פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

4950 הודעות
4272 תשובות מומחה

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

22/05/2017 | 02:14 | מאת: דוד

שלום. עברתי ניתוח לייזרלהסרת משקפים מסוג לאסיק. היום אני כבר אחרי 8 חודשים מהניתוח ואני עדיין מרגיש יובש חזק בעניים. רציתי לדעת אם זה הגיוני שעבר זמן רב . יש לציין שהמנתח טוען ששלא קשר לניתוח התעלות בעני סתומות.. לכן זה מה שגורם ומוסיף ליובש.. רציתי לשמןע את דעתך בנ"ל. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יתכן ויש יובש לאחר תקופה ארוכה מהניתוח. בכל מקרה יש צורך בהמשך מעקב של הרופא המטפל. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

אני אחרי ניתוח, אמרו לי לשים דמעות מלאכותיות כמה פעמים ביום. האם זה משפר את הראיה ומזרז את תהליך הריפוי? או שזה רק להקלה ביובש? כי לא תמיד אני מרגיש צורך בזה...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הטיפול בדמעות הוא לשיפור מצב היובש מכיוון שיובש עלול לגרום להפרעות בראיה הטיפות עשויות להקל גם בכך

שלום אני שבועיים אחרי ניתוח לייזר לאסק בעיניים, לקחתי טיפות כרגיל: בעין ימין רואה ממש טוב. בעין שמאל חסר טיפה חדות. זה יכול להשתפר? יכול להיות שלוקח זמן רק עם עין אחת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ההחלמה אורכת זמן ולפעמים ההחלמה שונה בין עין לעין לאחר מספר שבועות צפוי המשך בשיפור

16/05/2017 | 11:17 | מאת: נטשקה

שלום רב, אני צפויה לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים בעוד כשבועיים, למזלי הרע התפתחה לי דלת בעין ימין, וכרגע אני מטופלת בטיפות אופלוקס ומקסיטרול, הדלקת עוברת והמצב משתפר. האם יש בעיה לעשות את ניתוח הלייזר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא מקובל לבצע ניתוח בעין מודלקת אני ממליץ להמתין לפחות שבועיים לאחר חלוף הדלקת בהצלחה

16/05/2017 | 10:21 | מאת: יוסי

שלום רב, נמצאתי מתאים לניתוח prk יחד עם זאת התברר לי שיש לי פסוריאזיס קלילה מאוד ״באזור מוצנע״, האם יש מניעה או בעיה לעבור את הניתוח? תודה..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במצב כזה לרוב אין מניעה מניתוח לייזר בעיניים בהצלחה

שלום וברכה רציתי לדעת למה אני צריכה לקחת ויטמין c אחרי הניתוח ואיך זה משפיע על העיניים? ועד כמה כדאי וחשוב להקפיד על זה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ויטמין c טוב בתהליכי ריפוי פצעים וגם לאחר ניתוחים בעיניים מומלץ טיפול של חודש

14/05/2017 | 12:50 | מאת: אורטל

אני בת 34, לפני 12 שנים עשיתי ניתוח לאסיק בשתי העיניים, המספר שלי היה גבוה -5.5 , מזה 3 שנים שאני שוב לא רואה טוב, המספר שלי כרג הוא -1 בערך. החלטתי לבצע תיקון ראיה ונאמר לי שעדיף לתקן רק עין אחת בכדי להקטין את הסיכויים שלי לצורך במשקפי קריאה בעתיד. האם זה נכון? באמת יקטנו הסיכויים לצורך במשקפי קריאה? האם יש יעילות בתיקון רק עין אחת? אני חוששת שתיקון בעין אחת יפגע בעין השניה? האם החשש שלי מוצדק?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תיקון עין אחת מתאים יותר למטופלים לקראת גיל 40 מצד שני תיקון עין אחת לא פוגע בעין השנייה. בברכה, ד"ר לוינגר

09/05/2017 | 20:41 | מאת: שרית

אני חמישה ימים אחרי ניתוח לייזר לאסק- שמתי טיפות אנטיביוטיקה בעין ובטעות נגעתי עם בקבוק בעין? האם זה בסדר? יש לחשוש?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אמנם הדבר לא רצוי אבל לא סביר שנגרם נזק מכיוון שהאזור מוגן בעדשת מגע טיפולית אם בכל זאת תהיה החמרה יש להבדק. בברכה

09/05/2017 | 12:25 | מאת: אבלין

היי שלום , ניקבע לי ניתוח בעוד חודש בשיטת הלסקט . רציתי לדעת האם תוך חודש הראיה שלי יכולה להחמיר ואני לא איהחה מתאימה יותר לניתוח ? אולי זו שאלה קצת מצחיקה אבל אני דואגת לגבי זה. ואם יש לי קצת שריטות על העדשה המישקפיים הראיה יכולה להחמיר ? תודה

שלום רב, תוך חודש לא סביר שיחול שינוי בראיה ולא סביר שפתאום לא תהיה התאמה לניתוח בברכה,

שלום. ב4.4 עברתי ניתוח לאסק - מאז אין חדות בראיה. כלומר:מקרוב עדיין לא רואה חלק וברור ומרחוק אני רואה אך יש טשטוש קל ומרגיש כאילו אני צריכה משקפיים - האם זה מסתדר? האם העין עדיין בתהליך החלמה או שיש מצב שזה נשאר כך? ציפיתי לראיית 6/6 ולא ציפיתי לתהליך החלמה והתייצבות ראיה כה ממושך...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בניתוח זה ההחלמה איטית יותר. ללא בדיקה קשה לקבוע אם יש בעיה. אני ממליץ לחזור לרופא המנתח שיוכל להשיב על סמך ממצאי הבדיקה

לפני שנתיים וחצי בערך עברתי לייזר לתיקון הראייה בשתי העיניים, ומאז אני מרגישה שאני רואה טוב בסך הכול אבל הראייה שלי של אובייקטים טובה יותר מאשר של כיתוב (בין אם מספרים ובין אם כתוביות של מילים).. רציתי לשאול אם דבר כזה הוא בכלל הגיוני שיקרה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני שמח על תוצאות הניתוח. מהתיאור שלך קשה לומר מה בדיוק מפריע מכיוון שחסרים הרבה נתונים. באופן כללי מאוד ניתן לומר שהטיפול מתקן את הרטייה בעיקר למרחק. אם קודם היה קוצר ראיה שכעת תוקן, הראיה לקרוב עשויה להשתנות במקצת וצריך להסתגל למרחקים חדשים. הדבר גם תלוי בגיל. בכל מקרה גם ללא ניתוח יעלה צורך בהרכבת משקפי קריאה בגיל 40-50

04/05/2017 | 14:42 | מאת: קובי

שלום לפני שבוע ויום עברתי ניתוח אצלכם lasek ou , הראייה עצמה לא טובה ,לקחתי בחשבון שזה יקח קצת זמן הסוג הזה של הניתוח אבל נאמר שלאחר שבוע כבר יהיה ניתן לראות לפחות לקרוב בצורה סבירה , הראייה עצמה מטושטשת קצת מטריד העניין הזה מאחר והעבודה שלי היא כל היום בסביבת מחשב פשוט לא מצליח לראות יותר מ5 דקות רצוף , אין מיקוד בראיה , יש גם קפיצה כזאת מוזרה שהעין מנסה להתמקד , כמו קפיצה של פוקוס במצלמה , כבר שלושה ימים שאני מתעורר באמצע הלילה וכאב חד בעין שם טיפות סיסטין וזה מסתדר עד כה לא חזרתי לעבודה כי פשוט לא מצליח לתפקד בסביבת מחשב , לאחר הוצאת העדשה הרפואית נאמר לי שביקורת הבאה היא בעוד חודש

07/05/2017 | 12:38 | מאת: ד"ר אליה לוינגר

שלום רב, על פי התיאור ככל הנראה מדובר ביובש בעיניים המפריע לאיכות וחדות הראיה. ממליץ לחכות עוד קצת. במידה והדברים לא מסתדרים ממליץ לפנות לרופא המטפל מוקדם יותר מחודש לאחר הניתוח. בהצלחה ד"ר אליה לוינגר

שלום רב, ככל הראה מדובר בשינויים בראיה על רקע יובש. ממליץ על טיפול הדוק בתחליפי דמעות ואם הדברים לא מסתדרים להבדק לפני חודש מהניתוח.

25/04/2017 | 11:34 | מאת: הדס

3 שבועות לאחר ניתוח לאסק - האם הגיוני שעדיין מתקשה לראות מקרוב? האם לוקח הרבה זמן עד להתייצבות הראיה מקרוב? גם לרחוק עדיין אין חדות....יכול להיות שכך זה יישאר או שהעין עדיין בתקופת החלמה?

שלום רב, כן הדבר אפשרי. אני ממליץ להמתין עוד קצת ובהמשך גם ביוקרת רופא מטפל.

24/04/2017 | 08:02 | מאת: אנונימי

מה הסיכון בביצוע ניתוח להסרת משקפיים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סיכונים וסיבוכים בניתוחי לייזר להסרת המשקפיים אינם רבים אבל התשובה לכך אינה בשורה אחת או שתיים. עדיף שדיון במצב העין, סיכויי ההצלה והסיכונים או תופעות הלוואי יעלו בשיחה מול הרופא המנתח שיכל לכוון ולהשיב על שאלות ספציפיות בהצלחה.

אני חודש לאחר ניתוח להסרת משקפיים,השאלה שלי אם בעת חשיפה לשמש בעיניים עצומות (כשאני משתזף לדוגמא) יש צורך להרכיב משקפי שמש?

לקריאה נוספת והעמקה

נדב שלום, לא אין צורך, אך בכל מקרה עם או בלי ניתוח ממליץ על הרכבת משקפיים להגנה על העיניים כמה שניתן. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

20/04/2017 | 14:27 | מאת: rz

עשיתי לפני שנה ו7 חודשים משקפיים (ומאז אני אתם) המספר היה 8 - בשתי העיניים. ולפני שבועיים עשיתי בדיקת התאמה ,והמספר שלי עלה ל 9- בשתי העיניים, אמרו לי שזאת לא עליה משמעותית, במיוחד כי עבר מאז שנה וחצי. השאלה היא איך ניתן לדעת שהעלייה לא הייתה בחצי שנה האחרונה? כדאי לחכות עוד שנה ולראות אם יש עליה, או שזה באמת לא משמעותי כמו שאמרו בבדיקה? (אני בן 20 אם זה משנה). תודה רבה

שלום רב, קשה לי לקבוע במידה ויש ספק לשקול להמתין. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

19/04/2017 | 00:37 | מאת: שמוליק

שלום רב במרשם שקיבלתי לאחר הניתוח. כתוב להזליף טיפות 4 פעמים ביום ובסוגריים כתוב כל 4 שעות. כל 4 שעות יכול להיות גם 5 פעמיים ביום. האם תקין להזליף חמש פעמים ביום?

שמוליק שלום, אין הבדל משמעותי בין 4-5 פעמים ביום בהזלפה בברכה, ד"ר אליה לוינגר

18/04/2017 | 20:49 | מאת: גלית

שלום האם יש הגבלה בגיל לביצוע ניתוח לייזר אני בת 57 מרכיבה משקפיים מולטי פוקל עם מספרים לא גבוהים

לקריאה נוספת והעמקה

גלית שלום, כעיקרון בגיל מבוגר יותר יש סיכוי מוגבר להופעה של קטרקט שיכול בהמשך להשפיע בצורה עקיפה על תוצאות הניתוח. בכל מקרה אפשר לפנות לבדיקת התאמה ולאחריה להחליט. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

14/04/2017 | 18:22 | מאת: דני

האם לאחר ניתוח תיקון(חוזר) בעין אחת ,הרכבת משקפיים נוכחיות שהיו לפני הניתוח (היות ועיין אחת טרם עברה תיקון חוזר ) האם זה פוגע בעין שעברה ניתוח ? או שעדיף לא להרכיב משקפיים ואז רואים טוב יותר בעיין שעברה ניתוח ? או שעדיף לעשות משקפיים רק בעין אחת -זו שלא עברה ניתוח עדיין ? יש לציין גיל 47 מספר שהיה מינוס 1.15 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הרכבת המשקפים הקודמים אינה מזיקה אבל עדיף להחליף את המשקף בצד שתוקן ל -0.

14/04/2017 | 14:49 | מאת: הדס

שלום.לפני 10 ימים עברתי ניתוח לאסק.האם זה שכיח שקשה לי לקרוא מקרוב?ומרחוק אני רואה מטושטש ולא חד....כמה זמן לוקח לראיה להתייצב?האם התופעות שתארתי נורמליות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב החלמה סופית מניתוח מסוג זה אורכת מספר שבועות כמו כן צריך להתרגל למרחקים החדשים מכיוון שקוצר הראיה תוקן.

19/04/2017 | 23:08 | מאת: הדס

בהמשך לשאלתי..אני משתמשת בטיפות לוטמקס.ההנחיה היא טיפה 1 לכול עין כל 4 שעות מסתבר שלא ראיתי כי כתוב 4 פעמים ביום ויצא שטפטפטתי 5 פעמים ביום...האם יש סכנה מפני שחרגתי מהכמות המותרת?

אני בן 48.5. יש לי צילינדר בשניי העיניים ברמה קבועה כבר 4 שנים, בעין אחת0.5 ובעין שניה 0.75 אני עם משקפיים לרחוק שהם ללא מספר אלא רק לתיקון הצילינדר והן אכן עוזרות. מבחינת קריאה אני משתמש במשקפים נפרדות שגם מתקנות את הצילינדר וגם מסיפות הגדלה של +1.0 (גם מספר זה קבוע כבר ארבע שנים). שאלתי היא, האם במצב הראיה שלי כפי שפרטתי יש הגיון רפואי בניתוח להסרת המשקפיים לראיה מרחוק? מה שהביא אותי לשאול זה שיש לי "תחביב" לשבת על המשקפיים, לשבור אותם, לאבד אותם וכו' ונמאס לי. לא אתפלא אם עלות המשקפיים ששברתי / איבדתי בארבע השנים האחרונות מתקרבת לעלות ניתוח הלייזר........ (אך החשוב הוא השיקול הרפואי ולא הכספי) אודה לתשובתכם על ההיבט הרפואי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב החלמה סופית מניתוח מסוג זה אורכת מספר שבועות כמו כן צריך להתרגל למרחקים החדשים מכיוון שקוצר הראיה תוקן.

שלום רב לייזר מסוגל לתקן גם צילינדר ואפילו קטן אכן חצי או שלושת רבעי צילינדר זה תיקון קטן מאוד ורוב האנשים לא מזדקקים לתיקון אופטי (משקפיים) לכך. אם זה מאוד מפריע לך ניתן לשקול תיקון בלייזר זה עשוי לתקן את המספר למרחק אבל לקריאה תזדקק למשקפי קריאה (ללא צילינדר) בהצלחה.

09/04/2017 | 07:22 | מאת: עדי

שלום רב, אני כשבועיים לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים, עין אחת לרחוק ואחת לקרוב, בשבוע הראשון שפשפתי את העיין שרואה לקרוב, אני עדיין רואה מטושטש, שאלתי האם שפשוף בעין יכול לגרום נזק לראיה ? והאם יש קשר לכך שאני עדין רואה מטושטש ? תודה עדי

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום, ברור ששפשוף העיניים לא מומלץ אבל נדיר שייגרם נזק. לא ניתן להשיב ללא בדיקה ולכן אם יש ספק אני ממליץ להיבדק ע״י הרופא המנתח. בברכה, ד"ר אורי מלר

08/04/2017 | 15:18 | מאת: רוני

שלום, עברתי ניתוח פי.אר.קיי, ובמהלך השבוע אחרי הניתוח היו שני מקרים בהם פקחתי את העיניים במהלך הלילה והרגשתי כאב חזק מאוד (הרופא אמר ככל הנראה בשל היובש בעיניים העדשה זזה ושכבת האפיתל נפצעה). אחרי קצת יותר משבוע לאחר הניתוח העדשה בעין אחת הוסרה אך בעין השנייה נאמר לי שכבת האפיתל טרם החלימה. בינתיים חלפו למעלה משבועיים והעדשה עדיין בפנים היות והעין לא החלימה. אני אשמח לדעת לכמה זמן נהוג להשאיר את העדשה בעין במקרים כאלה, והאם יש דרכי טיפול נוספות במצב? בנוסף, רציתי לדעת והאם ישנם מצבים בהם שכבת האפיתל פשוט לא צומחת מחדש?

לקריאה נוספת והעמקה

רוני שלום, אין בעיה להשאיר עדשת מגע טיפולית אפילו חודש. יש להיות במעקב אצל הרופא המנתח. בסוף זה יחלים. חג שמח! בברכה, ד"ר אורי מלר

שלוב רב, לפני כשחודשיים עברתי ניתוח (LASIK) לתיקון ראייה. לאחרונה שמתי לב ש"עצמים מעופפים" שנראים כמו זבובים, מפריעים לי יותר בשדה הראיה. יש לציין שתופעה זה היתה לי לפני הניתוח אבל לתחושתי היא החמירה בחודש האחרון, ה"זבובים" התרבו והם יותר בולטים, או שאני פשוט שם לב אליהם יותר. האם יכול להיות שיש קשר לניתוח שעברתי? אולי הלחץ שנוצר על העין כתוצאה מהוואקום של חיתוך הלייזר קשור לזה. האם זו תופעה מוכרת שעוברת? להבנתי מדובר בהיפרדות זגוגית . הניתוח אגב עבר בהצלחה ללא תופעות לוואי מיוחדות מעבר למה שאמור להיות. גיל: 34 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין קשר לניתוח. מירב הסיכויים שמדובר בעכירויות בג'ל העין (זגוגית). אם מופיעים הבזקי אור או ירידה בראיה יש להיבדק באופן דחות בכדי לבדוק אם אין חורים או קרעים ברשתית חג שמח בברכה, ד"ר אורי מלר

שלום רב, אני כשבועיים לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים, רואה מאוד מטושטש גם רחוק וגם קרוב, מה קורה עם לא עובר הטשטוש אשמח לקבל תשובה בהקדם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שבועיים זה זמן קצר מידי על מנת להגיע למסקנות סופיות. אני ממליץ להמתין להחלמה מלאה ולהיות בקשר עם מכון הלייזר חג שמח בברכה, ד"ר אורי מלר

02/04/2017 | 13:24 | מאת: Pnini

שלום, אני מרכיבה משקפיים מגיל צעיר. צילינדר של כ3 ,שלוש וחצי. היום בתהליך של ברור להסרת המשקפיים. מה עלי לברר כדאי שאוכל לדעת שבחרתי רופא טוב. ...........................................................................

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. יש צורך לעבור בדיקת התאמה ולהתרשם מהרופא. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

שלום רב. יש צורך לעבור בדיקת התאמה ולהתרשם מהרופא. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

30/03/2017 | 15:05 | מאת: דורון

אני עוסק בספורט אקסטרים. נמצאתי מתאים לשני סוגי הניתוחים.שמעתי טענה שלספורטאים עדיף לעשות PRK משום שבאינטראלאסיק הקרנית נשארת יותר חלשה אחרי הניתוח ולא משתקמת לחלוטין, ועלולה להיות פתיחה של המתלה אם מקבלים מכה בראש גם זמן רב אחרי הניתוח. האם נכונה הטענה הזו ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם מדובר בספורט אלים כמו אגרוף, קראטה או קרב מגע יש הגיון בזה. אם מדובר בספורט אתגרי אחר, אין ממש הבדל ברמת הסיכון. בברכה, ד"ר אורי מלר

29/03/2017 | 21:42 | מאת: ליאור

יש לי קוצר ראייה בשתי העיניים לקריאה כתיבה מחשב ועד טווח בינוני.האם ניתן לתקן זאת בניתוח לייזר? מה טווח הזמן האפקטיבי של הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הראיה לרחוק טובה ומדובר רק בהפרעה בעת קריאה, לא הייתי ממליץ לשקול ניתוח. בברכה, ד"ר אורי מלר

שלום רב, אם הראיה לרחוק טובה ומדובר רק בהפרעה בעת קריאה, לא הייתי ממליץ לשקול ניתוח. בברכה, ד"ר אורי מלר

29/03/2017 | 12:01 | מאת: דוד

האם ניתן לתקן או לרפות איבוד ראיה מסטרוק ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במידה ויש פגיעה כל כך נרחבת לא ניתן להשיב את הראיה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

29/03/2017 | 11:55 | מאת: דוד

האם ניתן לטפל בעין אחר strok ? הראיה נפגמה בצד אחד של הין בכ.95 אחוזים .

שלום רב, במידה ויש פגיעה כל כך נרחבת לא ניתן להשיב את הראיה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

28/03/2017 | 13:57 | מאת: יאיר

היי עברתי ניתוח prk לפני יותר מחודש ב22.3 , קיבלתי זיהום בעין ימין לאחר שבוע הניתוח הלכתי למנתח והוא גירד לי את האפתיל שוב (הוא טען שמסיבה כלשהיא אולי מכה האפתיל לא נסגר טוב) הוא אמר לי זזה חא יפגע בתוצאה הסופית של הניתוח פשוט יקח יותר זמן עד שאני יגיד ל6/6 לאחר חודש קיבלתי מכה בעין שמאל לאחר שראיתי בה טוב (לא 66 אבל יחסית טוב) הלכתי לרופא והוא אמר אותו דבר שזה לא יפגע בתוצאה הסופית ופשוט יקח קצת יותר זמן עד שאני יגיע ל6/6 אני מאוד מודאג שהניתוח לא יצליח , עכשיו 28.3 אני רואה בעין ימית יחסית טוב ובעין שמאל פחות (בה קיבלתי את המכה ביום חמישי האחרון ה23.3) פרט לכך שאני קם בבוקר אני לא רואה טוב בכלל אולי כי העיניים יבשות כי שאני שם דמעות וסטרואידים זה עוזר , בצהריים אני רואה טוב ובערב (ובחושך אם אני במקום חשוך) אני רואה ממש מטושטש , רציתי לשאול 1. לדעתך הדוקטור צדק והמכה אכן לא תשפיע על התוצאה הסופית 2. למה אני לא רואה טוב בלילה 3.למה אני רואה מטושטש בבוקר

לקריאה נוספת והעמקה

כבר עניתי לך בפורום אחר.

26/03/2017 | 20:35 | מאת: אביבית

שלום נותחתי בעזריאלי לפני מס ימים . נאמר לי שאני צריכה לשים טיפות אנטיביוטיקה וסטרואידים כל שעתיים (!) בשבוע ראשון, בשבוע שני כל 3 שעות , ואחרי זה עוד שבועיים רק סטרואידים. חברות שעברו ניתוח במקום אחר אמרו שהן קיבלו אנטיביוטיקה וסטרואידים רק בשבוע ראשון ורק 4 פעמים ביום, ובשבוע שני רק סטרואידים וזהו, אחרי זה רק טיפות הרטבה. האם תוכנית הטיפול שלי אינה מוטעית ?אני מודאגת מזה.(שמעתי שסטרואידים יכולים להזיק לעיניים) תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ישנם ניתוחים שונים ויש גישות טיפוליות בקרב רופאים שונים אני ממליץ להיצמד להמלצות המנתח שלך בברכה, ד״ר אורי מלר מומחה ברפואת עיניים ניתוחי לייזר וקטרקט

25/03/2017 | 11:36 | מאת: מיכל

שלום, אני 4 ימים אחרי ניתוח prk והעיניים שלי אדומות מאוד ובכל פעם שאני מטפטפת טיפות סטרואידים/אנטיביוטיקה יש תחושת צריבה קשה בזוויות הפנימיות של העין, ובאופן כללי יש צריבה שנמשכת לאורך היום למרות השימוש בדמעות מלאכותיות. האם זה נורמאלי? או מצביע על זיהום? או בעיה אחרת שדורשת פנייה לרופא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. נתחיל מהסוף ככל הנראה לא מדובר בזיהום. אם יש צריבה וחוסר נוחות מאוד משמעותיים ממליץ על בדיקה של הרופא המטפל ליתר ביטחון. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

25/03/2017 | 07:42 | מאת: חנאן

מספר בעין ימין 12- עם צילינדר 2- מספר עין שמאל 7- עם צילינדר 3- עובי קרנית ימין 532 עובי קרנית שמאל 535 האם אני מתאימה לניתוח לייזר בשיטת אינטראלאסיק ??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. מדובר במספרים גבוהים. קשה לקבוע התאמה מאחר ויש צורך בנתונים נוספים. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

בבקשה ..כבר יש לכם את כל הבדיקות שלי .. לפני זה החלטתם לי על השתלת עדשה וגם לא התאים לי .. לפי מה שקראתי על אינטראלאסיק זה במיוחד לקרנית דקה, מספרים גבוהים .. אפשר להחליט אחרי בדיקה ועיון שנית בבדיקות שלי אצלכם ..

19/03/2017 | 14:25 | מאת: מתן

שלום לפני כ10 שנים ביצעתי ניתוח להסרת משקפיים בהדסה אופטימל סניף חיפה בזמנו. אחרי הניתוח התוצאות היו טובות אם כי בעין שמאל עדיין לא ראיתי 6\6 לאחר 6 שנים המספר טיפס והגיע ל1.50 בעין ימין ו1.75 בעין שמאל. לפני כשבועיים הייתי בבדיקה לקראת התיקון שבמסגרת האחריות ונמצאתי מתאים לעבור את הניתוח שוב, אך אני חושש בגלל שזה ניתוח ויש לי מספר שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובות. א.הוצע לי ניתוח בשם costum lasik שהוא בתוספת תשלום ולא במסגרת הניתוח אשמח לדעת מה היתרונות והיעילות של השיטה הזאת לעומת שיטות אחרות ב. מה הסיכון בתיקון ראייה בפעם השניה והאם זה בכלל מומלץ?

לקריאה נוספת והעמקה

מתן שלום, קשה לי לקבוע יתרון של שיטה אחת לשנייה מאחר ואין לי את כל הנתונים מולי. חשוב לזכור שהסיכונים לאחר תיקון דומים לניתוח הראשוני. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

מתן שלום, קשה לי לקבוע יתרון של שיטה אחת לשנייה מאחר ואין לי את כל הנתונים מולי. חשוב לזכור שהסיכונים לאחר תיקון דומים לניתוח הראשוני. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

18/03/2017 | 16:51 | מאת: מתעניין

האם שיטת לאסק- PRK שמוצע ברשת עיניים זה בעצם שם אחר ל trans-PRK ? ספציפית, האם כל הניתוח נעשה על ידי לייזר ? ואין חיתוך שנעשה על ידי הרופא תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כעיקרון שתי הטכניקות מבוצעות ברשת "עיניים" הטכניקה מותאמת אישית למטופל. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

שלום רב, כעיקרון שתי הטכניקות מבוצעות ברשת "עיניים" הטכניקה מותאמת אישית למטופל. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

שלום רב, לפני כ-3 שנים עברתי ניתוח לייזר ומאז סובל מכמה תופעות לוואי: 1- יובש קשה קבוע בעיניים, שום טיפות או משחות אינן עוזרות כולל רסטזיס. 2- תיקון יתר של +1 בשתי העיניים 3- אקומודטיב ספאזם, סובל מטשטוש מעיק שהולך ובא כל היום דבר שמפריע לי לתפקד וגורם לי לכאב בעיניים. 4- בעיות פוקוס קשות, מלבד הספזם , לא מצליח להתמקד בלי לאבד פוקוס, לעיתים רואה דברים בחושך כפול. האם יש פיתרון לבעיות הללו? הייתי אצל כמה רופאי עיניים מומחי קרנית ולאף אחד אין פיתרון.. אשמח מאוד לעזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר במספר תופעות שציינת יש צורך בבדיקה ולא אוכל להתייחס רק על פי הנתונים שציינת. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

שלום רב, מדובר במספר תופעות שציינת יש צורך בבדיקה ולא אוכל להתייחס רק על פי הנתונים שציינת. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

שלום רב , בתאריך 6.2.17 עשיתי ניתוח אינטרלאסיק ( החלמה מהירה ) להסרת משקפיים בלייזר , התוצאות טובות לפי הפרו' ( קרמר ) אך הטשטוש בבוקר עד 12:00 כל יום אינו מפסיק , אני מסונוור באור . אמרו לי שאחרי שבועיים שלושה זה עובר , והשתמשתי כמו שצריך בטיפות . מה לעשות ? יש לציין , כי אחה"צ - לילה אני רואה מצויין .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני מאמין שזה יסתדר במהרה, בד"כ זה נובע מיובש לאחר הניתוח . בברכה, ד"ר מלר אורי.

שלום, שמעתית לאחרונה על שיטת בייטס לתיקון הראייה ללא ניתוח ובעזרת תרגילים. האם לידיעתכם ולדעתכם שיטה זו עובדת? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר בשיטה וותיקה אך לי לא ידוע על כך שהיא עובדת ורוב רופאי העיניים שאני מכיר לא מאמינים ביעילות השיטה בברכה, ד"ר מלר אורי.

ערב טוב, לפני כשנתיים וחצי עברתי ניתוח PRK ומאז אני חווה יובש בעיניים בבוקר. ברוב הבקרים אין לי אפשרות לפתוח את העיניים מבלי כאבים ואני חייבת לטפטף הילו קומוד בכל עין. אני מבינה שזאת אחת מתופעות הלוואי של הניתוח, אך רציתי לדעת האם זה תקין גם זמן ארוך (שוב- שנתיים וחצי) לאחר הניתוח והאם זה צפוי להשתנות או להישאר כך. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לי לקבוע האם זה יכול להשתנות ומה מידת היובש. ניתן לנסות לטפל בתופעת היובש בטיפולים נוספים. אני ממליץ לפנות לרופא המטפל לשקול זאת. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

שלום. אני בן 34 ולפני 10 שנים עברתי ניתוח LASEK (החלמה איטית) לפני הניתוח המצב היה צילינדר 2.75 - בכל עין. מצב העין לאחר התייצבות מלאה 3 חודשים לאחר הניתוח: בעין ימין נותר צילינדר 1.25 - בעין שמאל נותר צילינדר 0.25 - חדות ראייה בערך הייתה בשתי העיניים יחד 6/6. המצב די סטטי עד היום עם שינויים קלים - מצב כיום: עין ימין צילינדר 1.50 - וחצי מספר. עין שמאל צילינדר 0.75 - ורבע מספר. חדות ראייה בשתי העיניים יחד: 6/9. האם היית ממליץ לבצע ניתוח תיקון לפחות בעין ימין ? אני נוהג ומתפקד ללא משקפיים, רואה טלוויזיה, מחשב וסרט בקולנוע ללא משקפיים אך במקומות חשוכים לא מצליח לקרוא שילוט בפרט בערב. לא נהנה מחדות ראייה אלא מראייה תפקודית (כמו מישהו שקיבל 58 במבחן - עבר אבל התוצאה כלל לא מזהירה או מספקת). מחזיק ברכב קבוע משקפיים לנהיגה בלילה באיזורים מחוץ לעיר (משתמש בהם פעם בחודשיים-שלושה...) אודה לתשובת הרופא.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי הנתונים לא מספיקים יש צורך בצילומים ובבדיקה ולכן לא אוכל לקבוע מהו הטיפול. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

08/03/2017 | 12:11 | מאת: דני

שלום רב, רציתי לדעת האם יש הבדלי מכשור בין הסניפים השונים או שההבדלים הינם רק בצוות הרופאים? האם יש אפשרות לוויב פרונט ו/או אינטראלאסק בכולם? תודה.

אני מדבר בתוך רשת עיניים (בש, תא י-ם )

שלום רב, אין הבדל בין המכשור בסניפים העדפה יכולה להיות על פני הרופאים. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר.

07/03/2017 | 16:48 | מאת: יוסי

שלום רב, רציתי לדעת האם יש שיטה עדיפה לטווח הארוך, אם נמצאתי מתאים לprk האם ניתן בכל זאת לעעשות אינטרלאסיק? מהסביבה הבנתי שההחלמה קשה משמעותית בprk. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כל אחת מהשיטות טובה לטווח הארוך באופן כללי כל עוד יש התאמה מלאה לניתוח ההבדל הוא בעיקר בהחלמה שאכן - קלה פחות ב PRK או LASEK בברכה, ד"ר אורי מלר.

04/03/2017 | 21:42 | מאת: יניב

שלום רב. אני סובל מהעניים מעל ל 20 שנה. עברתי אין ספור בדיקות ואף רופא לא קבע בצורה חד משמעית אם יש לי לנטיקונוס או קראטוקונוס. בשנים האחרונות הכיוון הוא לנטיקונוס אשמח להמלצה לרופא מומחה לתחום וכן גם לאופטימטריסט. אני מרכיב עדשות מגע וזקוק לחדשות. וכן, אני רוצה מאוד למצוא דרך להוריד אותן. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי הרב אני לא נוהג להמליץ על רופא או אופטומטריסט. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

שלום רב, לצערי הרב אני לא נוהג להמליץ על רופא או אופטומטריסט. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

02/03/2017 | 12:28 | מאת: תמר

היי אני תמר, בת 27. יש לי 2 שאלות: המספרים שלי כיום הינם: ימין: -14.75 עם -2.25 צילינדר שמאל: -16.50 עם -2.75 צילינדר 1. אם אעשה ניתוח לייזר (יש לי קרנית יחסית עבה, לפי בדיקה שעשיתי בגיל 18), לאיזה מספר אוכל להגיע לאחר הניתוח? דרך אחרת לשאול את זה: עד איזה מספר כיום ניתן לבצע לייזר...? 2. אני רוצה לראות בלי משקפיים והבריאות שלי מאוד חשובה לי, אז אני נמנעת מלבצע השתלת עדשה, רק מחשש שזה יפגום בראייתי או במצב העין בעתיד (ויש לי רגישות יתר בכל מקרה, אז גם סינוור, יובש וכו' זה נוראי לי). הייתי רוצה לקבל המלצה למישהו מומחה להתאמת עדשות מגע, כי אני מרכיבה כבר מספר שנים והן לא נוחות לי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במספרים כה גבוהים לא הייתי ממליץ לבצע ניתוח לייזר. הייתי ממתין עד גיל 40 ושוקל החלפת עדשה (לא השתלה בלב אלא החלפת עדשה – כמו בניתוח קטרקט) לגבי המלצה לאופטומטריסט להתאמת עדשות מגע – לא ניתן להמליץ על מישהו ספציפי במסגרת הפורום בברכה ובהצלחה ד"ר אורי מלר

תודה למה החלפת עדשה, אם העין אינה תפתח קטרקט? לפי תשובתך, אני מבינה שגם על השתלת עדשה, כיום, אתה לא ממש ממליץ, לא?

22/02/2017 | 14:54 | מאת: בר

היי, אני חודשיים וחצי לאחר ניתוח prk ועדיין רואה כפילות בראייה (מעין תחושה שהתמונה לכאורה רועדת ואני רואה כיתוב כפול), מרחוק בעיקר. בלילה הכפילות מחמירה עד כדי קושי בנהיגה. האם הנ"ל נורמלי ומדוע זה נגרם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בר שלום רב, ברוב המקרים מדובר ביובש אך בכל מקרה יש צורך בבדיקה של העיניים ולקבוע האם זהו באמת הגורם. ממליץ בהמשך לפנות לרופא המטפל. בברכה, ד,ר אליה לוינגר.

שלום. נגעת עם האצבע בעין בטעות אתמול ( 11 מום אחרי לאסק ) כבר הוציאו עדשה טיפולית לפני שבוע ) ואני מאז רואה מטושטש ביין זו . מה עושים

לקריאה נוספת והעמקה

גל שלום רב, יש לפנות לרופא המטפל במידה ויש עדיין טישטוש בראיה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

19/02/2017 | 14:05 | מאת: נטע

שלום עברתי ניתוח אינטרהלאסיק לפני ארבעה ימים. הראיה מאוד התייצבה כבר 6 שעות לאחר הניתוח, אך עדיין קיימות בעיות של פוקוס שמניחה שיעברו בימים הקרובים. שאלותי הן: 1. משקפי המגן- האם יש צורך ממשי בשימוש בהן כל הזמן כשנמצאים בבית במשך שבוע? גם אם אני לצורך העניין עובדת או לומדת? 2. ניקוי ההפרשות על הריסים- הצטבר המון לכלוך, מה שמונע ממני לצאת מהבית (נראה מאוד לא סטרילי). האם ניתן לנקות? מדובר בעיקר על הריסים העליונים, וזה דבוק ממש חזק כך שמניחה שלא יהיה קל לנקות. 3. איפור באיזור העיניים- מה ההנחיה המדוייקת לגבי חזרה לאיפור וליכולת להסרתו מבלי לפגוע בעיניים? תודה רבה נטע

לקריאה נוספת והעמקה

נטע שלום רב, 1- לא אין צורך ממשי בהם ניתן להרכיב במקומם משקפי שמש רק ביציאה החוצה בבית אין צורך במשקפיים. 2- ממליץ להרתיח מים ולתת להם להתקרר ועם גזה סטרילית לנקות את ההפרשות. 3- שבועיים ללא מסקרה או איי ליינר. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

15/02/2017 | 02:09 | מאת: שלמה

היי צללתי חוד וחצי לאחר ניתוח לאסיק , ולפי מה שהבנתי לא אמורה להיות בעיה. אחרי שלוש צלילות ביומיים ותול כדי שאני שם את הטיפות רענון בעיניים , קמתי בבוקר עם דלקת לחמית ויראלית ( עיניים אדומות והפרשה ירוקה בריסים ובעין) רציתי לדעת האם יש סיכון מסוים ?! והאם ישנם דרכים לזהות כי המתלה בעין נפתח? 3. אני בתאילנד כרגע לכן אין לי דרך ללכת לרופא עיניים מכיוון שאין פה על האי... תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1. אין בעיה לצלול חודש וחצי לאחר הניתוח 2. ברור שדלקת ויראלית היא לא דבר רצוי 3. לא הבנתי את השאלה לגבי תאילנד בברכה, ד"ר אורי מלר

17/02/2017 | 15:34 | מאת: שלמה

השאלה אם יש סיכון לעין אחרי חודש וחצי וקבלת הדלקת ? ואם אצטרך לראות רופא בשבועיים הקרובים בגלל שאני בחול אז הדבר יהיה קשה יותר...? תודה

שלום רב, 1. אין בעיה לצלול חודש וחצי לאחר הניתוח 2. ברור שדלקת ויראלית היא לא דבר רצוי 3. לא הבנתי את השאלה לגבי תאילנד בברכה, ד"ר אורי מלר

שלום לכם. 1.אם שמתי יותר מדי ויגה מוקס בימי ההחלמה האם פוגם בתוצאות ? 2. אני 5 ימים אחרי לאסק וראיה מרחוק לא טובה , טרם הוציאו עדשה טיפולית , האם אמור להשתפר ? ובכמה ?........

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1. לא. 2. בשבוע הראשון הראיה לא טובה בסוג ניתוח זה. כעבור כשבוע מסירים את עדשות המגע הטיפוליות ואז מתחיל השיפור בראיה בברכה, ד"ר אורי מלר

שלום רב, 1. לא. 2. בשבוע הראשון הראיה לא טובה בסוג ניתוח זה. כעבור כשבוע מסירים את עדשות המגע הטיפוליות ואז מתחיל השיפור בראיה בברכה, ד"ר אורי מלר