגמר עד שאתחיל את העבודה החדשה ויהיו לי ימים לא פשוטים של כאבים ואי נעימות. השאלה שלי הינה האם כדאי להשאיר את הניתוח לתאריך הזה או האם כדאי לדחות? (אציין שאני מאוד רוצה לעבור את הניתוח לפני תחילת העבודה, אך חוששת שלא יהיה מספיק זמן להחלמה) אודה לתשובתך, תודה ובברכה, דנה

שלום רב, אצל מרבית המנותחים החלמה מאפשרת חזרה לשגרה תוך שבוע כך שאני מעריך שלא צפויה בעיה במקום העבודה החדש. החלמה סופית עשויה להמשך זמן רב יותר אבל זה יהיה פחות מורגש. לסיכום אני לא צופה בעיה מיוחדת

שלום רב, אצל מרבית המנותחים החלמה מאפשרת חזרה לשגרה תוך שבוע כך שאני מעריך שלא צפויה בעיה במקום העבודה החדש. החלמה סופית עשויה להמשך זמן רב יותר אבל זה יהיה פחות מורגש. לסיכום אני לא צופה בעיה מיוחדת

הייתי בשני מכונים שונים, יש לי מספר -3 ובנוסף צילינדר 4 בשני העיניים. בשלוש שנים האחרונות המספר גדל ב-1 בשני העיניים!! כאשר הצילינדר לא השתנה כבר 15 שנה. עובי הקרנית הוא 510. הייתי במכון אחד אשר המליץ חד משמעית אך ורק על ניתוח לאסיק כאשר לגישתו ביצוע prk כרוך בסיכון גדול ולא סביר של הייז/עכירות מאחר והמספר והצילינדר ביחד הם 7 ולכן יש סיכון גדול. מאידך, המכון השני המליץ אר ורק על prk גם הוא בדגש על כך שדווקא בגלל הצילינדר הגבוה והקרנית שאינה עבה במיוחד עדיף להימנע מחיתוך ולא לבצע לאסיק שעלול לגרום נזקים לא פחות חמורים בעתיד. השורה האחרונה היא שאני כיום עם המון חששות לכאן ולכאן וגם קצת לא מבין כיצד דווקא בגלל המספר והצילינדר הגבוה ודווקא בהתבסס עליו מגיעים המכונים למסקנות שונות בנוגע לשיטת הטיפול. האם בנתונים כמו שלי ולנוכח מה שציינתי אולי המסקנה המתבקשת היא ששני הניתוחים לא מומלצים עבורי ועדיף להישאר עם משקפיים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הנתונים הם חלקיים בלבד ולא שלמים. קשה לי לקבוע לכן איזה ניתוח הוא הממולץ. ההבדל נובע משינויי גישה של הרופאים במכונים השונים. לגבי נחיצות הניתוח ההחלטה היא כבר של המטופל. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

עברתי לפני כשבועיים ניתוח PRK . היו לי מספרים גבוהים (סביבות מינוס 8). לפני כשלושה ימים יצאתי החוצה באור יום ושכחתי לשים משקפי שמש למשך כעשר דקות (כשהייתה שמש חזקה בחוץ) כחצי יום לאחר מכם החלה הדרדרות בראייה כיום אינני רואה טוב בכלל. אני לחוצה מאוד. שאלותיי הן: א. האם העובדה שלא הייתי עם משקפי שמש זמן קצר גרמה נזק ? ב. האם יכול להיות עדיין שיפור משמעותי בראייה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב שבועיים זה זמן קצר מידי בכדי לדבר על החלמה סופית ביחוד במספרים גבוהים. יש להמתין בסבלנות לגבי משקפי השמש לא סביר שנגרם נזק. בברכה, ד"ר אורי מלר

01/04/2016 | 20:21 | מאת: רונן

שלום רב, בן 33 עם פזילה מלידה, מרכיב עדשות מגע רכות (מס 4.50 בשתי העיניים) אשר מתקנות את הפזילה באופן כמעט מוחלט. בעבר נמצאתי לא מתאים לניתוח לתיקון פזילה, הוסבר לי שהפזילה שלי מתוקנת רק עי משקפיים. האם באופן עקרוני אני יכול להתאים לניתוח להסרת משקפיים? הבנתי מרופאת הפזילה שלי שכאשר הניתוח לייזר ינטרל את הפלוסים, הפזילה תיעלם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב באופן עקרוני כן. אם הפזילה מתוקנת עי משקפיים או עדשות אפשר לבדוק התאמה לניתוח לייזר בהצלחה! בברכה, ד"ר אורי מלר

28/03/2016 | 17:24 | מאת: אבי

יש לי במשקפים מינוס 10.5 בשניהם בעבר הלכתי למכוני ליזר ונימצאתי מתאים לניתוח בשיטת PRK רציתי לשאול האם יש לי יותר סיכונים בגלל המספר הגבוה ואם יש לי סיכוי לראות 6/6 אחר הניתוח, תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כעיקרון ככל שהמספר גבוה יותר יש סיכוי גבוה יותר לנסיגה בעתיד של המספר. בכל מקרה אין לי מספיק נתונים של בדיקת ההתאמה שעברתה ולכן קשה לי להתייחס האם הדבר מסוכן או לא.

27/03/2016 | 08:58 | מאת: דני

שלום רב. בהמשך לשאלות הקודמות שלי רציתי לדעת מספר דברים נוספים 1. מדוע שמסירים את העדשות יש ירידה בראייה ? מה מיוחד בעדשות האלה שהם גם ככה ללא מספר שמשפר את הראייה. 2. מדוע בניתוח הרופא לעיתים מכוון לניתוח יתר? כלומר כרגע יש לי פלוס 1 וגם טישטוש לרחוק וזה כתוצאה של הניתוח. למה לא לכוון לתוצאה 0 תודה מראש על המענה

28/03/2016 | 08:30 | מאת: ד"ר מלר אורי

שלום רב, תשובות: 1. אם מדובר בעדשות מגע, לאחר ניתוח לייזר, הן נועדו לשפר את ההחלמה ולא נועדו לתקן ראיה. אם יש שינוי בראיה לאחר הסרתן זה אפקט זמני בלבד. 2. תיקון היתר הקל נועד למנוע נסיגה עתידית לכיוון מינוס. אם מכוונים ל- 0 ויש נסיגה קלה זה עלול להפריע

26/03/2016 | 07:46 | מאת: hanasimhi1234@gimail.com

שלום רב... אני בת 50 נימצאתי מתאימה אך חוששת מאחר ואין שום דרך לדעת להצלחת הניתוח בהגדרת זמן....אציין שבגילי יש שינויים הורמונלים האם המלצתך היא לעשות את הניתוח או להמתין עד שיעברו תופעות אלו תודה

שלום רב. קשה לי להעריך את מצב העיניים. כמו כן חסרים לי נתונים של בדיקת ההתאמה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

22/03/2016 | 14:22 | מאת: חיים

אני כבר 3 וחצי חודשים אחרי הניתוח ועדיין הראייה שלי לא 6 6 אמרו לי בביקורת שהעין תקינה שעין שמאל שלי רואה ממש טוב ועין ימין קצת פחות אבל עדיין אני לא רואה טוב כל כל שמתי לב בזמן האחרון שאני מכסה את עין ימין ורואה רק עם שמאל לוקח 2 שניות עד שמתפקס לי הראיה ואז אני רואה טוב אותו דבר עם עין ימין אבל שאני רואה ב 2 העיניים אני רואה פחות טוב זאת אומרת בכל עין בניפרד אני רואה יותר טוב עם 2 עיניים פתוחות הדבר הזה הגיוני ? זה הסתדר ? משהו בפוקוס של העיניים שלי לא בסדר ורק עכשיו שמתי לב לזה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מהתיאור שלך אני לא רואה סיבה לדאגה או לחשש. נקווה שיסתדר בהקדם. בברכה, ד"ר אורי מלר

לפני כ8 שנים עברתי ניתוח השתלת עדשה לתיקון ראייה והסרת משקפיים רציתי לדעת אם אפשר ובטוח לעשות צניחה חופשית לאחר ניתוח מסוג זה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין מניעה לבצע את הפעילות הזאת בברכה ד"ר אורי מלר

20/03/2016 | 21:44 | מאת: שירי

שלום, עברתי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת prk. עבר בערך כחודש מהניתוח. רציתי לדעת מתי אוכל להתאפר, איפור הכולל מייק-אפ, צללית בעיניים ומסקרה לריסים. (כמובן שלאחר מכן אצטרך להסיר את האיפור עם מגבון + סבון פנים) מתי אוכל אם כן להתאפר, והאם דרך הסרה זו של איפור מותרת? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין מגבלה מאיפור וחשיפה למים.

שלום, במידה ועשיתי ניתוח הסרת משקפיים ואחרי עבודה מאומצת של שנתיים חזר לי מספר מינוס, האם זה יחזור למספר הקודם או פחות ממנו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. ככל הנראה אין חזרה למספר הקודם.

שלום רב. ככל הנראה אין חזרה למספר הקודם.

מדוע ברגע שהעדשות הוסרו לאחר 5 ימים חלה ירידה מיידית בראייה? ומדוע בכל פעם שאני מזליף את הטיפות נגד יובש יש כמה שניות שבהם אני ממש רואה בצורה חדה מאוד גם לקרוב וגם לרחוק ולאחר מכן זה חוזר להיות מטושטש. מתשובתך הקודמת אני מבין ש 1+ שיש לי זה תקין וזה אמור להעלם עם המשך תהליך ההחלמה ואני אמור לראות היטב. הבנתי נכון?

לקריאה נוספת והעמקה

דני שלום רב, נתחיל מהסוף הבנת נכון. שנית עקב היובש הזמני יש את השינויים בראיה שוב סבלנות הדבר ישתפר.

שלום רב נתחיל מהסוף הבנת נכון. שנית עקב היובש הזמני יש את השינויים בראיה שוב סבלנות הדבר ישתפר.

אני כרגע 14 יום לאחר ניתוח PRK לאחר הניתוח ראיתי טוב אולם לאחר 5 ימים ואיך שהוציאו לי את העדשות הראייה שלי הפכה להיות מטושטשת ומאז היא ככה. נבדקתי אתמול אצל הרופא המנתח וכרגע יש לי 1+ אני כרגע לא רגוע מהמצב הזה. האם זה תקין? האם ה1+ שיש לי כרגע זה חלק מתהליך הריפוי? האם זה אמור להעלם ואני אמור לראות יותר טוב? או שיש צורך בניתוח תיקון. אני כרגע גם לא רואה טוב לרחוק. הרופא ציין שהעין נראית מעולה ואין זכר לניתוח. אודה להתייחסותך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב +1 זה מצויין. ככה צריך להיות במיוחד בהתחלה. הטשטוש לא נובע מזה. אם נבדקת כפי שאמרת והמצב טוב אני מניח שהטשטוש נובע מתהליך ריפוי סטנדרטי. לאט לאט היובש יעלם, הקרנית תשלים את תהליך הריפוי והראיה תשתפר. בהצלחה! ד"ר מלר אורי.

17/03/2016 | 15:46 | מאת: דני

מדוע ברגע שהעדשות הוסרו לאחר 5 ימים חלה ירידה מיידית בראייה? ומדוע בכל פעם שאני מזליף את הטיפות נגד יובש יש כמה שניות שבהם אני ממש רואה בצורה חדה מאוד גם לקרוב וגם לרחוק ולאחר מכן זה חוזר להיות מטושטש. מתשובתך הקודמת אני מבין ש 1+ שיש לי זה תקין וזה אמור להעלם עם המשך תהליך ההחלמה ואני אמור לראות היטב. הבנתי נכון?

06/04/2016 | 14:18 | מאת: דני

אז אכן כפי שנאמר לי פה בפורום לוקח זמן עד שהראייה משתפרת. אני עכשיו חודש לאחר PRK ולפני 5 ימים חל שיפור. חזרתי לראות בדיוק כמו לפני שהורידו לי את העדשות. כמו כן אין לי יותר בעיה לקרוב. אתמול בוצעה לי בדיקה במכון הראייה נכון לעכשיו 6/7.5 ולדברי הרופא הדבר עוד אמור להשתפר בחודשים הקרובים. בשאיפה ל 6/6

14/03/2016 | 22:48 | מאת: אביבה

שלום, בדקתי אופציות של ניתוחי הסרת משקפיים בלייזר והוצעו לי 2 אפשרויות: 1. ניתוח אינטראלסיק 2. ניתוח Z לאסיק רציתי לשאול מהם ההבדלים בין סוגי הניתוחים שלעיל ואיזה מהם עדיף . תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מדובר בשיטות דומות בהן מבוצעת הכנת מיתלה הקרנית באמצעות לייזר. אלו 2 מכשירים שונים. למען הגילוי המאות אישית אני מנתח עם האינטראלייס (אינטראלסיק) ולכן ברור שהתשובה שלי לא יכולה להיות אובייקטיבית לגמרי. אני משתמש במיכשור זה ומאוד מרוצה מהתוצאות. אין לי ספק שגם עם ה Z אמורות להיות תוצאות טובות. בהצלחה בכל אחת מהאפשרויות שתבחרי. בברכה, ד"ר מלר אורי.

14/03/2016 | 16:50 | מאת: הודיה

שלום, לפני 5 שנים עשיתי ניתוח שיוף. היה לי מספר מינוס 6 ולאחר הניתוח בעין ימין הראיה הייתה טובה ובעין שמאל היה רבע מספר. ילדתי מאז וכרגע אני בהריון נוסף. שמתי לב לטשטוש בראייה בשבועיים האחרונים, הלכתי לרופא עיניים שאמר שיש יובד ולפי בדיקה מול מכשיר אמר שיש בין 3/4 למינוס 1 בשמאל ובין רבע ל3/4 בימין. האם זה בגלל ההריון ותופעה זו תעבור לאחר הלידה? תודה רבה!

שלום רב לעיתים המספר לא יציב בהריון ויכול להשתנות אך לאחר הלידה לחזור חזרה למה שביה טרם ההריון. אני מציע להמתין 3-6 חודשים לאחר הלידה ולבדוק את המספרים שוב. בהצלחה ומזל טוב בברכה, ד"ר מלר אורי.

שלום רב לעיתים המספר לא יציב בהריון ויכול להשתנות אך לאחר הלידה לחזור חזרה למה שביה טרם ההריון. אני מציע להמתין 3-6 חודשים לאחר הלידה ולבדוק את המספרים שוב. בהצלחה ומזל טוב בברכה, ד"ר מלר אורי.

10/03/2016 | 21:48 | מאת: דור

עשיתי לפני שנתיים ניתוח להסרת משקפיים בשם ASA, היה לי מספר די גבוה בשתי העיניים, בערך -7. אני חש לפעמים שאני מאבד "פוקוס" ואני רואה מטושטש, קשה להתרכז כשאני מנסה לקרוא ספר למשל ואז אני רואה את כל המלל פעמיים. הריאייה שלי בלילה לא כל כך טובה ואורות בחוץ, כמו רמזורים נמחרים לי, אבל לא בצורה קיצונית. יכול להיות שמדובר בצלקת בקרנית או שפשוט אני כבר לא רואה 6/6? עליי לפנות לאופטומטריסט או רופא עיניים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לי להעריך אני ממליץ לפנות לרופא המטפל או למכון לבדיקה מאחר ושם יש את המכשור המתאים לבדיקה.

09/03/2016 | 13:47 | מאת: מיתר

היי, לפני 6 ימים עשיתי ניתוח לאסיק בשתי העיניים. יום לאחר הניתוח ראיתי 6:6 בשתיהן. ביום שאחרי החלה התדרדרות בראייה בעין שמאל, ועכשיו זה מרגיש כאילו יש לי מספר מספר וחצי בעין שמאל. (לא מצליחה לקרוא למרחוק, אין חדות כלל). כשאני שמה טיפות נגד יובש אין שום שיפור. יש לציין שהראייה בצד ימין מצוינת. הייתי אצל הפרופסור שניתח אותי לבדיקה והוא אמר שהלחץ התוך עיני בסדר ושאחכה עד לביקורת (עוד חודש). האם מצב כזה מוכר לכם? מה הסיכוי שזה באמת יסתדר ויתייצב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הדבר מוכר אך במידה ואין שיפור אני ממליץ לפנות לבדיקה חוזרת בכל מקרה.

04/03/2016 | 15:22 | מאת: דודו

שלום... אני כרגע בדיוק 3 חודשים אחרי הניתוח ואני עדיין לא רואה 6 6 הראיה שלי עדיין לא טובה האם זה עדיין הגיוני ויכול להיות שזה עוד השתפר או שהתוצאה של אחרי 3 חודשים היא הסופית? יש לי ביקורת עוד שבוע פשוט קצת להוריד את הלחץ אם אפשר תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לקבוע לא בדיקה לפעמים זה יכול לקחת מספר חודשים להתייצבות סופית הייתי ממתין לביקורת עוד שבוע ואז רואה בהצלחה

היי היה לי מספר של 1.75 בעיניים הרופא שניתח אותי אמר שהמספר שלי קטן רוב הסיכויים שאני אראה 6.6 חודש לאחר הניתוח שמתי לב שבעין אחת אני לא רואה טוב הלכתי לביקורת ואמרו שהכל בסדר אבל עדיין גם לאחר שנה אני רואה מטושטש בעין אחת מה יכול להיות הסיבה שהניתוח לא הצליח? ומה ניתן לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

יהל שלום, לא ניתן לקבוע האם יש בעיה או מה הבעיה ללא בדיקה כמו כן צריך לבדוק האם מדובר בטשטוש ראיה לרחוק או לקרוב או גם וגם אני ממליץ לקבוע בדיקה אצל הרופא שניתח אותך, כולל בדיקת אופטומטריסט וצילומים כדי לדעת במה מדובר וכיצד ניתן לשפר את הראיה בברכה, ד"ר אורי מלר

25/02/2016 | 15:33 | מאת: שירן

שלום, יש לי הרגשה שהעפעפיים לא פתוחות כמו לפני הניתוח. כאילו אני מתאמצת מאוד להשאיר את העיניים פתוחות.. בדומה לעייפות העיניים נסגרות לבד אבל אני לא עייפה באמת. ממש מחזיקה אותם חזק פתוח . מדוע זה קורה? מה אפשר לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עייפות של העפעפיים וקושי בפתיחה של העיניים הם סימנים של מעט יובש בעיניים. אני ממליץ על תחליפי דמעות ובהמשך בדיקת הרופא המטפל. אולי יש צורך בהחלפת הטיפות או הוספת טיפול אחר. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

23/02/2016 | 13:40 | מאת: שלומי

עשיתי ביום חמישי האחרון ניתוח אינטרה לאזיק ואני לא מצליח לקרוא כיתוב למרחוק. מרגיש כאילו יש לי מספר / מספר וחצי והראיה לא כל כך ממוקדת. אציין שאני מקפיד לקחת את הטיפות בדיוק כפי ההוראות. זה תקין? ואם כן, בדרך כלל מתי זה אמור להסתדר ?

שלום רב, הדבר אפשרי יתכן ומדובר ביובש בעיניים. אני ממליץ להתאזר מעט בסבלנות וזה ישתפר. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

21/02/2016 | 21:45 | מאת: שחר

שבוע וחצי אחרי ניתוח PRK ובעין שמאל יש לי כאבים כאילו של שעורה או הרגשה כמו שמישהו הכניס לי אצבע לעין. מרגישה ממש ממש כאבים ולא יודעת מה לעשות..

לקריאה נוספת והעמקה

שחר שלום, שבוע וחצי זה לא תמיד זמן מספיק להחלמה מלאה. דרושה סבלנות והמשך מעקב אצל הרופא המנתח. בברכה, ד"ר אורי מלר

עברתי ניתוח לאסיק ואני משתמש בדמעות מלאכותיות, הראייה שלי כיום מעט מטושטשת או לא ממוקדת מידי פעם. אני מסוגל לראות דברים כמו שראיתי עם המשקפיים, אבל אני מרגיש שמשהו לא בסדר, כשאני באתי לבדיקה אמרו לי שזה עוד מוקדם לדעת. אך אני יודע שבשבועיים שלאחר הניתוח כאשר הייתי על סטרואידים ואנטיביוטיקה הראיה שלי היתה הרבה יותר טובה, למרות הטשטושים/מריחות. האם זה בסדר ורק צריך לחכות עוד קצת זמן ???

לקריאה נוספת והעמקה

זיו שלום, אם אתה מצפה לתשובות מקצועיות ללא בדיקה אז הציפיות גבוהות מידי. לא ניתן להשיב ספציפית ללא בדיקה. יש לחזור ולהבדק עי המנתח לקבלת יעוץ ספציפי. בברכה, ד"ר אורי מלר

21/02/2016 | 00:52 | מאת: תומר

שלום רב, לפני כ-15 שנה ביצעתי ניתוח להסרת משקפיים. בשנים האחרונות אני רואה בעין שמאל מטושטש ובעין ימין פחות מטושטש. דבר זה קורה בעיקר בלילה, לכן פחות ייחסתי לכך חשיבות (במהלך היום לפני הלילה אני רואה טוב יותר). אני די חושש ללכת לבדיקת ראייה מהסבירות הגבוהה שאצטרך להרכיב שוב משקפיים/ עדשות. האם ניתן לבצע שוב ניתוח לאחר 15 שנה, והאם יש בכך סיכון?

לקריאה נוספת והעמקה

תומר שלום, קשה לי להעריך אך ורק על סמך התאור שציינת. יש צורך בבדיקת עיניים ולאחריה ניתן יהיה לקבוע את דרך הטיפול. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

20/02/2016 | 10:46 | מאת: אורית.

שלום שמי אורית בת 45. לפני 15 שנה בערך עברתי ניתוח לייזר בעיניים בשיטה של חיתוך לאחר שנמצאתי מתאימה על ידי לא פחות ולא יותר ממנהל מחלקת עיניים בבית חולים רוטשילד.. ולאחר מכן התברר לי שלא הייתי מתאימה ושיש לי קרטוקונוס. תבענו את הרופא אך זה לקח יותר מכמה שנים ונגרר עד שעזבנו את העסק. בדיעבד לא ידעתי כמה זה חמור עד התקופה האחרונה.. השנים האחרונות שהראיה מתדרדרת לי באופן עקבי בשני העיניים. אינני יכולה לשים עדשות בכלל ואף בעין אחת תחושה של טשטוש עמוק גם עם משקפיים. מלבד שזה יוצר כאבי ראש וסחרחורות וקנייה מחודשת של משקפיים כמעט כל חצי שנה ותיקונים שלהם כי למרות כל הבדיקות לא אגיע למספר מדויק שלי במשקפיים. אני מתוסכלת מהרופאים והמדע. ורציתי לדעת אם יש לכם המלצות מה לעשות? מכיוון שהראיה שלי מתדרדרת מרגע לרגע. תודה על העזרה. אורית.

לקריאה נוספת והעמקה

אורית שלום, צר לי לשמוע על המקרה אולם יש צורך לבצע בדיקת עיניים מקיפה ניתן לשקול בהמשך ניתוח השתלת טבעות על מנת להקטין את הצילינדר וגם לשלב טיפול בקרוס לינק על מנת לחזק את הקרנית. חשוב לציין שמדובר רק בהצעה תאורטית ויש צורך בבדיקת עיניים מדוקדקת. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

18/02/2016 | 20:57 | מאת: שובל

שלום עברתי ניתוח prk לפני שבוע ואני משתמשת במיזולן לאלרגיה כבר המון זמן. הרופאה המנתחת אמרה לי לא לקחת את הכדורים לפחות שבוע אחרי הניתוח מכיוון שאנטי דלקתי מייבש את העין יותר ממה שצריך. אז חזרתי לקחת את הכדורים לפני יומיים ורציתי לשאול האם יש איזה ניגוד עם הכדור והטיפות האנטיביוטיות או סטרואידים משהו והאם זה יכול לגרום להתדרדרות בראייה או טשטוש מעבר? או שאין כל השפעות והכל אמור להיות בסדר עם הכדןר והטיפות יחד

לקריאה נוספת והעמקה

שובל שלום, אין התנגשות בין הכדורים לטיפות. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

18/02/2016 | 20:50 | מאת: אנןנימי

לפני 3 שנים עשיתי ניתוח אנטראלסי ממספר 7.5. המספר התדרדר ל1.5 בתקופה האחרונה. מתלבטת האם לעשות ניתוח תיקון. הבנתי שזה שיוף. האם אפשר לשים אחכ עדשות מגע במידה והראייה מתדרדרת שוב? כמו כן האם שימוש בטיפות וי אופטיק כדי למנוע התדרדרות יכול להזיק לטווח ארוך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לי לענות האם לבצע תיקון או לא. ויאופטיק לא עושה נזק לאורך זמן ואפשר לנסות אופציה זו. לגבי עדשות אפשר לנסות אבל בחלק מהמקרים יש צורך להתאים עדשות במיוחד לאחר ניתוח להסרת משקפיים. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

18/02/2016 | 20:46 | מאת: לי

לפני שבוע עברתי ניתוח intra prk ובשלושה ימים הראשונים היו כאבים כרגיל כמו אצל כולם וביום שאחרי ראיתי יותר טוב ושהורידו את העדשה לא הרגשתי שיפור כמו שכולם אומרים שיש. מלבד הטישטושים שיש לכולם בערך חודש אחרי הניתוח אני מרגישה לעיתים כאילו שאני פוזלת או הרגשה של פזילה והתאמצות לקרוא ולראות באופן שיוצר מין פזילה.. לא כפול אלא פזילה. האם זה הגיוני ותופעת לוואי הגיונית? מרגישה תסכול. תודה על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

לי שלום, מאחר ומדובר ב PRK המספר עדיין לא יציב יש צורך בסבלנות. הקושי לקרוב ותחושת הפזילה יעברו. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

16/02/2016 | 08:21 | מאת: רוני

היי, עשיתי ניתוח לפני חודשיים, וקצת לאחר הניתוח הופיע לי מאין עיגול שחור בעין, הרופא אומר שזה נגרם עקב נוזלים בעין, וזה עדיין לא עבר, ואתמול הופיע לי העיגול גם בעין השנייה זו בעיה ידועה, ומשהו בר טיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין לי מושג באיזה ניתוח מדובר. לא נראה לי שניתן להשיב על שאלה מסוג זה ללא בדיקה. יש לחזור לבדיקה אצל הרופא המנתח. בברכה, ד"ר אורי מלר.

06/02/2016 | 23:31 | מאת: אריה

האם ניתוח בלייזר גורם יובש קבוע בעין?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הסיכון העיקרי בהרכבת עדשות מסוג זה הוא זיהום בקרנית וגם יובש. זהו פתרון אפשרי במקום טיפול לייזר להסרת משקפיים. אני ממליץ לפנות שוב לאופטומטריסט ולשוחח איתו שוב על הסיכונים שבטיפול.

שלום רב, לבתי יש מספרים 7,6 בעיניים והיא בת 16. רוב הזמן היא מרכיבה עדשות. האופטומטריסט שלנו המליץ לנו על שיטת אורטו קיי, בה מרכיבים עדשות מגע בלילה, וזאת על מנת להוריד את המספרים. האם אין בכך סיכון בעתיד? היכן אוכל לברר סיכונים בהליך זה? בברכה, לילך

לקריאה נוספת והעמקה

לילך שלום רב, הסיכון העיקרי בהרכבת עדשות מסוג זה הוא זיהום בקרנית וגם יובש. זהו פיתרון אפשרי במקום טיפול לייזר להסרת משקפיים. אני ממליץ לפנות שוב לאופטומיטריסט ולשוחח איתו שוב על הסיכונים שבטיפול. בברכה דר' אליה לוינגר

08/02/2016 | 19:51 | מאת: לילך

תודה על תשובתך המהירה.

28/01/2016 | 01:08 | מאת: חיים

שלום, ביצעתי את הניתוח prk לפני כחודש וחצי ומהביקורת של אחרי שבוע עד עכשיו אני רואה אותו דבר בלי שיפור נאמר לי שניהיה לי 1 ממינוס 4 הרופא אמר לי שזה יכול להיות בגלל שאני לא מרפה את העין או בגלל שהלייזר תיקן פיקסל יותר מידי וניהיה לי פלוס 1 ואמר שבמצבים כאלה בדרך כלל זה מסתדר לאחר 3 חודשים מהניתוח עכשיו אני לא יודע אם הוא סתם מנסה להרגיע אותי או שבאמת זה ככה כי אני כבר ניהיה לחוץ מהעניין שהראייה לא משתפרת הוא הביא לי בנתיים משקפיים של פלוס 1 ואיתם אני רו4ה טוב ואמר שאני יהיה איתם בנהיגה טלוויזיה ומתי שאני מרגיש צורך עכשיו אני לא ממש רגוע למרות שהוא הציג את זה כתקין הוא עשה לי בדיקות בעיו והכל תקין ואין נזק רק הפלוס 1 הזה שניהיה בשביל להירגע אני פשוט רוצה להתייעץ איתך עם עוד רופא כדי לדעת שזה באמת מצב שיכול להשתפר ואם נגיד זה נשאר ככה אחרי 3 חודשים מהניתוח האם אפשרי לעשות ניתוח תיקון כי זה השץנה לפלוס 1 בנוסף משהו שלא ברור לי אם אני לא רואה טוב לרחוק איך יש לי פלוס 1 הרי פלוס זה ראייה לקרוב תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חיים שלום, פלוס אחד חודש לאחר ניתוח זה שכיח ולא מצביע על בעיה. כמו כן מדובר על משהו זמני. יש להמתין בסבלנות להתייצבות וחשוב להיות במעקב אצל הרופא המנתח בברכה, ד"ר אורי מלר