פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

4984 הודעות
4305 תשובות מומחה

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

03/01/2017 | 02:14 | מאת: דניאל

אילו מבין שתי השיטות כדאיות?!?!?!? למיטב הבנתי בשניהם מסירים את האפיתל לגמרי ולא יוצרים מתלה (flap). אני מעדיף שיטה שבה מסירים לגמרי את האפיתל, לא רוצה "מתלה" לא רוצה "חלון" ולא רוצה "חיתוך". אשמח לקרוא הסבר מקצועי על כל אחד משתי השיטות הללו, ואיזו מהן כדאית

לקריאה נוספת והעמקה

דניאל שלום רב, בשתי השיטות מסירים את האפיתל. ב- ASA האפיתל מוסר ע"י קרן לייזר. ב- PRK זה מבוצע ע"י קילוף מכאני. שתי השיטות זהות לחלוטין מבחינת התוצאות ולא ניתן להצביע על יתרון לאחת השיטות. בברכה, ד"ר אורי מלר.

שלום, עשיתי ניתוח prk, ואני כרגע נמצא כשבועיים לאחר הניתוח. בדף כתוב שעלי לקחת דמעות מלאכותיות כל 3 שעות, אך העין שלי בכלל לא יבשה ואיני מרגיש צורך בטיפות. האם אפשר לא להשתמש בהן? או להפחית מהשימוש בהם? שאלה שנייה, העיניים שלי לא מסתנוורות כלל בשמש, וההמלצה היא ללכת כחצי שנה עם משקפי שמש, אך לי הם מיטרד. האם להתעקש לשים? האם תהיה פגיעה בעין? מה גדר ההמלצה הזאת?

לקריאה נוספת והעמקה

עידן שלום רב, המלצות לאחר ניתוחים אינם דבר של מה בכך. אם עושים ניתוח צריך להתייחס ברצינות רבה להמלצות הרפואיות. בחודש-חודשיים הראשונים מומלץ להשתמש בדמעות מלאכותיות כמו כן להשתמש במשקפי שמש 6 ח' על מנת למנוע הצטלקות הקרנית. בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

שלום רב, אני בן 38, מרכיב משקפיים כ-20-21 שנה. נתוני הראיה שלי: right eye: sph=-0.75, Cyl=0, Axis=0 left eye: sph=0, Cyl=-0.75, Axis=85 אני שוקל אם לבצע ניתוח לייזר לתיקון הראיה או לבצע השתלה תוך עינית. אני חושש במיוחד על העיניים שלי מהסיבות הבאות: 1. אני חירש ולכן אני מנסה לחפש את הניתוח הבטוח ביותר שאפשר. 2. אני מתכנת מחשבים, לכן אני גם צריך ניתוח שלא יגרום לי לבעיות בעתיד בעבודה מול מסכי מחשב. אני אשמח לתשובות.

לקריאה נוספת והעמקה

דוד שלום רב, מדובר במספרים ממש קטנים (-0.75). לא מקובל בכלל לשקול השתלת עדשה במספרים כאלה ואני חושב שאפילו לא מייצרים עדשות במספרים כה קטנים. האפשרות היחידה מבחינה ניתוחית היא ניתוח לייזר, עם שיעור הצלחה גבוה בברכה, ד"ר אורי מלר.

שלום, נותחתי על ידי ד"ר מלר לפני בדיוק 5 שנים. השנה מלאו לי 50 ואני מרגישה שחלה ירידה בראיה - בעיקר כשמדובר בכיתוב קטן. נוהגת ועובדת ללא משקפיים - אך מוצאת עצמי משתמשת בזכוכית מגדלת כדי לראות שמות במפה או מלל קטן. האם כדאי ורצוי לתאם תור לד"ר מלר ב"עיניים" לצורך בדיקת ראיה והמלצה איך לפעול? (משקפי קריאה?) תודה על תשובתכם המהירה

לקריאה נוספת והעמקה

פנינית שלום רב, בגיל 40-50 עדשת העין מאבדת מגמישותה ולכן עולה הצורך בהרכבת משקפי קריאה. יחד עם הברכות עם כניסתך לגיל 50, יש לקחת בחשבון גם את זה שהעדשה כבר פחות גמישה מבעבר ולכן יש צורך במשקפי קריאה. אני ממליץ לגשת תחילה לאופטומטריסט באזור המגורים ולהתאים משקפי קריאה ורק אם משהו לא יסתדר יש להבדק ע"H רופא עיניים בהצלחה ומזל טוב! בברכה, ד"ר אורי מלר.

27/12/2016 | 21:34 | מאת: אורי

שלום לפני שבוע עשיתי ניתוח prk. אני כרגע מרגישה כאבים בעין שמואל, מעין לחץ בתוך העין...הכאב הוא לסירוגין כמו כן, אני מרגישה שחזרתי לשגרת חיים מלבד הישיבה מול מחשב... אני רואה פתאום מטושטש וצריכה ממש להתאמץ זה גורם לי לכאבים בעיניים ולתשישות. האם זה תקין? ומתי צפוי לחלוף? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אורי שלום רב, החלמה לאחר ניתוחים אלה אורכת זמן. זה אמור לחלוף במשך הזמן. בברכה, ד"ר אורי מלר.

22/12/2016 | 22:21 | מאת: נורית

שלום רב מה המשמעות למעין שערות שחורות שאני רואה מידי פעם באוויר? זה יכול להעיד על משהו? תודה

17/12/2016 | 20:03 | מאת: רחל

שלום רב עברתי ניתוח לייזר PRK לפני 4 חודשים. הראייה שלי 6x6 . בזמן האחרון אני רואה בעיו ימין (בעיקר בלילה)מעין פסי אור ונקודות אור. האים זה מעיד על בעיה כלשהי? יש לציין שאני לא סבלתי ולא סובלת מסינוורים אודה לתשובה מהירה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. לא נראה שיש בעיה, יתכן ומדובר ביובש זמני. ממליץ על תחליפי דמעות ואם אין שיפור בדיקת רופא מטפל. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

11/12/2016 | 16:52 | מאת: נדב

שלום רב, עברתי PRK לפני שנה. לעיתים, כאשר אני מתעורר בבהלה או בפתאומיות (לרוב כשהילדים מתעוררים בלילה בבכי, או כשאני ישן ממש חזק והשעון מצלצל) ואני פותח עיניים מהר - יש לי תחושה כאילו חלק מהאפיתל נתלש - זה קרה לי קצת לאחר הניתוח ומכאן "הגדרת" התחושה. האם זה הגיוני? נכון? הכאב הזה עובר לאחר כחצי שעה. בנוסף, יש לי רגישות בחשיפה לשמש - קשה לי להסתכל קדימה כשאני נמצא בשמש חזקה ללא משקפי שמש. זה אמור לעבור בשלב מסויים?

לקריאה נוספת והעמקה

נדב שלום, מה השאלה? אם יש בעיה כלשהי מומלץ להבדק. קשה לאבחן ולהציע טיפול ללא בדיקה. בברכה, ד"ר אורי מלר

11/12/2016 | 13:39 | מאת: בתאל צרפתי

שלום רב!!! שמי בתאל ואני בת 34 . לפני שבוע גילו אצלי קורטוקונוס . קראתי המון על הנושא אך עדיין לא ברור לי האם הפתרון היחידי הוא רק עדשות ? איך אני יודעת שאני לא צריכה ניתוח אם קיימת אופציה כזאת ? איך אדע מה השלב שלי במחלה זו ? תודה מראש בתאל

לקריאה נוספת והעמקה

בתאל שלום, לא הבנתי מה בדיוק את רוצה לברר. על מנת לדעת אם יש לך קרטוקונוס, יש צורך בבדיקת רופא עיניים. רק לאחר בדיקה ניתן לדעת אפשרויות לטיפול. בברכה, ד"ר אורי מלר.

01/12/2016 | 17:30 | מאת: ענבל משה

שאלה אני לאחר לידה.המס גדל בחצי.עברו 3 חודשים נאמר לי שזה תקין לניתוח האם זה תקין? כי בדכ אתם אומרים לחכות שנה שזה יהיה יציב.כמו כן עשיתי משקפיים לפניי שנתיים.

שלום רב, היתי מחכה עוד קצת לפחות עוד 3 חודשים. בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר

היי, אני בת 25, עם קוצר ראייה גבוה מלידה. המספר שלי יציב בשנים האחרונות. השאלה שלי היא לגבי ניתוח השתלת עדשה תוך עינית: 1. במידה ואני מתאימה, האם מומלץ לחכות אחרי לידות? 2. האם זה מעלה את הסיכויים להיפרדות רשתית? שאלה אחרת: אבי עבר ניתוח קטרקט. האם ניתוח שכזה של החלפת עדשה לא עדיף על פני השתלת עדשה נוספת? ממה שאני יודעת הניתוח הוא דיי בטוח, ואני מבחינה קוסמטית וגם מבחינת נוחות מאוד רוצה להסיר את המשקפיים. השאלה היא האם ניתן לעשות ניתוח קטרקט ללא היווצרות של המחלה עצמה, או שיש בכך יותר חסרונות מיתרונות? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מאוד קשה להשיב ללא כלל הנתונים. ניתוח הסרת העדשה הטבעית אפשרי אך זה ישאיר את הצורך במשקפי קריאה בדרכ אני מנתח מקרים בכאלה בסוג זה של ניתוח (כמו ניתוח קטרקט) בגיל מבוגר יותר (מעל 40) לגבי הפרדות רשתית - כל קצר רואי גבוה בסיכון להפרדות רשתית יותר מהממוצע. ניתוח תוך עייני כמו ניתוח קטרקט או החלפת עדשה או השתלת עדשה נוספת מוגדר כניתוח תוך עייני עם הגברת הסיכון להפרדות רשתית. בברכה, ד"ר אורי מלר.

שלום, אני בת 41 וחצי מס' המשקפיים 2.5 בשתי העיניים לרחוק. אני שוקלת לעשות ניתוח לייזר לשיפור הראייה. עשיתי בשבוע שעבר את הבדיקה ונמצאתי מתאימה. ניתנו לי שתי אפשרויות:האחת לעשות את הניתוח בשתי העיניים ולראות בשתיהן שש שש והשנייה,לנתח עין אחת שתראה שש שש ובשנייה להשאיר מס' קטן. נאמר לי שזה בגלל העניין של הראייה לקרוב שמשתנה בגילאים האלה. רציתי להבין מה ההגיון שעומר מאחורי הניתוח הזה. האם העין המנותחת נפגעת בגלל הניתוח לראייה לקרוב וזו הסיבה שמשאירים מס' נמוך בעין השנייה? אם הראייה מקרוב נפגעת בכל מקרה בשתי העיניים,למה לא לנתח את שתיהן לאותו המס'? רציתי להבין מה ההגיון שעומד מאחורי הניתוח הזה? אשמח אם תשיבו לי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני בדרכ מעדיף לערוך את ההסבר הזה פנים מול פנים אבל אנסה להשיב בכל זאת: הדבר שהוצע לך נקרא מונוויזיין והכוונה לכוון עין אחת למרחק ואת השנייה להשאיר עם קוצר ראיה קל שידחה את הצורך במשקפי קריאה כל אדם שראייתו למרחק טובה בשלב מסויםיהיה זקוק למשקפי קריאה . אצל רוב האנשים זה קורה בגיל 40-50. אם 2 העיניים יתוקנו לרחוק יעלה צורך במשקפי קריאה די מהר אך אם יושאר מספר קטן לקרוב זה ידחה את הצורך במשקפי קריאה זה בגדול ההיגיון עליו שאלת 2 האופציות טובות ולכל דבר יתרונות וחסרונות ולכן אני נוהג לדון בכך עם המטופלים שלי טרם החלטה סופית וגם לך אני מציע לדון בכך עם המנתח שלך. בברכה, ד"ר אורי מלר.

23/11/2016 | 09:46 | מאת: מעש מיש

שלום, עשיתי ניתוח prk לפני 4 ימים.. כבר יומיים שאני רואה מטושטש וכפול ולא מצליחה להתנהל בבית האם ייתכן שנעשתה טעות בניתוח... אני מתחילה להתחרט שעשיתי את הניתוח. אני פונה אליכם כי המנתח שעשה לי את הניתוח לא מגיב להודעותיי:(

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, צר לי לשמוע שהרופא המטפל לא יוצר איתך קשר אבל התופעות שאת מתארת 4 ימים לאחר הניתוח הן נורמליות. מאחר וזהו ניתוח עם משך החלמה ממושך ככל הנראה התופעות הללויחלפו עם תהליך הריפוי. בכל מקרה בהמשך יש צורך להסיר א העדשות ואני מקווה שתפגשי את הרופא המטפל. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

17/11/2016 | 21:16 | מאת: נועם

דר שלום עברתי ניתוח לאסיק ב6.11.16 הכל עבר בסדר לפי מה שהרופא אמר לי. לא היו תופעות מיוחדות חוץ מגוף זר שעבר. יום למחרת ניגשתי לבדיקה ונאאמר שהעין תקינה . היום אני רואה מטושטש ולא נקי לדוגמא:לא רואה את מספר הרכב שלפני לא רואה טוב את השעון של הממיר ואת כתוביות הטלויזיה.וכמובן סינוור והילה. דיברתי עם הרופא והוא אמר שזה מצב תקין ועד חודש אמור להסתדר אבל בגדול עד 6חודשיים שזה יכול להסתדר. האם לדעתך זה מצב הגיוני מה שאני חווה האם זה תופעות נורמליות כמו שכולם אומרים לי. אשמח לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ברור שללא בדיקה וללא כלל הנתונים לא יהיה מקצועי מצידי להשיב לשאלה כזאת. האם אתה באמת מצפה שללא בדיקה אוכל לומר שהכל בסדר או שהכל לא בסדר? אני רק יכול לומר באופן מאוד כללי שהחמלה יכולה לעיתים להמשך זמן אבל תשובה מוסמכת יש לקבל מהרופא המנתח שלך. בברכה, ד"ר אורי מלר

שלום רב, אשתי עברה ניתוח intralasik ביום רביעי האחרון. כעת הראיה לרחוק משתפרת(עדיין לא מושלמת, אבל התקדמות משביעת רצון). הבעיה שאשתי רואה כעת מטושטש מאוד לקרוב, כאשר לפני הניתוח ראתה מצוין לקרוב. הרופא המטפל אמר בביקורת שהיינו ביום חמישי שתרכיב משקפי קריאה לצורך העבודה עד ההחלמה ואכן קנינו משקפיים כאלה והיא רואה איתם היטב. השאלה, האם הרכבת המשקפיים בעצם תגרום לכך שהיא תזדקק להם באופן קבוע והעין לא תעבור תהליך החלמה טבעי לראיה לקרוב? או שעדיף לא להשתמש בהם ולתת לעין את זמן ההחלמה.(הבעיה זה החזרה לעבודה). תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הרכבת משקפיים לא תשפיע על התוצאה הסופית או על בריאות העין. יכולה לחזור לעבודה בהצלחה ד"ר אליה לוינגר

12/11/2016 | 21:07 | מאת: משה

שלום דוקטור עשיתי ניתוח שיוף לפני חצי שנה ועדיין אני מרגיש יובש אומנם זה לא יובש כרוני אבל אני עדיין הולך עם דמעות מלאכותיות כל הזמן הרופה המנתח שבדק אותי לפני קצת יותר מחוש אמר לי שהעין תקינה השאלה האם אחרי חצי שנה עדיין יש לי יובש זה תקין זה אמור להסתדר? האם יש כאלה שנישארים עם יובש לכל החיים אחרי הניתוח? אני משתמש עם טיפות בפנתן האם יש עוד הצעה לטיפות אחרות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יתכן יובש גם לאחר כחצי שנה. אפשר לנסות ולהחליף את סוג הטיפות אבל אני ממליץ לעשות זאת לאחר בדיקה חוזרת של הרופא המטפל. בהצלחה ד"ר אליה לוינגר

אני חודשיים אחרי ניתוח PRK , הראייה טובה , עדיין משתמש בטיפות סטרואידיות פעמיים ביום לפי המלצה העיניים לא אדומות והכל בסדר , פרט לבעיה אחת מאוד מציקה , לאחר השינה כשאני קם בבוקר יש תחושת צריבה בעיניים עד כדי כך שלפעמים קשה לפקוח את העיניים וזאת עד שאני שם טיפות מלאכותיות ואז זה עובר ובמשך כל היום אין בעיה עד ששוב למחרת שאני קם בבוקר ושוב תחושת צריבה , שם טיפות מלאכותיות וזה עובר , וכך חוזר כל יום , מה הבעיה ? האם זה מוכר ושכיח ? והאם זה יובש כרוני שהתפתח בעקבות הניתוח ? מה הטיפול לכך ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. ככל הנראה מדובר ביובש. ממליץ לפנות לרופא המטפל ואולי לשקול טיפול בג'ל או משחה שיש לשים לפני השינה בהצלחה ד"ר אליה לוינגר

שלום רב, אני בת 28, בריאה באופן כללי אך סובלת מקוצר ראייה חמור (מספרים מינוס 9 ומינוס 9.5). לפני כשלוש שנים אובחנו אצלי קרעים ברשתית עין שמאל ועברתי ניתוח היפרדות רשתית באופן די חירומי. מאז מקפידה על ביצוע ביקורות והמצב טפו טפו תקין, גם בעין השנייה. שאלתי היא, האם ניתן לבצע ניתוח לייזר לתיקון הראייה לאור מצבי? ידוע לי כי יש מספר שיטות, חדשניות יותר ושמרניות יותר, האם אחת מהן עשויה להתאים לי? או שאף רופא לא יסכים לקחת את הסיכון? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ממליץ על בדיקת התאמה כמו כן במקביל אפשר להתייעץ עם הרופא המטפל ברשתית על אופציה להסרת משקפיים. בהצלחה ד"ר אליה לוינגר

שלום. עוד שבוע אני עושה ניתוח לייזר להסרת משקפיים, בעוד כשבועיים אני נוסע לאמסטרדם לשבוע. רציתי לדעת אם יש קשר בין עישון קנאביס לפני או אחרי הניתוח לבין הצלחת הניתוח? תודה מראש אורי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כעיקרון קנביס יכול לגרום ליובש בעיניים. ברוב המקרים אין מניעה מלבצע את הניתוח. בהצלחה ד"ר אליה לוינגר

שלום רב, יש לי חשד לגלאוקומה (נמצא לחץ תוך עיני גבוה וכעת אני מאוזן בטיפות תרבתן עם לחץ 20) ובנוסף יש לי מיופיה של בערך מינוס 2.5 ואני חושב שעם קצת צילינדר. אני עם חשד למרפן (מעורבות כרגע רק במערכת השלד ולא בלב ובעיניים-כלומר אין נקע או תזוזה של העדשה). האם אני יכול לעבור הסרת משקפיים בלייזר? או עקב הטיפול בלחץ תוך עיני והחשד לגלאוקומה ומרפן אני נפסל על הסף? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא הייתי ממליץ במצב זה ניתוח לייזר להסרת המשקפיים בברכה, ד"ר אורי מלר

שלום רב, כעיקרון קנביס יכול לגרום ליובש בעיניים. ברוב המקרים אין מניעה מלבצע את הניתוח. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

05/11/2016 | 18:37 | מאת: עופרי כהן

עשיתי ניתוח לאסיק ועבר כמעט שבועיים אז אפשר כבר לעשות ספורט? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אפשר אפילו היום בברכה, ד"ר אורי מלר

31/10/2016 | 12:57 | מאת: עופרי

היה לי צילינדר של 3 ומספר 1.25 בשתי העיניים ועשיתי לייזר בעיניים ועדיין אני לא רואה טוב זה די מקשה עליי בעבודה זה אמור להשתפר בקרוב? עשיתי לייזר כמעט לפני שבוע

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עקב הצילינדר הגדול זמן ההחלמה עשוי להיות מעט ארוך יותר. ממליץ המשך מעקב הרופא המטפל. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

29/10/2016 | 09:29 | מאת: אנונימית

שלום, אני מחר אמורה לעשות ניתוח להסרת משקפיים ופחות משבועיים אחר כך, ב11/11, אני נוסעת לשבוע לארצות הברית. רציתי לשאול האם ההתנהלות עם הטיפות יקשו עליי במהלך הטיסה והנסיעה ועדיף לי לדחות את הניתוח לאחר הנסיעה או שזה מרווח זמן סביר בין הניתוח לטיסה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בד"כ אין בעיה מיוחדת ואני לא מוצא סיבה לדחות מסיבה זו. בהצלחה ד"ר מלר

23/10/2016 | 23:34 | מאת: טל

שלום רב, עברתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים לפני כ8 חודשים, ומאז היו לי כבר 4 מקרים שונים של דלקות בעיניים. כמובן מיד הלכתי לרופאת עיניים והיא התאימה לי טיפות עיניים לכל סוג של דלקת(כל פעם שמעתי שם אחר של דלקת, פעם אלרגית פעם אביבית). האם זה תקין מספר הדלקות מאז הניתוח? חייבת לציין שלא אמרו לי על זה מראש לפני.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. כעיקרון ניתוח להסרת משקפיים לא גורם לדלקות עיניים. קשה לי להעריך מהו הגורם לרגישות שיש בעיניים ויתכן שהדבר מקרי. בכל מקרה אני ממליץ לפנות לבדיקה של הרופא המנתח אם הדלקת תחזור.

שלום רב. כעיקרון ניתוח להסרת משקפיים לא גורם לדלקות עיניים. קשה לי להעריך מהו הגורם לרגישות שיש בעיניים ויתכן שהדבר מקרי. בכל מקרה אני ממליץ לפנות לבדיקה של הרופא המנתח אם הדלקת תחזור.

26/10/2016 | 14:36 | מאת: טל

לא חושבת שזה מקרי כי הדלקות הפיעו כבר 4 פעמים מאז הניתוח.. (הניתוח בוצע לפני חצי שנה)

שלום רב. אני בן 26 מרכיב משקפיי ראיה מגיל קטן בערך 5. אני סובל מיובש בעיניים בגלל תורשה. ויש לי עיורון צבעים אותו גילתי במהלך הגיוס לצבא. כמו כן,בגיל קטן טופלתי על ידי רופאי עיניים עקב בעיית פזילה שהייתה לי כיום איני סובל ממנה. מה שרציתי לשאול הן שני שאלות : 1) האם אני יכול לעבור ניתוח להסרת משקפיים או לא?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1. לא סביר שמדובר בעיוורון צבעים. סביר להניח שמדובר בליקוי בראיית צבעים – מצב השכיח בקרב ב- 10% מהגברים ולא מהווה בעיה מיוחדת. 2. התאמה לניתוח לייזר אינה כה פשוטה ולא ניתן להשיב לגבי התאמה לפי נתונים אלה. לצורך קביעת התאמה יש להיבדק פיזית ע"י מנתח לייזר, ולהיבדק ע"י אופטומטריסט וגם לעבור סדרת צילומים ומיפויי קרנית מיוחדים. רק אז ניתן יהיה לקבוע התאמה. כ- 75% נמצאים מתאימים לניתוח, וכ- 25% נמצאים כלא מתאימים. בהצלחה

21/10/2016 | 18:39 | מאת: אהוד

שלום, בעוד שבוע אני אמור לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטה לאסק. אחת מהעיניים שלי אדומה, יש שטף דם קטן שעובר במהלך היום ולפעמים חוזר בבוקר לאחר התעוררות משינה. באופן כללי אני לא מרגיש משהו בעין אבל אני חושש שזה לא יהיה דלקת, יש לי את זה כבר מספר ימים ואפילו מעל שבוע. רציתי לשאול אם יש סיכוי שזה ישפיע על הניתוח שלי ואולי אפילו יגרום לדחייתו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לנתח עין עם דלקת עיניים. אם מדובר בדלקת ברור שהניתוח יידחה. אם לא מדובר בדלקת אז צריך לבדוק מה הסיבה לאודם. בהצלחה

היי, עברתי אצלכם ניתוח אינטרלאסיק לפני כ3 שנים. הניתוח עבר בהצלחה אבל סובלת מסינוור של השמש גם ביום סגרירי חייבת ללבוש משקפי שמש או שהעיניים נסגרות מעצמן. חשוב לציין כי אני לא מסונוורת בלילה מרמזורים או מכל אור אחר רק מהשמש. מה הסיבה? האם יש פתרון לכך חוץ מלהרכיב משקפי שמש? האם בעקבות הניתוח העין נחלשה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין לי הרושם שהעין נחלשה אך קשה לי להעריך את הגורם לסינוור. יש צורך בבדיקת עיניים. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

שלום, מה המספר המקסימלי של קוצר ראייה (מינוס) שניתן לעשות בו ניתוח הסרת משקפיים? בנוסף, ניתן לבצע ניתוח הסרת משקפיים אחרי ניתוח הפרדות רשתית? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, המספר יכול להשתנות והוא תלוי בעובי בקרנית והקמירות שלה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

13/10/2016 | 22:59 | מאת: מאיר

אני במשך שנה על מספר 2 ובבדיקת התאמה האופטמטריסט אמר שעלה לי ל2 וחצי אבל זה לא נורא. אין סכנה שהמספר יחזור שהוא לא לגמרי יציב? תודה רבה

שלום רב, ההגדרה של מספר יציב הוא חצי מספר בשנה. לצערי לא ניתן להתחייב על כך שהמספר לא יחזור לעולם. בברכה, ד"ר אליה לוינגר.

שלום רב, לפני חודשיים עברתי ניתוח לתיקון ראייה מרחוק בשתי העיניים. בביקורת לפני שבועיים נמצא יובש בשתי העיניים וניתן לי טיפול להקלת היובש. למרות שבדקו ומצאו כי ראייתי 6/6 ישנם עדין הבדלים בראיה בין שתי העיניים, כך שבעין שמאל שנמצא כי היא יבשה יותר מעין ימין ראיתי טוב יותר מקרוב מהעין השנייה .. האם יש לכך הסבר? האם עתיד להשתנות , אם כן מה הצפי?

שלום רב, התייצבות סופית עשויה להמשך מספר חודשים מהניתוח. גם היובש עשוי להעלם ולכן אני ממליץ להמתין בסבלנות להתייצבות. בברכה, ד"ר אורי מלר

10/10/2016 | 18:14 | מאת: רחלי

שלום רב אני חודשיים פלוס אחרי ניתוח PRK ועדיין יש לי הבדלים משמעותיים בין שתי העיניים בעין ימין אני רואה קרוב ל 6/6 ובעין שמאל 6/12 אני משתמשת בויסקוטירס בלוטמקס מתי יורגש שיפור גם בעין שמאל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן להשיב ללא בדיקה. באופן מאוד כללי ניתן לומר שהחלמה מניתוח זה ממושכת יותר ולא נדיר שכל עין מחלימה בקצב שונה לכן אני מציע להיצמד להמלצות המנתח ואני מקווה שבמהלך הזמן הראיה תתייצב בברכה, ד"ר אורי מלר

09/10/2016 | 01:17 | מאת: עופרי כהן

אני עדיתי בדיקת התאמה ונמצאתי מתאים אך הרופא אמר שיתכן שיעלה לי קצת המספר והצילינדר ויתכן שאני ירכיב משקפיים אך הקטע הוא שלא הבנתי למה יש לי צילינדר של 3.25 ו2.75 ומספר בשתי העיניים של 1.25 אז בגלל זה? ורשמתי להם שהמספר שלי יציב כבר שנה אני יכול לחכות אם זה בגלל היציבות אם זה לא היה יציב אז הם לא היו נותנים לי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. קשה לי להעריך מדוע נאמרו הדברים. בכל מקרה לאחר כל ניתוח להסרת משקפיים יש סיכוי לשינוי וחזרה של המספר. אם המספר יציב הסיכוי לכך יורד אבל לא ב 100 אחוז. בברכה ד"ר אליה לוינגר.

06/10/2016 | 04:04 | מאת: אבי סיסו

האם לאפס עין אחת ובעין השנייה להשאיר מינוס חצי מספר לראיה מקרוב , נחשב מונו ויזן או שההבדל בין שתי העיניים צריך להיות גבוה מחצי מספר ? ידועלי שזה אינדיוידואלי אבל מה בדכ עושים למי שמגיע לעשות לייזר והוא בן 40-45 ולא מעונין במשקפי קריאה לאחר הניתוח , באם בכלל או לדחות את הזמן שצריך משקפי קריאה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. הפיתרון מאוד פשוט. ממליץ על ביצוע סימולציה עם עדשות מגע למונוויזן ולאחר ניסיון זה להחליט. בברכה ד"ר אליה לוינגר

עברתי לפני שבועיים ניתוח prk והכל עבר סבבה כולל הראיה השתפרה מאוד , הפסקתי לפני שבוע עם האנטיביטוקה ולוקח לפי ההוראות את טיפות הסטרואידים ואת הטיפות המלאכותיות , הבעיה היחידה היא שכל בוקר שאני מתעורר יש תחושת צריבה בעיניים שחולפת לאחר כמה דקות שאני עירני ושם את הטיפות ובמהלך יום אין בעיה עד שהולכים לישון ושוב קמים עם התחושה שחולפת לאחר מספר דקות מהרגע שקמים , האם זהו יובש ? האם זה נורמלי וידוע ואם כן ,מתי פלוס מינוס ז חולף ? או שצריך ללכת לרופא עיניים ליעוץ ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כן, שכיח מאוד יובש לאחר ניתוחי לייזר ולכן יש להשתמש בדמעות מלאכותיות בצורה נדיבה. בברכה, ד"ר אורי מלר

03/10/2016 | 18:40 | מאת: רמי

לדר שלום, רציתי לשאול אם קרינת אינפרא אדום משלט של טלוויזיה יכולה להזיק לעין (לעין / לרשתית / לנוזל בתוך העין / עצבים וכו), מדובר על מצב בו השלט הופעל *מטווח אפס* וישירות לתוך העין, כלומר לא מהצד כך שמרבית האנרגיה נספגה פנימה. (זה קרה בטעות, הסתובבתי לזוגתי שבאותו רגע כיבתה את המכשיר) אציין שיש תחושה מוזרה בעין בשעה וחצי שעתיים שאחרי, מעין אי נוחות שכזו בתוך העין אך מעבר לכך איני יודע להגיד אם אני חש בסימפטום נוסף. האם הדבר עשה נזק לעין/לראיה? האם זה נזק פרמננטי ? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

רמי שלום, לא סביר שנגרם נזק. אם הראיה טובה הייתי שוכח מהעניין. אם התפתח ליקוי ראיה יש להבדק. בברכה, ד"ר אורי מלר

בני עבר ניתוח לפני 4 ימים ומאתמול בכל פעם ששמים את הטיפות שורף לו מאד בעיניים (כמעט עד בכי). דיברנו עם האחות התורנית (הפרופ בחול) שאמרה להוסיף טיפות לדמעות לפני כל טיפות אבל גם הן שורפות. האם זה בסדר? כמו כן מסביב לעין ובריסים הצטבר לכלוך - מתי ניתן לנקות? תודה וחג שמח!

לקריאה נוספת והעמקה

רונית שלום, כן, דמעות מלאכותיות עשויות לסייע רבות. אין מדובר בלכלוך אלא בהפרשות טבעיות ככל הנראה. לציין שהפורום לא נועד לשמש תחליף לבדיקת רופא ולכן אם יש משהו חריג יש להבדק. בברכה, ד"ר אורי מלר

27/09/2016 | 19:51 | מאת: דניאל גילקרוב

יש לי זיפים מה הסיבה שצריך להתגלח לפני הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. מכיוון שלמשך מספר ימים ימים אסור להרטיב את הפנים. תודה, ד"ר אליה לוינגר

25/09/2016 | 01:45 | מאת: טל ג

שלום, הייתי לפני מספר שבועות בבדיקה התאמה לניתוח לייזר במרפאת עיניית בירושלים אצל ד"ר לוינגר. נמצאתי מתאימה לניתוח האינטראלאסיק עם קרנית בעובי 600 מיקרון. ד"ר לוינגר לא הביע חשש כלל מהניתוח והיה מרוצה מהנתונים, יצאתי בהרגשה מעולה והייתי מאושרת, תחושה של זהו אני עושה. נקבע לי תור לניתוח ב29 לחודש. מאז יש לי חששות רבים, בעיקר בעקבות הקריאה המרובה שלי באינטרנט. רציתי לשאול עוד כל מיני דברים שלא ברורים לי ב100 אחוז. 1. האם בניתוח האינטראלאסיק המתלה שנוצר לא נסגר לגמרי גם לאחר שנים? 2. האם בניתוח זה הקרנית לא מתרפאה גם לאחר שנים? 3. האם נמצא קשר ישיר או עקיף בין ניתוחי הלייזר לבין נזקים בטווח הארוך כגון: מחלות עיניים- גלאוקומה, קרוטוקונוס, ניוון רשתית..., ושלא נדע עיוורון. (הפחד שלי מהניתוח הוא בעיקר היעדר המידע והידע לטווח הרחוק של כ40 50 שנים). ד"ר לוינגר מציין כי לא תואר בספרות מקרי עיוורון עד כה. אך מקרי הרשלנות הרפואית ומערכת בתי המשפט מעידה על מקרים קיימים. הכיצד? האם הוכח שאין קשר ישיר או עקיף? האם ניתן להתחייב שלא יווצר מצב של עיוורון גם בעתיד (עשרות שנים לאחר הניתוח)? 4. האם לאחר הניתוח לא ניתן להיחשף לשמש גם בטווח הארוך? 5. אם המספר שלי עלה ב9 חודשים האחרונים ברבע מספר וחצי צילינדר האם זה נחשב עדיין יציב? 6. האם בכלל ישנם סיכונים לטווח הרחוק? 7. האם נמצא קשר ישיר או עקיף בין ניתוחי הלייזר לבין היחלשות חלקי העין עם השנים? הרשתית, הקרנית, עצבי העין, כמות תאי האנדותל וכו'.. האם הניתוח מעודד ומגביר את היחלשותם? 8. האם בניתוח זה עובדים רק על הקרנית? 9. האם ניתוח זה נחשב כניתוח תוך עיני? 10. אם העין מזדהמת. מתי זה כבר לא מסוכן לאחר הניתוח? 11. האם לאחר הניתוח ניתן לעבוד שעות רבות מול מחשב? 12. אם המספר חוזר לאחר מספר שנים. ניתן יהיה להרכיב עדשות מגע בחזרה? 13. מה מסוכן יותר או מה עדיף יותר, עדשות מגע או ניתוח לייזר וספציפית שיטת האינטראלאסיק. (כמובן בהיבט והשלכות לטווח הרחוק). 14. האם לאחר הניתוח העין חוזרת לעצמה וניתן להיות רגועה שהעין שלי היא ככל עין שלא נותחה וחזרה להיות רגילה? ניתן לבצע פעילויות יומיומיות ללא חשש ? תודה רבה על ההיענות, וסליחה על ריבוי השאלות. יום מקסים!

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום רב, השאלות רבות ומצריכות הרצאה ארוכה ואין זו מטרת הפורום. הפורום נועד לענות על שאלות קצרות ולא כפי שפרטת. אני מציע לחדד את כל הסוגיות מול הרופא המנתח. בברכה, ד"ר אורי מלר.

24/09/2016 | 18:50 | מאת: נילי

שלום אודה על הבהרתכם מדוע לאחר ניתוח לייזר מופיע יובש חריג בעין . האם זה חלק מה ריפוי? האם קשור לקרנית? מתי בדרכ חולף היובש ואין כבר צורך בתחליפי דמעות?

נילי שלום רב, שלום רב ליטוש הלייזר מערב גם את קצות העצבים בקרנית וכתוצאה מכך נוצר יובש. זה דבר טבעי שלרוב חולף תוך מספר שבועות-חודשים בברכה, ד"ר אורי מלר.

17/09/2016 | 22:22 | מאת: דניאל

שלום רב בן 28. עברתי בעבר בדיקת התאמה לפני מס' שנים ונמצאתי מתאים (במכון עיניים) לניתוח אינטראלסיק וגם PRK. לבסוף לא עשיתי הניתוח וכעת אני שוקל לבצעו.הבנתי שדרושה בדיקה חוזרת. ובכל מקרה, החשש העיקרי שלי הוא מפני יובש כרוני בעיניים לאחר ניתוח להסרת משקפים. ידוע לי שישנו אחוז קטן של אנשים שהיובש אצלם לא חולף לאחר הניתוח. אצלי אין יובש בעיניים בעת הרכבת משקפיים אבל יובש רציני בעת הרכבת עדשות מגע, וניסיתי מס' סוגים של עדשות ממס' יצרנים שעשויות מסיליקון היידרוג'ל... (שאמור לכאורה להיות יותר טוב ליובש בעיניים). שאלתי היא: האם בבדיקה הרופא יודע לנבא אם למטופל יכול להיות יובש כרוני וארוך טווח בעיניים לאחר ניתוח לייזר ובכך לפסול את המטופל? (בזמנו הרופא לא ציין משהו על כך) 2.האם בPRK יש סיכוי גבוה יותר ליובש כרוני ארוך טווח בעיניים (כזה שלא חולף עם הזמן) מאשר אינטרלסיק/לאסיק? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתן לאבחן יובש בעת בדיקת ההתאמה אך קשה לדעת האם המטופל יפתח יובש כרוני לאחר הטיפול. חשוב לציין כי ככל הנראה כבר עכשיו יש יובש מסויים שנובע ככל הנראה מהעדשות. בכל מקרה המשך הרכבת העדשות רק יחמיר את המצב. בנוסף PRK לא מהווה גורם סיכון גדו ליותר ליובש בהשוואה ללאסיק או אינטראלסיק. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

על סמך איזה מחקרים אתה מתבסס?? המון מחקרים מראים יותר סיכוי ליובש בPRK

17/09/2016 | 09:46 | מאת: דני

שלום, אני לאחר כ-3 חודשים מהניתוח לייזר- lasik, בשלושה שבועות האחרונים הופיעה תופעה בקצה של עין שמאל - תחושה של גרגר חול בעין, זה לא באופן תמידי אלא מדי פעם במשך היום .. בא וחולף...זה יחסית מטריד אבל לא בלתי נסבל. לא בטוח מה זה יכול להיות, מדוע לא חולף והאם בכלל יש קשר לניתןח כי עברו כבר 3 חודשים והכל היה בסדר- תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יתכן ומדובר בתופעת יובש או דלקת מקומית. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

15/09/2016 | 20:22 | מאת: רוצה ניתוח מאוד

קצת רקע אני טס לדרום אמריקה לחמישה חודשים בעוד שלושה שבועות , אני מאוד מאוד רוצה לעשות את הניתוח לפני , נכון נזכרתי מאוחר , האם כדאי לעשות את הניתוח ( שיטת z lsik) כאשר יהיו לי שבועיים וחצי להחלמה מלאה וזה יגביל אותי בטיול במבחינת ים בריכה אגמים טיולים שלג שמש? והאם שבועים וחצי זה זמן לגיטמי להחלמה ? אני ממש לא יודע מה לעשות ... מצד אחד מאוד רוצה לפני מצד שני לא רוצה שיפגע בהנאה של הטיול ויציק לי ...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין כאן שאלה רפואית אלה שאלה לוגיסטית בהצלחה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

10/09/2016 | 13:50 | מאת: אורי

שלום רב לפני כשלוש שנים בערך (כיום אני בן 24)עשיתי בעיניים בדיקת התאמה לניתוח לייזר ונמצאתי לא מתאים בשיחתי עם ד"ר אורי מלר הוא אמר לי שיש אפשרות להשתלת עדשה תוך עינית אך במקרה שלי אין אפשרות להוסיף עדשה אלה רק להחליפה , יש לציין שיש לי פלוסים של 9 וצילנדרים. רציתי לשאול כמה שאלות בנושא זה : 1. האם יכול להיות שכיום אני כן אוכל להוסיף עדשה על הקיימת ? 2. אם אני הולך על החלפת העדשה האם אני אצטרך משקפיים לקרוב או שמשתילים עדשה מולטיפוקל? 3. האם יש השתתפות של קופות החולים בניתוח זה ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אורי שלום, כאן שוב דר אורי מלר. גם כיום ניתוח לייזר או תוספת עדשה אינו המלצה טובה בעיני. החלפת עדשה היא אפשרות אולי היחידה העשויה להביא להקטנת התלות במשקפיים. יש מיגוון עדשות להשתלה. עדשות מונופוקאליות טוריות עשויות לתקן את המספרים הגבוהים והצילינדרים אבל לא את הראיה לקרוב. עדשות מולטיפוקאליות-טוריות עשויות לתקן גם לקרוב בשיעור הצלחה די גבוה. מכיוון שלא מדובר בקטרקט לא קיימת השתתפות של קופת החולים או אפילו ביטוחים בדיוק כמו שלא קיימת גם השתתפות בניתוח לייזר או החלפת עדשה. בברכה, ד"ר אורי מלר

12/09/2016 | 11:16 | מאת: אורי

קודם כל תודה על התשובה מה טווח המחירים של כל אחד מהניתוחים ( מונופוקאל ומולטי פוקאל ) תודה מראש

06/09/2016 | 07:16 | מאת: ליעד

שלום. עברתי ניתוח לייזר לפני 5 שנים ומאז אני סובל מיובש בעיניים. האם מקרים כאלה שכיחים? יש פתרון לבעיה זו מלבד טיפות עיניים?

לקריאה נוספת והעמקה

ליעד שלום, לרוב אם מופיע יובש הוא חולף תוך זמן קצר שבועות עד חודשים. יובש של שנים אינו שכיח אך עלול להיות במקרים די נדירים פתרון ניתן למצוא לאחר בדיקה בברכה, ד"ר אורי מלר

שלום, הייתי בבדיקת התאמה היום ונמצאתי מתאים לניתוח אינטרלאסיק. לא דובר איתי כלל על אפשרות הWAVEFRONT. עובי קרנית: 563 אשמח לקבל הסבר על הWAVERFRONT והאם זו אופציה שניתנת לשיקול המטופל, או האם זה נעשה רק בהמלצה הרופא המנתח? כמו כן, היה ואני מעוניין לבצע את הניתוח, אך לא מעוניין לבצע אותו בחודש/חודשיים הקרובים, מה הוא תוקף בדיקת ההתאמה שביצעתי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

גיא שלום, לא תמיד עולה הצורך ב- wavefront ולכן אם זה לא הועלה על ידי המנתח כנראה אין הכרח בכך. אם בכל זאת אתה מעוניין בכך לרוב זה ניתן אך יש להיוועץ עם המנתח קודם. לגבי תוקף הבדיקה- לרוב מדובר על 3 חודשים בברכה, ד"ר אורי מלר

03/09/2016 | 00:24 | מאת: בר

היי, עברתי לפני 4 חודשים ניתוח לייזר והיום בטעות שרטתי את העין עם מברשת לריסים. הכאב היה חזק בהתחלה אך לאחר כמה שעות נרגע ועכשיו כמעט ואינו מורגש. מכיוון שאני כרגע לא נמצאת בארץ, רציתי לדעת האם עליי לגשת לבדיקת עיניים? או שאפשר לחכות יום-יומיים ולראות אם הכאב מתגבר?

בר שלום, כן. צריך לגשת ולהבדק בהקדם גם אם הסיכון לנזק נמוך. בברכה, ד"ר אורי מלר

01/09/2016 | 17:08 | מאת: נילי

שלום רב, אני בת 46, חודש לאחר ניתוח אינטרלאסיק לראיה מרחוק בביקורת השגרתית , ישנם הבדלים בראיה בין שתי העיניים למרות שבבדיקה קבעו שאני רואה 6/6. בעין שמאל אני רואה טוב יותר - חד- מאשר בעין ימין הן בטווח למרחוק והן בטטוח למקרוב. מדוע זה שורה? האם עושי עוד להשתנות? בבדיקה מצאו כי העיניים שלי יבשות מאוד וקיבלתי שמעות מלאכותיות חזקות יותר וכן ויסקוטירס ללילה. תודה

שלום רב, היובש הוא הגורם העיקרי למגבלה בראיה . טיפול הדוק בתחליפי דמעות ושיפור ביובש יביאו לשיפור משמעותי בראיה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

30/08/2016 | 14:48 | מאת: אבי

אני מתלבט איזה סוג ניתוח לעבור, מכיוון שאני זקוק למשקפיים למרחק וגם לקריאה. עברתי התאמה לניתוח מסוג zeizz premium והבנתי שהניתוח מתקן אפשרות אחת ( למרחק לצורך העניין ). ועדיין אצטרך משקפי קריאה. אבל ישנה אפשרות למונו וויזן. האם זה כדאי? האפשרות השניה היא שיטת iq ששם מבטיחים לטפל לגמרי בבעית המולטיפוקל. אך בשיטה זו יש רק מכון 1 בארץ ואין לי מספיק מידע או חוות דעת של אנשים שעברו שם . אשמח לייעוץ מקצועי. והאם המונו ויזן מומלץ.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, א) לא צויין הגיל אבל אם מדובר בגיל 40 פלוס, אני מאוד בעד מונוויזיין במידה וההדגמה של מצב זה התאימה לך. אני מאוד אוהב להדגים מונויזיין בטרם מחליטים באופן סופי. גם אם ייבחר מונוויזיין, צריך לזכור שאין הבטחה שלא יהיה צורך במשקפי קריאה. ניתן לשאוף לכך שתוקטן התלות במשקפי קריאה אל סביר להניח שביום מן הימים בכל זאת יעלה הצורך במשקפי קריאה. ב) בספרות המדעית ובקרב מנתחי הלייזר בעולם לא קיים ניתוח ששמו zeizz premium, וגם לא קיים ניתוח ששמו IQ. מדובר בסוג מכשיר (במקרה הראשון) ובתוכנה מסויימת (במקרה השני). השיטות ניתוחיות המקובלות כיום בעולם הן PRK, LASEK, LASIK - ו- INTRALASIK. שאר השמות הם כפי שציינתי שמות למיכשור או תוכנה ולא שם של שיטה ניתוחית. ג) מבין השיטות המקובלות, אישית אני מעדיף כיום שתיים מהן: LASEK ו- INTRALASIK – תלוי במקרה, בגיל ובמבנה הקרנית. ד) מקור הבעיה המופיעה עם הגיל בעת קריאה קשורה לעדשת העין ולא לקרנית. הטיפולים הקיימים כיום בקרנית אינם מספיק טובים לתיקון מולטיפוקאלי ולכן כל עוד מדובר בטיפולי קרנית, אני מעדיף את האפשרות של מונוויזיין או להשלים עם העובדה שצריך משקפי קריאה. אני סבור שיהיה יומרני מידי להבטיח פתרון מולטיפוקאלי בטיפולי קרנית ולמטופלים שלי אני משתדל להדגיש זאת. במידה ומדובר בגיל מבוגר, ישנו פתרון מולטיפוקאלי טוב מאוד והוא החלפת העדשה בעדשה מלאכותית מולטיפוקאלית, אך זה כבר נושא אחר, מתחום ניתוחי הקטרקט ולא שייך לפורום זה. בברכה, ד"ר אורי מלר

29/08/2016 | 21:11 | מאת: עדי

שלום, לפני כ10 שנים עברתי ניתוח הסרת משקפיים ברואים 66 בנתניה. היום אני צריך להשיג טופס של בדיקה שנעשת במכון שזה חלק מהתיק הרפואי שלי. הבנתי שמכון נסגר, יש מישהו שאני יכול לפנות אליו? כדי לקבל את התיק הרופאי שלי. יכול להיות שמרפאה עדיין קיימת רק עם שם אחר ובעלים אחרים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין לי מושג האם וכיצד להשיג חומר ממכון שנסגר. בברכה, ד"ר אורי מלר

שלום, אני משתמש במינוקסידיל על עור הפנים (לא קרוב לעיניים), ורציתי לשאול האם יש סכנה לשימוש לפני ניתוב הלייזר ואחרי?

דני שלום רב, במאמר מ1998 נמצא כי לשימוש במינוקסידיל בעיניים של חיות ניסוי היתה השפעה על הקרניות שעברו ניתוח רפרקציה שונה מניתוח לייזר (בעבר בוצעו ממש חיתוכים בקרנית) אין נתונים בספרות לגבי השפעת מינוקסידיל בהקשר של ניתוח לייזר שלא על גבי העין עצמה מומלץ להעזר ברופא המנתח וברופא שרשם את המינוקסידיל. בברכה, דר ישי פאליק