האם אסטיגמטיזם יכול להחמיר לאחר גיל 28

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה

25/10/2022 | 18:56 | מאת: משה

שלום רב, עברתי ניתוח הסרת משקפיים בלייזר לפני כ10 שנים,( בגיל 18) עם קוצר ראייה של -6.15, -5.75, ואסטיגמטיזם 1.00 בשני העיניים. לפני כ6 שנים הרגשתי ירידה באיכות הראייה, הלכתי לבדיקה ובה התברר לי שחזר לי 1.00 צילינדר בכל עין, ללא קוצר ראייה. לפני כשנתיים, הייתי שוב בבדיקת ראייה שבה התברר לי שהמרשם בעין שמאל עלה ל1.25 צילינדר. בעין ימין ללא שינוי. נותחתי אתמול ניתוח לייזר שני להסרת משקפיים בשיטת prk, בבדיקת העיניים שעשו לי לפני הניתוח. המרשם היה 1.5 אסטיגמטיזם בעין שמאל, ו1.25 בעין ימין. שאלתי היא, 1.האם העלייה האיטית לאורך השנים באסטיגמטיזם תמשיך גם בגיל הבוגר יותר? 2.והאם העין אמורה להתייצב לגמרי באיזה שהוא שלב? או שמבנה העין ממשיך להשתנות גם אחרי גיל 28 ושוב אמצא את עצמי עם משקפיים לפעולות מסויימות? 3.קראתי באתר מסויים שרק זווית האסטיגמטיזם משתנה בגיל הבוגר יותר (אחרי 30) ולא המרשם עצמו, האם זה נכון? תודה רבה משה

שלום רב, צריך להבין שפורום לא בא להחליף בדיקה. אתה שואל שאלות מאוד ספציפיות אך אין לי את נתוני הבדיקה בכדי להשיב ולכן אתה צריך להפנות את השאלות הללו לרופא המנתח כשלפניו מונחות תוצאות הבדיקות. באופן כללי מאוד אוכל לומר שקרנית היא רקמה אורגנית חיה. במהלך השנים יש לפעמים שינויים בקרנית ובעדשה שגוררים שינויים גם במספר, גם באסטיגמציה גם בציר האסטיגמציה אבל שינויים אלה לא ניתנים לחיזוי מראש. בהצלחה

מנהלי פורום הסרת משקפיים בלייזר ושיפור הראייה