צליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/12/2013 | 19:19 | מאת: עדי

שלום אני בן 36 סובל מדי פעם משלשולים מזה כ 5 שנים. לפני 5 שנים בדיקת אנטי גליאדין ובדיקת אנדומיזיאל תקינות. האם זה שולל צליאק? או שיכול להיות שצליאק התפתח יותר בשנים האחרונות ורק עכשיו יראו זאת בבדיקה? אציין שלא ביצעו לי בדיקת TTG והרופא משפחה אמר שאין צורך כי בדקו בעבר גליאדין ואנדומיזיאל תודה

האם יש צליאק במשפחה? EMA היא מאוד מדוייקת. אבל רבע מהאנשים מאובחנים עם צליאק מעל גיל 65 ואנו יודעים שצליאק יכול לבוא לידי ביטוי עם השנים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול