אובחנתי כסובל מקרוהן, אך בדיקות וידאוקפסולה תקינות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

06/12/2013 | 17:19 | מאת: מוטי

שלום, לפני כחודשיים אובחנתי כסובל מקרוהן לאחר בדיקת גסטרוקופיה ואנדסקופיה. הממצאים של בדיקות אלו היו, דלקת קלה בוושט, דלקת קלה במעי הגס, ודלקת באזור הרקטום. הרופא נתן לי כדורים מסוג פנטזה, שלח אותי למספר בדיקות דם ושלח אותי לבצע בדיקת וידאו קפסולה. בדיקות הדם יצאו תקינות, וכן בתשובות מהוידאו קפסולה, לא נמצאה דלקת והיה רשום שאין סימן לקרוהן. כמו כן, אינני סובל משלשולים תכופים, אלא בעיקר מיציאות רכות כפעמיים ביום ולעיתים גם שילשולים. אינני הורדתי במשקל בתקופה שנה האחרונה אלא להפך. כלל התסמינים לא נראים כמחלת קרוהן "הקלאסית" , לפחות על פי הספרות שבדקתי בהם. האם לדעתכם לא מדובר בקרוהן? אשמח לעזרתכם.

רפואה איננה "מדע מדוייק" ולכן קשה מאוד לענות. על פניו ייתכן שכן מדובר במחלת קרוהן. אך זאת מחלת קרוהן המערבת רק את המעי הגס. כי כן נמצאה דלקת במעי הגס. וכלן הקפסולה תקינה כי היא בודקת רק את המעי הדק. אנו מכירים קרוהן הפוגע רק במעי הגס - זה נקרא קרוהן קוליטיס.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול