פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

4950 הודעות
4272 תשובות מומחה

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

03/10/2016 | 18:40 | מאת: רמי

לדר שלום, רציתי לשאול אם קרינת אינפרא אדום משלט של טלוויזיה יכולה להזיק לעין (לעין / לרשתית / לנוזל בתוך העין / עצבים וכו), מדובר על מצב בו השלט הופעל *מטווח אפס* וישירות לתוך העין, כלומר לא מהצד כך שמרבית האנרגיה נספגה פנימה. (זה קרה בטעות, הסתובבתי לזוגתי שבאותו רגע כיבתה את המכשיר) אציין שיש תחושה מוזרה בעין בשעה וחצי שעתיים שאחרי, מעין אי נוחות שכזו בתוך העין אך מעבר לכך איני יודע להגיד אם אני חש בסימפטום נוסף. האם הדבר עשה נזק לעין/לראיה? האם זה נזק פרמננטי ? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

רמי שלום, לא סביר שנגרם נזק. אם הראיה טובה הייתי שוכח מהעניין. אם התפתח ליקוי ראיה יש להבדק. בברכה, ד"ר אורי מלר

בני עבר ניתוח לפני 4 ימים ומאתמול בכל פעם ששמים את הטיפות שורף לו מאד בעיניים (כמעט עד בכי). דיברנו עם האחות התורנית (הפרופ בחול) שאמרה להוסיף טיפות לדמעות לפני כל טיפות אבל גם הן שורפות. האם זה בסדר? כמו כן מסביב לעין ובריסים הצטבר לכלוך - מתי ניתן לנקות? תודה וחג שמח!

לקריאה נוספת והעמקה

רונית שלום, כן, דמעות מלאכותיות עשויות לסייע רבות. אין מדובר בלכלוך אלא בהפרשות טבעיות ככל הנראה. לציין שהפורום לא נועד לשמש תחליף לבדיקת רופא ולכן אם יש משהו חריג יש להבדק. בברכה, ד"ר אורי מלר

27/09/2016 | 19:51 | מאת: דניאל גילקרוב

יש לי זיפים מה הסיבה שצריך להתגלח לפני הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. מכיוון שלמשך מספר ימים ימים אסור להרטיב את הפנים. תודה, ד"ר אליה לוינגר

25/09/2016 | 01:45 | מאת: טל ג

שלום, הייתי לפני מספר שבועות בבדיקה התאמה לניתוח לייזר במרפאת עיניית בירושלים אצל ד"ר לוינגר. נמצאתי מתאימה לניתוח האינטראלאסיק עם קרנית בעובי 600 מיקרון. ד"ר לוינגר לא הביע חשש כלל מהניתוח והיה מרוצה מהנתונים, יצאתי בהרגשה מעולה והייתי מאושרת, תחושה של זהו אני עושה. נקבע לי תור לניתוח ב29 לחודש. מאז יש לי חששות רבים, בעיקר בעקבות הקריאה המרובה שלי באינטרנט. רציתי לשאול עוד כל מיני דברים שלא ברורים לי ב100 אחוז. 1. האם בניתוח האינטראלאסיק המתלה שנוצר לא נסגר לגמרי גם לאחר שנים? 2. האם בניתוח זה הקרנית לא מתרפאה גם לאחר שנים? 3. האם נמצא קשר ישיר או עקיף בין ניתוחי הלייזר לבין נזקים בטווח הארוך כגון: מחלות עיניים- גלאוקומה, קרוטוקונוס, ניוון רשתית..., ושלא נדע עיוורון. (הפחד שלי מהניתוח הוא בעיקר היעדר המידע והידע לטווח הרחוק של כ40 50 שנים). ד"ר לוינגר מציין כי לא תואר בספרות מקרי עיוורון עד כה. אך מקרי הרשלנות הרפואית ומערכת בתי המשפט מעידה על מקרים קיימים. הכיצד? האם הוכח שאין קשר ישיר או עקיף? האם ניתן להתחייב שלא יווצר מצב של עיוורון גם בעתיד (עשרות שנים לאחר הניתוח)? 4. האם לאחר הניתוח לא ניתן להיחשף לשמש גם בטווח הארוך? 5. אם המספר שלי עלה ב9 חודשים האחרונים ברבע מספר וחצי צילינדר האם זה נחשב עדיין יציב? 6. האם בכלל ישנם סיכונים לטווח הרחוק? 7. האם נמצא קשר ישיר או עקיף בין ניתוחי הלייזר לבין היחלשות חלקי העין עם השנים? הרשתית, הקרנית, עצבי העין, כמות תאי האנדותל וכו'.. האם הניתוח מעודד ומגביר את היחלשותם? 8. האם בניתוח זה עובדים רק על הקרנית? 9. האם ניתוח זה נחשב כניתוח תוך עיני? 10. אם העין מזדהמת. מתי זה כבר לא מסוכן לאחר הניתוח? 11. האם לאחר הניתוח ניתן לעבוד שעות רבות מול מחשב? 12. אם המספר חוזר לאחר מספר שנים. ניתן יהיה להרכיב עדשות מגע בחזרה? 13. מה מסוכן יותר או מה עדיף יותר, עדשות מגע או ניתוח לייזר וספציפית שיטת האינטראלאסיק. (כמובן בהיבט והשלכות לטווח הרחוק). 14. האם לאחר הניתוח העין חוזרת לעצמה וניתן להיות רגועה שהעין שלי היא ככל עין שלא נותחה וחזרה להיות רגילה? ניתן לבצע פעילויות יומיומיות ללא חשש ? תודה רבה על ההיענות, וסליחה על ריבוי השאלות. יום מקסים!

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום רב, השאלות רבות ומצריכות הרצאה ארוכה ואין זו מטרת הפורום. הפורום נועד לענות על שאלות קצרות ולא כפי שפרטת. אני מציע לחדד את כל הסוגיות מול הרופא המנתח. בברכה, ד"ר אורי מלר.

24/09/2016 | 18:50 | מאת: נילי

שלום אודה על הבהרתכם מדוע לאחר ניתוח לייזר מופיע יובש חריג בעין . האם זה חלק מה ריפוי? האם קשור לקרנית? מתי בדרכ חולף היובש ואין כבר צורך בתחליפי דמעות?

נילי שלום רב, שלום רב ליטוש הלייזר מערב גם את קצות העצבים בקרנית וכתוצאה מכך נוצר יובש. זה דבר טבעי שלרוב חולף תוך מספר שבועות-חודשים בברכה, ד"ר אורי מלר.

17/09/2016 | 22:22 | מאת: דניאל

שלום רב בן 28. עברתי בעבר בדיקת התאמה לפני מס' שנים ונמצאתי מתאים (במכון עיניים) לניתוח אינטראלסיק וגם PRK. לבסוף לא עשיתי הניתוח וכעת אני שוקל לבצעו.הבנתי שדרושה בדיקה חוזרת. ובכל מקרה, החשש העיקרי שלי הוא מפני יובש כרוני בעיניים לאחר ניתוח להסרת משקפים. ידוע לי שישנו אחוז קטן של אנשים שהיובש אצלם לא חולף לאחר הניתוח. אצלי אין יובש בעיניים בעת הרכבת משקפיים אבל יובש רציני בעת הרכבת עדשות מגע, וניסיתי מס' סוגים של עדשות ממס' יצרנים שעשויות מסיליקון היידרוג'ל... (שאמור לכאורה להיות יותר טוב ליובש בעיניים). שאלתי היא: האם בבדיקה הרופא יודע לנבא אם למטופל יכול להיות יובש כרוני וארוך טווח בעיניים לאחר ניתוח לייזר ובכך לפסול את המטופל? (בזמנו הרופא לא ציין משהו על כך) 2.האם בPRK יש סיכוי גבוה יותר ליובש כרוני ארוך טווח בעיניים (כזה שלא חולף עם הזמן) מאשר אינטרלסיק/לאסיק? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתן לאבחן יובש בעת בדיקת ההתאמה אך קשה לדעת האם המטופל יפתח יובש כרוני לאחר הטיפול. חשוב לציין כי ככל הנראה כבר עכשיו יש יובש מסויים שנובע ככל הנראה מהעדשות. בכל מקרה המשך הרכבת העדשות רק יחמיר את המצב. בנוסף PRK לא מהווה גורם סיכון גדו ליותר ליובש בהשוואה ללאסיק או אינטראלסיק. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

על סמך איזה מחקרים אתה מתבסס?? המון מחקרים מראים יותר סיכוי ליובש בPRK

17/09/2016 | 09:46 | מאת: דני

שלום, אני לאחר כ-3 חודשים מהניתוח לייזר- lasik, בשלושה שבועות האחרונים הופיעה תופעה בקצה של עין שמאל - תחושה של גרגר חול בעין, זה לא באופן תמידי אלא מדי פעם במשך היום .. בא וחולף...זה יחסית מטריד אבל לא בלתי נסבל. לא בטוח מה זה יכול להיות, מדוע לא חולף והאם בכלל יש קשר לניתןח כי עברו כבר 3 חודשים והכל היה בסדר- תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יתכן ומדובר בתופעת יובש או דלקת מקומית. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

15/09/2016 | 20:22 | מאת: רוצה ניתוח מאוד

קצת רקע אני טס לדרום אמריקה לחמישה חודשים בעוד שלושה שבועות , אני מאוד מאוד רוצה לעשות את הניתוח לפני , נכון נזכרתי מאוחר , האם כדאי לעשות את הניתוח ( שיטת z lsik) כאשר יהיו לי שבועיים וחצי להחלמה מלאה וזה יגביל אותי בטיול במבחינת ים בריכה אגמים טיולים שלג שמש? והאם שבועים וחצי זה זמן לגיטמי להחלמה ? אני ממש לא יודע מה לעשות ... מצד אחד מאוד רוצה לפני מצד שני לא רוצה שיפגע בהנאה של הטיול ויציק לי ...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין כאן שאלה רפואית אלה שאלה לוגיסטית בהצלחה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

10/09/2016 | 13:50 | מאת: אורי

שלום רב לפני כשלוש שנים בערך (כיום אני בן 24)עשיתי בעיניים בדיקת התאמה לניתוח לייזר ונמצאתי לא מתאים בשיחתי עם ד"ר אורי מלר הוא אמר לי שיש אפשרות להשתלת עדשה תוך עינית אך במקרה שלי אין אפשרות להוסיף עדשה אלה רק להחליפה , יש לציין שיש לי פלוסים של 9 וצילנדרים. רציתי לשאול כמה שאלות בנושא זה : 1. האם יכול להיות שכיום אני כן אוכל להוסיף עדשה על הקיימת ? 2. אם אני הולך על החלפת העדשה האם אני אצטרך משקפיים לקרוב או שמשתילים עדשה מולטיפוקל? 3. האם יש השתתפות של קופות החולים בניתוח זה ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אורי שלום, כאן שוב דר אורי מלר. גם כיום ניתוח לייזר או תוספת עדשה אינו המלצה טובה בעיני. החלפת עדשה היא אפשרות אולי היחידה העשויה להביא להקטנת התלות במשקפיים. יש מיגוון עדשות להשתלה. עדשות מונופוקאליות טוריות עשויות לתקן את המספרים הגבוהים והצילינדרים אבל לא את הראיה לקרוב. עדשות מולטיפוקאליות-טוריות עשויות לתקן גם לקרוב בשיעור הצלחה די גבוה. מכיוון שלא מדובר בקטרקט לא קיימת השתתפות של קופת החולים או אפילו ביטוחים בדיוק כמו שלא קיימת גם השתתפות בניתוח לייזר או החלפת עדשה. בברכה, ד"ר אורי מלר

12/09/2016 | 11:16 | מאת: אורי

קודם כל תודה על התשובה מה טווח המחירים של כל אחד מהניתוחים ( מונופוקאל ומולטי פוקאל ) תודה מראש

06/09/2016 | 07:16 | מאת: ליעד

שלום. עברתי ניתוח לייזר לפני 5 שנים ומאז אני סובל מיובש בעיניים. האם מקרים כאלה שכיחים? יש פתרון לבעיה זו מלבד טיפות עיניים?

לקריאה נוספת והעמקה

ליעד שלום, לרוב אם מופיע יובש הוא חולף תוך זמן קצר שבועות עד חודשים. יובש של שנים אינו שכיח אך עלול להיות במקרים די נדירים פתרון ניתן למצוא לאחר בדיקה בברכה, ד"ר אורי מלר

שלום, הייתי בבדיקת התאמה היום ונמצאתי מתאים לניתוח אינטרלאסיק. לא דובר איתי כלל על אפשרות הWAVEFRONT. עובי קרנית: 563 אשמח לקבל הסבר על הWAVERFRONT והאם זו אופציה שניתנת לשיקול המטופל, או האם זה נעשה רק בהמלצה הרופא המנתח? כמו כן, היה ואני מעוניין לבצע את הניתוח, אך לא מעוניין לבצע אותו בחודש/חודשיים הקרובים, מה הוא תוקף בדיקת ההתאמה שביצעתי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

גיא שלום, לא תמיד עולה הצורך ב- wavefront ולכן אם זה לא הועלה על ידי המנתח כנראה אין הכרח בכך. אם בכל זאת אתה מעוניין בכך לרוב זה ניתן אך יש להיוועץ עם המנתח קודם. לגבי תוקף הבדיקה- לרוב מדובר על 3 חודשים בברכה, ד"ר אורי מלר

03/09/2016 | 00:24 | מאת: בר

היי, עברתי לפני 4 חודשים ניתוח לייזר והיום בטעות שרטתי את העין עם מברשת לריסים. הכאב היה חזק בהתחלה אך לאחר כמה שעות נרגע ועכשיו כמעט ואינו מורגש. מכיוון שאני כרגע לא נמצאת בארץ, רציתי לדעת האם עליי לגשת לבדיקת עיניים? או שאפשר לחכות יום-יומיים ולראות אם הכאב מתגבר?

בר שלום, כן. צריך לגשת ולהבדק בהקדם גם אם הסיכון לנזק נמוך. בברכה, ד"ר אורי מלר

01/09/2016 | 17:08 | מאת: נילי

שלום רב, אני בת 46, חודש לאחר ניתוח אינטרלאסיק לראיה מרחוק בביקורת השגרתית , ישנם הבדלים בראיה בין שתי העיניים למרות שבבדיקה קבעו שאני רואה 6/6. בעין שמאל אני רואה טוב יותר - חד- מאשר בעין ימין הן בטווח למרחוק והן בטטוח למקרוב. מדוע זה שורה? האם עושי עוד להשתנות? בבדיקה מצאו כי העיניים שלי יבשות מאוד וקיבלתי שמעות מלאכותיות חזקות יותר וכן ויסקוטירס ללילה. תודה

שלום רב, היובש הוא הגורם העיקרי למגבלה בראיה . טיפול הדוק בתחליפי דמעות ושיפור ביובש יביאו לשיפור משמעותי בראיה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

30/08/2016 | 14:48 | מאת: אבי

אני מתלבט איזה סוג ניתוח לעבור, מכיוון שאני זקוק למשקפיים למרחק וגם לקריאה. עברתי התאמה לניתוח מסוג zeizz premium והבנתי שהניתוח מתקן אפשרות אחת ( למרחק לצורך העניין ). ועדיין אצטרך משקפי קריאה. אבל ישנה אפשרות למונו וויזן. האם זה כדאי? האפשרות השניה היא שיטת iq ששם מבטיחים לטפל לגמרי בבעית המולטיפוקל. אך בשיטה זו יש רק מכון 1 בארץ ואין לי מספיק מידע או חוות דעת של אנשים שעברו שם . אשמח לייעוץ מקצועי. והאם המונו ויזן מומלץ.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א) לא צויין הגיל אבל אם מדובר בגיל 40 פלוס, אני מאוד בעד מונוויזיין במידה וההדגמה של מצב זה התאימה לך. אני מאוד אוהב להדגים מונויזיין בטרם מחליטים באופן סופי. גם אם ייבחר מונוויזיין, צריך לזכור שאין הבטחה שלא יהיה צורך במשקפי קריאה. ניתן לשאוף לכך שתוקטן התלות במשקפי קריאה אל סביר להניח שביום מן הימים בכל זאת יעלה הצורך במשקפי קריאה. ב) בספרות המדעית ובקרב מנתחי הלייזר בעולם לא קיים ניתוח ששמו zeizz premium, וגם לא קיים ניתוח ששמו IQ. מדובר בסוג מכשיר (במקרה הראשון) ובתוכנה מסויימת (במקרה השני). השיטות ניתוחיות המקובלות כיום בעולם הן PRK, LASEK, LASIK - ו- INTRALASIK. שאר השמות הם כפי שציינתי שמות למיכשור או תוכנה ולא שם של שיטה ניתוחית. ג) מבין השיטות המקובלות, אישית אני מעדיף כיום שתיים מהן: LASEK ו- INTRALASIK – תלוי במקרה, בגיל ובמבנה הקרנית. ד) מקור הבעיה המופיעה עם הגיל בעת קריאה קשורה לעדשת העין ולא לקרנית. הטיפולים הקיימים כיום בקרנית אינם מספיק טובים לתיקון מולטיפוקאלי ולכן כל עוד מדובר בטיפולי קרנית, אני מעדיף את האפשרות של מונוויזיין או להשלים עם העובדה שצריך משקפי קריאה. אני סבור שיהיה יומרני מידי להבטיח פתרון מולטיפוקאלי בטיפולי קרנית ולמטופלים שלי אני משתדל להדגיש זאת. במידה ומדובר בגיל מבוגר, ישנו פתרון מולטיפוקאלי טוב מאוד והוא החלפת העדשה בעדשה מלאכותית מולטיפוקאלית, אך זה כבר נושא אחר, מתחום ניתוחי הקטרקט ולא שייך לפורום זה. בברכה, ד"ר אורי מלר

29/08/2016 | 21:11 | מאת: עדי

שלום, לפני כ10 שנים עברתי ניתוח הסרת משקפיים ברואים 66 בנתניה. היום אני צריך להשיג טופס של בדיקה שנעשת במכון שזה חלק מהתיק הרפואי שלי. הבנתי שמכון נסגר, יש מישהו שאני יכול לפנות אליו? כדי לקבל את התיק הרופאי שלי. יכול להיות שמרפאה עדיין קיימת רק עם שם אחר ובעלים אחרים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין לי מושג האם וכיצד להשיג חומר ממכון שנסגר. בברכה, ד"ר אורי מלר

שלום, אני משתמש במינוקסידיל על עור הפנים (לא קרוב לעיניים), ורציתי לשאול האם יש סכנה לשימוש לפני ניתוב הלייזר ואחרי?

דני שלום רב, במאמר מ1998 נמצא כי לשימוש במינוקסידיל בעיניים של חיות ניסוי היתה השפעה על הקרניות שעברו ניתוח רפרקציה שונה מניתוח לייזר (בעבר בוצעו ממש חיתוכים בקרנית) אין נתונים בספרות לגבי השפעת מינוקסידיל בהקשר של ניתוח לייזר שלא על גבי העין עצמה מומלץ להעזר ברופא המנתח וברופא שרשם את המינוקסידיל. בברכה, דר ישי פאליק

שלום רב, לאבי ן 8 אחיו חולים במחלת ה RP רטיניטיס פיגמנטוזה. בבדיקות תקופתיות שאני עושה לא נמצאה המחלה אך כאמור זה דבר שיכול להתפרץ ( אני בת 36). השאלה האם ניתוח הסרה בלייזר זה פעולה שיכולה "לעורר" את המחלה ? האם יכולה לזרז ? מכיוון שאין הרבה מידע על מחלה זו כיוון שאין הרבה מחקרים עליה, אני קצת חוששת מלעשות את הניתוח. האם זה משהו שנדבק בבדיקות לפני החלטה לנתח? האם יש לך מידע בנושא זה ? האם ניתחת אנשים שיש להם במשפחה ברקע מחלה זו ? תודה, ליאת

לקריאה נוספת והעמקה

ליאת שלום רב אין די ספרות על הנושא אם כי בשנת 2010 פורסם מאמר שבדק את השפעת הניתוח על 16 חולים ברטיניטיס פיגמנטוזה ומצא כי הניתוח שיפר את ראיתם והיה בטוח לביצוע. למרות זאת ולמרות שהנמחלה אינה מהווה התווית נגד (קונטראינדיקציה) לניתוח הרי שאכן מומלץ להיוועץ עם מומחה רשתית הבקי במחלה זו באופן ספציפי (בבתי החולים הגדולים בארץ ישנם מומחים למחלות גנטיות של העין) ולהיוועץ עימם בטרם קבלת ההחלטה בברכה דר' ישי פאליק

13/08/2016 | 06:29 | מאת: דניאל

שלום רציתי לדעת קצת יותר על לייזר אז רציתי לשאול אני עכשיו עם משקפיים רואה בעין אחת 6×5 ובעין אחת 6×12 (עין עצלה) והמספר בשתי העניים הוא 4 אחרי לייזר המספר עצמו יורד ל0 ?

לקריאה נוספת והעמקה

דניאל שלום רב אכן השאיפה להביא את המספר ל0 אחרי הניתוח במרבית המטופלים באנשים צעירים לעיתים אפילו משאירים מספר פלוס קטן שלרוב נסוג עם השנים על מנת שתשאר ראיה טובה ויציבה למרחק לאורך זמן. לגבי עין עצלה לעיתים אנו רואים שיפור מסוייםה לאחר הניתוח אך לא צפוי שהניתוח במקרה זה יביא לראיה של 6/6 . את הראיה בעין זו ניתן לרוב לשפר בטכנולוגיה שנקראת נוירוויזיון. בברכה דר' ישי פאליק

11/08/2016 | 20:57 | מאת: י .כהן

שלום מכובדי הבן שלי ביצע ניתוח להסרת משקפיים אינטראלסיק ליפני כ 14 יום גילו של הבן 18 וחצי הבן אמור להתגייס עוד כחודש וחצי כלומר חודשיים לאחר ניתוח . שאלתי מאחר והבן אמור להיתגייס ליחידה קרבית האם אין שום סיכון לעיניים עם מגע של חול או כל קושי פיזי מאומץ לאחר חודשיים של ניתוח ? תאריך הגיוס קשיח אין אפשרות לדחות בחודשיים שלושה אלא רק לעוד 7חודשים נוספים אשמח מאד לתגובה מאחר והגיוס קרב ובא . בברכה י כהן

לקריאה נוספת והעמקה

מר כהן שלום רב ניתן לבצע מאמץ פיזי כמקובל ביחידות קרביות חודשיים אחרי ניתוח אינראלסיק יחד עם זאת כניסה של חול לעיניים בכל אדם עלולה להזיק לכל אדם גם לאלו שלא עברו ניתוח. ספציפית הקרנית מחלימה הייטב לאחר חודשיים אך אם חודר חול כמו אצל כל אדם אין לשפשף את העין אלא לשטוף אותה הייטב ולפנות לרופא עיניים במידה ויש כאב ואודם בברכה דר' ישי פאליק

11/08/2016 | 20:01 | מאת: ינאי

האם אפשר לעשות ניתוח ליזר לפני גיל 18 (17.11)

בדר"כ לא ניתן לנתח לפני גיל 18 היות והמספר עדיין לא יציב. בגיל 18 בדר"כ המספר מתייצב וניתן לנתח, כמובן לאחר בדיקת התאמה יסודית הקובעת האם אכן נמצאת מתאים. בברכה, ד"ר ישראלי דוד.

שלום יש לי קוצר ראייה מאד גבוה ובעברי עברתי הקפות לייזר והזרקת גז בעקבות קרעים ברשתית כנאה בעקבות לילה של טיסה עם מאמץ בו לא עצמתי עין היתה לי דלקת עיניים במיוחד בעין אחת ( שמאל) שהפכה אדומה - הבנתי שזו הייתה דלקת בלחמית ב- 4 הימים הראשונים ניתן לי ע"י רופא המשפחה טיפות עיניים אנטיביוטיות "טוברקס" ( 2 טיפות ביום) גם בעקבות טעות שעשיתי ( הרכבתי עדשות ביום אחד מן הימים למשך מס שעות) משלא עזרו מספיק הטיפות הנ"ל - הופניתי לרופא עיניים ששינה מינון טוברקס ל3 טיפות ביום ואף הוסיף להן את טיפות העיניים אנטיביוטיות עם סטרואידים " מקסיטרול " 2 טיפות ביום - למשך 4 ימים נוספים. בביקורת אמש נאמר שהדלקת פסקה ושלא ארכיב עדשות מגע ( שחוטאו בתמיסה מיוחדת ע"י אופמטריסט) למשך מס ימים נוספים . הבעיה שכעת יש לי עין אדומה למדי שמאד מאד מפריעה לי מבחינה חזותית . שאלתי : 1. האם כלי הדם בעין אמורים להתכווץ ולהיעלם במהרה ( רופא העיניים העריך שלא) או שעלי לשים טיפות המכווצות את כלי הדם ולהעלימם ? הבנתי שיש טיפות עיניים בשם "אלבלון " המכווצות כלי דם - האם הן הכי אפקטיביות לשם כך ומהן תופעות הלוואי או טיפות אחרות בשם סטילה או ויזין ? מה הכי אפקטיבי ובנוסף בטוח לשימוש ללא תופעות לוואי רציניות ? מה הרע במיעוטו? כי איני מתכוון להשאר במצב של עין אדומה 2. שאלה חשובה מאד נוספת :מאז שהשתמשתי בטיפות יש לי קוצר נשימה - האם זה עשוי להיות קשור לטיפות עיניים אנטיביטיות \אנטיביוטיות עם סטרואידים ? ואם כן זה אמור להשתפר ?( כאמור רק אתמול סיימתי עם הטיפות ) ( עברתי תיקון מסתם מיטראלי לפני 8 חודשים שלא הצליח ומתישהו אמור לעבור תיקון חוזר למרות שחשתי טוב בחודשים האחרונים וללא כדורים מלבד קרדילוק ) ) אודה על תשובה מהירה !!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כלי הדם הגדושים יעלמו ברגע שהדלקת בלחמית תעלם. אני ממליץ לטפל בדלקת הלחמית על ידי שילוב של טיפות אנטיביוטיקה עם טיפות סטרואידים "זיילט". אלבלון וסטילה לא מומלצים עקב חומר משמר. אין קשר לדעתי בין טיפות אנטיביוטיות או טיפות סטרואידים לקוצר נשימה, אלא אם כן קיימת רגישות ספציפית נדירה לממיס של התרופה. בברכה, פרופסור קרמר ישראל.

08/08/2016 | 21:11 | מאת: הילה

הי עשיתי ניתוח לפני עשור לאחרונה חזר לי קוצר הראיה .רוצה לחזור לעדשות מגע ומגלה קושי. האם יש עדשות שמתאימות ספציפית למקרים כאלה? עם מי עליי להיוועץ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני משוכנע כי ניתן להתאים לך עדשות מגע קשות, לגבי רכות אינני בטוח. זה תלוי בקמירות הקרנית לאחר הניתוח. יש להתייעץ עם אופטומטריסט קליני. בברכה, פרופסור קרמר ישראל.

שלום רב האם יש צורך להמתין ביו ניתוח לייזר להסרת משקפיים לבין טיפול בלייזר להרחקת שיער בפנים ובגוף

לקריאה נוספת והעמקה

אם מדובר בטיפול לייזר בשיער הפנים, כדי לחכות לפחות חודש ימים ובזמן הטיפול יש לכסות את העיניים עם מגנים כהים. בברכה, פרופסור קרמר ישראל.

06/08/2016 | 15:32 | מאת: רעות

שלום לפני כשבוע ו3 ימים עברתי ניתוח אינטרטלסיק. כיום רואה טוב וגם בביקורת נאמר לי שהכל תקין. רציתי לשאול האם זה בסדר שלפעמים ממרחק מסויים רואה כתוביות בטלויזיה למשל עם טשטוש/כמו הילה מסביב , ובנוסף כמה זמן לאחר הניתוח חדות הראיה אמורה להתייצב? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שהתופעות המתוארות בהחלט יתכנו. התייצבות סופית של הראיה יכולה לארוך עד שלשה חודשים מיום הניתוח. בברכה ד"ר דוד ישראלי

04/08/2016 | 10:17 | מאת: חוה

שלום, אני בשנות העשרים שלי. כבר שנים אני מרגישה מדי פעם לחץ חזק בתוך העין. זה כואב והדבר היחיד שאני יכולה לעשות זה ללחוץ בחזרה חזק. אני בריאה בדרך כלל ולחץ הדם תקין עם נטיה לנמוך. בדיקות דם בסדר. האם זה תקין? האם זה סימן לגלאוקומה?

חוה שלום רב, פורום אינו תחליף לבדיקה. אם יש הפרעה כלשהי יש להיבדק. אף רופא לא יכול לתת יעוץ ללא בדיקה. אני ממליץ להיבדק ע"י רופא עניים באזור המגורים לקבלת יעוץ מתאים. בברכה ד"ר אורי מלר.

03/08/2016 | 14:10 | מאת: חן

שלום, עשיתי ניתוח prk+wf לפני שבועיים והעיניים שלי מאד יבשות. האם ניתן להמיר את הטיפות הרטבה שרשמתם לי ב"הילו-קומוד"?

לקריאה נוספת והעמקה

כן, הילוקומוד הן טיפות מצוינות. בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

17/07/2016 | 11:18 | מאת: נועה

שלום ד'ר, אני לפני חצי שנה בערך עשיתי אצליכם בדיקת התאמה לליזר וד'ר הירש אמר לי שאני מתאימה לניתוח לאסק- בגלל קרנית דקה, הוא הסביר לי שמרימים את שכבת האפיטל משייפים את הקרנית ואז מחזירים את האפיטל. הבנתי שהכאבים וזמן ההחלמה כמעט כמו PRK .. אני עד עכשיו לא נגשתי לניתוח בגלל הפחד מהכאבים.. עשיתי בדיקות במקומות נוספים וביניהם אצל ד'ר אריאל ונדר ואצלו יש שיטה גם לקרניות דקות ללא כאבים וזמן החלמה קצר מאוד, האם יש גם לכם שיטה דומה לבעלי קרניות דקות? אני מאוד רוצה לעשות אצליכם רק אני לא מסוגלת לניתוח עם כאבים שאחרי.. ואם אין לכם שיטה דומה לזו אשמח לדעת למה לא? הרי אתם מכון מעולה עם מיכשור מאוד מתקדם יש עליכם שם ממש טוב... אשמח מאוד לתשובה..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ניתוח prk או lasek הוא ניתוח מצויין ובטוח. לא עומדות בפני הבדיקות שבוצעו לך אך אם נאמר לך שהקרניות דקות סביר להניח שכך הדבר. לא הייתי מתפתה ללכת אחר שיטות הרפתקניות. אין דבר כזה שיטה שמבוצעת עי רופא אחד. הרבה יותר בטוח לבחור בניתוח מוכח ומקובל עי מספר רב של רופאים ברחבי העולם ו prk או lasek הם שני ניתוחים כאלה השכיחים, ומקובלים ברחבי העולם וגם בארץ. גם אם מדובר בהחלמה איטית יותר הבטיחות מעל הכל. כך אני מאמין ואת המסר הזה אני משתדל להעביר גם למטופלים שלי. בהצלחה

שלום אני בן 35 וסובל מרוחק ראיה עם מספר 11 מלידה רציתי לדעת אם ישנה אפשרות לניתוח לייזר להסרת משקפיים או שרק השתלת עדשה תוך עינית אפשרית. בנוסף אמרו לי שלא כדאי לי לעשות ניתוח השתלה לפני גיל 45 בגלל זוקן ראיה עתידי, האם זה נכון? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלומי שלום רב. לצערי במספרים אלה לא ניתן לבצע ניתוח לייזר. לגבי התזמון יתכן והאמת נמצאת באמצע מאחר והיום יש עדשות מולטיפוקאליות שיכולות לתת פיתרון גם לזוקן ראיה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

14/07/2016 | 21:27 | מאת: שלומי

קודם כל תודה ד"ר על תשובתך אם הבנתי אותך נכון לגבי התזמון.. אתה אומר שאני יכול לעשות בגילי השתלה של עדשות מולטיפוקליות וזה יתן מענה גם לזוקן ראיה עתידי? כלומר אין צורך לחכות לגיל 45?

שלום רב, אני חייל משוחרר, נמצאתי מתאים לעבור ניתוח בשתי השיטות PRK או LASIK. אני נוטה יותר לכיוון ה-PRK מכיוון שהוסבר לי ש-PRK מעט יותר בטוח. יש לי כמה שאלות: 1. הדבר שאני חושש ממנו זה תופעות לוואי כרוניות שילוו אותי במשך שנים (כמה חודשים זה שטויות) כגון - סינוור, ראיית לילה חלשה, יובש בעיניים וכו'.. מה הסיכוי שתופעות אלה יופיעו ומה הסיכוי שלא יחלפו? הערכה גסה כמובן 2. האם יש חסרונות נוספים לניתוח שהם ארוכי טווח? למשל - האם אוכל לעבור ניתוח קטרקט בגיל מבוגר אחרי ניתוח PRK?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לי להעריך רק על פי הנתונים שציינת. בעוד מספר ימים תהיה ביקורת נוספת וניתן לשאול ולהוועץ עם הרופא המטפל. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

29/06/2016 | 18:52 | מאת: אנונימי

עברתי ניתוח אינטראלאזיק לפני 3 ימים. אחרי ביקורת אופטומטריסט התוצאות היו: עין שמאל 6/20 עין ימין 6/7 אציין שאיני רואה טוב כששתי העיניים פקוחות, עליי לעצום את עין שמאל כדי לראות בחוץ בבירור מס' של קווי אוטובוס, שלטים וכדו'. כשאני מנסה לראות בשתי העיניים יחד לפעמים אני מקבל כאבי ראש, ואני חייב לסגור את עין שמאל כדי להתמקד. האם עליי לעבור ניתוח נוסף בעין שמאל? ומה משמעות תוצאות הבדיקה של האופטימטריסט? האם הראייה בעין שמאל עוד יכולה להשתפר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה לי להעריך רק על פי הנתונים שציינת. בעוד מספר ימים תהיה ביקורת נוספת וניתן לשאול ולהוועץ עם הרופא המטפל. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

29/06/2016 | 07:09 | מאת: הילה

היי, עברתי לפני יומיים ניתוח אינטרלאסיק. 1. אחרי הניתוח הופיע לי שטף דם רק בעין שמאל, בחלק הלבן של העין. האם צריך לפנות לרופא לפני הביקורת שנקבעה לי לשבוע אחרי הניתוח? או שאפשר להמתין? 2. האם זה תקין שעברו יומיים ואני עדיין לא רואה טוב? אני מרגישה כאילו אני צריכה משקפיים. . 3. האם מותר לנקות את הריסים בחומר כלשהו? ואם כן, במה? העין שלי צוברת לכלוכים של קורי שינה ולכלוכים מטיפות העיניים (לפעמים אני מפספסת בניסיון הראשון והטיפה נופלת על הריסים, ואחרי שהיא מתייבשת היא מתקשה לכדי לכלוך)? אני חוששת שאני מזהמת את איזור הניתוח בשל הלכלוכים הללו. אודה לתשובתכם.

29/06/2016 | 07:11 | מאת: הילה

היה לי מס' 6- ו-5- בעיניים.

שלום רב, התופעות של הדימום והשינויים בראיה הן תופעות שכיחות לאחר הניתוח. ניתן לנקות את הריסים עם מים רתוחים שהתקררו וגסה נקיה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

עשיתי בדיקות אצל אופטימטריס חיצוני קרוב לחודשיים לאחר הניתוח ויש לי חצי מספר בעין אחת עם חצי צלינדר ובעין השניה רבע מספר עם 1 צילינדר לפני הניתוח היה לי מספר קרוב ל5 עם שתיים וחצי צלינדר השאלה אם הצילינדר אמור להשתפר במשך הזמן או שניצטרך תיקון בעתיד או שבצלינדר אין מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גם לאחר חודשיים יש אפשרות לשינוי במיספר ושינוי בצילינדר. אני ממליץ להמתין עוד קצת ובהמשך לפנות לביקורת רופא מנתח. בהצלחה, ד"ר מלר אורי.

26/06/2016 | 14:03 | מאת: דניאלה

שלום דר אני חודשים וחצי אחרי ניתוח לאסיק בעינים.(המספרים שהיו לי הם 3 ו2.75 עם חצי צילינדר בעין אחת) הרופא שניתח אותי אמר שיש לי עכשיו חצי מספר ןלבוא לביקורת עוד חצי שנה. שאלתי היא האם המספר יכול לרדת עוד חצי שנה? מעולם לא שמעתי על מספר שנעלם. בנוסף, בלילה אני עדיין לא רואה טוב כצעטז בכלל לא. בנוסף עוד שאלה. היוםהשתפזתי ונחשפתי לשמש כשעה. האם יש איסור להיחשף לשמש לאחר הניתוח? הייתי ללא משקפי שמש תודה על המענה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כעיקרון יש אפשרות לשינוי במספר. שארית של חצי מספר לא אמורה להשפיע על הראיה. לגבי הראיה בלילה היא אמורה להשתפר בהמשך. אין בעיה עם שיזוף של שעה. בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

24/06/2016 | 18:20 | מאת: רעות

לפני חודשיים עברתי ניתוח לייזר בעיניים ואני עדיין סובלת מיובש יחסית חמור בעיניים. האם זה נורמלי שלאחר חודשיים עדיין יש יובש? ותוך כמה זמן לאחר הניתוח זה אמור לעבור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יובש לאחר כחודשיים מהניתוח עדיין אפשרי. אם הוא חמור אני ממליץ לפנות להמשך בדיקה ומעקב של הרופא המטפל. בהצלחה, ד"ר מלר אורי.

21/06/2016 | 11:12 | מאת: אבירן

שאלתי אותך פה(2-3 פרסומים למטה) לגבי הבעיות שלי עם הצילינדר והחשש שהניתוח לא יפתור לי את הבעיה ורשמת לי שלא בטוח שההילות והקרני אור וכל מה שמסביב יפתר בגלל שגם אם תיקון אני רואה ככה. שכחתי לציין שמעולם לא הרכבתי משקפיים/עדשות, לכן מה שאני מתאר זה ללא תיקון. שהלכתי לבדיקה בקר ראיתי מצויין בבדיקה עם התיקון ולמרות כל הבעיות שיש לי הרופא אמר שב2 העיניים אני רואה 6/6 ורק שבודקים כל אחד בנפרד יש בעיה. בכל מקרה החדות ראייה מפריעה לי הרבה פחות מאשר התסמינים של הצילינדר שגורמים לכאבי ראש. אז מה אומר דוקטור? הניתוח יעיל עבורי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, על מנת להשיב בצורה מלאה ומקצועית, דרושה בדיקה מקיפה כולל מיפויי קרנית, אופטומטריסט ובדיקת העיניים. אם הנתונים טובים, סיכויי ההצלחה טובים בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

שלום רב, על מנת להשיב בצורה מלאה ומקצועית, דרושה בדיקה מקיפה כולל מיפויי קרנית, אופטומטריסט ובדיקת העיניים. אם הנתונים טובים, סיכויי ההצלחה טובים בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

שלום דוקטור אתה יכול לתת כמה דוגמאות שגורמים למאמץ העניים שבסופו של דבר יכולים לגרום לירידה במספר?כמובן כדי להשמר מהם שאלה שניה אנשים מגיל 45 ומעלה שעושים ניתוח לייזר האם בתווך של 10 שנים יש סבירות גבוהה שהמספר יכול לרדת קצת מה הסטטיסטיקה אומרת?

שלום רב, המאמץ היחידי שעולה בדעתי הוא במטופל מעל גיל 40 עם קושי בראיה לקרוב שמנסה ללא משקפי קריאה לקרוא. הדבר יכול לגרום לתחושת לחץ וכאב בעיניים. ללא קשר לגיל המספר יכול להשתנות אין לי סטטיסטיקה בעניין. תודה ויום טוב, ד"ר אליה לוינגר

20/06/2016 | 09:53 | מאת: משה

מה לגבי ישיבה מרובה מול מסך מחשב האם זה גם משפיע לרעה? ועוד שאלה בחנויות באג מוכרים משקפיים מיוחדים נגד קרינה של מסכי מחשב האם ידוע לך על זה האם זה יכול לעזור? תודה

שלום דוקטור בהמשך לשאלה ששאלתי אם ניתן לעשות ניתוח חוזר כדי להחזיר את הקרוב אז אמרתה כעיקרון הדבר אפשרי אבל מדובר בעוד ניתוח עם ההשלכות שלו ותופעות הלוואי. למה אתה תתכוון עם ההשלכות שלו ולמה הכוונה תופעות לוואי? עוד שאלה אם הפלוס הוא 2 לאיזה מספר מינוס צריך להוריד את העיניים בערך אם עושים ניתוח כזה כמה זמן צריך לחכות מהניתוח הראשון? ורציתי לתקן את הגיל שהוא קרוב ל50 דוקטור אני מודה לך מאוד אם תוכל לענות לי בבקשה

משה שלום, נתחיל מהסוף. לא ניתן לחזור בזמן הקרוב על הטיפול עם wavefront. יש פרמטרים רבים לבצע אותו ומצד שני יש גם פרמטרים בהם הטיפול לא הכרחי. אני חושב שהסינוורים יחלפו עם הזמן מאחר ואת זמן קצר מידי אחרי הניתוח (למרות שעבר חודש). בברכה, ד"ר אליה לוינגר

אתה עניתה לי את התשובה של מיכל בטעות לשאלה שלי אני שאלתי משהו אחר

התכוונתי שטכנית הדבר אפשרי אבל לא ככ מקובל מכיוון שנחזיר את קוצר הראיה והדבר יפגע בראיה למרחק. בברכה, ד"ר אורי מלר

10/06/2016 | 17:47 | מאת: מיכל

שלום, עשיתי ניתוח לייזר trans prk לפני חודש וחצי ללא wavefront. המספר שלי היה 3 בשתי העיינים ועובי קרנית 580. אני סובלת מסינוורים מאור ביום ובלילה. הבנתי שwavefront מונע את הסינוורים האלו. האם ניתן לעשות אותו אחרי שכבר עשיתי את הניתוח לייזר? ומאלו סיבות לא עושים ניתוח לייזר עם wavefront? תודה רבה, מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום, נתחיל מהסוף. לא ניתן לחזור בזמן הקרוב על הטיפול עם wavefront. יש פרמטרים רבים לבצע אותו ומצד שני יש גם פרמטרים בהם הטיפול לא הכרחי. אני חושב שהסינוורים יחלפו עם הזמן מאחר ואת זמן קצר מידי אחרי הניתוח (למרות שעבר חודש). בברכה, ד"ר אליה לוינגר

שלום. 10 שנים אחרי PRK בשתי העיניים במכון בכיר (לא בעיניים) בארץ אני עדיין סובל מכפל ראייה, ghosting, starbursts וראיית לילה מטושטשת. יצרתי קשר עם מומחה בינ"ל בנורבגיה העוסק בתיקון הפרעות אלו בשיטת IVIS,נאמר לי: "Your Orbscan images show decentered corneal optics that explain your HOAs. The problems are your large pupils " אני מבין על מה מדובר אבל מתקשה למצוא רופא מטפל בישראל. מומחה לקרנית של קופת חולים מכבי אמר לי לחזור לרופא המנתח, עשיתי זאת אך הוא מתכחש לזה שיש בעיה, מקטין ראש כאילו תופעות אלו לא קיימות ומדבר אלי בזלזול רב, אני לא מנסה לתבוע או להתלונן אלא רק לקבל עזרה עבור מצב זה שבו איכות חיי בלתי נסבלת ואין מי שרוצה לטפל. נוירואופטלמולוג לא מצא שום בעיה אחרת היכולה לגרום לתופעות אלו. גודל ה"הילות" וכפל הראייה מחמיר ככל שהאישון מתרחב ואינו קיים כלל בחוץ באור יום חזק. אף אחת מתופעות אלו לא היו לפני הניתוח. כיום מרכיב משקפיים כי המספר חזר לפני כמה שנים(מה שלא מטריד אותי). איפה אפשר למצוא רופא שמוכן לטפל בבעיות קרנית אלו שנגרמו כתוצאה מדיסנטרציה של השטח האופטי, אישונים גדולים ומספר גבוה לפני הניתוח ? אני מוכן לנסות מכון אחר להסרת משקפיים אבל אני לא מחפש לתקן את המספר שנשאר אז איני יודע אם יש פה התאמה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני מסכים שהמקום להתייעץ הוא רופא קרנית שגם מבצע ניתוחי לייזר. הפורום אינו המקום להתייעץ בדברים כה ספציפיים. עם כל הכבוד למומחה מחול, אין ממש מה לעשות עם המשפט שהוא כתב. HOA's גבוהים תמיד נמצאים לאחר תיקון לייזר של מספרים גבוהים. אין בזה חדש. כמו כן אין ממש טיפול להילות. יש טיפול למספרים בלבד. לגבי האישונים הרחבים- בגיל צעיר האישונים רחבים יותר. עם הגיל קוטר האישונים יפחת ולכן יש סיכוי טוב שגם ההפרעות יעלמו. חלק קטן נשאר עדיין עם הילות וסינוורים בעיקר במספרים הגבוהים בברכה, דר אורי מלר מומחה ברפואת עיניים ניתוחי לייזר וקטרקט

06/06/2016 | 10:05 | מאת: אבירן

אמרת שבגלל שיש לי הילות ומתיחות בראייה ביום ובלילה יש סבירות גבוהה שזה ימשיך לאחר הניתוח. אז בעצם מה עשיתי פה? אני עושה את הניתוח בשביל להיפטר מהדבר הזה, חוץ מזה אין לי בעיות אחרות(חצי מספר בעין ימין וכלום בשמאל). ההילות והמתיחות נוצרות כתוצאה מהצילינדר -1.5 שאתם כביכול מתקנים לי בניתוח. תסביר לו בבקשה, תודה

06/06/2016 | 10:52 | מאת: אבירן

שאני אומר הילות ומתיחות אני מתכוון שנגיד אני מסתכל על נקודת אור, משהו בוהק או נגיד משהו לבן על גבי שחור אני רואה כמו קרני אור נמתחים מהנקודה באמצע ויוצרים כמו צל כזה, ממש כמו שיש עם הכתוביות בטלויזיה. פעם שהצילינדר היה נמוך יותר זה היה רק בלילה אבל בשנתיים האחרונות הוא גדל ובגלל זה הקווים שנמתחים חזקים יותר ומופיעים לפעמים גם ביום שאני במקומות עם אור מלאכותי או במקומות חשוכים. זה הרי התופעה של צילינדר לא?

שלום רב, הכוונה היתה שמאחר ועם תיקון כפי שציינת עדיין יש לך סינוורים והילות יש אפשרות סבירה שגם לאחר הניתוח אתה עשוי לבסול מתופעות אלה.

05/06/2016 | 21:48 | מאת: משה

שלום דוקטור השאלה שלי אם אחד עשה ניתוח לייזר מעל גיל 40 לרחוק ואז לקרוב הראיה נחלשה האם יש מצב שאפשר להחזיר לו את הקרוב על חשבון הרחוק מכיוון שהוא לא מסתדר עם זה או שזה אבוד עולמית ?השאלה היא כללית וכמובן לא תופסת לכל אדם אך רק רציתי לדעת שאם בכלל יש דבר כזה ברפואה או שאין חזרה יותר? ואם כן ניתן לעשות האם הסיכויים קלושים שזה יצליח?

שלום רב, כעיקרון הדבר אפשרי אבל מדובר בעוד ניתוח עם ההשלכות שלו ותופעות הלוואי.

04/06/2016 | 16:00 | מאת: מיכל

שלום, עברתי ניתוח trans pkr לפני חודש וחצי ומאז אני סובלת מסינוורים ביום ובלילה מאור שמש, אור לבן, אור מחשב ועוד.. אני רואה טוב לרחוק וקרוב. יש לי בעיה אחת שאני רואה מטושטש את השעון במימר של yes שהוא בצבע תכלת (אור ניאון) ואת הכתוביות בטלויזיה אני רואה מצויין, גם אורות ניאון אני רואה לא טוב. אני מתוסכלת שאני לא מצליחה לראות את השעון. ראיתי לדעת ממה נובעת הבעיה הזאת? ואם זה דבר זמני? בביקורת אמרו לי שחסר לי מספר לראיית 6/6. המספר שלי היה 3 בשתי העיניים. תודה רבה, מיכל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני ממליץ לחזור לרופא המנתח לקבלת המלצות ספציפיות. לא ניתן ליעץ ללא בדיקה. בברכה, ד"ר אורי מלר

01/06/2016 | 17:30 | מאת: הרואה

אהלן, רציתי לדעת האם ישנו איסור על עישון סמים קלים כגון מריחואנה וחשיש כמספר ימים לאחר הניתוח (הרי סמים יוצרים אדמומיות בעיניים למשל - אולי זה שילוב בעייתי?). תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מכיוון שסמים אינם חוקיים בישראל אני לא יכול לצאת בהמלצה בנושא זה. בברכה, ד"ר אורי מלר

31/05/2016 | 14:59 | מאת: ליאן

שלום דר עשיתי ניתוח לאסיק בשתי העינים לפני כחודש וחצי. (המספרים שלי היו 3 ו2.5) הרגשתי שהראיה לא מספיק טובה. כלומר אני רואה טוב אך למרחוק אני רואה מטושטש. חזרתי למרפאה בה בצעתי את הניתוח והפרופסור אמר שיש לי חצי מספר. וטען שאחזוכ עוד כחצי שנה לביקורת. השאלה שלי האם הראייה יכולה להשתפר? בחיים לא שמעתי על מספר שנעלם. אני מפחדת שבצעתי את הניתוח מוקדם מדי. אני בת 21 ולהבנתי המספרים עולים בגליאים הללו. האם לדעתך הראייה שלי יכולה להשתפר? האםשמעת על מקרים כאלו? תודה מראש ליאן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב חודש וחצי אינו זמן מספיק לתוצאה סופית ולכן אני ממליץ להמתין בסבלנות כפי שהמנתח שלך המליץ. בברכה, ד"ר אורי מלר

31/05/2016 | 10:43 | מאת: אבירן

שלום דוקטור, אני בן 22 והראייה אצלי הדרדרה מגיל 16 בערך, בעיקר הצילינדר. הייתי בבדיקה במכון קר ונמצאתי מתאים לכל הניתוחים, הקרנית 580 והמספרים הם: עין ימין: -1.5 צילינידר ו0.5 מספר עין שמאל: -1.5 צילינדר בלי מספר

31/05/2016 | 10:53 | מאת: אבירן

במשך כל השנים מה שהפריע לי זה ההילות והקרני אור הנמתחים בעיקר בלילה ובשנה האחרונה גם ביום. עושה לי כאבי ראש נוראיים. כמה שאלות ברשותך: -לפי הנתונים, איזה סוג ניתוח הכי מומלץ בשבילי היות והדבר שהכי מטריד אותי זה כל מה שקשור להילות,קרני אור, ראייה לא מפוקסת(אני מסתכל על נקודת אור לדוגמא של הטלויזיה ורואה אותה מתוחה עם הילה) -הבנתי שלפעמים יש נסיגה של הראייה- במידה ולא היה לי מספר , רק צילינדר יכול להיות שכתוצאה מהניתוח אחרי כמה זמן יתחיל לי מספר? -הרופא בקר אמר שצילינדר לרוב לא משתנה אחרי גיל מסויים ולא יחזור לי לאחר הניתוח בשונה ממספר שכן לפעמים חוזר, ככה שאין מה לדאוג. זה נכון? -לא כל כך התרשמתי מקר למרות המחיר המצוין. הבנתי שעיניים הכי יקרים אבל גם הכי טובים, ושזה מגיע לעינים אין לזה מחיר. מי המנתח באזור תל אביב-חולון- ראשון והאם הוא טוב?

שלום רב, ראשית אני לא נוהג להמליץ על מנתח. אבל מאחר ויש לך הילות וסינוורים גם ביום יש סבירות גבוה שהמצב ימשך גם לאחר הניתוח. בכל מקרה אני ממליץ על בדיקת התאמה שלאחריה ניתן לקבוע איזה סוג ניוח מתאים לך.

29/05/2016 | 09:30 | מאת: משה

סליחה שאני שואל שוב גם החלמה של 3 או 4 חודשים זה נחשב סביר לשיטת השיוף? חשוב לי לדעת האם הראיה לקרוב גם אמורה להשתפר עד גבול מסויים כי כרגע הקרוב שלי ממש מפחיד וזה מכניס אותי לחרדות תודה מראש דוקטור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, החלמה היא דבר מאוד אינדיבידואלי. לעיתים החלמה אורכת גם מספר חודשים. לגבי הקרוב – אם טרם הניתוח היה קוצר ראיה – בניתוח קוצר הראיה תוקן והראיה למרחק הששתפרה. ברור שאם לא קיים יותר קוצר ראיה, גם הראיה לקרוב השתנתה. בברכה , ד"ר אורי מלר

31/05/2016 | 22:49 | מאת: משה

מה שהאתה אומר שאם לא קיים קוצר ראייה אחרי הניתוח אז גם הראייה לקרוב השתנתה אני רק רוצה להבין אם יש החלמה במשך זמן מסויים לראיה מרחוק האם הראיה לקרוב לא תתחדד קצת?כי יש כמה אנשים שעשו את הניתוח הזה ואמרו לי שהם לא יכלו לקרוא במשך כמה חודשים ורק אחר כך זה השתפר להם והיום הם יכולים לקרוא ממש טוב אפילו בלי משקפי קריאה ואני לא מדבר על גלאים צעירים כמו בני עשרים.

אני משתמשת בעשות מגע מולט פוקל ולאחרונה שמתי לב שעין אחת רואה מעולה ללא משקפיים והעיין השניה חלה הטבה. האם זה מסמן משהו? היה לי מספר 3.5 בקריאה (פלוס) וגם לרחוק השתמשתי ב 2 פלוס ועכשיו עין אחת רואה נהדר, (אני בת 58*

שלום רב, לא ממש הבנתי את השאלה וגם לא ברור לי מה בדיוק הבעיה אבל בכל אופן לא ניתן להשיב. אני ממליץ תחילה להיבדק ע"י אופטומטריסט ולפי הצורך גם ע"י רופא עיניים בברכה ד"ר אורי מלר

23/05/2016 | 16:25 | מאת: משה

אם עושים ניתוח שיוף לרחוק בשני העיניים ויש בעיה לראיה מקרוב האם ניתן לעשות ניתוח חוזר להחזיר את שני העיניים למינוס קטן כדי לשפר את הראיה לקרוב? שאלה שניה מי שעובד עבודה מרובה עם זכוכית מגדלת בשני העיניים כמו הלופה האם ניתוח לקרוב ורחוק מונוויזן יכול להפריע מתי שמשתמשים בלופה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הפיתרון מאוד פשוט, ניתן לבצע סימולציה (הדמיה) עם הרכבת עדשות מגע ולראות/להרגיש כיצד הדבר עם מונוויזן ועבודה עם לופה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

עשיתי ניתוח בשיטת השיוף אחרי 3 שבועות המצב לרחוק קצת יציב עדיין לא 100 אחוז יש עליות וירידות אך הראיה לקרוב לא טובה אני לא רואה טוב האם הראיה לקרוב גם תתחדד במשך הזמן כמו הרחוק?אם זה יקח אפילו כמה חודשים האם זה סביר?הגיל שלי 50 הרופא אמר לי שאני יכול להעזר בנתיים במשקפי קריאה פשוטות לא צריך לקנות כרגע משקפיים יקרות האם השימוש במשקפי קריאה יכול לעכב את ההחלמה לקרוב? ולמה ההחלמה בשיטת השיוף לוקח הרבה זמן? מקווה שתענו לי

שלום רב, לצערי זהו מהלך הריפוי של השיטה הזו. משקפי קריאה לא יגרמו לשום נזק. בהצלחה וסבלנות. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

26/05/2016 | 19:02 | מאת: משה

סליחה שאני שואל שוב גם החלמה של 3 או 4 חודשים זה נחשב סביר לשיטת השיוף? חשוב לי לדעת האם הראיה לקרוב גם אמורה להשתפר עד גבול מסויים כי כרגע הקרוב שלי ממש מפחיד וזה מכניס אותי לחרדות תודה מראש דוקטור

21/05/2016 | 20:51 | מאת: אמא דואגת

שלום, בתי עברה ניתוח לסק ביום רביעי והכל התנהל כפי שהוסבר לנו עד שהיום, בשבת לקראת הערב, פתאום הפכה הראיה עכורה. יש לבתי חשש שאולי העדשה הטיפולית זזה ממקומה. האם יש מקום לדאגה? תודה

שלום רב, לא ניתן להשיב ללא בדיקה. רוב הסיכויים שמדובר בהצטברות חומרי פירוד תאים מאחורי העדשה ולאחר הוצאה זה יוסר. אם יש ספק יש להיבדק בהצלחה ד"ר מלר.

שלום רב, לא ניתן להשיב ללא בדיקה. רוב הסיכויים שמדובר בהצטברות חומרי פירוד תאים מאחורי העדשה ולאחר הוצאה זה יוסר. אם יש ספק יש להיבדק. בברכה, ד"ר אורי מלר