צרבת ופיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/12/2013 | 00:30 | מאת: גלית

שלום, אובחנתי לפני מספר חודשים בפיברומיאלגיה. בו זמנית אני סובלת מצרבות ותחושה שהאוכל נתקע איפשהו בין הגרון לחזה. בבדיקה עם מצלמה שעשיתי לפני חצי שנה לא נמצא כלום ושינוי תזונה לא הביא להקלה. מזה חודש אני לוקחת לוסק 15 מ"ג פעם ביום ל- 24 שעות ועדיין אני מרגישה לחץ ברום הבטן, קושי בבליעה, תחושה שהאוכל נתקע ולעיתים צריבה. הבנתי שיש קשר בין פיברומילגיה וצרבות. האם יכול להיות שנוקשות השרירים כתוצאה מהפיברו מתבטאת גם בפגיעה בשריר הוושט או הסרעפת וכתוצאה מכך החומצה עולה? רופא הגסטרו אמר שעליית החומצה היא שפוגעת בשריר ולא להיפך. אני פשוט מנסה להבין כיצד לטפל אחרת בצרבת ואולי ההשערה שלי הגיונית ואם אני אטפל בפיברו גם הצרבת תיעלם? תודה רבה

פיברומיאלגיה הולכת ביחד עם כל מיני בעיות בתנועתיות מערכת העיכול ויכול להיות שטיפול טוב לפיברומיאלגיה יפתור את בעיית הושט

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול