אבחון קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/12/2013 | 22:42 | מאת: mm

שלום רב האם ניתן לאבחן קרוהן ב100% גם אם הביופסיה מראה שזה לא קרוהן? ואני אסביר: בסיטי ראו שיש פיסטולה ודלקת בקולונוסקופיה ראו שיש בצקת קטנה אך הביופסיה בבדיקת קולונוסקופיה לקרוהן לא מצביעה על קרוהן. ולמרות זאת הרופא, שלא היה בטוח והתייעץ עם רופא אחר, החליט לאבחן כקרוהן בגלל שאר התסמינים שנראים מתאימים. הסביר שבגלל שהתחלתי טיפול תרופתי (סטרואידים)לפני שבועיים אולי זה פגע באמינות הבדיקה. האם פתולוגיה שכזו מוכרת לכם? אני קצת מבולבלת, כי חברה שלי עם תסמינים דומים אבל במצב גרוע וחמור יותר, שכרגע בבית חולים בעקבות כך, גם לה יצא שלילי לקרוהן בביופסיה ושללו קרוהן. ומתייחסים לבצקת ולדלקת שלה שלא כחלק מקרוהן. עוד אוסיף- שהופנתי לכל הבדיקות האלו עקב כאבי בטן חזקים חוזרים ונשנים, בעיקר לאחר אוכל.

mm שלום (כך רצית שנקרא לך?), אם יש ספקות באבחנה - מציע לפנות ליעוץ רופא גסטרו המומחה בתחום של מחלת מעי דלקתית ("דעה שניה") פורום אינו מקום לשאלות אודות האבחנה המדוייקת באשר לשאלותיך: האם ניתן לאבחן קרוהן ב100% גם אם הביופסיה מראה שזה לא קרוהן? -- כן, במצבים מסויימים הסביר שבגלל שהתחלתי סטרואידים לפני שבועיים אולי זה פגע באמינות הבדיקה האם פתולוגיה שכזו מוכרת לכם? -- יתכן חברה שלי עם תסמינים דומים אבל במצב גרוע וחמור יותר, שכרגע בבית חולים בעקבות כך, גם לה יצא שלילי לקרוהן בביופסיה ושללו קרוהן. ומתייחסים לבצקת ולדלקת שלה שלא כחלק מקרוהן. -- טוב

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול