מה עדיף LASEK או TRANS PRK

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

27/11/2022 | 22:44 | מאת: יצחק

שלום וברכה ממה שהבנתי עולה שהסרת האפיתל בשיטת הלייזר היא אחידה ומתבצעת אצל כולם באותו עובי של 50 מיקרון כלומר פחות מדויק משיטת ההסרה על ידי אלכוהול בדילול של 20 אחוז , לאור זאת אני מאוד מתלבט ומחפש הכרעה מה עדיף ? האם המעלה של TRANS שזה ללא מגע מכני בעין עדיף על פני חוסר דיוק אפשרי ? (לא הגיוני שכל בני האדם שווים בעובי תאי האפיתל ) יש טענה שכביכול מורידים פחות אפיתל בקוטר בשיטת הלייזר מאשר עם האלכוהול , אבל עדיין חוששני שאם וכאשר יתכן מצב של חוסר דיוק בהסרת האפיתל או הסרת יתר ...זהו חמור יותר . אשמח לקבל חוות דעת מומחה . תודה רבה

שלום רב, אין הבדל בין שתי השיטות. התוצאות זהות ומדוייקות באותה מידה. לעיתים במספרים גבוהים או נמוכים מאוד ההעדפה היא ל- LASEK אך זה עשוי להשתנות בין מטופל למטופל, ולפי גישת המנתח בהצלחה, ד"ר אורי מלר

29/11/2022 | 18:35 | מאת: יצחק

תודה אבל במחילה איך אפשר לומר שהתוצאה ב LASEK היא מדויקת בדיוק כמו ב TRANS ? זה הרי הגיוני מאוד שלא כל בני האדם שווים בעובי האפיתל ...? מה גם שפרופסור אבי סלומון אמר לי אישית שהלייזר פחות מדוייק מחמת שהוא מתוכנת לכולם על 50 מיקרון . מאידך גיסא אמרו לי באסותא שבשיטת ה TRANS המנתח רואה אם נשאר אפיתל לאחר הלייזר ובמידה וכן הוא מסיר זאת ידנית בעזרת ספוגית מיוחדת , ומה קורה כשהלייזר מסיר יותר מידי ....? על זה לא היה להם תשובה ... אבל התשובה שלכם ששניהם מדוייקים באותה מידה, לא מתיישבת לי עם השכל הישר והנתונים שהבאתי . אשמח לפירוט במידה ויש .

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה