תסמונת בארט

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/12/2013 | 13:23 | מאת: ישראל

במשך שנים סבלתי מצרבות ובקע סרעפתי.לפני 4 שנים עברתי ניתוח מעקף קיבה ותיקון הבקע.עדיין סובל מצרבות מידי פעם ובבדיקת גסטרו שעברתי בתחילת השנה היה ממצא-תסמונת בארט והרופא הוסיף בכתב יד טרום סרטני. האם אכן תסמונת בארט היא מצב סרטני ואיזה טיפול קיים.

אכן ברט הוא מצב טרום סרטני אבל זה מאוד נדיר שהוא יהפוך לסרטן באמת.והוא גם יכול להיות הפיך. הטיפול הוא הימנעות מחומצה שעולה לושט ועושה את הנזק וזאת באמצעות תזונה מתאימה ובאמצעות כדורים שמפחיתים הפרשת חומצה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול