פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

5120 הודעות
4443 תשובות מומחה

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

03/10/2018 | 22:19 | מאת: איילת

האם לאחר שלושה שבועות מהניתוח מותר להשתמש באיפור עיניים כמו עיפרון שחור, צללית ואייליינר? בנוסף, מתי מותר לשפשף עיניים בלי שום חשש?

שלום רב, כן בהחלט הדבר אפשרי. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

30/09/2018 | 19:41 | מאת: שמיל

אני חודש אחרי ניתוח prk ועדיין קשה לי לקרוא תמרורים , שלטי חוצות, שלטי ערים, תרגום בטלויזיה... מדוע זה כך? די מלחיץ מקווה שישתפר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לקבוע, לעיתים להחלמה סופית דרו זמן נוסף. אם הראיה לא איכותית אני ממליץ מאוד להבדק ע"י הרופא המנתח. רק באמצעות בדיקה ניתן לומר במה מדובר.ש בהצלחהי

14/04/2019 | 18:17 | מאת: שי

היי שמיל רציתי לדעת האם הראייה השתפרה?

בבוקר קם מהמיטה מרגישכאבים בעיניים

שלום רב, תיארת מצב אבל לא בדיוק ברורה לי השאלה והאם ייתן לסייע דרת הפורום. ממה שנשנע, עדיף להיבדק. בהצלחה

30/09/2018 | 11:03 | מאת: א

שלום, אני כשנתיים וחצי לאחר prk. בשבוע האחרון אני מרגישה שהעיניים מאוד מציקות ומגרדות מאוד ואני נאלצת לשפשף המון. יש לי גם הפרשות מהעיניים. מה זה יכול להיות ואיזה טיפול יכול לעזור? יש לי תור לרופא אבל התור עוד הרבה זמן וזה מאוד מציק לי. תודה מראש א

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מדובר בזמן רב אחרי הניתוח. לא סביר קשר לניתוח עצמו. יתכן שמדובר ביובש או דלקת אלרגית. בכל אופן אני ממליץ להיבדק ע"י רופא עיניים באזור המגורים לקבלת אבחנה וטיפול מתאימים

28/09/2018 | 20:03 | מאת: נופר

היי, אמרו לי שאני מתאימה לשתי השיטות אך בגלל שאני אף פעם לא שמתי עדשות מגע וקצת נרתעת עדיף לי לאסק כי בניתוח עצמו אין לי איך להזיק. עכשיו אני קצת נרתעת מההחלמה הארוכה ומזה שאחרי הניתוח אני עם עדשות טיפוליות... האם באמת אני עלולה להזיק בניתוח לאסיק אם אהיה בלחץ? (הכוונה אם אפשר להסתכל בטעות לכיוון הלא נכון, למצמץ וכו׳)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במידה ויש התאמה ללאסיק אין צורך לחשוש מנזק שמא תזוזה במהלך הניתוח בברכה, ד"ר אליה לוינגר

היי, אתמול ביקרתי במרפאה בירושלים ונמצאתי כמתאימה לניתוח אינטראלאסיק. הבעיה היא שכשלושה ימים לאחר מועד הניתוח אני אמורה לנסוע לבית מלון ולשהות כמובן בשמש ובבריכה. באופן עקרוני נאמר לי שאין בעיה להיות בבריכה רק לוודא שלא נכנסים מים לעיניים (נאמר לי שניתן להיכנס עד הצוואר). רציתי לשאול האם באמת אין סכנה בשהות שכזאת בבריכה ובשמש כשלושה ימים לאחר הניתוח או שעדיף לדחות את המועד? תודה רבה! הדר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אפשר כ 3 ימים לצאת לנופש אני לא ממליץ להיכנס למים בשום צורה אפילו לא עד צוואר. אפשר להיות חשוף לשמש עם כמובן הגנה של משקפי שמש ולהיות רק על שפת הבריכה ולא להיכנס אליה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

עברתי לפני כ- 3 שבועות ניתוח לייזר בעיניים בשיטת לאסק ועדיין אני לוקחת לוטמקס 4 פעמים ביום ודמעות , רציתי לדעת אם אני יכולה לקחת כדור בשם "רוטס" נגד נשירת שיער, כתוב עליו שאם לוקחים תרופות מרשם אז צריך להיוועץ עם רופא. הרכיבים בכדור הם ויטמינים לחיזוק השיער . תודה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין מניעה לקחת את הכדור. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

20/09/2018 | 21:29 | מאת: עידית

שלום, עשיתי ניתוח לייזר לפני 3 שנים אצל ד"ר לווינגר בירושלים (את הניתוח הקל ביותר), כאשר המספרים בעין היו 1 ורבע ו1 ושלושתרבע. בשבועות האחרונים מרגישה טשטוש בעין שמאל. האם יכול להיות שהראייה כבר לא מאה אחוז? האם זה ייתכן לאחר זמן כל כך קצר? מה הסיכויים שאכן הראייה שוב נפגמה? כמובן שאלך לבדיקת עיניים אצל רופא, אך עד אז אשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה עידית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לי להעריך בדיוק מה קרה. יתכן יובש יתכן שינוי במספר. רק לאחר בדיקה ניתן יהיה לקבוע. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

שלום, הייתי לפני מספר ימים בבדיקת התאמה אצליכם ונמצאתי מתאימה לשני סוגי הניתוחים. מה שמטריד אותי הוא שבדיקת האופטומטריסט נעשתה ממרחק קצר יחסית מהקיר (להערכתי לכל היותר 3 מטר). המרחק היה כל כך קצר עד שהצלחתי לקרוא את השורה הראשונה ללא משקפיים, ובבדיקות אופטומטריסט שערכתי בעבר (כולל קצת לפני הבדיקה אצליכם) מעולם לא הצלחתי לקרוא את השורה הראשונה והמספר לא השתנה לי כבר שנים רבות. ואכן בבדיקות האופטומטריסט שלכם נמצאו לי מספרים קטנים ברבע עד חצי ממה שיש לי במשקפיים ואני חוששת שזה בגלל המרחק הקצר ממנו נערכה הבדיקה ולא כי פתאום המספר שלי קטן בחודש האחרון. החשש שלי הוא שהניתוח יעשה לפי הבדיקה הזו ואז אני אצא מהניתוח כשעדיין יש לי מספרים קטנים שנותרו עקב מדידה שגויה ממרחק קצר. השאלה שלי היא כיצד אתם קובעים את המספרים הסופיים לניתוח? האם רק על סמך הבדיקה של אותו אופטומטריסט שנעשית באותו חדר עם מרחק קטן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקה נעשית גם עם מראות המכפילות את המרחק כך שבאופן מעשי בדיקת הראיה נערכת במרחק כפול מגודל החדר. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

17/09/2018 | 06:18 | מאת: נאור

שוב פעם מנסה להבין קצת ואשמח אם תענו לי על כל השאלות כדי להבין שוב. בסוף חודש יולי נכנס לי גוף זר לעין לאחר הריפוי נותרה צלקת זעירה בקרנית בגבול העליון של האישון איננה נראית סמיכה אך זה רק על פי הבחנתי במראה, אם אני מסתכל ממש ממש מקרוב במראה אני מבחין בה אין לי מושג אם זה שינה לי את הראייה קיים מצב כזה שזה לא ישפיע על הראייה בכלל בכלל ? או שבאחוזים מאוד נמוכים כן השפיע ? האם לדהייה שלה תהיה השפעה לטובה על הראייה במהלך הזמן או שהמצב ישאר כמו שהוא ? האם יש אפשרות להשתמש בטיפות סטרואידיות גם לאחר שהצלקת התפתחה כבר ? האם קיים סיכוי כלשהו שהיא בכל זאת תעלם עם הזמן ? יש האומרים שיש צלקות שנעלמות לחלוטין עם הזמן דרך אגב אני רואה 6/6 בשתי העיניים ואין דברים חריגים וכרונים בעיניים לאחר בדיקות שחייב לציין לא הכי מקיפות שיש אחת אצל אופטימטריסט, ושתי בדיקות נוספות בכמה מכשירים שונים. אשמח לדעת גם איזו בדיקה עברתי, בנוסף לחדות הראייה, זאת בדיקה שמדפיסה נתונים על דף נייר קטן שהרופא בדק קיים סיכוי שראיתי יותר מ6/6 לפני הגוף זר ? ומה הקשר של סינוור קל לצלקת והאם זה מחייב שסינוור הוא רק מצלקת ? ומה ההבדל בין Haze לעכירות ולצלקת ? אשמח לתשובות סופיות ומדוייקות על סמך הניסיון והמדע והרפואה, ידוע לי שללא בדיקות מקיפות שכוללות את כל סוגי הבדיקות אין לדעת ובמיוחד שכל מקרה לגופו אבל בגלל ה"סתירות" שקיימות באנטרנט אשמח אם תשימו דגש על כל הנושא הזה של גופים זרים וצלקות. ובמיוחד אם תענו ספציפית לשאלות שלי תודה לכם מראש !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, צר לי אך אני לא יכול לענות על השאלות הללו ללא בדיקה זה לא רציני! בברכה, ד"ר אליה לוינגר

21/09/2018 | 08:58 | מאת: נאור

רציתי לדעת באופן כללי כי זה לא הגיוני שכל תגובה סותרת אחת את השניה וכמו שאמרתי כל מקרה לגופו זה ידוע. אבל עדיין.. הרופא רשם לי צלקת זעירה ואחר כך עכירות קטנה.. מה ההבדלים ?!

לפני כחודש עשיתי ניתוח prk. כשבוע לאחר הסרת העדשות התחלתי להרגיש שיפור והתייצבות בראיה והצלחתי לחזור לעבודה (9 שעות מול מחשב). אולם עכשיו, כחודש לאחר הניתוח, אני מרגישה שהראייה מעט הידרדרה. אני רואה מטושטש, הרבה פעמים נדרשת למצמץ או לשפשף את העיניים כדי להתפקס. מדי פעם במהלך היום מרגישה שממש קשה לי לקרוא ולראות והעיניים מתעייפות. בערך אותה ההרגשה שהייתה במהלך ההחלמה אחרי העדשות. אני חוששת שאולי חלה הדרדרות או שמשהו לא תקין. עדיין משתמשת בלוטמקס 3 פעמים ביום לשבוע הקרוב. האם עליי לדאוג? נקבעה ביקורת ל10/10, בעוד שבועיים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עדיין ככל הנראה קיים יובש בעיניים שככל הנראה גורם לתופעות שתארת, אין צורך לדאוג. ממליץ להשלים את הטיפול ולהגיע לביקורת . בברכה, ד"ר אליה לוינגר

16/09/2018 | 08:11 | מאת: אירית

הבת שלי חיילת בת 20 היא מתלוננת שאינה רואה בעין שמאל , היא מרכיבה עדשות עם מס גבוה וגם איתן היא אינה רואה בעין . כשהיינו אצל אופטמיטריסט הוא טען שהיא סובלת מעין עצלה האם במידה וזה נכון יש לזה טיפול בגיל כזה ? במקביל אני קובעת אליך תור למרפאה ברופן פרטי אירית טל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יתכן ואופטומטריסט צודק, אך קשה לקבוע רק על סמך הנתונים שסיפקת. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

15/09/2018 | 23:29 | מאת: בועז

שלום ! אני 18 יום לאחר prk, עדיין לא רואה טוב. עין שמאל רואה טוב לקרוב ולרחוק, עין ימין הייתה רואה טוב כעת ראיה מטושטשת . קושי בעיקר לקרוב אם כי גם לרחוק מטושטש. 1. האם זה נורמלי? 2. מתי הראיה אמורה להתייצב? כרגע הסיטואציה מאוד מתישה. 3. יש לי מיטת היפוך, הופך את הגוף כמו עמידת ראש. האם אני יכול להשתמש בזה לאחר הניתוח או שעדיף להמנע ? (עד כה נמנעתי כדי שלא ייצר לחץ על העיינים..). בתודה והערכה וברכת גמר חתימה טובה, בועז

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נתחיל מהסוף אין בעיה עם מיטת היפוך אם זה מה שאתה רוצה לעשות אחרי הניתוח. שנית סבלנות אתה רק כמה ימים לאחר הניתוח הראיה עוד תשתנה, כמובן לטובה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

13/04/2019 | 12:51 | מאת: שי

שלום בועז תוכל לשתף האם המספר התייצב ?

14/09/2018 | 17:21 | מאת: אביתר

לפני שנה וחצי בערך עברתי prk ממספרים גבוהים יחסית. כיום אני סובל מתופעות של סינוורים והילות שנורא מפריעות לי בעיקר בנהיגה. ביצעתי מיפוי קרנית ונמצא שהוא תקין ושיש בשטחה מרכזית מעולה. במהלך השנה הייתה לי דלקת וירלית שהשפיעה במידה מסויימת על הראייה אך היא חלפה עם הטיפול בfml. האם ניתן לבדוק אם יש עיוותים אופטיים בדרך נוספת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ככל הנראה יש החמרה בסינוורים על רקע של הזיהום הויראלי באדנווירוס. לגבי בדיקות נוספות לעיוות הקרנית ככל הנראה אין אך יש מכשירים אחרים שיכולים לבדוק את איכות הראיה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

14/09/2018 | 09:05 | מאת: אבלון

עשיתי בדיקת התאמה לעיניים בעין ימין יצאתי מתאים בעין השניה בצילומים היה בעיות אז עשו לי עוד כמה בדיקות ואמרו לי שאפשר לעשות prk אבל מיבחנת הסיכון לעיוות קרנית זה כמו האנשים שעושים לאסיק השאלה אם לעשות או שזה מחיד שהעיין יצאה לא טובה קצת בצילומים (אם אני לא טועה זה היה המיפוי של הקרנית הרופא אמר שזה אולי בגלל העדשות מגע ) או שאולי שווה לעשות רק בעין אחת ובעין השנייה להשאר אם 2 ???? תודה אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בלתי אפשרי להעניק יעוץ מקצועי על צילומים והתאמה ללא צפיה בהם ובדיקה מלאה לכן לא אוכל להשיב

13/09/2018 | 22:26 | מאת: ורד

שלום הבן שלי בן 18 עבר בדיקת התאמה ואמרו לו שהוא מתאים. הקרנית עבה. אבל בחצי שנה האחרונה המספר שלו עלה מ 4.5 ל5 . א. האם אפשרי לנתח אם עדיין יש גדילה במספר? ב. ודבר שני הוא מתגייס בערך עוד 3 חודשים האם כדאי לבצע ניתוח 3 חודשים לפני גיוס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב א. אפשר לנתח מבחינה טכנית אבל אם ישנה עליה במספר יש לשקול האם זו אכן עליה ואז להמתין להתייצבות או אין מדובר בעליה משמעותית ואז אין בעיה. ב. אין מניעה לנתח לפני הגיוס

12/09/2018 | 19:49 | מאת: יונית

שלום. חליתי בדלקת וירלית מסוג אדנו וירוס לפני כחצי שנה ומאז אני מרגישה אי נוחות בעיניים ובראייה עצמה. כשאני מממצמת אני מרגישה כאילו הכל זז איתי יחד, דבר לא נעים בכלל. בהתחלה חשבתי זה מיובש אבל זה קורה גם עם הזלפת טיפות מלאכותיות. בנוסף סובלת מסינוורים. טופלתי בסטרואידים אך שוב מטופלת בהם עקב חזרתם לקרנית. מה ניתן לעשות בעניין התחושה בעיניים ? זה נורא מפריע לי. 

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כעיקרון יש צורך בבדיקה. כמו כן בחלק מהמקרים טיפול לייזר יכול להסיר את התסנינים בקרנית.

10/09/2018 | 17:30 | מאת: איילת

שלום לפני שנתיים לערך סבלתי מדלקת בעיניים ומכתמים שהפריעו לראייה, טופלתי ב fml. חייבת לציין שהעין שממנה התחילה הדלקת לא נינוחה עד היום, ראייה 6/10 ועם תיקון משקפיים 6/7.5 ואף לפעמים כשהעין עייפה יש כפל ראייה שחולף וחוזר, בנוסף מרגישה סינוורים ואי נוחות בנהיגה. האם לאחר דלקת וירלית יכולה להיווצר פזילה? מה ניתן לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דלקת ויראלית לא יכולה לגרום לפזילה. ישנו סיכוי שהיתה פזילה או פזילה סמויה בגיל הילדות שכעת באה לידי ביטוי אם יש ספק הייתי ממליץ להיבדק ע״י מומחה לילדים ופזילה בשילוב בדיקה אורטופטית. בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

08/09/2018 | 13:13 | מאת: יוני

היי אני אחרי שנה לאחר prk. בביקורת האחרונה הרופא ציין שיש נקודת פיגמנטציה במרכז הקרנית שהופיעה לאחר דלקת וירלית מלפני כמה חודשים. לטענתו הוא אומר שזה יתבהר עם הזמן אך הדבר מציק לי ביום יום וגם אני סובל מסינוורים בלילה. האם יש אלטרנטיבה לפתרון הבעיה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לומר ללא בדיקה. בקרנית לא יכולה להיות פיגמנטציה. אבל יכולה להיות עכירות שיכולה להופיע לאחר דלקות מסויימות אבל לרוב זה חולף בשלב כלשהו. בכל אופן לא בטוח שזה קשור לתלונות על סינוור אבל גם לא ניתן לקבוע שלא. בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

06/09/2018 | 00:57 | מאת: בועז

שלום ותודה מראש ! אני 8 ימים לאחר ניתוח prk בשתי העיניים. 1. האם מותר/נכון להשתמש בנטורל טירס פריי יותר מ4 פעמים ביום(עפ דף ההנחיות) ? לדוגמא 12 פעמים ? מרגיש שזה מאוד מקל ועוזר. 2. עין שמאל מטושטשת בראיה לקרוב, קצת יותר חלשה בראיה לרחוק ועם מעט ראיה חלבית והילות. זה נורמאלי ? דורש התייחסות או טיפול מיוחד ? נתונים: לפני הניתוח -1.25 , עם חצי צילינדר. בביקורת ביום ה5 נאמר שהניתוח הצליח והכל ניראה תקין.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב 1. כן, אין בעיה 2. כן, זה נורמלי. עם הזמן זה יסתדר שנה טובה!

04/09/2018 | 20:04 | מאת: נאור

רציתי לדעת האם ניתן להסיר צלקת מהקרנית ? מדובר בצלקת בגודל של השפיץ של המחט שזה אומר על פי הרופאים שזה ממש משהו זעיר (למרות שאני במראה מבחין בה כמשהו קצת יותר גדול) אך מדובר כמעט ובדיוק במרכז הקרנית ממש כמעט מול האישון אני אישית רואה 6/6 אך רק על סמך הבדיקות ראייה. ואני כמעט בטוח שהייתי רואה קצת יותר טוב, ובכל זאת אני רוצה להחזיר את הראייה למצב הקודם לגבי בדיקות - לא עשיתי מיפוי קרנית נבדקתי בבדיקות רגילות, במספר בודד של מכשירים שונים (אך ללא הרחבת אישונים) דרך אגב קיימת לי כבר צלקת נוספת ישנה באותה עין, וכולי אמונה שאם אסיר אחת מהם ואם אפשר את שניהם אז הראייה שלי תהיה יותר טובה לא? אשמח לתשובות דחופות, דרך אגב זה בעקבות חדירת גוף זר שוב, שלא הורגש באותו רגע כניסתו, בדיוק כמו הפעם הקודמת. ואני מקווה שאפשר להעניק לקרנית את שקיפותה המלאה מבלי לפגוע בראייה אני צודק ? דרך אגב קצת קשה לי לקבל את התשובה שאין צורך לשום טיפול בגלל שהראייה היא 6/6 כי למיטב הבנתי יש עוד המון פרמטרים שנמדדים לראייה ולא רק בדיקת ראייה בחדר סגור עם מספרים. יש תקווה כלשהי או שאצטרך להתאכזב מעולם הרפואה בשנת 2018 ולחיות עם הנזקים המזערים האלה כל חיי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית יש צורך במספר בדיקות נוספות על מנת לבדוק את מצב הקרנית. אני חושב שרק לאחר בדיקה מדוקדקת ניתן לקבוע איך ניתן לשפר את איכות הראיה. חשוב לזכור מצד שני שעדיין גם בשנת 2018 היכולות שלנו מוגבלות. מי שלא זוכר זאת יכול לגרום לעיתים לנזק.

06/09/2018 | 08:46 | מאת: נאור

אליה הנכבד, הראייה שלי בסדר אבל כולי אמונה שאם יהיה ניתן להסיר את הצלקות מבלי צורך להרכיב עדשות מגע קשות כל חיי אז אוכל לחזור למיטבי אם מדובר בצלקות קטנות של ממש אין אפשרות להסיר אותם מבלי לפגוע במשהו אחר בראייה ? אשמח לקצת פרטים יותר מדוייקים כמו למשל איזה דרכי טיפול קיימים? ועוד.. תודה !

04/09/2018 | 19:42 | מאת: בנימין

היי אני עשיתי ניתוח בעיניים-ירושלים ביום חמישי האחרון בשיטת trans prk w.f היום בבוקר הייתי בביקורת כדי שיסירו את העדשה הטיפולית ומאז שיצאתי משם כאילו הכל נעלם. עד אז ראיתי שיפור ניכר בראייה וזה החזיר אותה אחורה. כמו שהייתי לפני רואה ללא משקפיים. האם זה שכיח/אמור להיות? הראייה אמורה כן להתייצב כרגע? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
05/09/2018 | 11:14 | מאת: ליאור

היי בנימין, אני גם מתעניין בניתוח prk, תוכל לעדכן האם המצב השתפר מאתמול? איזה מספר היה לך לפני הניתוח? האם כשאתה שם עכשיו את המשקפיים של לפני הניתוח אתה רואה בהם טוב? תודה

שלום רב, הדבר שכיח, בדרך כלל פני השטח של הקרנית לא אחידים ולכן יש ירידה בראיה. סבלנות עם הזמן יהיה שיפור.

04/09/2018 | 16:05 | מאת: אירית

התעניינתי לגבי לייזר להסרת משקפיים והומלץ לי שיטת prk. הבנתי שהסיבוך החריף ביותר הוא זיהום והוסבר שאם מתרחש זיהום אז הוא קורה רק כשעדשות הטיפוליות בתוך העין. אם יש זיהום לאחר חודש לדוגמא זה הופך את הזיהום לפחות חמור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דרגת הזיהום לא משתנה אם הוא מופיע מיד לאחר הניתוח או לאחר מכן.

03/09/2018 | 20:53 | מאת: ליאת

לפני כשבוע עברתי prk. אתמול הוצאו עדשות טיפוליות והרופא אמר להמשיך עוד כשלושה ימים עם אנטיביוטיקה (ויגמוקס) 3 פעמים ביום. האם זה הגיוני להפסיק אנטיביוטיקה 3 ימים לאחר הוצאת עדשות טיפוליות? או שאולי הבנתי לא נכון...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. בהחלט אין בעיה להפסיק את הטיפול. הבנת נכון.

02/09/2018 | 10:21 | מאת: אריק

שלום רב, אני כשבועיים לאחר ניתוח prk ושמתי לב שמרגע הוצאת העדשות ביום הרביעי לאחר הניתוח הראייה בשעתיים-שלוש ראשונות לאחר שאני מתעורר הראייה מטושטשת ופחות טובה ורק לקראת הצהריים כבר נכנס לפוקוס פחות או יותר טוב,רציתי לדעת מה יכולות ליהיות הסיבות לכך. תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני כשבועיים לאחר ניתוח prk ושמתי לב שמרגע הוצאת העדשות ביום הרביעי לאחר הניתוח הראייה בשעתיים-שלוש ראשונות לאחר שאני מתעורר הראייה מטושטשת ופחות טובה ורק לקראת הצהריים כבר נכנס לפוקוס פחות או יותר טוב,רציתי לדעת מה יכולות ליהיות הסיבות לכך. תודה רבה מראש.

31/08/2018 | 17:41 | מאת: נעמה

שלום, הייתי בבדיקת התאמה לניתוח לייזר וצויין שקוטרי האישונים שלי הם 7.2 ו-6.9. מקריאת מאמרים באינטרנט הבנתי שיש קשר בין קוטר האישונים לבין הסיכוי לסבול מהילות וסינוורים לאחר ניתוח לייזר. המספר שלי במשקפיים הוא -2.75 האם קוטר האישון שלי מהווה בעיה לניתוח? האם יש לי יותר סיכוי לסבול מהילות וסינוורים? תודה, נעמה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יתכן ובאישונים רחבים יש סיכוי מוגבר לאחר הניתוח לסינוורים והילות אך מצד שני ניתן במידת הצורך להגדיל את קוטר הטיפול ועל ידי כך להקטין את הסיכוי לסינוורים והילות.

03/09/2018 | 12:26 | מאת: נעמה

תודה על התשובה. האם כשהקוטר הטיפולי הנדרש הוא גדול, עדיף לבחור בשיטת prk על פני הלאסיק? כי על פי ההגיון שלי, קוטר טיפולי גדול בניתוח לאסיק ידרוש יצירת מתלה עמוק יותר, ולכן חלק גדול יותר מהקרנית יהיה ״חלש״ יותר לאחר הניתוח. תודה, נעמה

31/08/2018 | 15:35 | מאת: חן

שלום, לפני שנה וחצי כמעט עברתי prk עם מספרים של -8.5 , כארבעה חודשים לאחר מכן התפתח haze מרכזי בקרניות. טופלתי בסטרואידים תקופה ארוכה והעכירות מעט פחתה. כיום בבדיקה יש haze בדרגה עדינה אך עדיין מרגיש באי נוחות, סינוורים, הילות ולפעמים כפל ראייה. בנוסף סובל מיובש בעיניים ומטופל ב RESTASIS. חדות ראייה 6/6 בימין ו 6/7.5 בשמאל. מהתייעצויות עם רופאים שונים שאלתי מה ניתן לעשות ניתוח חוזר לשיוף העכירויות ואחרים טוענים כי העכירות תעבור מעצמה עם הזמן ותתבהר ושכדאי להתאזר בסבלנות ולא להסתכן. מה ניתן לעשות לדעתכם? מיואש מאוד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מאחר וחדות הראיה טובה נראה שיש מקום לחכות. ברוב המקרים יש שיפור העכירות.

בת 22, עשיתי ניתוח אינטרלאסיק בשתי העיניים לפני כחודש, מתי בערך הראיה אמורה להתייצב? כי כרגע חדות הראיה משתנה בין שתי העיניים, כשרוב הזמן הראיה בעין שמאל פחות טובה מעין ימין.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השינויים בראיה ככל הנראה על רקע יובש. לעיתים היובש חולף עד 3 חודשים מהניתוח. ממליץ הרבה תחליפי דמעות ומעקב הרופא המטפל.

לפני כשבוע עברתי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת EBK של אמריקן לייזר, ואין ספק שיש לי שיפור בחדות הראיה לבינתיים אבל אני אני מרגיש שאין לי פוקוס בעיניים, וכדי שהעין תתפקס על משהו אני מרגיש שאני מאמץ את העיניים וכל זה גורם לי לפזילה, חשוב להגיד שעברתי לפני כמה שנים ניתוח לתיקון פזילה, אבל כל הזמן שהייתי שם אחרי זה משקפיים הפזילה הייתה מתבלטת ומורגשת, מה שלא היה קורה אם לא הייתי שם משקפיים, יכול להיות שאני ישאר תקוע עכשיו עם פזילה, או שיש בשורות טובות יותר ויש מצב שזה בגלל שהעין מתאמצת ואחרי כמה שבועות העיניים יהיו חזקות ולא תהיה פזילה מאחר והעיניים לא ירגישו קושי ? אני לא כל כך מבין בזה אבל שמעתי שפזילה קשורה לשרירים של העיניים, אז אמרתי אולי בגלל שהם אחרי ניתוח וחלשות זה מה שקורה שהשרירים חלשים. עוד משהו, ד"ר מצליח שאצלו עברתי את הניתוח אמר שאני כבר יכול להיות במחשב ובטלוויזיה חופשי ללא הגבלה, השאלה אם להקשיב או שמומלץ בכל זאת להגביל את עצמי לזמן מסויים ביום ? אשמח לכמה טיפים ועצות להתנהגות לאחר הניתוח כי ממש חשוב לי שהתוצאה הסופית תהיה טובה ואני יהיה מרוצה ואני ירגיש שאין פזילה והתאמצות בעיניים ודברים כאלה. תודה רבה על המענה :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שבוע הוא לא זמן מספיק על מנת לדבר על תוצאה סופית ולכן יש להמתין בסבלנות. פזילה היא לא ממצא תקין, ואם יש ספק, יש לחזור לרופא המנתח לבדיקה. בברכה, ד"ר אורי מלר

26/08/2018 | 16:43 | מאת: אנה

בעין שמאל לאחר ניתוח PRK ראייה מטושטשת,מעוותת , וחוסר באור בעין לעומת השניה שרואה תקין. ללא שיפור לאורך הימים שעוברים.לציין שבעין הבעייתית היה צילינדר של 0.75 לעומת 0.25 העין שרואה תקין. תובנות? אשמח לתשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה מאוד לייעץ כך ללא בדיקה. צריך לבדוק ולראות האם יש בעיה וזה צריך להתבצע בבדיקה+ צילומים. בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

14/04/2019 | 18:19 | מאת: שי

היי תוכל לשתף האם הראייה השתפרה?

24/08/2018 | 14:01 | מאת: לקראת ניתוח

שלום רב ! אני מתוכנן לבצע ניתוח prk. המספר שלי 1.25 , 1.5 עם רבע צילינדר. כיום עם עדשות (יומיות) לא נוח לי לקרוא, מרגיש מעט טשטוש. ללא עדשות יכול בנוחות לקרוא יותר מ10 שעות ביום בנוחות. אני בן 33 , בריא. שאלתי האם לאחר הניתוח ארגיש טשטוש בראייה לקרוב כמו עם העדשות ??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יתכן ויובש הוא הגורם לטישטוש בראיה. ממליץ לנסות ולקרוא עם משקפיים ולבצע בהמשך בדיקת התאמה.

26/08/2018 | 16:42 | מאת: לקראת ניתוח

ביצעתי בדיקת הכנה לניתוח, לא נאמר שם דבר בנושא. עם משקפיים אין לי בעיה לקרוא(אם כי יותר נוח ללא משקפים) רק עם העדשות חש אי נוחות מעיקה.

23/08/2018 | 19:09 | מאת: צילה

הייתי היום בבדיקת התאמה להסרת משקפיים. נמצאתי מתאימה והוצע לי להשאיר בעין הפחות חזקה שלי מספר קטן כדי להקל על הקריאה (אני בת 47 וקשה לי בקריאה מקרוב). אני לא כל כך אוהבת את הרעיון ומעוניינת לשמוע חוות דעת של מטופלים שעברו את התהליך. אני מבינה ש-98% מהמקרים כמו שלי מנותחים כך אך שמעתי מכמה מקורות על חוסר נוחות. איך אפשר לקבל חוות דעת של מטופלים שבחרו בדרך אחרת?

לקריאה נוספת והעמקה
23/08/2018 | 23:03 | מאת: מישהו

שלום צילה, שאלת שאלה טובה, אבל לדעתי שאלת אותה בפורום הלא נכון. כפי שאת רואה מהתשובות של הרופאים בפורום זה, מכון עיניים מאוד בעד שיטת המונוויז׳ן ולא סביר שמי מהרופאים פה יתן לך חוות דעת אובייקטיבית על השיטה. אם שמעת ממקורות אחרים על חוסר נוחות, אז כנראה שיש דברים בגו. בכל מקרה, את יכולה לבקש מהמכון שאליו הלכת לייעוץ, שמות ומספרי טלפון של פציינטים שלהם שעברו את התהליך. משיטוט קצר בפורומים של ניתוחי לייזר, מצאתי מספר רופאים שמתנגדים לשיטה. נסי לחקור עוד על העניין ותעשי רק מה שמרגיש לך נכון.

שלום רב, ללא בדיקה וממצאי הבדיקה לא ניתן לייעץ מונוויזין הוא פתרון מעולה לחלק מהאנשים אבל הכל תלוי בנתוני הבדיקה. בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

שלום, אני בן 30, בעל קוצר ראייה. אני מאוד רוצה לעבור ניתוח לייזר בעיניים, אבל קראתי שחייבים מלווה לניתוח. העניין הוא שאין לי מלווה. ההורים שלי גרים רחוק ואין לי חברים שילוו אותי לניתוח. האם יש פתרון לנושא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אני מתנצל אבל אין לי פתרונות ליווי. צריך לגייס מישהו שיבוא איתך, אין ברירה. בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

היי, לפני 11 שנים עשיתי בדיקה אצלכם ואמרו לי שאני לא מתאים. מאחר ועבר הרבה שנים מאז, יש סיכוי שזה ישתנה אם יעשה זאת כיום? נ.ב זה נשמע מוזר אבל בזמנו אמרו לי שיש לי בליטה בעין בצורת פרפר. נשבע לכם שחשבתי שמסתלבטים עליי :)

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקות ההתאמה רציניות ויסודיות ואני לא סבור שמישהו ״מסטלבט״ עליך. מבנה כפי שציינת יכול להעיד על מחלת קרנית הקרויה קרטוקונוס ואין לבצע לייזר במקרה זה. לכן אני לא רואה הצדקה לבדיקה נוספת. חבל על הזמן שלך וגם שלנו. בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

20/08/2018 | 12:14 | מאת: אסתר

אחי עשה בדיקת התאמה לניתוח לייזר בעיניים ונמצא מתאים לניתוח עם חיתוך בקרנית. אני הבנתי שיש יתרון לניתוח עם חיתוך מבחינת זמן החלמה עכשיו אם שמים את היתרון הזה בצד האם יש יתרונות נוספים לחיתוך על פני הניתוח של שיוף הקרנית? כי הבנתי שיכולים להיות השלכות שליליות של ניתוח החיתוך מה שבשיוף לא קורה וזה יוצא מדויק יותר בשיוף. אשמח לשמוע את דעת הרופא בעניין

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התוצאה הסופית ורמת הדיוק בשתי השיטות דומה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

15/08/2018 | 19:54 | מאת: אלירן

שלום רב, ביצעתי ניתוח לאבק לפני חודש ושבוע ובעין אחת אני רואה כפול (גם מקרוב אני לא רואה חד באותה העין) הייתי בביקורת ונאמר לי שאין לי בעיה וההחלמה פשוט ארוכה. רציתי לשאול אם הדבר הגיוני שאני עדיין לא רואה חד גם מקרוב באותה העין ? הבחנתי בראיה כשבועיים לאחר הניתוח ומאז לא היה שיפור.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הבדיקה היתה תקינה כנראה שאין ממצא המסביר את מה שאתה חש ואני לא סבור שיש מקום לדאגה. אמנם עבר חודש מהניתוח אבל אני ממליץ להמתין להחלמה סופית. כמו כן אני ממליץ לא להשוות בין העיניים. כל עין עשויה להחלים באופן מעט שונה בהצלחה.

14/04/2019 | 18:20 | מאת: שי

היי אלירן אשמח אם תוכל לשתף האם הראייה השתפרה?

04/08/2018 | 16:08 | מאת: יואב

שלום רב. אני בן 45 . אמור לעבור ניתוח בעין שמאל בלבד (עין ימין 6/6). הומלץ לי ניתוח זילאסיק ומונוויז'ן. כמה זמן בד"כ לוקח להסתגל למונוויז'ן בדגש על ראיה לקרוב? תודה

05/08/2018 | 16:12 | מאת: שלום רב

אצל רוב האנשים, הסתגלות למונוויזיין אורכת עד חודש. בחלק קטן מאוד יותר מכך

23/08/2018 | 18:47 | מאת: צילה

אני אשמח לשמוע מאנשים שעברו את המונוויז'ן ומאנשים שבחרו לחדד את הראייה בשתי העיניים באופן שווה. אחרי שנה, שנתיים או עשר, אולי יותר נוח להתרגל למשקפי קריאה?

29/07/2018 | 18:25 | מאת: אלי

שלום רב ביצעתי ניתוח lasek wf לפני עשבוניים וחצי כרגע בעין אחת אני רואה מטושטש גם מקרוב האם הדבר נורמלי וזה עתיד להשתפר ? או שעדיף לפנות למנתח ולהקדים את הביקורת המתוכננת לסוף אוגוסט?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. למרות שעברו שבועיים בשיטה זו זמן ההחלמה בדרך כלל ארוך יותר. אם אין שיפור בהמשך ועל מנת להיות רגוע אפשר להקדים את הביקורת.

26/07/2018 | 12:20 | מאת: סופי

שלום, ברצוני לעבור ניתוח להסרת משקפיים. נבדקתי במכון בו הומלץ על הסרת עדשות 24 שעות לפני ניתוח, ואילו הרופא שאמור לנתח אמר שבוע שבועיים לפני? מה ההמלצה הכללית? מבולבלת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני מציע ללכת לפי המלצות הרופא המנתח. בהצלחה

10/07/2018 | 22:32 | מאת: טל

שלום ד"ר. עברתי לפני 7 שנים ניתוח P.R.K ונשאר לי צילינדר בסביבות 1.75 - בכל עין. בלילה קשה לי מאוד לתפקד בנהיגה ועשיתי לי משקפיים לנהיגה בלילה. רופא העיניים בקופה אמר לי שכדאי לנסות 3 חודשים לשים טיפות בשם אלפאגן ולראות אם זה עוזר לי בלילה. ובכן זה מאוד עוזר ושיפר את הראייה שלי בלילה כך שאיני צריך משקפיים לנהיגה בלילה. השאלה, מה הלאה? האם אצטרך כל יום לשים טיפה או שמדובר על טיפול קצוב בלבד של 3 חודשים / 6 חודשים "שמסדר" את החדות בלילה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אפקט הטיפות על הראיה נמשך כל עוד הן נלקחות. ככל הנראה עם הפסקת הטיפות האפקט שלהן יפסק.

04/07/2018 | 10:56 | מאת: יפעת

לפני 9 שנים עשיתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים. לאחרונה לא רואה היטב מקרוב. בבדיקה: המספר עלה קצת וראו קצת קטרקט. האם תיקון ניתוח שוב בלייזר יכולים גם לנתח את בעיית הקטרקט באותו זמן? האם סריגה ממושכת עלולה לגרום לעלייה במספר?? אני בת 63. תודה על המענה שאקבל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במידה ויש כבר קטרקט, אין הרבה הגיון לליטוש נוסף בלייזר. אם הדבר מפריע ניתן לשקול ניתוח קטרקט. לגבי הקריאה, יש להתאים משקפי קריאה. בחלק מניתוחי הקטרקט ניתן לבחור בעדשות מולטיפוקאליות תוך עיניות להקטנת התלות במשקפיים בהצלחה

26/06/2018 | 12:20 | מאת: יובל

היי, לפני כ 5 ימים עשיתי לייזר בשיטת לאסיק מהר מאוד הראייה היית טובה יחסית לא היו כאבים ולא בעיות , אבל כרגע המצב שלי שאני רואה בעין שמואל בצורה מאוד חדה וברורה ובעין ימין מטושטש (לא כמו שהיה קודם היה לי 3.5) אבל לא קרוב למה שיש בעין שמואל.. יש ממה לדאוג ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לקבוע כך סתם. יש ליצור קשר עם מכון הלייזר ולהיוועץ עימו. בהצלחה

היי(: אני עושה את הניתוח הקשה יותר להסרת משקפיים בלייזר, רציתי לשאול האם אפשרי לטוס למזרח חודשיים לאחר הניתוח? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. מעט גבולי הדבר תלוי כמה מתקנים

24/06/2018 | 17:47 | מאת: אלונה

אני בת 55 ועדיתי בדיקות להסרת משקפים לאחר הבדיקות הרופא הציע לי לעשות בעין אחת ניתוח ככה שגם אראה טוב וגם אקרא טוב האם זה נכון? ברצוני לציין שבשתי העניים המספר 1.75 ניסיתי להוריד עדשה מהמשקף וזה לא טוב מה לעשות? אני קוראת בלי משקפים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מונוויזיין זו שיטה בה עין אחת מכוונת למרחק והשניה לקרוב ברוב המקרים זה נותן פתרון מצויין אני מציע להשאיר את ההחלטה לאחר דיון עם מנתח

שלום דר .ברצוני לשאול שאלה חשובה .עברתי את הבדיקה של ההתאמה לניתוח לייזר ואושרו לי שני השיטות הידועות PRK וZ LASIC לאחר שצויין כי אני מתאים ויש לי קרנית עבה 5.50 הרופא אמר לי אתה יכול לבחור את שניהם .ואני דיי מבולבל מה לבחור לניתוח . רק לציין כי אין לי כל בעיה כספית אני בן 25 ואין לי היסטוריה של מחלות במשפחה ורציתי לשאול אותך דר אם הייתה אתה במצב הזה שאתה יכול את שני הניתוחים לעבור איזה ניתוח הייתה עובר .... PRK או Z LASIC .בבקשה בבקשה תענה לי אל השאלה בכנות זה חשוב לי מאוד תודהה דר .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, את ההחלטה רק אתה צריך לעשות לאחר דיון עם הרופא המנתח. במידה ושתי האפשרויות הן על הפרק, אתה הוא המחליט ולא ניתן לקבוע במקומך. בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

19/06/2018 | 21:29 | מאת: ענבר שלי

שלום לכולם, אני 4 שנים (כמעט) אחרי ניתוח prk להסרת משקפיים בלייזר.. אני מעל שנתיים בתפקיד שדורש ממני שעות מחשב ממושכות ואימוץ העיניים (תפקיד בתחום רישום רפואי) מחודש אוגוסט שעבר החלה לי תופעה של יובש בעיניים... ניסיתי את כל סוגי התחליפים האפשריים... אך ללא הטבה. פניתי לכל רופאי העיניים האפשריים עד שהגעתי לרופא מומחה. הייתי אצלו בתחילת החודש והוא הכניס לי פלגים בעיניים בתקווה שזה יועיל ... אני עדיין עם יובש מטורף משתמשת בהילו ג׳ל כל שעתיים היום הייתי בבדיקה ראייה במכון להסרת משקפיים שנותחתי.. הרופאה מסרה שבעין שמאל אני רואה 100 אחוז.. ובימין 75 אחוז. זה לא שאני לא רואה בכלל אלא הראייה שלי פחות חדה וממוקדת כשהיה לאחר הניתוח. בנוסף אני סובלת מפזילה בעין או בשניהם (לא זוכרת בדיוק) שהחלטתי לא לנתח. ומנקודה שחורה בראייה שזזה איתי (רופא עיניים בקהילה אמר שזה כלום אבל צריך לבדוק פעם בשנה חצי שנה) בנוסף הייתי בבדיקה אצל אופטומטריסט לרישיון ובבדיקה של כפל ראייה היא טענה ששגיתי ושאני לא אמורה לראות פעמיים את אותו האובייקט. מבחינת טיפול יש לי בסוף החודש סיטי ארובות עיניים עם חומר ניגוד ובדיקת מומחה דמעות בעוד חודש פלוס מינוס השאלה שלי האם יש כרגע מה עוד לעשות בכדי להיטיב עם היובש? זה פשוט כבר לא נורמלי... ומבחינת העבודה האם אני צריכה לשנות את אופי העבודה שלי ? מעבר לכך , היתכן שהמספר ירד בצורה דרסטית עד כדי שאני רואה מטושטש בעין אחת ? מה עליי לעשות ? הרופאה במכון להסרת משקפיים לייזר קבעה לי תור לעוד 4 חודשים....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. ראשית נראה שכרגע יש צורך להשלים את הבירור עד סופו. כנראה שגם העבודה מול המחשב משפיעה. אפשר לשקול הפסקות קצרות יזומות על מנת להקל מעט על היובש. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

18/06/2018 | 22:25 | מאת: עופר שורץ

לרופא הפורום שלום רב, אני בן 33 ולפני 6 שנים עברתי ניתוח PRK להסרת משקפיים. נשארה לי יתרה בעין אחת: צילינדר 1.5 - מספר: 0.5 - אינני רוצה לעבור ניתוח תיקון אך המצב מפריע לי. פרופסור מומחה המליץ על שימוש בטיפות ברימונידין משך 3 חודשים טיפה אחת בערב (לחץ תוך-עיני תקין וללא גלאוקומה). בהנחה ואכן הטיפות "יעשו את העבודה" וישפרו את הראייה האם אזדקק להשתמש בהם יום יום לכל החיים או שמדובר בתקופת טיפול קצובה ואז מתקבלת יציבות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הטיפות הללו עשויות בחלק מהמקרים לתקן מספר קטן כל עוד הן בשימוש כך שלא מדובר במשהו פרמננטי. בברכה, ד"ר אורי מלר.

17/06/2018 | 16:04 | מאת: חמי

שלום רב אני מרכיב משקפיים עם 19- , וצילינדר של 2.5 בכל עיין מעוניין לדעת האם ניתן להגיע בהשתלת עדשה לראייה ללא משקפים כמו כן מה העלות של הליך כזה והאם יש השתתפות של קופות החולים אציין כי אין לי מחלות עניים או רגישות כל שהי , בנוסף אשמח לדעת כמה השתלות בוצעו ומה האמינות של ניתוח זה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כעיקרון ניתן לתקן מספר שכזה ולהשאר ללא משקפיים. בכל מקרה יש צורך בבדיקת התאמה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

13/06/2018 | 10:11 | מאת: שמרית

שלום. לפני כ3 חודשים עברתי ניתוח אינטראלאסיק בעניים. אני סובלת מיצמוץ נוראי ותחושת כאב ועייפות בעניים במהלך כל היום. זה נורמאלי??? החליפו לי כבר פעמים טיפות ליובש והיום משתמשת בhylo comod ביום ובלילה בsystane ג'ל. מבחינת ראייה רואה מצויין. מה עושים? זה יעבור? תחושה נוראית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מירב הסיכויים שמדובר ביובש, והוא אמור לחלוף בתקופה הקרובה, בינתיים הייתי מנסה לזלף מספר פעמים ביום את ההילוקומוד וג'ל בערב אם זה לא יעזור, הייתי מנסה להחליף לסוג טיפות אחר או להיבדק שוב. אל דאגה, זה אמור להסתדר. בברכה, ד"ר אורי מלר.

09/06/2018 | 15:31 | מאת: שירן

שלום רב, לפני 6 ימים עברתי ניתוח לייזר בשיטת prk. אתמול בבוקר קמתי עם הפרשה צהובה על העין וגם היום. ניקיתי אותה בהתחלה העין הייתה אדומה אך לאחר שעה בערך הכל עבר (לא כואבת ולא אדומה) אבל אני חוששת שלא מתחילה דלקת. האם זה טבעי ? בנוסף, הראיה עדיין לא חדה ואני טיפה מטושטשת מתי זה אמור לעבור? אציין שמחר אלך לבדיקת מעקב אצל הרופא אך האם משהו נראה חריג וכדאי שאפנה אליו כבר היום? תודה רבה. שירן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. מעט הפרשה לאחר הניתוח וכאשר אין כאב או אודם נשמע בסדר גמור. אם יש החמרה ממליץ על בדיקת רופא. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.